Może być zawsze panem modelem 🙂 A przynajmniej szczupłym panem.
Daniela- Ja kompletnie nie znam się na wymiarach i nie wiem czy 1 czy 3 wymiar to biust ale jak możesz pisać, że masz mały? Ja mam 158 wzrostu i tak mam mniej od Ciebie, nie ważne który wymiar wezmę 😉
Daniela, ale czy ja powiedzialam, ze plus size to grubasy?To kobiety o normalnych ksztaltach jak i te troche wieksze. Jest to bardziej obszerne pojecie. Oczywiscie jest mniejsze zapotrzebowanie na takie modelki, ale praca jest i mysle, ze ta dziedzina ciagle sie rozwija. Na stronach niektorych agencjach sa dzialy plus size, wejdz, zobacz, ocen, moim zdaniem to nie sa tlusciochy
No nie wiem mi sie plus size kojarzy z osobami z nadwagą = + rozmiar, na plusie itd. I jak widziałam pokazy puszystych modelek to tak też się nazywały. Widocznie się pomyliłam albo to zbyt ogólne pojęcie 😁 Bo dla mnie nazywanie kobiety atrakcyjnej i zgrabnej, której nie wszystkie wymiary wpasowują się w jakiś wzór, plus sizem..no jest trochę nie ładne. No ale może nie każdemu powiedzenie waga na plusie kojarzy się z nadwagą 😎
Hija - 83 w biuście i uważam za mało 😀 Ale to mój kompleks więc nie przjemuj się 🙂
No nie wiem głównie to mi powyskakiwało w googlach i dla mnie te dziewczyny maja już nadwagę a nie "normalne rozmiary i kształty". Ja za normalne rozmiary i kształty uznałam te fotki, które wklejałam dziewczyn w kostiumach.
Nowy post bo nie mogę dolączyć zdjęć. Czyli to pojęcie jest poprostu baardzo obszerne, a szkoda bo uważam, że jednak nie powinno się do jednego worka wrzucać takich pań i takich:
Fakt, normalne to zbyt ogólne pojęcie i można pod nie sobie podstawić wszystko. Więc ja mam na myśli zgrabne kobiety o okrągłych kształtach gdzie trzeba ale nie duzych udach i obwisłych rękach, boczkach, oponkach i rzucacjącego się w oczy tłuszczu jak również nie wystających kościach 🙂
Mimo wszystko to trochę dziwne, że kobieta szczupła, ale nie chuda jest określana jako plus size. Jak dla mnie to ona powinna być bardziej normal size 😉 I od niej inne określenia na plus i na minus size.
U mnie też biust był kiedyś kompleksem. Mam jakieś 5 cm mniej więc mogę Cię pocieszyć :P Pomogło mi to, że zdałam sobie sprawę, że duże biusty po latach wyglądają mniej atrakcyjnie, a mi nie ma co obwisać jednak 🙂
Modelki wybiegowe nie muszą być atrakcyjne - one muszą być zunifikowane. Kolekcja szyta w NY, która będzie pokazywana w Londynie, Rzymie czy Moskwie ma pasować na standardową modelkę, bo łatwiej i taniej przewieźć szmatki niż zespół modelek. Wybrano typ chudziaków, bo łatwiej na nich zatuszować mankamenty strojów. Modelka wybiegowa to nie wzór atrakcyjności tylko samobieżny wieszak na ubranie. A jeśli ma działać na wyobraźnię, to kobiecą a nie męską. Męskie preferencje są jednak trochę odmienne - wystarczy porównać modelki "szmatkowe" do modelek "aktowych". Te drugie są jednak trochę bardziej miękkie i okrągłe. Dla faceta Beyonce czy Jennifer L. mają pośladki a Lady G. tylko miejsce na nie.
Myslę, że nie każdy facet lubi wielkie kłapciające pośladki i nie pogardziłby zgrabną pupą 😉 Ale ja tu nie piszę o "wielkich kłapciających" tylko o zgrabnych, właśnie. Zgrabne to niekoniecznie maleńkie. A w realu straszny wysyp modeli kobiet bezpośladkowych. Zauważyliście? szepcik, zgrabną, ale nie chudą.
Zaczynijmy od tego,ze zdjecia które tu wstawiacie,to dobrze podkreslone,'ucharakteryzowane' pupy. Myslicie ze gaga gdyby nie sukienka,ktora odcina górna czesc pupy i dobre kabaretki,miala taka okragła pupke. Wszystko zalezy od zdjecia,swiatła.Tak samo jak zdjecie tylka J.Lo,ujecia ze ma kaczy kuperek, wiele zdjec jest takich,gdzie tego nie ma.
no nie.. przeciez ten tylek lopez jest tak wielki, ze zostaje z tylu 🙄 Matko, Wam sie to naprawde podoba?? Przeciez to jest karykaturalne.. edit. Kot, ale lopez nie ma tego wystajacego dupska tylko wowczas gdy zdjecie "uda sie", zazwyczaj chyba jednak tak ma.. Ja sie Jej nie czepiam, ma sliczna buzie,i w ogole 🙂 , sam tylek to Jej sparwa, ale jak piszecie , ze jest on zgrabny, to musze zaprzeczyc 😉
Mnie tyłek Lopez rozmiesza jest po prostu jak u kaczuszki i uważam, że nie ma do tego nic charakteryzacja. Czasem bardziej czasem mniej ale to ciagle ten sam.
Z fotka Gagi chodziło mi o to, że ma tyłek a nie tak jak strzeszynopitek tylko miejsce na niego. Specjalnie kształtny nie jest to fakt ale jest 😉
Dla mnie 1 fotka to kiepski tyłek, druga to ideał a trzecia to gaga.
ps. Szepcik nie robiłam żadnej selekcji fotek tyo mi wyskoczyło po wpisaniu Lopez ass [[a]]http://images.google.com/images?um=1&hl=pl&rls=com.microsoft%3Apl%3AIE-SearchBox&rlz=1I7GGLL_en&tbs=isch%3A1&sa=1&q=Lopez[[a]]+ass&aq=f&oq=&start=0 😉
Lekkie zgięcie w biodrach i zostaje. Generalnie facetom, którzy są kanciaści i twardzi w kształtach, odpowiadają kształty kobiet cokolwiek miękkich i okrągławych. Moda na superszczupłość została, w końcu, wykreowana przez kobiety. Wedle kobiecych gustów.
Ja widzialam wiele Jej zdjec, gdzie prezentuje tzw "ciezki dol", mnie podobaja sie sylwetki smukle, "lekkie", wiec Lopez nijak nie zdobedzie mojego uznania w tym temacie .. Ale, jak juz padlo to wiele razy, o gustach sie nie dyskutuje i pewnie dlatego mamy taka roznorodnosc, aby kazdy znalazl cos 'smacznego' dla siebie 😀 Strzeszynopitku, nie zgadzam sie z Toba 😀 , przynajmniej nie do konca .. 😉 Na podstawie zslyszanych opinii. Meskich 😎
Ale przecież Jennifer Lopez ma właśnie zgrabną pupę 🙂 miała ale parę lat temu, z wiekiem coraz bardziej zaczyna sylwetką przypominać tę część swoich przodków, którzy niedość szybko uciekali po afrykańskich plażach. 😎 http://pl.wikipedia.org/wiki/Steatopygia