Ja uzywam 🙂 Ale w lato, bo akurat mam tak ciemny odcien, ze ni jak nie pasuje do mojej karnacji wiosenno-zimowej. Chyba bez jakiejs rewelacji, bo slabo go pamietam 😉
dla mnie tez bez rewelacji, plus uboga gama kolorystyczna- najjasniejszy odcien i tak jest dla mnie za ciemny. malo trwaly, szybko sie scieral, ale innych minusow brak 🙂
ja mam najjaśniejszy, a wcale takiej jasnej karnacji nie mam - zastanawiam się, kto kupuje te ciemniejsze 🤔wirek: chociaż, patrząc na niektóre solary, to pewnie to odcienie właśnie dla nich
na mnie całkiem znośnie wygląda, i tak stan cery mi się już poprawia, a na lato planuję stosować tylko krem z filtrem tonujący 😉 za to już dostałam opieprz, bo kupiłam go po zniżce za niecałe 50 zł, niby miałam limit do 70, ale i tak oberwało mi się od matki, że za drogi... świetne ma podejście, ona kupuje sobie jakiś za 20 zeta, który ją zaraz uczula, po tygodniu kolejny w tej samej cenie, który jest do kitu, potem jeszcze jeden, i w efekcie w tym miesiącu tylko wywaliła ok 60 zeta a zaraz i tak się jej skończy ten co ma, bo jest tak niekryjący, że nakłada z 3 warstwy... a ja kupiłam za 50 i będę go mieć na jakieś 3 - 4 miesiące. I gdzie tu logika?
no to dobrze, ze kolorystycznie sie dopasowal 🙂 te ciemne kolory sa przede wszystkim produkowane na rynek anglia/stany gdzie jest sporo hindusow i murzynek. ja mam za jasna karnacje do true match i w ogole do produktow l'oreala 🤔
Edytka mnie sie zawsze wydawalo, ze Ty masz piekna, ciemna karnacje 🙂
Szepcik ja mam podobnie jak Twoja mama, ale wlasnie dlatego, ze wczesniej kupowalam podklady za 15 zl i nie byly one dobrze dopasowane. Po prostu boje sie, ze kupie cos za 60 zl i po jakims czasie wyjdzie, ze odcien jest za ciemny i bede musiala kupic nowy... Teraz sie wycfaniłam, chodze do sephory, zeby mi dopasowali jakis odcien, a kosmetyk kupuje gdzie indziej, w o wiele nizszych cenach 😉
no tez motyw, tym razem wolałam kupić w Sephorze, bo miałam na tyle punktów na karcie, że dostałam zniżkę, i gratis jeszcze kosmetyczkę, bo na urodziny przyszła do mnie taka oferta 😉
ekspertki :kwiatek: możecie polecic mi jakiś mocno matujący puder, mus lub cokolwiek, taki, który wytrzymuje długo. najlepiej dobrej firmy, bo na niektóre miewam uczulenia... do cery normalnej.
Edytka mnie sie zawsze wydawalo, ze Ty masz piekna, ciemna karnacje 🙂
ja? niestety nie 🙁 mam problemy z cera, z ktorymi walcze od 6 lat, do tego nierowny kolorot, to na szczescie udaje sie do jakiegos stopnia maskowac podkladem i pudrem. a to ze mam jasna karnacje nie przeszkadza mi bardzo, wtapiam sie w angielski realia, tylko w polsce przy solarkach wypadam jak trup 😁
muszę przyznać, że true match bardzo mi przypasował - -nie jest za bardzo kryjący, ale wole się pomęczyć z korektorem lub mieć trochę widoczne niedoskonałości niż wyglądać pięknie ale jak w masce -no i kolor jest dla mnie świetny
A kilka używałam - podkradałam mamie: na pewno Garniera, Oriflame, Avene i L'oreala zawsze miałam smugi na nogach 😎 ale ja to mam po prostu takie szczęście 😎
Zakupiłam ostatnio: 1)Affinitone z Maybelline N.Y. Powiem wam,że jestem w miarę zadowolona, trochę za leista konsystencja ale tak to jest ok. 2) LastingFinish Minerals z Rimmel. Używam go jako różu na ten z Maybelline, fajny jest bo jest trwały.
Razem tworzą fajny zestaw, a przedewszystkim trwały co się dla mnie bardzo liczy.
tez mam teraz Affinitone z Maybelline, ale niestety ciemneje mi na twarzy, na poczatku jest ok a potem robi sie za ciemny. Wiec chyba powracam do niezastapionego Lirene za 17z 😉l
Ostatnio w jakims programie na TVNStyle kobicinka reklamowała sypki puder Vichy. Był on zupełnie biały, po nałożeniu na skórę utrwalał podkład, matował i przystosowywał się do barwy skóry. Może ktoras z Was wie, jak on sie nazywa?
podejrzewam ze chodzi o dermablend 😉 on jest transparentny, ale mi zupelnie nie pasowal. troche koszuje, a po nalozeniu na twarzy nie bylo zadnego efektu. w aptekach maja jego probki, wez jedna i przetestuj sama 🙂
Edytka tak, to o ten mi chodziło. Właśnie czytam opinie o nim i to chyba nie jest "to", czego szukam. A szukam fajnego pudru, ktory da matowe i PUDROWE wykonczenie. Nie musi byc kryjacy, od tego mam podklad 🙂
Hmm, dziewczyny mam pytanie. Zastanawiam się jakiś czas nad pudrem pupy no transfer ( [[a]]http://www.female.pl/artykul/1442/Nowy-podk%C5%82ad-Pupa-No-Transfer.html[[a]] ). Mam 15 lat i nie wiem czy będzie dobry czy raczej szukać czegoś innego? Nie potrzebuje jakiegoś super kryjącego pudru bo na razie (odpukać) większych problemów z cerą nie mam, ale chce żeby dobrze matował.
Niewidzialna, a opłaca Ci sie kupowac podkład za 94zł? 😉 ja też mam 15 lat, nie ma problemów z cerą uzywam podkładu antybakteryjnego (dobrze matuje) z Under20, i teraz dostałam próbke z Clareny fluidu zrobił na mnie mega wrażenie 😜 jak będe mieć kase to go kupie, zakrył wszystkie niedoskonałości łącznie z porannymi workami pod oczami 😉 http://www.allegro.pl/item572259906_satynowy_podklad_dla_skor_normalnych_clarena.html
Niewidzialna może kup sobie po prostu puder - sypki lub w kamieniu. Jak nie potrzebujesz krycia a tylko zmatowienia to nie ma sensu się paprać podkładem, zwłaszcza w Twoim wieku.