Dziewczyny help!!
Potrzebuję opinii osób, które mają troszkę większe doświadczenie z agencjami modelek niż ja. Otóż.... wysłałam zdjęcia do różnych agencji.. odezwali się z jednej. Zaprosili na spotkanie więc poszłam. Przyznam szczerze..odczucia mam mieszane. Rozmawiał ze mną pan (gruuubo w wieku średnim), przedstawił swoją wizję tego jak według niego powinnam wyglądać (czyli..obecnie mam włosy długie blond..jego wizja---> włosy do ramion ciemne), oczywiście stwierdził, że tu musieli by się wypowiedzieć styliści. Przedstawił jakie mam mniej więcej mankamenty, na które później pewnie będą zwracały pewne osoby uwagę (czyli zęby(niestety:/), zbyt długi nos iii..moje policzki. Nie potrafię dokładnie wytłumaczyć, ale generalnie chodzi o to, że są za bardzo wklęśnięte, kości policzkowe bardzo widoczne. Widać to zwłaszcza, gdy się nie śmieję). Generalnie zostałam wybrana jako jedna z 25 osób, które od kwietnia zaczynają uczęszczać na warsztaty, które trwają 2,5 miesiąca. Owe warsztaty polegają na tym, że uczę się poprawnie chodzić, pogłębiam wiedzę nt prawidłowego makijażu, odżywiania, pielęgnacji włosów itp. Za nic nie płacę. Po 2,5 miesiąca jest egzamin. Jeśli go zdam zostaję wpisana do Krajowego Rejestru...czegoś:P (nie pamiętam) i wówczas mogę zaczynać pracę jako...no właśnie modelka/fotomodelka/hostessa itp. Jak uważacie?? Ściema?? Sama strona internetowa tej agencji jakaś taka....słaba jest. Zobaczcie same -->
http://www.fashionmodels.poznan.pl/