Forum towarzyskie »

Casting- Modeling

Są różne pojęcia modelek. Te typowo wybiegowe są anorektyczne i brzydkie.

Bo nie wiem kto o Heidi Klum, Gisele Bundchem, Adrianie Limie czy Alessandrze Ambrosio, Mirandzie Kerr, Anie Beatriz Barros, Karolinie Kurkovej, Marisie Miller, Rebece Romijn, Doutzen Kroes (to akurat czołowe modelki Victoria Secret) powie, że są brzydkie i wychudzone.
[..]gdzie się mierzy talię, a gdzie pas?
na pewno wiecie :kwiatek:
jeszcze Yamila Diaz - Rahi, kiedyś kupiłam kumplowi album Sports Illustrated i tam ją zauważyłam, śliczna i nie wychudzona  😎 niby nic niezwykłego, tysiąće dziewczyn o podobnej urodzie, ale ta ma właśnie to modelkowe "coś"

Btw Doutzen Kroes tp chyba jedyna ładna Holenderka 😉
Yamila Diaz raczej ma to fotomodelkowe 'coś' 😉
szepcik, głównie ten sam wyraz twarzy na każdym zdjęciu >___>

Ja zgadzam się z barbor, że jest sporo ciekawych i świeżych i na prawdę pięknych modelek. W sam wygląd i dyskusje - ładna nie ładna, wchodzić mi się nie chce, bo kwestia gustu i poczucia estetyki jest kwestią indywidualną, ale zdanie, że wszystkie są takie same, wysokie i chude z podkrążonymi oczami od narkotyków, wydaje mi się ostro przesadzone...
Poza tym, modelki muszą mieć "plastyczną" twarz, a nie wpisującą się w powszechny kanon "ładności".
Co do samej Anji Rubik, to ja nie uważam jej za potwora, moim zdaniem należy się jej uznanie choćby za to ile osiągnęła i ile już siedzi w modelingu, a nie ciągle narzekać, a że to anorektyczna a że brzydka itd. Gdyby rzeczywiście zmagała się z anoreksją to wydaje mi się, że  nie wytrzymałaby tak długo takiego trybu życia.

Jara,  ja mogę powiedzieć, że moim zdaniem Gisele nie grzeszy niesamowitą urodą.

Edytka, ładna i eteryczna ta Twoja koleżanka 🙂 mam nadzieję, że sporo osiągnie  😉
rewir,  a w ktorym formularzu zgloszeniowym wymagaja jednoczesnie wymiarow talii  i pasa 😉? Mi sie wydaje, ze to jedno i to samo. Ja sie mierzylam po prostu w najwęższym miejscu, tuz pod żebrami.
O tu http://www.gaga.pl/casting.php?lng=pl# też mi się wydawało, że jedno i to samo. Pod wpływem tego wątku poodwiedzałam sobie strony tych najlepszych agencji i proszę jaka zagadka.
to wydaje mi sie, ze pas to tuz nad biodrami ale ponizej pepka.
Jara,  ja mogę powiedzieć, że moim zdaniem Gisele nie grzeszy niesamowitą urodą.
Nie powala na kolana, ale jest ładniejsza od 80% modelek.

Pas masz na wysokości pępeka, a talie w najwęższym jej miejscu.

Ja myślałam, że pas to męska talia  😂
a jakie zdjęcia trzeba do agencji wysyłać?  w sensie czy sama twarz, ciało, czy jakieś ogólne zdjęcie...
byłam blisko 😀
JARA ale biodra sie mierzy w najszerszym miejscu tyłka a nie tak jak na zdjeciu.
emade jak wejdziesz w link rewir to w ostatniej kolumnie masz taki odnosnik "przykladowe zdjecia"
Nie powala na kolana, ale jest ładniejsza od 80% modelek.

Skoro tak uważasz to albo nie widziałaś zbyt wielu modelek, albo nasze gusta są totalnie różne
a jakie zdjęcia trzeba do agencji wysyłać?  w sensie czy sama twarz, ciało, czy jakieś ogólne zdjęcie...

Zależy jakie sobie agencja zażyczy, najczęściej chcą polaroidy, z boku, z przodu..
O gustach się nie dyskutuje, a na tym forum w większości wątków nic innego nie robimy  😎

polaroidy, czyli zdjecia bez makijażu, najlepiej w zwykłej bieliźnie. całek sylwetki i twarzy, z przodu, z profilu, ciała dodatkowo od tyłu 😉

tu masz przykłady zdjęć klik

ja z modelek szalenie lubię Gemme Ward i Jade McSorley 🙂
Edytka, ale mnie rozbawiło sformułowanie jednego z kryteriów z Twojego linku:
dobra jakość ciała (cery, skóry)  😁
Yamila Diaz ?? przeciez jej sie tylek nie miesci w majtkach na 2 zdjeciu .. Ale moze modelki powinny miec  pulchne pupy aby nas zazdrosc nie zezarla ?  👀 😁 sorki, to byl joke, of course 😉
Noooo - tym sposobem mam pupę jak modelka  😎
No dobra, joke, naprawdę mam pupę jak modelka  😎 w te fajniejsze dni  😂
Szepcik, abstrahujac od pupy wprost z wybiegu  😀 , to Ty masz sliczna buzie 🙂 czego o posepnej  - w mojej opinii  - Diaz, nie moge powiedziec .. 😁
O matko te zdjęcia przykładowe z linku edytki to jakiś koszmar! Kości na wierzchu, zapadnięty tyłek i krzywe nogi  😵
Zaczynam wpadać w kompleksy przez ten wątek 😉

A tak btw. jak się ma proporcja długości tułowia do długości nóg? Tzn. czasem widać, że nóżki króciutkie, pomimo tego, że wysoka dziewucha, ale da się konkretnie określić, ile do ilu powinno być?
Sanna dzięki, ale czasem chciałabym być trochę posępna 😉 taka zołzowata również i z twarzy  😎
nie, Szepcik, z buzia aniola osigasz lepszy, bardziej zaskakujacy efekt gdy pokazujesz pazurki  😎
tia, anioł z pazurkami w płaszczyku  🏇
Zobaczcie zdjęcia duńskiej modelki, choć ja bym jej nie nazwała modelką nigdy....

[img]http://e.lansik.pl/la290/7f32cb700001b2fd4b886146[/img]
link do reszty zdjęć: http://www.lansik.pl/17555/szokujace-zdjecia-dunskiej-modelki-freji-behy-erichsen-od-lat-18/

Okropne to wszystko :/

Uch.... straszne.
okropne są te zdjęcia... szok  👀
Ugh pomijając brak sylwetki to twarz ma bardziej męską niż żeńską.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się