nie myślałam, że będę zmuszona zadać to pytanie mając 20 lat ale... jakie polecacie kremy przeciw zmarszczkom mimicznym?
Hehe. Witaj w klubie 😉 Normalnych zmarszczek jeszcze za bardzo nie mam ale wg badania mikrokamerą te mimiczne przy oczach na 35 lat 😉 Za dużo się śmieję... 😁
Mi kosmetyczka poleciała właśnie ten kwas hialuronowy o który pytałam powyżej,(mama dostała za to kwas winogronowy) do tego na noc (cała twarz nie tylko oczy) mam taki krem dotleniający z koenzymem Q10, siarczanem chondroityny i różnymi witaminami, dla cery po 25 roku życia. Jeszcze nie taki typowo przeciwzmarszczkowy bo to też nie dobrze rozleniwiać skórę gdy to nie jest konieczne, ale już delikatnie ją napinający.. Jeśli chodzi o zmarszczki mimiczne to wspominała też "wypełniacz zmarszczek mimicznych Loreala"
A jezeli chodzi o pudry, to goraco polecam Bourjois. Mam sypki, jest super i slicznie pachnie 🙂 Mam bardzo suchą cerę, ale on jej nie wysusza! Slicznie wykancza makijaz
Kupiłam ten mus matujący Lirene, o którym była mowa w wątku - cudownie pachnie, fajnie matuje, myślę, że pozostanę przy nim na całe lato 😉 Ninivet kupiłaś ten krem?
Mnie też zachwyca 😉 Ale moja mama ostatnio odkryła podkłady Lirene, i w niczym nie są gorsze od droższych kosmetyków, dlatego też następnym razem kupuję Lirene 😉
Lirene rozświetlający jest dość wodnisty i słabo kryjący, ale mi taki odpowiada na lato. Choć w porównaniu do Loreal Infillible (czy cuśtam 😉 ) jednak gorszy.
w końcu znalażłam fluid ktory naprawdę kryje przebarwienia(po wyciskaniu,podrażnieniu skóry) podkład z Rimella Lasting finish 16h rewelacja jak dla mnie!! używałam juz podkladu z diora specjalnie do przebrawien ale ten bije go na głowę! a cena tez o 100zł niższa od diora bo 25zł za 30ml to nie majątek🙂 polecam rekami i nogami! uwaga kolor natural beige dosc ciemny, mimo że zawsze miałam taki kolor podkładów
[quote="ninevet"] nie myślałam, że będę zmuszona zadać to pytanie mając 20 lat ale... jakie polecacie kremy przeciw zmarszczkom mimicznym? [/quote]
A czy w ogole wiek lat 24 jest dobrym momentem, zeby zacząc już atakować ewentualne zmarszczki? Czy lepiej pójśc do kosmetyczki, która mi na to pytanie odpowie? Nie powiem, żebym się marszczyła, ale boje sie, ze coś przegapie 😉
znalazłam nieśmierdzący samoopalacz do twarzy!! Clinique w żelu - Face Bronzing Gel Tint. super jest - efekt od razu widać! równie szybko się zmywa - wystarczy umyć twarz. jest ciemny, więc łatwo równo go równomiernie rozsmarować.
a nieśmierdzacy samoopalacz do ciala? albo balsam brazujacy? cokolwiek? ( nie moge sie opalac a na salarium w zyciu nie pojde, pozostac blada rowniez nie chce..) Nie brudzacy, nie pozostawiajacy smug i nie smierdzacy spalenizna..?
Jak się używa pudru sypkiego? Chodzi mi o to, jak go wydobyć z opakowania - na pudełku z pudrem jest taka plastikowa zatyczka z dziurkami, była na nich folia ochronna, i ją zerwałam, i jak teraz - wysypywać puder na nakrętkę? Czy jak? 🤔wirek:
a ja zawsze zakrecony ( mam na mysli true match minerals np ) odwracam do gory nogami, potrzasam, otwieram i jest na tej oslonce z dziurkami i z tego to juz pedzlem 😉
to teraz ja szukam- toniku bardzo dobrze nawilzajacego!! Nie chce mi sie przed snem smarowac kremem, wole przeleciec tonikiem a rano uzywam filtrow i podkladu takze chodzi mi o jakis b dobrze nawilzajacy tonik ( slyszalam, ze seria SORAYA z mineralami jest fajna ale poleccie mi cokolwiek) oraz oczyszczajacy. W sensie zeby skora byla czysta i zeby mi nie zapychal porow (chociaz nie wiem czy toniki zapychaja w ogole 😡 ). A no i zeby nie zawieral alhokolu, jakis delikatny w sensie. Uzywal ktos czegos?
Ziaja ma w swojej ofercie takie toniki - bezalkoholowe, do wyboru ogórkowy (ponoć najlepszy), różany, rumiankowy, nagietkowy etc. etc. chociaz nie wiem czy toniki zapychaja w ogole 😡 Pewnie, że mogą. Z tej właśnie serii "dopchałam się" tonikiem opuncja figowa - z tym, ze nie sam tonik zapychał, ale raczej dopełnił dzieła po innym kremie...bo jak się używa samego, to jest ok.
Dobra, to jutro udam sie po zakup ogorkowego ziaji ( mam nadzieje,ze nawilza bo moja skora wola o pomoc a krem odstawiam na noc bo mam dosc a po drugie naczytalam sie ze rozne nieprzyjemne rzeczy sie po nim ludziom dzieja nawet po odstawieniu go- moga pojawic sie po kilku mies od uzywania :/ dmucham na zimne ).
Polecam po ostatnich zakupach błyszczyki Vipery- za te pieniądze jakość przerewelacyjna. Równie ciekawie na razie się zapowiada korektor w płynie, bardzo dobrze maskuje i nie jest ciężki.
A co do Lirene używałam ich podkładów 4 miesiące i są bardzo fajne, jedyne co to dla mnie minimalnie za mało kryjące więc wróciłam do L'oreala.
Patrzcie jaką fajną znalazłam ściągawkę z makijaży http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=157928 Tylko nie wiem, czy miałabym czas, żeby codziennie się tak ładnie malować 😁 I ile cieni bym musiała dokupić 😁
ihihih zakupilam pare dni temu ogóra ( tonik ogórkowy Ziaja ) i...jestem zadowolona bardzo 🙂 nawilza, nie ściąga, skóra jest czysta, swieza i jakas taka .... milsza 🙂polecam 🙂
Z fluidów polecam mój nr 1: Vichy Aera Teint, używałam też Max Factor Colour Adapt- był ok, Max Factor Lasting Performance - świetny, Maybelline Dream Matte Mousse - fajny ale baaardzo matuje przez co wysuszył mi skórę, AA Jedwabisty podkład rozświetlający - fajny, tylko że kość słoniowa jest dla mojej cery za ciemna ciut 😎