Forum towarzyskie »

Casting- Modeling

bylam dzisiaj na spotkaniu;] powiedzieli mi do zobaczenia wiec po cichu licze ze podpisza umowe 😉Jutro na spotkanie do dvision. Tak sie dzisiaj stresowalam ze szok 🍴Uroslam 😵
Musialam napisac 😉
barbor!!!! super😀😀😀 strasznie się cieszę🙂😉) to trzymam kciuki za umowę🙂
okazalo sie ze mi troche przybylo w biodrach i talii 😎 4 osoby mnie ogladaly ale bylo bardzo sympatycznie. Plus jest taki ze umowa jest na 2 lata a nie na 5 itp. Czekam na odpowiedz 😀 Jak sie nie dostane to sie nic nie stanie ale gdyby sie udalo to bym skakala z radosci 🤣
Breva, niedziekuje  😉
gdyby nie ta nieszczesna szczeka to juz dawno gdzies by mnie przygarneli 🙄
dla Ciebie nieszczęsna szczęka, a dla przyszłego pracodawcy to może być nietypowa uroda🙂 z tego co obserwuje lubiane są dziewczyny które mają jakieś specyficzne cechy urody, bo dzięki temu są bardziej zapamiętywalne🙂
niestety nie sa zainteresowani wspolpraca
Mówili coś konkretnego?
niee. niedlugo ide na testy do jednej agencji. i na spotkania do dwoch. Mama uwaza ze nieotrzebnie sobie glowe zawracam. Moze i racja bo jak widac nigdzie mnie nei chca:P
Próbuj 😉
Nie zaszkodzi, a może się uda? 🙂
barbor- a dlaczego tobie tak zalezy na tej pracy?
chce po prostu sprobowac. Przejade sie do dvision i jezeli sie nie uda to dam sobie spokoj. Uwazam ze jest to nowe, ciekawe doswiadczenie, szansa na szlifowanie jezyka.
wiadomo- na modelingu swiat sie nie konczy, ale jezeli mozliwe jest, ze mam do tego jakies predyspozycje to czemu mialabym nie skorzystac?
mam zupelnie inne doswiadczenie w tej branzy- ale to zupelnie inne.

mimo wszystko trzymam mocno kciuki! :kwiatek:
mysle ze zalezy gdzie sie trafi. powstaje teraz sporo nowych agencji, ktore zapowiadaja sie calkiem ciekawie. Przykre jest jedynie to ze do agencji przyjmuja 13-14 latki. wydaje mi sie ze mimo wszystko to troche za wczesnie. Dziewczynki maja wtedy to 87 w biodrach czy 57 w talii ale wzrostu(nie tylko w zwyz)nie da sie zahamowac, czy to znaczy ze juz w tym wieku musza sie kontrolowac 🙄Ja nie ingeruje w moja figure, i tak jestem bardzo chuda a ledwo ledwo mieszcze sie w "normach". Przykra sprawa.
Na szczescie nie oszalalam na punkcie wymiarow 😀
to co jest takiego ciekawego w tych nowych agencjach?

ta praca pozwolila mi w pewnym stopniu stanac na wlasnych finansowych nogach- ale przyszedl kiedys taki dzien, ze zeby isc dalej musialabym zrezygnowac z nauki.
natomiast nie zaluje ani jednego dnia tej pracy- ba, nawet nie tak dawno temu reklamowalam cosik i pojawilam sie w kolorowych babskich pismach i moja babcia z duma dzwonila, ze widziala mnie w gazecie 😅 kupilam sobie za to siodlo i cos tam dla meza 🥂

ale tak sie wlasnie zastanawiam, czy gdybym miala corke to czy bym chciala zeby poszla taka droga..?

teraz ze swoim wzrostem i wymiarami nigdzie by mnie juz nie chcieli 🤔 😵 o wieku juz nie wspomne.

stad goraco tobie kibicuje, bo z jednym sie zgodze w pelni- to jest fenomenalne doswiadczenie zyciowe! 😅
barbor, trzymam kciuki

zen, BOSKI avartar  😍  😁
zle sie wyrazilam. nie chodzilo mi jedynie o te nowo powstale agencje lecz o  ogol.
CO w nich ciekawego? chyba to ze dziewczyny pracuja, a nie tylko wisza na stronie(ale i tak wszystko okaze sie po jakims czasie.)
Postanowilam probowac mimo niklych szans, genetyczna wada zgryzu nie ulatwia sprawy. ciagle mowia ze mam bardzo oryginalna urode, w jednej agencji powiedzieli ze jak to zoperuje to podpisza umowe 🤣Niestety nie stac mnei na takie poswiecenia 😉
Dzieki za kciuki 😀
Dziewczyny help!!
Potrzebuję opinii osób, które mają troszkę większe doświadczenie z agencjami modelek niż ja. Otóż.... wysłałam zdjęcia do różnych agencji.. odezwali się z jednej. Zaprosili na spotkanie więc poszłam. Przyznam szczerze..odczucia mam mieszane. Rozmawiał ze mną pan (gruuubo w wieku średnim), przedstawił swoją wizję tego jak według niego powinnam wyglądać (czyli..obecnie mam włosy długie blond..jego wizja---> włosy do ramion ciemne), oczywiście stwierdził, że tu musieli by się wypowiedzieć styliści. Przedstawił jakie mam mniej więcej mankamenty, na które później pewnie będą zwracały pewne osoby uwagę (czyli zęby(niestety:/), zbyt długi nos iii..moje policzki. Nie potrafię dokładnie wytłumaczyć, ale generalnie chodzi o to, że są za bardzo wklęśnięte, kości policzkowe bardzo widoczne. Widać to zwłaszcza, gdy się nie śmieję). Generalnie zostałam wybrana jako jedna z 25 osób, które od kwietnia zaczynają uczęszczać na warsztaty, które trwają 2,5 miesiąca. Owe warsztaty polegają na tym, że uczę się poprawnie chodzić, pogłębiam wiedzę nt prawidłowego makijażu, odżywiania, pielęgnacji włosów itp. Za nic nie płacę. Po 2,5 miesiąca jest egzamin. Jeśli go zdam zostaję wpisana do Krajowego Rejestru...czegoś:P (nie pamiętam) i wówczas mogę zaczynać pracę jako...no właśnie modelka/fotomodelka/hostessa itp. Jak uważacie?? Ściema?? Sama strona internetowa tej agencji jakaś taka....słaba jest. Zobaczcie same --> http://www.fashionmodels.poznan.pl/
No strona słaba...ale w modelach Mirosław 186cm no nie powiem ciacho 🙂
Różnica czy chcesz być modelką czy fotomodelką, bo oglądając foty z  tej strony to tam same tapeciary nadające się do prezentacji ciuchów na Allegro.
Różnica czy chcesz być modelką czy fotomodelką, bo oglądając foty z  tej strony to tam same tapeciary nadające się do prezentacji ciuchów na Allegro.

Oooo..bardzo ładnie Pani podsumowała 😉
[move][/move]myślę, ze ściema. Żeby zostać modelka nie potrzebujesz żadnych warsztatów czy kursów, tylko porządnej agencji.  Moim zdaniem jest sens wysylać zgłoszenia tylko do tych sprawdzonych takich jak: division, model+, mango, gaga itp. W sumie warto zahaczyć o forum promodels
z tymi kursami to nie do końca 😉
koleżanka jest modelką Mango- na dzień dobry wysłali ją na kurs na którym uczyła się chodzić, potem na miesiąc do Turcji na kolejne szkolenie.
dopiero po tym zaczęła chodzić po wybiegach, jej zdjecia są m.in. w zagranicznym elle, spedza duzo czasu w milanie, a teraz Armani jej powiedział, że od lat szukali takiej dziewczyny jak ona  😜
Edytka, nie do konca chodzilo mi o takie kursy;p CHodzi mi bardziej o takie organizowane przez malo znane agencje,, po ktorych dostaje sie jakis dyplomik, zazwyczaj organizatorzy mowia, ze jest to papier potrzebny do pracy modelki.
Edytka, a jak się nazywa? 🙂 Jest modelką więc już nie jest anonimowa 🙂
Najlepszą agencję modelek i fotomodelek miał Czarek Mończyk  🤣
Najlepszą agencję modelek i fotomodelek miał Czarek Mończyk  🤣

Dada! Ja jadłam właśnie ryż, którym się prawie udławiłam na samo wspomnienie o tej 'balladzie' 😁 😁 😁
On sam był niesamowity z tym warkoczykiem 😜
Edytka, a jak się nazywa? 🙂 Jest modelką więc już nie jest anonimowa 🙂

http://www.mangomodels.pl/html/index.php?pg=14&sid=246 😉

jak wrzucisz w google to wykoczą jeszcze zdjęcia z pokazów i trochę więcej info 🙂
No to jest modelka!
Śliczna dziewczyna!
Czarek był najlepszy! Mam nadzieję, że jeszcze funkcjonuje na rynku. Na FB go niestety nie ma :/
edit. ale jest na YT -
Edytka, piękna kobieta!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się