ash, jak jest czasem gorzej po mydle, to odstaw je i używaj czegoś delikatniejszego, np. żelu micelarnego do mycia z Biedronki. Być może to mydło zbyt mocno narusza Twoją barierę lipidową na twarzy, co prowadzi do zwiększonego przetłuszczania się skóry, a więc i do zaskórników. Ja twarz myję żelem tylko na wieczór, a rano przepłukuję wodą (+ ewentualnie płynem micelarnym, ale to raczej po imprezach, jak nie domyłam makijażu) i Tobie też tyle powinno wystarczyć.
Lekarz jak i kosmetyczka powiedzieli mi kiedyś, że podskórne gule w okolicach ust/brody/na żuchwie to sprawka hormonów. Z tego co pamiętam, to robiłaś jakieś badania pod względem ciąży i skoro wszystko jest ok, to może trzeba to przeczekać?
Jedne tak, inne nie. Generalnie bym na to nie liczyła 😉 Prędzej koleżanka ci powie prawdę, że w tym kolorze będziesz wyglądała beznadziejnie i żebyś nie kupowała go. Dla nich w każdym wybranym przez siebie możesz dla nich wyglądać idealnie 😉
Pochwalę się że kupiłam z lekkim zaciekawieniem BB Garniera. Mam mały problem z podstawowymi podkładami jak i samymi kremami. Przyznam się bez bicia że prócz lekkiego kremu pod oczy ( 2x w tyg) niczego na twarz nie nakładam. Moja cera jest dość mocno mieszana to jeszcze przy tym występuje ogromna wrażliwość na smarowidła wszelkiej maści. No ale zaryzykowałam. Na początek bardzo fajna, mega lekka konsystencja. Kolor rzeczywiście wyrównany. Nie ma wrażenia tz. tapety na ryjku. Skóra nie jest ściśnięta ani wysuszona. Nie powstają zaskórniaki ani prychole. W końcu coś fajnego dla mnie a w dodatku dobrane pod karnację. Szczerze polecam.
ja biorę - pisałam już w kilku wątkach. tylko ja biorę kombo - olej z wiesiołka/lniany + preparaty z skrzypu i pokrzywy. pomaga bardzo, do tego sam olej reguluje sprawy miesiączkowe
czy coś takiego: http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Macerat-z-kasztanow/172 stosuje się np z kwasem hialuronowym czy samodzielnie? nakłada się na całą twarz czy zmienione naczynkowo miejsca? Jak długo czeka się na efekty ( nie są to wielkie popękane naczynka ale rozszerzone- czerwone policzki). Czy może są jakieś lepsze produkty na naczynka (cera wrażliwa, sucha, skłonna do zapychania) :kwiatek:
Dziewczyny mineralne, powiedzcie mi, jakie jest krycie tych minerałów? Do tej pory miałam do czynienia z Almost Powder Clinique, i krycie trochę za małe. Teraz wyczaiłam kompakt Bare Minerals i się zastanawiam, muszę go obmacać w Sephorze. Szukam czegoś na lato. I jeszcze jedno - jak minerały komponują się z innymi produktami do makijażu, np. różem w kamieniu lub korektorem w płynie?
Dziewczyny mineralne, powiedzcie mi, jakie jest krycie tych minerałów? Do tej pory miałam do czynienia z Almost Powder Clinique, i krycie trochę za małe. Teraz wyczaiłam kompakt Bare Minerals i się zastanawiam, muszę go obmacać w Sephorze. Szukam czegoś na lato. I jeszcze jedno - jak minerały komponują się z innymi produktami do makijażu, np. różem w kamieniu lub korektorem w płynie?
Korektora w płynie nie używam, ale mam taki zwykły w sztyfcie. Róż w kamieniu również. Używałam z minerałami i było ok.
Czy ktoś stosował olej z wiesiołka (Oeparol) na problemy z cerą? Zasugerowała mi to moja kosmetyczka i zastanawiam się czy nie spróbować.
ash, weź tylko sprawdź, bo dziewczyny z dzieciowego pisały, ze wiesiołek jakoś tam wpływa na starania o bejbika - do któregoś momentu pomaga, a od któregoś przeszkadza 😉
kojarzycie markę kremów aptecznych, które mają taką cudną konsystencję np. jak DNA albo takie kuleczki białego kremu ułożone jedna na drugiej? Nie mogę sobie przypomnieć.
dziewczyny - jakich filtrów używacie? mam babydreama 50, ale bardzo mocny biały ślad zostawia i świecę się jak latarnia 🙁 zimą na stoku uszedł, ale teraz potrzebuję czegoś lżejszego w konsystencji. coś polecacie? (cenowo - przydałoby się na studencką kieszeń...)
PonPon a może olej z pestek malin? Ja właśnie zamówiłam na lato 🙂 No i właśnie dostałam gratis od zsk korund mikrodermabrazja, do wrażliwej skóry chyba niebardzo?
olej chyba ma słaby filtr? 👀 co do korundu - wydaje mi się, że z olejem możesz spróbować. jak się boisz w proporcjach z ZSK, to daj oleju trochę więcej
edit - znalazłam, że olej malinowy dobija do spf 50. w takim razie trzeba zainwestować 😉 \
PonPon, przejdź się po aptekach i poproś o próbki kremów. Prawda jest taka, że każdemu inne mazidło będzie pasować 😉 Ja lubię Iwostin, ale tylko do miesiąca. Potem jakoś dziwnie zaczyna mnie zapychać 🤔wirek: