Forum konie »

Kącik Rekreanta

Dzionka,

aaaa
dlaczego nie napisałaś wcześniej, że będziesz w ten weekend w Lubelandzie?!  🤬
akurat mam sporą imprezę w pracy, więc się nie wyrwę - to raz
ale dwa - ta impreza ma w swoim punkcie zwiedzanie Starego Miasta - gdybym wiedziała wcześniej to mogłabym Cię tam "dorzucić",  a tak to już listy zamknięte i zamówienia na wejścia złożone
wątek zamknięty
A jak ktoś do Gdańska z Gdyni napłynął, to też się liczy?  :hihi
wątek zamknięty
Zygzak super koniska!! 😜

Libellapowtórzę się i powiem jeszcze raz, że ślicznie z tobą Dzionesław wyglądał i poproszę częściej o takie atrakcje  🙂

Dzionek okazał się na tyle fajnym koniskiem że chętnie się jeszcze kiedyś tak wymienię 😁 Tylko musimy wybrać dzień kiedy mój kon będzie miał łaskawszy nastrój, wtedy i Ty będziesz miała przyjemność 😉
wątek zamknięty
"Siwy, chyba Ci się kantar przekrzywił, pozwól że poprawię"

"Mój jak mój, ale te Twoje sprzączki fatalnie się układają"

"Zatańczymy?"  😉

Czyli Pączka impreza po JakMiSięWydawałoDośćCiężkiejLonży  🙄 😀
wątek zamknięty
Burza 🙂

mnie mój kon znowu rozbroił wczoraj 😀 przydreptałam do niego wczoraj późnym wieczorkiem, kon stoi w boksie, lekko drzemie (bo on zazwyczaj na mnie czeka wieczorem - tj. jesli bylam u niego rano a przyjade jeszcze wieczorem tego samego dnia to zazwyczaj zastaję go juz drzemiacego w pozycji horyzontalnej; jesli natomiast nie bylam u niego wczesniej i przyjezdzam dopiero po kolacji to jeszcze sie nie zdarzylo, zeby sie polozyl, nawet do bardzo późna czeka drzemiąc na stojaco). wiec wlazlam do boksu, przywitałam się, pogłaskałam, pogadałam do niego chwile. zniósł to ze spokojem, ale bez szczególnego entuzjazmu - postawa typu "no dobra, dobra, miło ze jesteś, ale juz wystarczy tego zawracania glowy" 😉
no to wylazłam z boksu i zabrałam się za przygotowywanie mu jedzonka na nastepne dni, cos tam przestawialam w pace - ot, takie zwykle rzeczy, które zawsze robię jak przyjezdzam wieczorem.
po kilku minutach widze, ze zapaliła się koniowi żaróweczka nad głową i dosłownie słysze takie "ting!"... i za sekundke z boksu wystaje cała ta jego głowa z miną "o kurde... to ty!!! ta laska od cukierków!!! czeeeeeść! jak miło że jesteś! 🤣"
a potem to juz standard - przecież ja jestem dobrze wyszkoloną pańcią: kon polizał mnie po dłoni, cukierek nalezy wydać 😁

a rozbroil mnie oczywiscie nie tylko swoim zebractwem wczoraj (mimo ze zebral w mój ulubiony sposob - zobacz jaki jestem grzeczny i jaki sliczny... daaaaj 🤣 a do tego słodkie minki), ale tym swoim "przemysleniem" sprawy  😉
wątek zamknięty
Caro zeby moja tak na mnie czekala...

chociaz... wczoraj bylam pierwszy raz od piatkowego wypadku. mala stala na pastwisku, ja jechalam dluzsza droga bo bylam w sklepie po marchewki i jablka. jak zajechalam pod pastwisko to kon stal przy plocie i czekal 🤔wirek: uslyszlala szeleszczace siatki i byla juz moja 😍 zakochana po uszy w calej zawartosci owych bialych potworow 😁 po szybkim pochlonieciu (bo zjedzeniem tego nie mozna bylo nazwac :hihi🙂 jakby zauwazyla ze cos jest ze mna nie tak... powachala moja skarpete, pod ktora kryl sie gips i zrobila glupia mine 😵 jakby chciala powiedziec "teraz to sobie pojezdzisz 😂 😎"
wątek zamknięty
Burza opisy zdjęć  super  🙂 Pioras jaki zadzior  😁
wątek zamknięty
Mam kilka zdjęć z niedzieli, czyli c.d. Anety na Ritku

wątek zamknięty
Ascaia malutka Tanganika jest prześliczna i taka puchata  🙂

Starszy Pan dzisiaj kończy 21 lat, choć ostatnio zachowuje się jakby miał z 15 lat mniej  😁
wątek zamknięty
A ja sie musze dzisiaj pozalic. Chyba z okazji tej wiosny i pieknej pogody mojemu koniowi po prostu odwala. Wczoraj przeprowadzila zamach na moje zycie. Doslownie. Jezdzilam sobie na czworoboku, kon chodzil jak na niego naprawde fajnie  i w pewnym momencie jeden z koni, ktore byly na padoku sobie zagalopowal (padoki sa dosc daleko), to wystarczylo zeby Cantata odpalila. Najpierw bylo przypieszenie od 0 do 100 w 3 sekundy, a pozniej juz tylko sie zastanawialam jak krecic, zeby sie wyrobic przed plotem parkuru, nie wywalic w kaluzy albo noe przebic sie przez ogrodzenie osrodka. Jakos mi sie udalo wprowadzic ja na kolo i troche zwolnic, a wyhamowalam wjezdzac ponownie na czworobok przez opony (mamy ogrodzenie czworoboku z opon zrobione). Zatrzymalam ja tylko dlatego, ze sie potknela. Nie jestt mnie na koniu latwo przestarszyc, ale wczoraj naprawde mialam stracha. Najgorsze jest to, ze mam swiadomosc iz w takim momencie ten kon jest zuepelnie nieobliczalny, w totalnym amoku. Gdybym jej nie wykrecila, podejrzewam ze skoczylaby przez plot, z jakim skutkiem to nie wiem.... Po odpaleniu byla po prostu cudowna, naprawde, robila wszystko. Tak jakby musiala po prostu spuscic pare, za to ja szczerze mowiac juz sie rozluznic nie moglam do konca jazdy...

Moje kucyki w niedziele jada na pierwsze w tym sezonie otwarte zawody. Prosze trzymac kciuki, zeby byly grzeczne i szanowaly swoje amazonki!!
wątek zamknięty
kwiecien - plecien ! w 100 % prawda! nawet do naszej jazdy! poczatek jakas masakra( moze temu ze przez ostatanie 3 dni albo ruszenie na lonzy albo spacerek do lasku albo wolne) a koniec cud miod orzeszki! dzis znow mnie przekonala nerwina, ze potrafi jesli chce i dopiero po rozgrzewce zaczyna sie starac! kochana kobyla!
wątek zamknięty
A ja właśnie dowlokłam się do domu po pierwszym w tym sezonie treningu krosówkowym. Powiem tylko tyle, że kocham wiosnę, wkkw i mojego konia  😍
wątek zamknięty
Ascaia ja tam jadę ze znajomymi, więc pewnie sobie na własną rękę zwiedzania załatwimy 🙂 Ale jak byś mogła mi na PW polecić miejsca z dobrym żarciem, to by było super!

Żeglarz sto lat! Piękny wiek i gratuluję dobrej kondycji seniora  🙂

Burza Super fotki z zabaw z siwym. A Piorun wspinający się to już budzi respect, nie pogadasz  😁

Lena Zazdroszczę ci skoków, jak mnie już kusi żeby coś kicnąć, aaa!!

Potwierdziłam dzisiaj moje przybycie do Rakowca z Dzioneczkiem, nie mogę się doczekać  😀 😀
wątek zamknięty
[quote author=Dzionka link=topic=3.msg218965#msg218965 date=1238620961]
Koniczka to nasze konie się zmówiły z tym wspieraniem polskiej weterynarii. Jak policzyłam ile wydałam w zeszłym miesiącu na weterynarza, to mi się słabo zrobiło  😵

dlatego ja nawet nie próbuję tego sumowac 😉 po co mi ten stres? 😉
[/quote]

A co ja mam powiedziec.....  👀

Lena, rozumiem, ze bylo sympatycznie. Super.
Paczus za to sie zbuntowal i byl na nie. A jak stanowczo zareagowalam na jego "NIE" to przewiozl mnie brykajaco-podskakujacym galopem po calej hali....  🤔
Dlaczego odnosze wrazenie, ze nasze lobuzy zamienily sie chwilowo zwyczajami i zachowaniami??
wątek zamknięty
Klami niezupełnie. Glutek jak wyjechaliśmy na trawę i zaczęłam się kręcić koło krosówek, oczywiście było tradycyjne KWI! A na koniec oczywiście musiał powycierać sobie facjatkę o nogę 😉
wątek zamknięty
W takim razie moj malpiszon po prostu obserwuje kolege glucika i sie uczy..... 😉
wątek zamknięty
dzięki dziewczyny 😉 jak Mandaryna (mały kary 🙂 ) zobaczyłam to pierwsze co zrobiłam to zdjęcie, a drugie szczękę z ziemi zbierałam 🤣 aż żałuję, że filmiku nie nakręciłam (człowiek uczy się na błędach)
wątek zamknięty
a ja dzis opitolilam Gilka na lysola o.o tylko grzywka mu zostala... nie jestem pewna czy sie ciesze. zle nie wyglada, ale jakos taki mi dziwnie... :P jutro jak juz sie ulozy jak trzeba to bede poprawiac (choc mam nadzieje ze bedzie w miare rowno, bo fryzjer ze mnie marny...)
jutro z samego rana Amnestria obiecala nas obfocic jak cisniemy na jezdzie 😉 wiec o ile po wigilii na arabistyce bede w stanie wpisac haslo do laptopa 😁 i zgrac fotki, to wieczorem pokaze bezwlosego Giloslawa 😉

Lena, masz jakies fotki?? 😀
wątek zamknięty
kujka to ja sobie od razu zamawiam jakiś filmik z jazdy! Chcę wreszcie zobaczyć jak Glutek macha łapkami  🙂
A mi znów kilka osób powiedziało, że Dzionek super wyglądał w irokezie... Nic to, na razie twardo zapuszczam i będę twarda  😉
wątek zamknięty
Dzionka, bo on SUPER wygladal w irokezie! 😀 naprawde!
Mi moja guru blogoslawiona siostra Magdalena powiedziala ze Gilowi bedzie dobrze, podpuscila mnie :P moze musze sie przyzwyczaic :P dzis mnie 2 osoby poza tym pocieszyly ze jest ok, wiec moze faktycznie jest? :P

ok sprobuje Ci zalatwic jakis filmik. ale nie obiecuje, bo jak jutro bedzie Dzien na Nie to nie gwarantuje ze cos sie bedzie nadawalo do publikacji :P

czy Wasze konie uciekaja od innych na manezu? bo Gil jak podjezdza za blisko boku jakiegos konia (2/1,5 m) to albo robi nagle unik, albo odpala i spierdziela  🤔wirek: przede wszystkim przeraziaja go duze dziewczynki (np Amnestriowa Bu). juz jakis czas temu sie zorientowalam ze on troszke spedal ekhm zgejony, ale az tak? :P (od duzych chlopcow tak bardzo nie ucieka... choc jest jeden bardzo straszny.. konik polski...  🏇 )
wątek zamknięty
Lena, nie wierzę, ze nie uwieczniono pierwszych w sezonie skoków crosowych na foto ;>?
wątek zamknięty
Strzygunia była 🙂
wątek zamknięty
czekamy zatem 😀
wątek zamknięty
Z wczoraj  😀

wątek zamknięty
Santoska, ale lans 😀 pięknie
wątek zamknięty
Na razie mam tylko takie od Strzygi  :kwiatek:

wątek zamknięty
Santoska super wyglądacie 🙂 I nie wiem, czy pamiętasz co powiedziałaś o swoim koniu na torwarze, ale należy Ci się za to lanie 🤬 Bo jest naprawdę ładny i trzeba go częściej pokazywać  😉
Lena super zdjęcia!!

A ja wczoraj byłam dumna, ale ..... z siebie  😜 (chyba pierwszy raz w życiu :hihi🙂. Wsiadłam na Libelkę, zapowiadało się tragicznie. Na dzień dobry zrobiła małą szopkę ("Bo tam za ścianą napewno obdzierają konie ze skóry!! Spier..my!!"😉. Potem się trochę uspokoila ale sztywna jak pień. A ja zaczęłam sobie przypominać różne mądre ćwiczenia, postanowiłam nie dać się sprowokowac i..... po 10 minutach miałam konia masełko 😍 Sama na hali, za ścianą hałasy, krzyki, a ona skupiona, rozluźniona, uważna.... Chyba muszę częściej używać mózgownicy na jeździe 😁
wątek zamknięty
Lena - ale ci zazdroszcze tych krosowek...  🙄
wątek zamknięty
deborah dzięki  🙂
Libella oj, mówiłam tak bo w porównaniu do innych koni pokazywanych na forum on jest totalnym rekreantem, a ja z nim! Poza tym byłaś w stajni u nas z Raven i innymi i nie widziałaś go?? Dzięki za miłe słowa 😡
wątek zamknięty
Ja właśnie niestety nie byłam jużu Was w stajni. Alw chętnie się kiedyś wybiorę 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.