caroline- prawda ze bylo dzisiaj superowo? jak kaszers sie miewa? mam zaleglosci w watku, wiec jak pisalas to krzycz ze 'bylooo- znajdz sobie sama ty leniwa zolzo' 😁
oj tak, cudnie dzisiaj było 🙂 aż żyć się chce 😀 Kaszi miewa sie doskonale - nadal jest moim najdroższym darmozjadem 🤣 Narzekać nie powinien - znowu ma swoją ukochaną paszę dla seniorów-leniuchów/nierobów, codziennie łazikuje ze mną stępem po hali i buszuje z kumplami w karuzeli oraz zajmuje sie ładnymwygladaniem i pobieraniem opłat za mozliwość oglądania jego oblicza/za przejscie obok jego boksu 😉
a poza tym to... byłooooo :P czyli: kulawy-na-razie-bez-zmian 😉 do konca tego miesiąca tylko stęp. a potem bedziemy decydować co i jak dalej 🙂
Sierra Błagam was dziewuchy, są konie z brzuchem, są źrebne wałachy i są wałachy na wyźrebieniu z ciąży mnogiej na wczoraj.
Mój zostali określony zrębnym walachem dwa miesiące po terminie.
Taaa? 😎
Ze mnie się w stajni podśmiechują, że dzięki mojemu koniowi będę w końcu sławna, bo nie dość, że to będzie pierwszy wałach który się oźrebi, to jeszcze to będzie pierwszy w historii koń, który wyda na świat - prawdopodobnie - od razu dorosłego hucuła... 👿 😵
I nic, tylko pozostaje poczekać na to cudowne rozhuculenie :/ 👿
Zen Absolutnie nijak 😉 To znaczy nóżki świetnie, tfu tfu, na wiosnę (marzec/kwiecień) robimy przegląd techniczny. Na razie podłoże nie pozwala nawet na sprawdzenie go przez weta. Z koniem w ramach integracji - jak to mawia Sznurka - pląsamy na sznurkach, i świetnie sie przy tym bawimy.
Wychodzimy na spacery w ręku ("ino jak ze psem jakimś" - jak mawiają sąsiedzi 😉 ), raz na czas siodłam go i biorę go na stępa w teren, najczęściej z młodym u boku, aby młody się mógł w doborowym towarzystwie poznać uroki lasów i łąk.
Akurat to zdjęcie to był spacer kiedy Czardasz zaczął mi tak brykać w miejscu i pokwikiwać, że warunkowo pozwoliłam mu pokłusować. Niestety tak się chłopaczyna rozszalał, że zafundował mi full-opcję RODEO 🏇 postawił sprawę jasno: galop albo śmierć!
Z błogosławieństwem weta dostał co chciał, czyli po całym jednym kole galopu na prawą i na lewą nogą.
Na szczęście mam spokój z nim do dziś! Leń jeden! 🤣
to jeszcze to będzie pierwszy w historii koń, który wyda na świat - prawdopodobnie - od razu dorosłego hucuła... No to tu jestescie lepsi. Mojego posadzaja o szetlanda.
my dzisiaj z Marianen tez sie "plasalismy na sznurkach" 😀 i musze powiedziec za zabawa i "integracja" z koniem boska 🙂 a i chodzil jakos tak sympatyczniej tylko ze sznurkiem na glowie . niestety fotek brak 🙁
sznurka, a twoj pluszito, choc umieszczony w innych watkach, przyprawia o usmiech o taaaaki 😉 szczegolnie na mezykowej fotce z rozpostartymi czlonkami 😉 no chocbym chciala nie moge sie nie usmiechnac 😉
Burza, no bo wtedy był wyjatkowo dobry dla mnie sznurka, a twoj pluszito, choc umieszczony w innych watkach, przyprawia o usmiech o taaaaki 😉 szczegolnie na mezykowej fotce z rozpostartymi czlonkami 😉 no chocbym chciala nie moge sie nie usmiechnac 😉
Dokładnie!!! Dawno takich pozytywnych zdjec nie ogladałam!Az nie mogłam przestac sie usmiechac .
zen, moze mnie cos ominelo, ale wsiadasz juz na skarego? swietnie wyglada!
a my wczoraj jezdzilismy na sloneczku, na czworobokuuu nanana 😀 i konik byl wesolutki, bardzo mi sie podobalo. w koncu wyszlismy z tej hali 🙂 i wiecie co... po kilku miesiacach spedzonych na hali widze ze Glutek sie niezle rozwinal. bo czworobok nagle stal sie taaakiii ogroooomnyy, spokojnie mozemy sobie tam zrobic kolo w galopie nie kladac sie na bok, nie wpadajac w sciane, jestem dumna. kiedys na krotkiej scianie sie ledwo tam miescilismy, a teraz.. 😎
szkoda ze dzis nie ma takiego ladnego slonca 🙁 ale moze znow uda sie pojezdzic na zewnatrz 🏇 ehh wiosno przybywaj!
Burza, no bo wtedy był wyjatkowo dobry dla mnie[quote author=szafirowa link=topic=3.msg169223#msg169223 date=1234045025]
sznurka, a twoj pluszito, choc umieszczony w innych watkach, przyprawia o usmiech o taaaaki 😉 szczegolnie na mezykowej fotce z rozpostartymi czlonkami 😉 no chocbym chciala nie moge sie nie usmiechnac 😉
Dokładnie!!! Dawno takich pozytywnych zdjec nie ogladałam!Az nie mogłam przestac sie usmiechac . [/quote] No, muszę się z Wami zgodzić 😀
Mordka się sama cieszy jak się ogląda takie pozytywne obrazki. Sznurka 👍