Forum towarzyskie »

Wszystko do twarzy-czyli pudry,kremy etc.

[quote author=fruity_jelly link=topic=2914.msg1807682#msg1807682 date=1371754245]
No i właśnie dostałam gratis od zsk korund mikrodermabrazja, do wrażliwej skóry chyba niebardzo?
[/quote]
Znajoma ma wrażliwą skórę i bez problemu stosuje razem z kremem do mycia twarzy Alterry, ale wiadomo, że trzeba na sobie przetestować, bo każdy ma inną skórę.
Ja używałam z żelem Lirene oraz Nivea i jestem bardzo zadowolona z efektu.
tak patrzyłam w szukajce, ale nie znalazłam nic, co mnie zadowoliło, więc pytam.
Szukam jakiegoś fajnego kremu do twarzy z filtrem, który mogę spokojnie nałożyć pod makijaż. Widziałam, że polecana Bioderma, ale jednak 50zł to sporo, mam nadzieję, że może któraś z Was zna coś z niżej półki cenowej, co będzie równie dobre?
Generalnie tak, chciałabym żeby szybko się wchłaniał (będę go nakładać rano, potem kilka minut i makijaż chcę nałożyć i wychodzić), filtr tak 30 czy też 30+, bo będę spalona niestety. Żeby nie zapychał i żeby nie utrudniał nakładania makijażu (czyt. dobrze wchłonięty, nie pozostawia tłustego filmu).

Będę go używać w dni, kiedy będę chodzić po mieście, zwiedzać, więc teoretycznie nie ma aż takiej ekspozycji na promienie UV, ale jednak zapowiadają słońce, więc na pewno mnie coś tam złapie.
Help  :kwiatek:
Heval, może któryś z tych Ziaji? http://www.lusterko.net/2013/06/nowe-stabilne-filtry-ziaja-50.html

Jakie kosmetyki polecacie przywieźć z Niemiec? 🙂 Jest w tamtejszej kolorówce coś ciekawego?
tak patrzyłam w szukajce, ale nie znalazłam nic, co mnie zadowoliło, więc pytam.
Szukam jakiegoś fajnego kremu do twarzy z filtrem, który mogę spokojnie nałożyć pod makijaż. Widziałam, że polecana Bioderma, ale jednak 50zł to sporo, mam nadzieję, że może któraś z Was zna coś z niżej półki cenowej, co będzie równie dobre?
Generalnie tak, chciałabym żeby szybko się wchłaniał (będę go nakładać rano, potem kilka minut i makijaż chcę nałożyć i wychodzić), filtr tak 30 czy też 30+, bo będę spalona niestety. Żeby nie zapychał i żeby nie utrudniał nakładania makijażu (czyt. dobrze wchłonięty, nie pozostawia tłustego filmu).

Będę go używać w dni, kiedy będę chodzić po mieście, zwiedzać, więc teoretycznie nie ma aż takiej ekspozycji na promienie UV, ale jednak zapowiadają słońce, więc na pewno mnie coś tam złapie.
Help  :kwiatek:

Ja osobiście kupiłam LRP i jest rewelacyjny, ale to koszt ponad 50 zł.
Z tańszych (Rossman): Bielenda Bikini i Babydream (http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=29924).
Scottie, link mi nie działa coś :/ Masz na myśl to: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=60430 ?
Jasmine, dzięki 🙂, 50zł to trochę za dużo aktualnie, rozważę babydream, choć patrzę na opinie, to sporo osób pisze, że tłusty film pozostaje.
Heval wiem, że to żadna konkretna odpowiedź ale od jutra są nowe promocje w Rossie i sporo tam kosmetyków do opalania poprzecenianych, może coś znajdziesz.
fruity_jelly, wiem, wiem, juz ząbki ostrzę 😀
Aczkolwiek chodziło mi raczej o krem do twarzy na co dzień, ale z filtrem. Choć nie wiem czy coś takiego znajdę. Bo wszystkie te, które dotąd miałam do twarzy, takie na plażę, były tłuste i to było widać, czuć i nie wyobrażam sobie, żeby na to móc makijaż nałożyć niestety.
Ja też 🥂 akurat mi się tusz skończył i akurat mam chrapkę na Collosala i on akurat jest w promocji. Przypadek? Nie sądzę 😀iabeł:
Heval: To LRP byłby dla Ciebie idealny. Ja dzięki niemu odstawiłam podkład, którego nie lubię używać latem. Jest lekko kryjący i fajnie wyrównuje koloryt  😉 Dobry jest też krem z filtrem z Vichy, ale to też koszt około 35 zł.

Tutaj recenzja:
Heval, tak, dokładnie to! Jest jeszcze "kryjący" i dla cery dojrzałej. Myślałaś o tym, żeby pójść do apteki i poprosić o próbki? Przy okazji kupowania leków albo tak zwyczajnie- powiedzieć, że chcesz kupić jakiś krem z filtrem, ale nie wiesz, na co się zdecydować i chciałaś przetestować kilka. Ja ostatnio poprosiłam o próbkę wysokiego filtra i dostałam Avene w tubce 5ml, na wyjazd na 10 dni będzie jak znalazł- jeszcze go nie wypróbowałam 🙂
Jasmine, w sumie mogłabym wypróbować, skoro przy okazji trochę kryje, widać warto się wykosztować.
Scottie, a wiesz, że nawet nie pomyślałam, że mogę tak sobie prosić o próbki (tzn nie pomyślałam, że w ogóle takowe mają), szkoda, że wcześniej nie przeczytałam, bo akurat w aptece byłam. Ale pójdę i zapytam, fajnie by było jakby akurat LRP mieli, choć na cuda nie liczę 😀
A ja dziś zamówiłam podkład Revlon, za szalone 29.99 na cocolita.pl. Ciekawe jak mi się będzie sprawował! 🙂
Heval, pozwolę sobie zacytować, mają też SPF 30
Jesli któraś szuka kremu z filtrem SPF 50+, to polecam:
URIAGE HYSEAC Fluid przeciwsłoneczny do skóry trądzikowej SPF 50

http://www.ceneo.pl/18129364 No i cena tak ok. 35zł
Mam pytanie do dziewczyn stosujących podkłady mineralne. Czy któraś z Was siedzi w tym wystarczająco długo, żeby mi powiedzieć które z tych podkładów są najbardziej kryjące? Wiem, że one generalnie nie kryją zbyt wiele, ale bardzo chciałabym zacząć ich używać i przestać zapychać sobie twarz fluidami i zacząć ją leczyć także makijażem.
Mam spory problem trądzikiem i bliznami potrądzikowymi, aktualnie jestem w trakcie nowego podejścia do leczenia tego ustrojstwa po poprzednim okresie rezygnacji 🙁 Zaczęłam leczenie tetracyklinami, miałam też jedną dermabrazję, za 2 tyg. druga - za wszelką cenę chcę sobie te blizny rozjaśnić, żeby móc używać tych podkładów mineralnych.
Any help?
mam na zbyciu dwie próbki annabelle minerals podkład matujący natural light. oddam za koszty wysyłki 😉 już drugi raz dostałam gratis taką samą próbkę, mimo że zamawiałam podkład natural fairest, więc następny jest fair, a nie light i do niczego mi one nie potrzebne, bo aż tak się nie opalę :/
a o biustu i dekoltu co polecacie bo w tym temacie to kompletnie zielona jestem
yegua, przepraszam za refleks, ale dzięki bardzo, ciekawie to wygląda 🙂
777 może Tołpa? Ma niezłe opinie w internecie 😉 Ja używam od 3 tygodni i na razie mogę tylko powiedzieć, że ma fajny zapach i konsytencję.
Z wyższej półki to Pupa - moja mama była bardzo zadowolona.
dzięki zapomniałam o tołpie - może warto spróbować
pupa odpada - biustu nie zamierzam powiększać 😉 a jedynie zadbać o niego i dekolt bo to zapomniane prze zemnie części ciała :|
eveline serum modelujące do pośladków- ujędrnia i nawilża  :kwiatek:
używał ktoś olejku pichtowego na zaskórniki? opinie są różne.
szukam jakiegoś naturalnego sposobu na wągry, bo już mi witki opadają.
mydło Aleppo?
madmaddie, ja używałam mieszankę olejek pichtowy + nafta kosmetyczna i nic to nie dało.
Na wągry podobno jest dobra maseczka jakby peel off, mieszasz mleko z żelatyną i wstawiasz do mikrofali, nakładasz na nos, czekać aż zaschnie i zrywasz. Widziałam to na wizażu, jeszcze nie wypróbowałam.
Oprócz tego maść Benzacne lub Brevoxyl, z tym, że ta druga uznana jest za lepszą.
Ewentualnie kosmetyki z kwasami.
dzięki  :kwiatek:
Bervoxyl  jest na receptę?
Nie, można kupić bez recepty 🙂
ok, to jutro kupię 🙂
Benzacne też bez recepty, ale trzeba uważać bo mnie np. uczulił. Chodziłam z pięknymi rumieniami przez bity tydzień. Ale ja mam mocno delikatną skórę, bo to nie pierwsze co mnie uczulilo niestety
A ja Benzacne szczerze nie znoszę  🤔 I rezultatów też po nim nie miałam. Zdecydowanie lepszy efekt mam po 'zwykłym' La Roche Posay Effaclar Duo.
Heval, cieszę się że info się przydało.
Mi ani pichtowy, ani peel off naturalne, ani sklepowe, nic nie działa =(
Mi na zaskórniki TROCHĘ pomogło używanie kremu - Azelo/BHA z Biochemii Urody, Savon Noir, peelingi, i maseczki z glinki różowej. Jest lepiej niż było, ale ideał to to nie jest 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się