Heval, ten z perfecty peeling enzymatyczny zrobił mi masakrę na twarzy, pozapychał mnie strasznie. W ogóle mnie zapycha ostatnio wszystko. Nawet żel aloesowy... Już nie wiem jakie substancje mnie zapychają... Dlatego zrobiłam spore zamowienie na zsk i kolorowce i będę ratować moją twarz. Nawet jako nastolatka nie miałam takiej masakry na twarzy. Do tego zmieniła mi się karnacja. Kiedyś miałam ciepłą, brzoskwiniową. Obecnie mam prawie biały kolor, ziemisty, zaróżowiony i zaczerwieniony, a po każdej krostce zostaje mi przebarwienie. I muszę się pozbyć tych przebarwień, ale nie chcę żeby zniknęły moje piegi, bo je uwielbiam 🙁
jak nie urok to ...Jak walczyć z wypryskami na plecach i dekoldzie? Na plecach mam głównie zamknięte wągry, co jakiś czas czerwoną krostkę za to na dekoldzie mam masę wągrów otwartych (ale skąd wągry w takim miejscu) i również kilka krostek. Nie wiem jak to ugryźć. Jakoś oczyścić? Manualnie powyciskać? Peeling? Będę wdzięczna za rady :kwiatek:
Dziewczyny chciałabym wam podziękować za polecenie cieni Sleek. Miazga! Fantastycznie się nakładają, świetne kolory i utrzymuję się cały dzień 😲 nie ścierają, nie obsypują, nie rozmazują, nie wchodzą w załamania. Super! Na pewno jeszcze dokupię w przyszłym miesiącu! 🙂
U mnie maskara na plecach i dekolcie to zawsze kwestia dwóch czynników - albo moment cyklu (tego nie przeskoczysz. wtedy delikatny peeling i nawilżanie). albo organizm się w jakiś sposób oczyszcza - zdarzyło mi się dwa razy. Raz przy dunkanie, raz przy piciu drożdży. wtedy metodą też jest przeczekać, albo jeśli nic się nie zmienia wykluczyć to coś z diety.
Mam straszne krosty na nogach, a zbliża się lato, więc przydałoby się jakoś wyglądać. Już nie wiem jak z nimi walczyć... Może miał ktoś podobny problem?
Czy to są takie krosty od golenia? Jestem równo w połowie cyklu. Będę to próbowała ogarnąć ale nie wiem jak..... i poczekam miesiąc do kolejnego cyklu. :kwiatek:
szalonakobyła, w zimie nie goliłam nóg tak często (ah to lenistwo) i krosty nadal mi się robiły ;/. Ich ilość zmniejszyła się trochę po peelingu myjącym z Joanny, no ale jednak dalej są 🙁.
szalonakobyła, w zimie nie goliłam nóg tak często (ah to lenistwo) i krosty nadal mi się robiły ;/. Ich ilość zmniejszyła się trochę po peelingu myjącym z Joanny, no ale jednak dalej są 🙁.
Sisisa, byłam z tym problemem co najmniej kilka razy u różnych dermatologów i byli tacy, którzy mówili prawdziwe głupoty, jak na przykład "musi pani nosić skarpetki do samych kolan, bo te krostki się robią od ocierania spodni o skórę", albo "może się pani golić tylko z włosem, nigdy pod włos". Ostatnio dopiero trafiłam do kogoś, kto potraktował mnie poważnie i kazał zawsze dokładnie umyć skórę przed goleniem/depilacją, zdezynfekować maszynkę, jeżeli używam jej wielokrotnie i zapisał maści do smarowania, Pilarix i Cerkoderm 30. Obie powinny być bez recepty, a służą do złuszczania skóry i eliminują szorstkość. Na razie widzę pewną poprawę, ale nie udało mi się dotąd stosować tych maści regularnie. Jak tylko zrobi się cieplej, to na pewno do nich wrócę, bo jakoś trzeba wyglądać 🤣
kupiłam kolejne minerały od annabelle, tym razem podkład kryjący (wcześniej miałam matujący). na wizazu widziałam dużo opinii, że robi maskę na twarzy, prawda to? 🤔 przy okazji, do zamówienia dorzucili podkład matujący natural light (próbkę oczywiście), który będzie dla mnie za ciemny. mogę oddać komuś za koszty wysyłki 😉
no właśnie też mi to nie pasowało, a chyba bardziej ufam volcie, niż wizażowi, to wolałam spytać 😉 dzięki wielkie! jutro go zresztą wypróbuję, to się przekonam 🙂
Mam pytanie. chciałabym się przerobić na 15latkę. Co poza botoksem 😁 ? Byłam wczoraj na kwasach AHA - rezultat żaden. Podejrzewam, że musiałabym chodzić z 10 razy. Od czego w ogóle u kosmetyczki zacząć? Bo jakoś tak nie mogłam się dogadać...
Mam pytanie. chciałabym się przerobić na 15latkę. Co poza botoksem 😁 ? Byłam wczoraj na kwasach AHA - rezultat żaden. Podejrzewam, że musiałabym chodzić z 10 razy. Od czego w ogóle u kosmetyczki zacząć? Bo jakoś tak nie mogłam się dogadać...
Mikrodermabrazja rozjaśnia skórę, złuszcza martwy naskórek, pomaga zlikwidować przebarwienia, zmarszczki... Kwasy może jakieś mocniejsze, bo AHA to chyba takie pitu pitu 😉