Forum konie »

Kącik Rekreanta

caro, dokladnie. Jak nie powiem to nikt sie nie pozna. Mam pakera jak sie patrzy.... 😉

Pinesska, dziekuje. Dobra, skoro wszyscy to mowicie to moze w koncu sama uwierze, ze nie jest tlusty.  😉
Bardzo ladna kobylka!

To ja tam moze cosik jeszcze wrzuce. Taka imitacja wyprawy w teren...

No i to co Klami robi wiecznie, jak widac nawet na koniu.

wątek zamknięty
Oj dziewczyny, dlaczego nie mogę spytać caroline o wytartą sierść, a ona może pytać mnie i innych o niedopasowane siodła? Ja lubię jak ludzie są czujni i widzą coś, czego ja nie widzę np.Nie ironizujcie, bo nie ma po co. Spytałam od czego te wytarte miejsca, otrzymałam złośliwą odpowiedź i przeniosłam się na PW żeby nie robić tutaj dymu. Nie mam takiego prawa? Mnie tez często na forum ktoś zapyta czy mój koń to nie ma za dużego/małego wędzidła albo coś tam i nie odpisuję na to nic w stylu "odwal się, szkoda mi na ciebie klawiatury". Poza tym jeśli ja niby jestem najodważniejsza  z tłumu, bo pytam, to caroline - ty masz order za pytanie co i rusz o siodła! Na pewno cała reszta forum się boi o to samo zapytać  😁 Z ciekawości człowiek i pyta, a tu taka ironia...
Aha no i oficjalnie napiszę - kujka nie napisała mi żadnej PW w sprawie konia którym zajmuje się caroline  😀

wątek zamknięty
caroline, takie słowa z ust takiej szmatoholiczki chyba jako cytat na stronie umieszczę :kwiatek:

rewir, mam CIę na uwadze bo jesteś najbliżej 😀
kujka, premiera w ogłoszeniach na re-volcie i allegro. Stronka już powstaje z gruzów. męczymy się z tłumaczeniem na DEU i ENG.. jeszcze kilka dni 🙂
wątek zamknięty
Pinesska, niestety, nie mogę tak łatwo bush, kujce i rewir odpuścic, nie po tym co uczyniły 😤

Klami, no wreszcie piszesz do rzeczy 🤣
...a ogon macie doklejany? 😁
wątek zamknięty
caro, oczywiscie, ze doklejany. Niedobra Ty, odslonilas nasz sekret!!
wątek zamknięty
Klami, o rany o.o naprawde piekny macie ogon o.o

deborah, to bede trzymac reke na pulsie 😉
wątek zamknięty
kujka, przeciez jest doklejony 😎

caro, oczywiscie, ze doklejany. Niedobra Ty, odslonilas nasz sekret!!

to wiesz co trzeba zrobic...  :emota2006097:

😁

Deborah, alez proszę bardzo! 🙂

Dzionka, po raz chyba już 4 piszę, ze szkoda na ciebie czasu - skoro na wklejonym zbliżeniu nadal widzisz to co chcesz tam widziec, to tkwij w swoim przeświadczeniu bodaj i do konca swiata. To, tak samo jak twoje wyrzuty i głupie teksty na pw, w tym podpieranie swojego autorytetu "bo dostalam jeszcze 2 pw w tej sprawie", uważam za żałosne i obawiam się, ze niezwykle ciężko będzie mi zmienić moją opinię.
wątek zamknięty
Klami weź nam trochę odstąp ogona! Dzionek ma niedługo urodziny, może mu treskę wyślesz pocztą?  😉

caroline a ty tkwij w swoim "poczuciu bycia idealną i bez skazy" w trybie "agresor" i zostawmy już tę sprawę. Mi też na ciebie szkoda czasu, z tym że piszę to pierwszy raz i będę konsekwentna - nie zamierzam pisać 2-gi, a na pewno już nie 4-ty raz  😎
wątek zamknięty
Caro... daj Boże takiego stępa 😜 I takiego konia 😜

milusia Zwiastun to jeden z najpiękniejszych koni jakie oglądam tu na Volcie, niesamowicie łapie za oko 😀

Burza, a udało Ci się sprzedać tamto siodełko? Pioru jak zwykle uroczy! 😀 Czekam na Waszą Banana Version, zawsze mi się kojarzyła z ciepłymi dniami 💃

A to my 🏇 Dziękować kujkos, dziękować (foty z lepszej części jazdy, ale że wcześniej nawet lepsza część jazdy tak nie wyglądała to się chwalę :icon_redface🙂

wątek zamknięty
Dzionka- tylko problem w tym, ze (przynajmniej w moim odczuciu) ciężar winy za niedopasowane siodło, a za wytarte końskie boki od ostróg jest zupełnie inny. Trzeba się nieźle nakopać, żeby wyśligać łysy placek i sugerowanie, że caroline się to udało- w dodatku przy jeżdżeniu tylko stępem- jest moim zdaniem wyjątkowo niemiłe. Tym bardziej, że tego naprawdę nie widać
na przytoczonych przez ciebie zdjęciach

klami- co ty zrobiłaś temu biednemu koniowi z uszami? Powiesiłaś na nich kowadło na noc, przyznaj się!  🍴

A ja ostatnio chciałam się polansować na dłuższych, bardziej profi puśliskach- a tu buba. I tak, jak na tych nieco krótszych się już w miarę ogarnęłam, tak na nowych była dosłownie masakra- miałam uczucie, jakby siodło wymuszało na mnie fotelowy dosiad, a jak z nim walczyłam, to: a)uciekały mi strzemiona (w tył i w przód), b) pochylałam się, c)usztywniałam się- ogólnie walczyłam o przetrwanie, nie miałam nawet co marzyć o jakiejkolwiek pracy na takiej długości.

Taka jest "optymalna" dla mnie długość:

Myślicie, że męczyć się na dłuższych, czy też dać sobie spokój?
wątek zamknięty
Myślicie, że męczyć się na dłuższych, czy też dać sobie spokój?

dac sobie spokój 🙂 strzemiona mają ci pomagać, a nie utrudniac życie.

a jesli nadal czujesz potrzebe lansu, to sugeruję realizowanie jej za pomocą szmat zamiast mordowania się na za długich strzemionach. szczerze! 🙂
wątek zamknięty
Busch, naprawdę nie trzeba się namachać ostrogami żeby zrobić jaśniejsze placki, gdy koń zmienia sierść - zastanawiało mnie czy to od ostróg czy sam tak śmiesznie linieje. No ale co ja się tam będę tłumaczyć  😁 Btw moim zdaniem większą krzywdę można zrobić koniowi źle dopasowanym siodłem niż ostrogami. A pytać można o wszystko i wszystkich.
wątek zamknięty
kujka, dziekujemy. Nad ogonem pracujemy. 😉

caro, wiem wiem. Tak wiec strzez sie!!

Dzionka, czego jak czego, ale ogona nie oddam!!

busch, bo to taki osiolek jest po prostu.

A dla tych, ktorym kita paczusia sie podoba:
wątek zamknięty
Dzionka- może żyję w jakiejś inne rzeczywistości ale w moim świecie kilka lat temu jeździłam spory czas na ostrogach w mało subtelny sposób, z resztą latały mi łydki wtedy całkiem przykładnie. Koń nigdy się nie dorobił łysych placków, czyli jednak naprawdę trzeba się napracować...

caroline- ale ja sobie właśnie wymarzyłam "pogłębienie" dosiadu- stąd te głupie pomysły  😅 . Z resztą obecnie, jak patrzę na tę długość, to widzę coś pomiędzy skokowymi a ujeżdżeniowymi, czyli tak ani w tyłek, ani w oko.
A że wciąż uskuteczniam jeżdżenie samopas, to wolę się spytać czy może czasem nie lepiej będzie trochę pobronować z dłuższymi puśliskami żeby potem, no nie wiem, lepiej jeździć?  😉  Ale skoro voltowe guru pisze, że zostawić taką długość, to zostawię  😁
wątek zamknięty
Dzionka, caroline ja Wam powiem tak: idźta bijta się w kisielu i po sprawie 😎 😉
amnestria no prosze jakie ładne obrazki 😀 Robicie postępy! Jeszcze trochę odciążenia góry, mniej dreptania i będzie super 🙂 Tylko co Ty tam tak z tyłu gmerasz tą łydką? 🤬
wątek zamknięty
Klami ogon na prawdę imponujący
a mój na ogonie ma balejaż: na wierzchu rudy, od spodu blondyn

wątek zamknięty
Raven nie wiem 😡 Nawet nie zdawałam sobie sprawy ze skali problemu 😡
Na następnej jeździe przypilnuję te szalone nogi 😉

Ale dziękuję :kwiatek: Fakt faktem, to tylko te lepsze fragmenty, ale mnie naprawdę to cieszy 💃
wątek zamknięty
bush, dzięki 😁

na pocieszenie - nie wszyscy topowi dresiaże jeżdżą na mega-długich pusliskach 😀
...wiem, bo sama zwracam  na to baczną uwage, bo... sama chętnie wydłuzyłabym pusliska... tylko trenerka mi zakazała 😂

Raven, szkoda czasu :emota2006092:

Forta, no prosze, kolejni dręczyciele ujawniają się sami, nie trzeba nawet ich wykrywac 🤣
bardzo ładnie ci ten balejaż wyszedł, a jak sobie radzisz z odrostami? 😎

amnestria, i bardzo bogatego męża KONIECZNIE do kompletu 😅
wątek zamknięty
heh, ogon to jeszcze nic, ale sobie pomyśl jak sie męczę przy farbowaniu grzywy
wątek zamknięty
caroline- ja liczę też po cichu na to, że jak kiedyś sobie skonstruuję siodło ujeżdżeniowe z mchu, paproci i gałązek, to będę w stanie w nim porządnie usiąść również na nieco dłuższych strzemionach  😉
Bo jak na razie w ujeżdżeniówce miałam okazję osadzić swoje szlachetne 4 litery zaledwie kilka razy, a wożę się we wszechstronnym firmy "Nowozelandzki krzak"  😂
wątek zamknięty
Pinesska, ładna ta koleżankowa kobyła, wiesz o niej cos wiecej? 🙂

jeśli mogę wyrazić swoje zdanie odnośnie rzekomych śladów po OSTROGACH to śmiem przychylić się do stwierdzenia, że odrobina uprzejmości może zdziałać cuda  🤔
wątek zamknięty
Forta, alez Twoj kon jest pieknie umaszczony!!

Raven, musze wziac Amnestrie w obrone. poza tym, ze Bu nie jest wcale takim chetnie wspolpracujacym i latwym koniem, to jest po kontuzji co sprawia ze zaangazowanie zadu chocby w takim stopniu jak u Nowej jest w tym momencie chyba jeszcze nie mozliwe. Jak Bu dokracza to juz jest dobrze 😉 Ale dziewczyny naprawde sie staraja i idzie im coraz lepiej, za jakis czas pojawia sie na pewno jeszcze lepsze fotki 🙂 zwlaszcza ze osoby trzecie ktore znaja Bu a nie znaly wczesniej Amnestrii zauwazyly ostatnio ze Bu sie zmienia, jest luzniejsza, bardziej regularna (oooj a z tym to dopiero byl problem!), z czasem bedzie tylko lepiej 😀

Bush jak Ci tak wygodniej to po co masz zmieniac? 🙂

Amnestria jeszcze ida fotki z piatku 😉
wątek zamknięty
kujka- no wiesz, niektórym jest wygodnie w dosiadzie fotelowym  😉 . Po prostu nie uznaję swojego poczucia wygodny/niewygody jako znaczącego kryterium
wątek zamknięty
busch, na wstawionym przez Ciebie zdjeciu nie siedzisz przeciez jak na kiblu, nie przesadzaj. lepiej na krotszych strzemionach ale stabilniej, niz miotac sie na dlugich. zwlaszcza ze masz pod tylkiem mlodego konia o ile dobrze pamietam?
wątek zamknięty
kujka nie musisz brac amnestrii w obronę, bo ja jej nie atakuję i zdaję sobie sprawę z tego jak wygląda sytuacja 😉 Ja poprostu wierzę w dziołchy i wiem, że dadzą radę osiągnąć to o czym mówiłam. 😉 I oczywiście zgadzam się, że prawdą jest to, że psychicznie i fizycznie Buńka jest trudnym koniem do "ogarnięcia", więc będzie przed nimi 2 x więcej roboty.
Jak Bu dokracza to juz jest dobrze 😉

Ja tez mam święto jak takie zjawisko wystąpi u Nowej 😉
wątek zamknięty
Raven, e no cos Ty, a mi sie wydawalo ze u turbooslicy  :kwiatek: nie ma z tym problemu? (patrzac po fotkach bym nie pomyslala)
wątek zamknięty
kujka- zdaję sobie sprawę, że nie siedzę na kiblu- to miała być taka analogia. W początkowej fazie walczenia z dosiadem fotelowym też się człowiek miota ale traktuje to jako stan przejściowy na nowej drodze życia.
I ja właśnie się zastanawiałam, czy też tak to potraktować, czy też posłuchać głosu swojego ciała (nie, nie chodzi mi o bekanie  👀  😉- stąd pytanie.

Tak, koń ma 4 lata.
wątek zamknięty
Dziewczęta, Bu może i jest w jakimś tam stopniu trudniejsza, ALE jakby miała lepszego jeźdźca - taką kujkę na przykład 😎 wyglądałaby na pewno 100 razy lepiej.

Jednak jako, że zrobiłyśmy jakiśtam kroczek do przodu to wystarczyło bym urosła ten 1 cm 😁

I zdaję sobie sprawę, że ja jeżdżę słabo, ale kiedyś trzeba się nauczyć. Więc krytyka zawsze mile widziana 😉

I pozostaje mi się cieszyć, że trafiłam do takiej stajni, gdzie zewsząd jest dużo pomocy, choćby w osobie wspomnianej wyżej kujki, która pomogła mi dzisiaj w paru nieudolnych próbach zrobienia czegoś więcej :kwiatek:
wątek zamknięty
Raven nie miałabym szans   😀
amnestria ładny obrazek jak dla mnie tworzycie - jest co rzeźbić, ale chyba o to w tym wszystkim chodzi  🙂 Do boju i czekamy na relację z postępów  🙂!
Forta extra farbowany, ale jak równo przycięty  😜 Kurde, szkoda że poskąpiono mi talentu fryzjerskiego i mojego konia zawsze zaplata/strzyże ktoś obcy (poza pamiętnym "irokezem" na łyso  😁 ) To tyle frajdy... Widzimy się w Rynii?
Niedawno odkryłam, że mam bliziutko do tej Rynii nie będę musiała płacić za noclegi - konia zostawię i będę dojeżdżać. Tyle kasy zaoszczędzonej przecież nie może się zmarnować, więc chyba upoluję Fair Playa  😀
Busch mi się podoba jak siedzisz na tym zdjęciu, chociaż strzemiona wyglądają na przykrótkie - ale jeśli ci tak wygodnie i dobrze ci się noga układa to jest OK!
Libella Trzymam kciuki za rozwiązanie kryzysu!
wątek zamknięty
a idz kobito nie zawstydzaj mnie!

Dzionka czy Rynia to ta stajnia nad Zegrzem?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.