Forum konie »

Kącik Rekreanta

Lov, Raven
U nas na WF-ie jest tak, że każdą nieobecność trzeba odrobić.
Dopóki było zimno i mokro na dworze i nie było nic do roboty, można było pojeździć z inną grupą, teraz przyszła wiosna, pracy masę i trzeba odpokutować  🙄
Najgorsze jest to, ze teraz czekają mnie jakieś dwa tygodnie bez koni ;(
wątek zamknięty
Raven super wyglądacie z Nową, I'm impressed  🙂 !!
wątek zamknięty
kate a nerwina na jednej nodze prawie wylysiala od tego bagna  🙄 a co do kowala to dzis u nas byl konie moje rozczyscil ( tzn robi u nas wszystkie) dlatego nerwina miala wolne😉
wątek zamknięty
Raven lansiaro, ślicznie! I widzę, że zupełnie inaczej Nową pojechałaś, niż zwykle, do dołu. Ona teraz tak schudła czy wcześniej sierścią zimową to tuszowała? Dawaj więcej fociszonów 🙂
wątek zamknięty
A ja się dołączam do kącika kulawców. Skudo wczoraj w stępie był sztywny, w kłusie już kulał na prawy tył. Noga sztywna i grzeje  🙁 Na początku tygodnia będzie wet.
wątek zamknięty
Lena super fotki!
Raven przeslodki osiolek  💘

dzieki poswieceniu ciotki Amnestrii gil-lysol zalapal sie na zdjecia 😉 powiedzcie szczerze jak w tym irokezie? :P
gil stepujacy, niczego nie swiadomy nie wie jeszcze co go czeka po klusie

a czeka go nauka lopatek i trawersow. trzeba zwrocic uwage na charakterystyczna mine, u Gilka nie jest trudno rozpoznac ze proces myslowy jest w toku (czacha dymi)

no i jakies tam z galiopu

dodam ze popelnilam pare Amnestriowych zdjec na Bu, wiec pewnie i one sie tu niedlugo pojawia 😉
wątek zamknięty
kujka, jaki granatowy lansik 😉 faktycznie czacha mu dymi 😁
wątek zamknięty
kujka
Pablutek coraz bardziej mi się podoba!! jest przepiękny  😍 , koń idealnie w moim typie 😉
A ten irokez? szczerze mówiąc wolę kiedy koń ma grzywę 😉 Moim zdaniem Twój lepiej wygląda ciut zarośnięty.
wątek zamknięty
Musze sie wam pochwalic

Mam nowego konia  😅
Jezdziłam na nim dwa razy ale juz go kocham  😍
wątek zamknięty
Misia, kupilas/wydzierzawilas czy 'dostalas pod tylek' po prostu i co to za zwierz?
a Muskat znalazl dzierzawce/kupca?
wątek zamknięty
Wydzierzawiłam  ale mam możliwosc kupna.
Jakos tak sie złozyło ze kolezanka stwierdziła ze musi sie oddac szkołe(studia) no i trafił w moje łapki.
8 letni,wałach i ma piekne imie Campari  😜
Koń czołg jest mu wszystko jedno co skacze,niczego sie nie boi.
Muskat szuka dzierzawcy/kupca.  😉
wątek zamknięty
misia koniecznie fotki wstawiaj!

nerwina dostala ataku 🙁 strasznie ciezki oddech i kaszel  🙁 ja musialam wracac do domu ale w stajni czekaja na weta...  🙄 a juz myslalam, ze uda nam sie zlapac forme na koniec maja na mini LL  🙄 🙄 🙄
wątek zamknięty
a ja dziś po jeździe wypuściłam oszołoma na chwilę na padok, pierwszy raz po zimie i kontuzji. Zgodnie z przewidywaniami poruszał sie z prędkością światła, chrumkał i aż trząsł sie z podniecenia. Próbowałam robić zdjęcia,ale wyszło tylko jedno, bo na reszcie albo o nie ma głowy, albo nóg albo w ogóle nie ma konia  😉
wątek zamknięty
Hmm.... nie macie mnie juz dosc??  😡
Mam nadzieje, ze nie, bo znowu nadciagam z paczusiem.

wątek zamknięty
Klami ja tam dość nie mam 😉 Pączek cudny 🙂

to i my się pokażemy, moje Siwe 🙂

i dziadzio Grafit 🙂

wątek zamknięty
marawspółczuję, kontuzjowane konisko to coś strasznego, 3maj się

a ja się pochwalę ze czynimy z dzieckiem postępy, czyszczenie juz bez kopania, udało się założyć ochraniaczki i pójść na myjkę, oraz uwaga! nawet udało się wsiąść 🙂 tylko ze koninka jest spokojna juz z człowiekiem na grzbiecie, zsiadanie też bez problemu, a przy wsiadaniu się odsadza... mam nadzieje ze szybko jej przejdzie...

ale ogólnie jak narazie to pozytywnie 🙂

Klami twój konio coraz jaśniejszy i coraz szerszy  😉
wątek zamknięty
klami super tem tluszczyk zamienia sie w miesnie! bomba

zzygzak cuden feliniaki !
wątek zamknięty
A ja chciałam dołączyć do grona osób kochających swoje konie  💘
Dzisiaj Ruda chodziła wspaniale  😍

Jak zazwyczaj niechętnie galopuje na lewą nogę, tak dzisiaj nie miałyśmy z tym najmniejszego problemu  😉
Volty, wygibasy i takie tam pierdoły robiły bez zająknięcia  🙂
Az chce się żyć  😀iabeł:

Odwiedziła nas tez koleżanka, która na chwilę wsiadła na Żadonke

Sporo było rekreantów, więc musiałam ich trochę omijać, ale nie było tak źle  😉

amnestria w takim razie czekamy na odwiedziny  🙂
Ja mogę udostępnić swojego rudzielca (jeśli oczywiście będziesz chciała)

Kilka fotek  😉 Tylko nie  🤬 za ilość  😡

I narzeczony  😉

Pozdrawiam  🙂

wątek zamknięty
Libella dziękujemy :kwiatek:
Dzionka może Nową zainspirował Dzionek, że on tak ładnie macha łapkami a ona nie :P 😉
Burza ogólnie ostatnio trochę zmieniłam koncepcję jazdy. Chcę dłuzej jeździć ją w dole, często zmieniać ustawienie, żeby kobył trochę grzbietem odpuścił i żeby sama z siebie się wysoko nie ustawiała i nie usztywniała całego szyjska.
Co do jej linii, to myslę ze na pewno z mięśni trochę opadła, bo ostatnio jeżdżę na niej rzadziej, ze względu na jazdy rekreacji. Ale w brzuszysku chyba jak było tak jest 😉
kujka łomaszcilos teraz toż to Gil jak się patrzy 😂 Jakiś ten irokez bardzo skromny 😉 Ale ja wolę Gilosa w szport grzywie 😉
klami ale super 🙂 A myślałam, że tylko ja jeszcze jeżdzę opatulona w 10 warstw 😉
amnestria czekamy czekamy... 😎
Pauli ale szkoda... Kiszka trochę... 🙁 Ale dobrze zrozumiałam? Nie będziesz jeździć tylko odrabiać te godziny pracując w stajni?
Nasturcja-Renata Twoje miny - bezcenne 😁

A dzisiaj popylałam sobie na takich oto rumakach: 😉
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/klak.jpg?t=1238867634[/img]
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/klak2.jpg?t=1238867681[/img]
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/klak3.jpg?t=1238867713[/img]
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/STA74008.jpg?t=1238868429[/img]

I z dedykacją dla Burzy, jeszcze trochę Nowej 😉
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/n1.jpg?t=1238868550[/img]
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/n7.jpg?t=1238868643[/img]
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/STA73947.jpg?t=1238869247[/img]
wątek zamknięty
Mnie udało się zdążyć przed rekreantami, a w sumie pomiędzy. 🙂 Wzięłam Rudą i Tlenionego na spacer w teren. Super, że Żadonka wreszcie odpuściła. Może doszła do wniosku, że ma dość terenów z taka jedną rudą wiedźmą, która ciągnie biedną kobyłę na jakieś galopy ([sub]mam oczywiście na myśli siebie[/sub].  😁 Albo dwa dni całodziennego (prawie) padokowania w słoneczku pozwoliły jej naładować akumulatorki. 🙂
wątek zamknięty
kujka, ładnemu we wszystkim ładnie 😉
a tak na serio, nie jest źle. nie mogę wyjść z podziwu i wiem ze sie powtarzam, ale wygladacie pieknie.
kurde, ale jestem nudna :P
wątek zamknięty
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=3.msg220887#msg220887 date=1238869380]
A ja chciałam dołączyć do grona osób kochających swoje konie  💘
Dzisiaj Ruda chodziła wspaniale  😍

[/quote]

Dopiero dzisiaj?

A ja swojego Starego nie poznaje  facetowi zaraz pełnoletniość wybije, a ostatnie dni wariuje jak 3latek  🤔wirek: Koń zawsze do pchania, teraz nagle by tylko galopował.  🤣
wątek zamknięty
zygzak, aż miło na te fotki popatrzeć - felinki w pełnej krasie i najlepszym wydaniu 😍

Nasturcja, a jednak 🙂

Kujka, znam te miny... skądś 😉

Klami, pięknie pączuch wygląda!!

a to my z dzisiejszego "aktywnego stępowania"  😁

wątek zamknięty
Jak piaff  😁
wątek zamknięty
Mój Rumaczek kochany!!!

Ostatnio mnie zaskakuje...
wątek zamknięty
kujka, slicznie wam w granacie. A fryzurka pasuje jak najbardziej.. 😉

Misia, pokazuj koniecznie podopiecznego!!

Forta, widac, ze ma eksploduje niemal. Nie ma sie co dziwic, ze z kadru uciekal.... hihi 😉

Zygzak, dziekuje.
Cuden feliniaki!! Lubie takie male zadziorne "maszynki"... 😉

escada, niestety coraz jasniejszy... 🙁 Kolo lipca bedzie zupelnie jasniutki. Jak ja bym chciala, zeby zawsze mial taki kolorek jak teraz. 😉
Prosze, tylko nie szerszy!! Od ponad miesiaca (odkad moze zupelnie normalnie pracowac) usiluje go odchudzic.

margaritka, oj daleko nam jeszcze zeby w pelni sie "przetopilo", ale dziekuje dziekuje!! 😉

Raven, takie wrazenie daje moja szeroka wiatrowka. Pod spodem mam tylko koszulke z krotkim rekawkiem. 😉
"Nowa" niezmiennie slicznie sie prezentuje!

Nasturcja-Renata, ale miny..... hehe

Santoska, jaki lansik czapraczek!!

caro, dziekuje, dziekuje. Staramy sie wygladac. Jak mowia, " co nie dojade to dowygladam". 😉
A ten wasz stepik jak piaff wyglada!! Niezle, niezle!!

A jutro paczus ma wolne. Idzie na spacerek stepo-klusem pod kolezanka a potem na wiosenna trawke powcinac. 😉
A w poniedzialek treser znowu sie do nas dobierze. Dobra wiesc taka, ze ponoc jeszcze cos z nas bedzie..... przy wlozeniu jeszcze ogromnej pracy, ale sie da.
To moze w koncu usiade porzadnie na tym koniu. 😉 Jestem dobrej mysli w kazdym razie.
A jak dobrze pojdzie i doktor wyrazi zgode na wprowadzenie konia do pelnego treningu to niemal kazda jazda bedzie z treser. 😉
wątek zamknięty
AAAAAAAA my mamy dobrą wiadomość! TYŁY mamy rozkute! Okazało się, że jak zawsze przesadzam! I mimo że kopytka nie narosły za mocno, to to co narosło było twarde! Oczywiście ja nie zauważyłam, że brak zadziorków itp to dobra wiadomość! skupiłam się na tym, że mało narosło!
chyba jednak moje wysiłki w końcu się odpłacają!
z grudą też kiedyś wygram!  😀  💃 💃 💃 💃
wątek zamknięty
Klami pięknie wyglądacie, i widzę że coraz lepiej bo koń już oswobodzony ? 🙂

Ja dziś pojeździłam wcześnie rano żeby konia w słonku tak nie prażyć,  a po jeździe puściłam na łączkę.

Uwielbiam go  😀
wątek zamknięty
Quendi :kwiatek:
Juz zdecydowanie lepiej, kon oswobodzony i powoli idziemy do przodu. Tylko spadek po tych patentach mam niestety do odrobienia. Musze bardzo pilnowac, bo z latwoscia sie roluje.
Sliczny chlopak, kiedy was na zawodach zobacze?? 😉
wątek zamknięty
ja to chyba fotek z jazdy sie nie doczekam 🙁 za to mam zostawionego na minutke samego siwego gada...

no jak dziecko,wszystko trzeba do buzi wziasc 😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.