Forum konie »

Kącik Rekreanta

Lena, mam nadzieję, że dziś mu niczego nie dosypałaś  👀
wątek zamknięty

Spokoloko, jak będę w Twojej okolicy, to PRZY OKAZJI Cię nawiedzę 😀iabeł:

Taaak jaaasne, "przy okazji"  😎

Jesteś moją Ajdolką, moją Szansą Na Sukces, moją BrzydUlą, a Twoje posty będą ze mną Na Dobre i Na Złe 😜

Umarłam   😵 😂
wątek zamknięty
Umarłam   😵 😂

Oj weź nie rób mi tego 😕 No i jak teraz masz być moją żywą (nie martwą! nie sztywną!) partnerką do rozmów o życiu i o śmierci, o wschodzie i zachodzie, o górach i dolinach, o plusach i minusach, o Bolku i Lolku?? 😕

Brzask bananowy blask Libelli, niczym światełko w tunelu rozświetla mrok hali 😀
wątek zamknięty
Raven
AJ LOFFF JU!!!!  😁 😁 😁

Normalnie specjalnie dla Ciebie (i tej rozmowy o Bolku i Lolku  😁 ) postaram się jakoś trzymać  :kwiatek:
wątek zamknięty
Lena, mam nadzieję, że dziś mu niczego nie dosypałaś  👀

Nie miałam odwagi...
wątek zamknięty
Lena, a byś spróbowała, to byśmy Ci pod dom przygalopowali i powiedzieli co o tym sądzimy  🏇
wątek zamknięty
bananowy blask Libelli, niczym światełko w tunelu rozświetla mrok hali 😀

Bo my z Liblem już od dłuższego czasu działamy z akcją "Bądź widoczny na hali/ujeżdżalni/ w stajni  😁
wątek zamknięty
Brzask, byłaś w Słupnie i nic nie powiedziałaś? Phi!
Zajrzyjcie czasem do Dzionka i powiedzcie, że pańcia o nim nie zapomniała, bo ja pewnie dopiero we wtorek następny będę :/

Foty takie jakby... ciemne  😉 Pewnie za jakiś czas będą już na dworze robione, oby jak najszybciej...

Lov, ale paker, ale szyja  😲 Co ty mu zrobiłaś  😀?
wątek zamknięty
Bo my z Liblem już od dłuższego czasu działamy z akcją "Bądź widoczny na hali/ujeżdżalni/ w stajni  😁

No tak, ale jak widać to Brzask zaopatrzyła się dodatkowo w odblaski, więc myślę, że Ty powinnaś sprawić sobie takowe łaszki:

😁

Pauli Mi Tu! Mi Tu! 😜
wątek zamknięty
dostałam wkoncu jakies fotki

i wisinóg
wątek zamknięty
Brzask, byłaś w Słupnie i nic nie powiedziałaś? Phi!

do wczoraj wieczorem jeszcze nie bylam pewna ze bede bo ta wizyta byla 2 razy przesuwana,

A gdybys wiedziala ze bede to bys przyjechala? 😎
wątek zamknięty
raven glupek maly z niego ale to jeszcze dzieciuch 😉 uwielbia rozwiazywac inne konie jak sa przywiazane kolo jego boksu  😁

pauli dzieki 😉 na szczescie zdrowy sie urodzil po takich przezyciach jakie miala jego matka  😁 😁 😁
wątek zamknięty
Brzask, nie przyjechałabym, bo siedzę z gorączką w domu, ale może bym ci chociaż wcisnęła Dzionka pod tyłek jak byś miała ochotę  😁
Następnym razem melduj, wymieniłam już ploty z 2 lat z Ariettą to i z tobą chętnie wymienię  😀
wątek zamknięty
ale macie misia ladna pogode  🙄 🙄 🙄 u nas sniego ponad kostki  🙄 i jak nadala jest na sprzedaz? fajne z niego konisko!
wątek zamknięty
Dzionka ja zaglądam do Dzionka z racji tego, że jest sąsiadam naszym 😉 Dziś nawet od ciotki cuksa dostał ( mam nadzieje, że jako sąsiadkowa ciotka mogę go czasem cuksem poczęstować 😉 )
Raven jakby mnie mój kon w takim wdzianku zobaczył to dopiero by nerwicy dostała 😁
wątek zamknięty
Misia zazdroszczę kicania  🙂 Rzeczywiście super pogoda, w Warszawie to no comments.

Libella, jasne że cuksy mile widziane  😀 Dzionek pewnie się już w tobie powoli zakochuje, skoro go tak dokarmiasz po kryjomu ^^
wątek zamknięty
Misia kiedy te zdjecia byly robione? w ten weekend?
ahh sloneczko!

Dzionka,  jak tam Dzioneczek sie miewa?
Libella jak pierwsze zdjecie wstawione przez Brzaska to jest ta masakra... to ja nie mam pytan!
wątek zamknięty
kujka Dzioneczek wczoraj dostał metalowe buty na nogi, to tyle z nowości  😉 Poza tym w poniedziałek chodził i nie kulał, więc chyba wszystko an dobrej drodze. "Chodził" czyli jazda trwałą pół h, a kłus łącznie 5 minut, no ale wdrażamy się powoli. Teraz jestem chora, więc ma przedłużony urlop, ale może na dobre mu wyjdzie  🙂 A jak Glutek? Linieje mocno  🙂 ? Bo Dzionek już jest w łaty i widać jaką ma sierść letnią- ech ten jego budionnowski złoty/sraczkowaty połysk  😤 😤
wątek zamknięty
Dzionka, pewnie jeszcze bedzie okazja, to to tylko w marcu bo od kwietnia idę do pracy juz na 100% , musze w koncu zarobic na to siodło  😎
wątek zamknięty
kujka, ta masakra to bylo raczej odskakiwanie od drzwi  👀

A ciekawe czy ja się kiedyś doczekam odwiedzin Libelki, co? tytytytytyt taka owaka ty!

o kurde 2 posty pod sobą  🍴
wątek zamknięty
Brzask, nie znasz sie,to jest chod boczny podskakiwany 🙂
wątek zamknięty
Brzask, woow jestem pod wrazeniem, jaki masz aparat, ze udalo Ci sie zrobic na hali w Slupnie ostre zdjecie? o.o

Dzionka, ojj sypie sie sypie! nieustannie od kilku tygodni... na szczescie juz jestesmy blizej konca niz poczatku. na ryjku widac "kantarek" z nowych jasnych wlosow. ksiezyc na pupie juz coraz mniej widoczny... nie moge sie doczekac az konie skoncza rzucac sierscia a slonce sie zdecyduje swiecic dluzej niz pol godziny dziennie... ahh ale bedzie pieknie!
poza tym superasnie mi sie dzis jezdzilo. Glutek mieciutki elastik fantastik... tylko wszystkie siodla na niego za ciasne 🙁 spuchlo mi dziecko 🙁
wątek zamknięty
U nas za to bakterie na nodze pokonane! Jutro ostatnia partia zastrzyków ku wielkiej uciesze Lukasa, mojej, weta i tych którzy nam przy nich pomagają 😉 Choć przyznam że dzięki fantastycznej pomocy właściciela stajni konfiguracja Lukas + strzykawka przestaje byc powoli aż tak przerażająca jak była np latem...w takich momentach człowiek zaczyna wierzyć, że wszystko się DA  🏇 no i jutro przymierzamy nowe siodła mam nadzieję, że cos kupimy 🙂
No i jak miło jednak bywać w stajni o świcie 9-11.30, cisza, spokój cała stajnia dla nas a gdy wychodziłam zaczęły powoli nadciągać tłumy  😁

kujka nie widziałaś aparatu Precelka w akcji u nas na hali - to dopiero jest FULL wypas 😉
wątek zamknięty
A no właśnie kujka, strasznie się zdziwiłam, że twój Glutek taki szeroki, bo - nie obraź się- ale nie wygląda! Szczególnie, że ejst dosyć mały i młodziutki... Dziwy, normalnie dziwy!!
Twój ma kantarek, a mój ma okulary na mordce z jasnych włosów ^^

A odskakiwanie od drzwi to standard, ja pewnie będę teraz tak miała co jazdę, bo nie stępowałam z nim koło strasznych drzwi w czasie rehabilitacji, żeby się głupek nie spłoszył i nie dobił nogi  🙄
wątek zamknięty
Dzionka, no wiesz, sterydy, spulchniacze, drożdże itepe.. 👀 😁
wątek zamknięty
kujka, nie wszytskie wyszły ostre ale nawet niektore bez lampy powychodziły. ale 90% doświetlonych wyszło ostrych.

Canon EOS 400D z obiektywem Canona.
wątek zamknięty
Dzionka, ja Ci dam maly! Phi! pol roku temu mial 165 cm, teraz troche dorosl do wlasnego tylka (choc nadal mu brakuje tych 2 cm) wiec pewnie ma jakies 167.. to juz nie taki maly dobra? i zadne dziwy tylko maszyna pakujaca!!
ale szczerze mowiac to ja tez sie dziwie, bo odkad go mam rozrosl sie tak, ze w sierpniu passierowskie 24 bylo w sam raz, teraz 28 jest na styk o.0
i tam mlodziutki... 5 lat juz ma... to cale pol dekady! :P
wątek zamknięty
Okej, okej, to ja już nic nie mówię...  😂 😂
wątek zamknięty
Kurczę, a mój koń w ogóle nie zaczął linieć. Nawet jeden włosek mu nie chce spaść...  😵

Zastanawiam się, czy zacząć się martwić  😁
wątek zamknięty
no no! tylko bez smichow chichow!!
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.