Oj dziewczyny, dlaczego nie mogę spytać caroline o wytartą sierść, a ona może pytać mnie i innych o niedopasowane siodła? Ja lubię jak ludzie są czujni i widzą coś, czego ja nie widzę np.Nie ironizujcie, bo nie ma po co. Spytałam od czego te wytarte miejsca, otrzymałam złośliwą odpowiedź i przeniosłam się na PW żeby nie robić tutaj dymu. Nie mam takiego prawa? Mnie tez często na forum ktoś zapyta czy mój koń to nie ma za dużego/małego wędzidła albo coś tam i nie odpisuję na to nic w stylu "odwal się, szkoda mi na ciebie klawiatury". Poza tym jeśli ja niby jestem najodważniejsza z tłumu, bo pytam, to caroline - ty masz order za pytanie co i rusz o siodła! Na pewno cała reszta forum się boi o to samo zapytać 😁 Z ciekawości człowiek i pyta, a tu taka ironia... Aha no i oficjalnie napiszę - kujka nie napisała mi żadnej PW w sprawie konia którym zajmuje się caroline 😀
caroline, takie słowa z ust takiej szmatoholiczki chyba jako cytat na stronie umieszczę :kwiatek:
rewir, mam CIę na uwadze bo jesteś najbliżej 😀 kujka, premiera w ogłoszeniach na re-volcie i allegro. Stronka już powstaje z gruzów. męczymy się z tłumaczeniem na DEU i ENG.. jeszcze kilka dni 🙂
caro, oczywiscie, ze doklejany. Niedobra Ty, odslonilas nasz sekret!!
to wiesz co trzeba zrobic... :emota2006097:
😁
Deborah, alez proszę bardzo! 🙂
Dzionka, po raz chyba już 4 piszę, ze szkoda na ciebie czasu - skoro na wklejonym zbliżeniu nadal widzisz to co chcesz tam widziec, to tkwij w swoim przeświadczeniu bodaj i do konca swiata. To, tak samo jak twoje wyrzuty i głupie teksty na pw, w tym podpieranie swojego autorytetu "bo dostalam jeszcze 2 pw w tej sprawie", uważam za żałosne i obawiam się, ze niezwykle ciężko będzie mi zmienić moją opinię.
Klami weź nam trochę odstąp ogona! Dzionek ma niedługo urodziny, może mu treskę wyślesz pocztą? 😉
caroline a ty tkwij w swoim "poczuciu bycia idealną i bez skazy" w trybie "agresor" i zostawmy już tę sprawę. Mi też na ciebie szkoda czasu, z tym że piszę to pierwszy raz i będę konsekwentna - nie zamierzam pisać 2-gi, a na pewno już nie 4-ty raz 😎
Caro... daj Boże takiego stępa 😜 I takiego konia 😜
milusia Zwiastun to jeden z najpiękniejszych koni jakie oglądam tu na Volcie, niesamowicie łapie za oko 😀
Burza, a udało Ci się sprzedać tamto siodełko? Pioru jak zwykle uroczy! 😀 Czekam na Waszą Banana Version, zawsze mi się kojarzyła z ciepłymi dniami 💃
A to my 🏇 Dziękować kujkos, dziękować (foty z lepszej części jazdy, ale że wcześniej nawet lepsza część jazdy tak nie wyglądała to się chwalę :icon_redface🙂
Dzionka- tylko problem w tym, ze (przynajmniej w moim odczuciu) ciężar winy za niedopasowane siodło, a za wytarte końskie boki od ostróg jest zupełnie inny. Trzeba się nieźle nakopać, żeby wyśligać łysy placek i sugerowanie, że caroline się to udało- w dodatku przy jeżdżeniu tylko stępem- jest moim zdaniem wyjątkowo niemiłe. Tym bardziej, że tego naprawdę nie widać na przytoczonych przez ciebie zdjęciach
klami- co ty zrobiłaś temu biednemu koniowi z uszami? Powiesiłaś na nich kowadło na noc, przyznaj się! 🍴
A ja ostatnio chciałam się polansować na dłuższych, bardziej profi puśliskach- a tu buba. I tak, jak na tych nieco krótszych się już w miarę ogarnęłam, tak na nowych była dosłownie masakra- miałam uczucie, jakby siodło wymuszało na mnie fotelowy dosiad, a jak z nim walczyłam, to: a)uciekały mi strzemiona (w tył i w przód), b) pochylałam się, c)usztywniałam się- ogólnie walczyłam o przetrwanie, nie miałam nawet co marzyć o jakiejkolwiek pracy na takiej długości.
Taka jest "optymalna" dla mnie długość: Myślicie, że męczyć się na dłuższych, czy też dać sobie spokój?
Busch, naprawdę nie trzeba się namachać ostrogami żeby zrobić jaśniejsze placki, gdy koń zmienia sierść - zastanawiało mnie czy to od ostróg czy sam tak śmiesznie linieje. No ale co ja się tam będę tłumaczyć 😁 Btw moim zdaniem większą krzywdę można zrobić koniowi źle dopasowanym siodłem niż ostrogami. A pytać można o wszystko i wszystkich.
Dzionka- może żyję w jakiejś inne rzeczywistości ale w moim świecie kilka lat temu jeździłam spory czas na ostrogach w mało subtelny sposób, z resztą latały mi łydki wtedy całkiem przykładnie. Koń nigdy się nie dorobił łysych placków, czyli jednak naprawdę trzeba się napracować...
caroline- ale ja sobie właśnie wymarzyłam "pogłębienie" dosiadu- stąd te głupie pomysły 😅 . Z resztą obecnie, jak patrzę na tę długość, to widzę coś pomiędzy skokowymi a ujeżdżeniowymi, czyli tak ani w tyłek, ani w oko. A że wciąż uskuteczniam jeżdżenie samopas, to wolę się spytać czy może czasem nie lepiej będzie trochę pobronować z dłuższymi puśliskami żeby potem, no nie wiem, lepiej jeździć? 😉 Ale skoro voltowe guru pisze, że zostawić taką długość, to zostawię 😁
Dzionka, caroline ja Wam powiem tak: idźta bijta się w kisielu i po sprawie 😎 😉 amnestria no prosze jakie ładne obrazki 😀 Robicie postępy! Jeszcze trochę odciążenia góry, mniej dreptania i będzie super 🙂 Tylko co Ty tam tak z tyłu gmerasz tą łydką? 🤬
na pocieszenie - nie wszyscy topowi dresiaże jeżdżą na mega-długich pusliskach 😀 ...wiem, bo sama zwracam na to baczną uwage, bo... sama chętnie wydłuzyłabym pusliska... tylko trenerka mi zakazała 😂
Raven, szkoda czasu :emota2006092:
Forta, no prosze, kolejni dręczyciele ujawniają się sami, nie trzeba nawet ich wykrywac 🤣 bardzo ładnie ci ten balejaż wyszedł, a jak sobie radzisz z odrostami? 😎
amnestria, i bardzo bogatego męża KONIECZNIE do kompletu 😅
caroline- ja liczę też po cichu na to, że jak kiedyś sobie skonstruuję siodło ujeżdżeniowe z mchu, paproci i gałązek, to będę w stanie w nim porządnie usiąść również na nieco dłuższych strzemionach 😉 Bo jak na razie w ujeżdżeniówce miałam okazję osadzić swoje szlachetne 4 litery zaledwie kilka razy, a wożę się we wszechstronnym firmy "Nowozelandzki krzak" 😂
Pinesska, ładna ta koleżankowa kobyła, wiesz o niej cos wiecej? 🙂
jeśli mogę wyrazić swoje zdanie odnośnie rzekomych śladów po OSTROGACH to śmiem przychylić się do stwierdzenia, że odrobina uprzejmości może zdziałać cuda 🤔
Raven, musze wziac Amnestrie w obrone. poza tym, ze Bu nie jest wcale takim chetnie wspolpracujacym i latwym koniem, to jest po kontuzji co sprawia ze zaangazowanie zadu chocby w takim stopniu jak u Nowej jest w tym momencie chyba jeszcze nie mozliwe. Jak Bu dokracza to juz jest dobrze 😉 Ale dziewczyny naprawde sie staraja i idzie im coraz lepiej, za jakis czas pojawia sie na pewno jeszcze lepsze fotki 🙂 zwlaszcza ze osoby trzecie ktore znaja Bu a nie znaly wczesniej Amnestrii zauwazyly ostatnio ze Bu sie zmienia, jest luzniejsza, bardziej regularna (oooj a z tym to dopiero byl problem!), z czasem bedzie tylko lepiej 😀
Bush jak Ci tak wygodniej to po co masz zmieniac? 🙂
busch, na wstawionym przez Ciebie zdjeciu nie siedzisz przeciez jak na kiblu, nie przesadzaj. lepiej na krotszych strzemionach ale stabilniej, niz miotac sie na dlugich. zwlaszcza ze masz pod tylkiem mlodego konia o ile dobrze pamietam?
kujka nie musisz brac amnestrii w obronę, bo ja jej nie atakuję i zdaję sobie sprawę z tego jak wygląda sytuacja 😉 Ja poprostu wierzę w dziołchy i wiem, że dadzą radę osiągnąć to o czym mówiłam. 😉 I oczywiście zgadzam się, że prawdą jest to, że psychicznie i fizycznie Buńka jest trudnym koniem do "ogarnięcia", więc będzie przed nimi 2 x więcej roboty. Jak Bu dokracza to juz jest dobrze 😉
Ja tez mam święto jak takie zjawisko wystąpi u Nowej 😉
kujka- zdaję sobie sprawę, że nie siedzę na kiblu- to miała być taka analogia. W początkowej fazie walczenia z dosiadem fotelowym też się człowiek miota ale traktuje to jako stan przejściowy na nowej drodze życia. I ja właśnie się zastanawiałam, czy też tak to potraktować, czy też posłuchać głosu swojego ciała (nie, nie chodzi mi o bekanie 👀  😉- stąd pytanie.
Dziewczęta, Bu może i jest w jakimś tam stopniu trudniejsza, ALE jakby miała lepszego jeźdźca - taką kujkę na przykład 😎 wyglądałaby na pewno 100 razy lepiej.
Jednak jako, że zrobiłyśmy jakiśtam kroczek do przodu to wystarczyło bym urosła ten 1 cm 😁
I zdaję sobie sprawę, że ja jeżdżę słabo, ale kiedyś trzeba się nauczyć. Więc krytyka zawsze mile widziana 😉
I pozostaje mi się cieszyć, że trafiłam do takiej stajni, gdzie zewsząd jest dużo pomocy, choćby w osobie wspomnianej wyżej kujki, która pomogła mi dzisiaj w paru nieudolnych próbach zrobienia czegoś więcej :kwiatek:
Raven nie miałabym szans 😀 amnestria ładny obrazek jak dla mnie tworzycie - jest co rzeźbić, ale chyba o to w tym wszystkim chodzi 🙂 Do boju i czekamy na relację z postępów 🙂! Forta extra farbowany, ale jak równo przycięty 😜 Kurde, szkoda że poskąpiono mi talentu fryzjerskiego i mojego konia zawsze zaplata/strzyże ktoś obcy (poza pamiętnym "irokezem" na łyso 😁 ) To tyle frajdy... Widzimy się w Rynii? Niedawno odkryłam, że mam bliziutko do tej Rynii nie będę musiała płacić za noclegi - konia zostawię i będę dojeżdżać. Tyle kasy zaoszczędzonej przecież nie może się zmarnować, więc chyba upoluję Fair Playa 😀 Busch mi się podoba jak siedzisz na tym zdjęciu, chociaż strzemiona wyglądają na przykrótkie - ale jeśli ci tak wygodnie i dobrze ci się noga układa to jest OK! Libella Trzymam kciuki za rozwiązanie kryzysu!