Oj weź nie rób mi tego 😕 No i jak teraz masz być moją żywą (nie martwą! nie sztywną!) partnerką do rozmów o życiu i o śmierci, o wschodzie i zachodzie, o górach i dolinach, o plusach i minusach, o Bolku i Lolku?? 😕
Brzask bananowy blask Libelli, niczym światełko w tunelu rozświetla mrok hali 😀
Brzask, byłaś w Słupnie i nic nie powiedziałaś? Phi! Zajrzyjcie czasem do Dzionka i powiedzcie, że pańcia o nim nie zapomniała, bo ja pewnie dopiero we wtorek następny będę :/
Foty takie jakby... ciemne 😉 Pewnie za jakiś czas będą już na dworze robione, oby jak najszybciej...
Brzask, nie przyjechałabym, bo siedzę z gorączką w domu, ale może bym ci chociaż wcisnęła Dzionka pod tyłek jak byś miała ochotę 😁 Następnym razem melduj, wymieniłam już ploty z 2 lat z Ariettą to i z tobą chętnie wymienię 😀
Dzionka ja zaglądam do Dzionka z racji tego, że jest sąsiadam naszym 😉 Dziś nawet od ciotki cuksa dostał ( mam nadzieje, że jako sąsiadkowa ciotka mogę go czasem cuksem poczęstować 😉 ) Raven jakby mnie mój kon w takim wdzianku zobaczył to dopiero by nerwicy dostała 😁
kujka Dzioneczek wczoraj dostał metalowe buty na nogi, to tyle z nowości 😉 Poza tym w poniedziałek chodził i nie kulał, więc chyba wszystko an dobrej drodze. "Chodził" czyli jazda trwałą pół h, a kłus łącznie 5 minut, no ale wdrażamy się powoli. Teraz jestem chora, więc ma przedłużony urlop, ale może na dobre mu wyjdzie 🙂 A jak Glutek? Linieje mocno 🙂 ? Bo Dzionek już jest w łaty i widać jaką ma sierść letnią- ech ten jego budionnowski złoty/sraczkowaty połysk 😤 😤
Brzask, woow jestem pod wrazeniem, jaki masz aparat, ze udalo Ci sie zrobic na hali w Slupnie ostre zdjecie? o.o
Dzionka, ojj sypie sie sypie! nieustannie od kilku tygodni... na szczescie juz jestesmy blizej konca niz poczatku. na ryjku widac "kantarek" z nowych jasnych wlosow. ksiezyc na pupie juz coraz mniej widoczny... nie moge sie doczekac az konie skoncza rzucac sierscia a slonce sie zdecyduje swiecic dluzej niz pol godziny dziennie... ahh ale bedzie pieknie! poza tym superasnie mi sie dzis jezdzilo. Glutek mieciutki elastik fantastik... tylko wszystkie siodla na niego za ciasne 🙁 spuchlo mi dziecko 🙁
U nas za to bakterie na nodze pokonane! Jutro ostatnia partia zastrzyków ku wielkiej uciesze Lukasa, mojej, weta i tych którzy nam przy nich pomagają 😉 Choć przyznam że dzięki fantastycznej pomocy właściciela stajni konfiguracja Lukas + strzykawka przestaje byc powoli aż tak przerażająca jak była np latem...w takich momentach człowiek zaczyna wierzyć, że wszystko się DA 🏇 no i jutro przymierzamy nowe siodła mam nadzieję, że cos kupimy 🙂 No i jak miło jednak bywać w stajni o świcie 9-11.30, cisza, spokój cała stajnia dla nas a gdy wychodziłam zaczęły powoli nadciągać tłumy 😁
kujka nie widziałaś aparatu Precelka w akcji u nas na hali - to dopiero jest FULL wypas 😉
A no właśnie kujka, strasznie się zdziwiłam, że twój Glutek taki szeroki, bo - nie obraź się- ale nie wygląda! Szczególnie, że ejst dosyć mały i młodziutki... Dziwy, normalnie dziwy!! Twój ma kantarek, a mój ma okulary na mordce z jasnych włosów ^^
A odskakiwanie od drzwi to standard, ja pewnie będę teraz tak miała co jazdę, bo nie stępowałam z nim koło strasznych drzwi w czasie rehabilitacji, żeby się głupek nie spłoszył i nie dobił nogi 🙄
Dzionka, ja Ci dam maly! Phi! pol roku temu mial 165 cm, teraz troche dorosl do wlasnego tylka (choc nadal mu brakuje tych 2 cm) wiec pewnie ma jakies 167.. to juz nie taki maly dobra? i zadne dziwy tylko maszyna pakujaca!! ale szczerze mowiac to ja tez sie dziwie, bo odkad go mam rozrosl sie tak, ze w sierpniu passierowskie 24 bylo w sam raz, teraz 28 jest na styk o.0 i tam mlodziutki... 5 lat juz ma... to cale pol dekady! :P