Mia kupiłam w tym tygodniu, dlatego, że pare moich koleżanek ma i poleca wzięłam nr2 Sand - bo 1 to dla porcelanowych lalek, bardzo jasny ja jestem blada ale 2 pasuje idealnie 🙂 mam cerę suchą wrażliwą, i do tego skłonną do róznych niespodzianek 😉 jest fajny leciutki - buźka pod nim oddycha a przy tym co trzeba to kryje 😉
z kolei dla mnie podklad z Pharmacerisu byl fajny dopoki mialam dosc duze klopoty z cera. Na dzis- za ciezki, wazy sie i ogolnie na nie. Co skora to inna opinia 😉
Używa ktoś z Was podkładu bourjois bio detox ? Potrzebuje podkładu na skórę z wypryskami , nie wysuszający , oddychający i dobrze kryjący. Ale z różnymi opiniami się spotkałam tego podkładu.
Używa ktoś z Was podkładu bourjois bio detox ? Potrzebuje podkładu na skórę z wypryskami , nie wysuszający , oddychający i dobrze kryjący. Ale z różnymi opiniami się spotkałam tego podkładu.
uzywalam, Poczatkowo bylam zachwycona- zreszta pisalam nawet tu- ale pozniej niestety zachwyt minal. A pozostal niesmak- za gesta konsystencja, zle sie nakladal, wzyl sie OKROPNIE, a co najwazniejsze, mimo swojego niby super efektu oczyszczajacego, zapchal mi pory jak malo ktory. Wiec spokojnie wrocilam do Healthy Mix, ktorym nadal jestem zachwycona (4 butelka) 😉
Czy ktoś może polecić jakiś podkład na lato za przyzwoitą cenę ? Mam cerę mieszaną, skłonną do wyprysków. Najlepiej żeby był nawilżający i średnio kryjący. :kwiatek:
czy ktoś może polecić jakiś żel/ serum do twarzy które mi nawilży twarz? bardzo dużo przebywam na podwórku, kremy kiepsko wyrabiają - zresztą nawet po nawilżających zostaje tłusty film. No i chciałabym by było niedrogie i bezzapachowe - z prostej przyczyny, mam alergię na wiele kosmetyków i szkoda mi wtopić kasę
sznurka, a próbowałaś tego nowego kremu Olay Active Hydrating? Ja jestem zadowolona, używam wersji na noc dla cery normalnej/mieszanej/tłustej, szybko się wchłania i nie zostawia uczucia lepkości na twarzy, dobrze nawilża 🙂
A ja w końcu zdecydowałam, że na lato rezygnuję z jakiegokolwiek podkładu 🙂 Na jakieś wyjścia mam jeszcze swój poprzedni to powinno mi wystarczyć. Na jesień może znów wrócę kiedy skóra jest bardziej blada i ziemista 😉
Sznurka moja koleżanka bardzo chwali sobie własnie te kosmetyki podlinkowane przez sekstę. Ja osobiście nie używałam ale chyba zacznę testować. Co do podkładów to ja osobiście używam bazy zielonej z Pupy oraz L`oreal True Match Minerals Puder - ten zestaw polecam
Używał ktoś fluidów z Vichy? Jak jest z ich trwałością, kryciem? Najbardziej zależy mi na tych do cery z niedoskonałościami.
W chwili obecnej używam Max Factora Lasting Performance, ale bardzo szybko znika ze skóry (po prostu wyparowuje, bo jak używałam korektora w płynie, to korektor zostawał, a Lasting znikał...), w dodatku nie kryje tak, jak trzeba.
uzywalam Dermablendu oraz Norma Teint Pierwszy kryje super, ale efekt maski wg mnie jest widoczny bardzo, bardzo. Jednak mialam w swoim zyciu taki etap, ze maska byla potrzeba. I srednio sie rozprowadza. Norma teint-dosc dobrze matuje faktycznie, no i nie zatyka, super sie rozprowadza. W obu przypadkach malo kolorów niestety.
Scottie ja kochałam się w Dermablend za efekt krycia, ale faktycznie jak ciut za dużo dasz to maska będzie Ale teraz jestem wierna Double Wear Estee Lauder -półka i cena są, ale efekt oszałamiający, koleżanki nie wierzą, że mam problemy z cerą 😅
ovca, najlepszy ze wszystkich (a przetestowane też te droższe marki)- Manhattan. Ja używam w pisaku, moja koleżanka w pędzelku i obie jesteśmy baardzo zadowolone.
szukam jakiegoś lekkiego i wydajnego podkładu, do tej pory miałam healthy mix, ale właściwie po kilku godzinach nie miałam go już na twarzy 🙁 do tego czasami ciemniał, nie mówiąc już o tym, że pąpka mi się zacinała średnio raz na kilka dni i w ogóle nie mogłam go wycisnąć. Chciałabym się zmieścić w 50zł
ja mam taki co JARA i jestem całkiem zadowolona ale powoli zaczyna się kończyć i chyba poszukam jakiegoś co ma taką gąbeczkową końcówkę zamiast pędzelka bo jak wyciągam kreski to często mi się ten pędzelek ee rozczapirza 😁 i wychodzi nie wiadomo co. ale może kwestia tego że już mało go mam.
Korsik, bezkonkurencyjny w takiej cenie (jeśli kupisz w internecie) jest vichy aera teint pure!!! Jest bardzo wydajny, nie zostawia smug, lekki, ładnie dopasowuje się do skóry 🙂 A 'trochę' droższy i trochę mniej wydajny, ale poza tym całkowicie idealny to ColorClone Heleny Rubinstein 😍