a bandi mam tez krem pod oczy ma ktos moze? kupiłam u kosmetyczki ale zapomnialam zapytac jak się smaruje czy na noc czy w dzien, smarowałam i tak i tak i g.. daje 👀
Tusia, nie wiem jak udało Ci się dobrać odpowiedni odcień w EDM 🙄 Ja zamówiłam 10 próbek różnych odcieni z różnych tonacji i jestem w kropce 😵 Między nimi jest niewielka różnica, tylko dwa odrzuciłam od razu bo były zbyt ciemne (medium tan i golden medium) ale za to pozostałe są do siebie tak podobne że totalnie nie wiem który wybrać 👀 Tonacja Light na dzień dzisiejszy jest ciut jasna ze względu na pozostałości opalenizny ale za to na zimę mogą być ok. Z kolei seria beży na dziś wygląda fajnie (Beige Neutral, Medium Beige i ten Medium Beige Summer) ale nie umiem wybrać spośród nich.. Normalnie oszaleję.. 😁
Kupowałam ostatnio kosmetyki i dostałam trochę próbek. Jedna mnie ujęła - a to wcale nie łatwe 😉 Krem z karite i olejem winogronowym od Argile Provence. Lekki, nawilżający, pachnie ładnie, nie podrażnia (mnie). Jakieś doświadczenia z tą firmą? Na krem się chyba zdecyduję (oby tylko się nie okazało, że całe dobro pakują do próbek, a krem właściwy to już niekoniecznie taki fajny...), ale może coś jeszcze warto obadać?
Czy mogłabym poprosić jakąś dobrą duszę o pomoc? Jako osoba nigdy nie używająca niczego do twarzy (mam na myśli pudry/podkłady itp. itd.) i ogółem ciemna w tej materii mam pytanie. Potrzebuję czegoś do matowienia cery, ujednolicenia. Od razu mówię, że praktycznie nie mam z nią problemów, jedynym jest świecenie się no i jakieś nierówności (mam 18 lat). I teraz pytanie: czego mam szukać? Jakiegoś pudru? Może ktoś mógłby polecić mi jakąś firmę, kosmetyk? Koniecznie nie zatykający porów i taki, który nie pogorszy mi cery :kwiatek:
Ale chcesz coś bezbarwnego co będzie tylko matować, czy coś z lekkim kolorkiem? Jak bezbarwne, to polecam Sebium Mat z firmy Bioderma - kremowy żel matujący do skóry tłustej i mieszanej. Rzeczywiście dobrze matuje i skóra jest po nim fajna, gładka. I działa bardzo długo, co np dla mnie jest ważne. Cena tego kremu to ok 45zł.
A jak coś z kolorem to już dłuższy temat, najlepiej jakiś lekki podkład matujący z kremie.
Tzn. jeżeli chodzi o kremy to używam matujących z Lirene i La roche-posay. Chodzi mi o coś bardziej na co dzień jako baza pod makijaż np. Co do koloryzacji to raczej nic nie nadającego koloru, a raczej stapiającego się z tym jaki ma moja twarz. Chodzi mi tylko o funkcję matujacą i maskującą jakieś drobne niedoskonałości.
Mia, ja zakochałam się w minerałach.. Są niekomedogenne czyli nie zatykają porów. Póki co mam minerały Bare Minerals, które super się sprawdzają, no i ostatnio zamówiłam próbki minerałów z firmy Everyday Minerals. Te drugie mają 4 różne formuły: intensive-mocno kryjące, matt, semi-matt i original glo czyli najlżejszy, rozświetlający.. Ja mam próbki intensive bo miewam różne niespodzianki i zdecydowałam się na zakup pełnowymiarowego produktu.. EDM ma ogromny wybór kolorów i jest tańszy niż BM. Poza tym nie zawierają Birmuth Oxychloride, który ponoć niektórych uczula (mają go BM).
Ja mam doświadczenie tylko z tymi dwiema firmami ale minerały produkują przeróżne firmy.. Są naturalne, poprawiają stan skóry, dają jej oddychać, wyglądają na skórze naturalnie (przy prawidłowym dobraniu odcienia i nałożeniu), ponoć można nawet w nich spać.. Zalet jest więcej.. Wystarczy poszperać w necie.. Ja się zakochałam i wiem, że do fluidów w płynie nie wrócę.. 🙂
Querido, troszkę poszperałam i znalazłam takie coś: http://kosmetyki-mineralne.com/Multi-Tasking-Neutral-p972.html. To są właśnie te minerały? Czemu to jest takie tanie i w jaki sposób wybierałaś odcień dopasowany do twojej cery? Rozumiem, że w sklepach stacjonarnych tego nie ma?
To strona polskiego dystrybutora.. Niestety są drożsi niż producent w USA ale od niedawna nie ma opcji taniej wysyłki do Polski więc jesteśmy poniekąd skazani na polskiego dystrybutora..
Warto poszperać na Allegro bo regularnie ludzie coś wrzucają w korzystniejszych cenach ale nie zawsze idzie dostać dokładnie ten odcień, którego się szuka.. Ja zaczęłam od zakupu 10 próbek różnych odcieni (po 2,3 za sztukę) i dzięki temu dobrałam odcień dla siebie.. 🙂 Teraz czaję się aż ktoś wystawi mój kolor Beige Neutral z tonacji Buff na Allegro co by nie przepłacać.. 😉
Poczytaj sobie opinie o tych kosmetykach na wizaz.pl - jest tego od groma 🙂
Ps. Warto zainwestować w porządny pędzel do nakładania minerałów.. Ja mam 2 z BM (kabuki, do bronzera i do korektora) no i ostatnio nabyłam cudowny Flat Top Brush z EDM 😍
Szukam czegoś na codzień, mam skłonności do świecenia i czasem jakieś wypryski. Co będzie najlepsze? Puder,podkład, mus ? Jaka konsystencja i firma? Dodam, że chciałabym rozświetlic jakoś moją skórę bo troche sino wygląda, 🤔
Ja próbki minerałów kupowałam u polskiego dystrybutora EDM. Świetne jest to, że ma wybór wszystkich kolorów podkładów, we wszystkich formułach, jako testery. Testery dostałam w małych słoiczkach z sitkiem 🙂, a kupując na allegro dostawałam próbki produktów w mniej wygodnych fiolkach lub woreczkach no i nie było wszystkich kolorów i formuł do wyboru.
Dokładnie tak jak Querido, po spróbowaniu kosmetyków mineralnych nigdy już nie wrócę do płynnych, nienaturalnych podkładów. Odpowiednio dobrane kosmetyki mineralne zatuszują wszystkie niedoskonałości, rozświetlą, skorygują, zmatują itd. i do tego dobrze nałożone wyglądają naturalnie 😅
Dodam, że chciałabym rozświetlic jakoś moją skórę bo troche sino wygląda, 🤔Na to to może zdrowa dieta i regularny tryb życia? Wystarczająca dawka snu itp. 🙂
na co dzień uzywam Loreal true match minerals - takiego sypkiego z pędzelkiem w zestawie generalnie jestem zadowolona, nie lubię w ogole mocnego makijażu, ten puder powoduje ze buzia wyglada lepiej a ja przy tym nie czuję się wytapetowana ale no właśnie ale nie do konca tuszuje niedoskonałości - czy zatem probowac zmian czy po prostu kupić jakiś korektor i tyle? co pod spod? jak spisuja sie bazy w polaczeniu z kosmetykami mineralnymi?
A ja potrzebuję kremu do cery mieszanej, na której lubią pojawiać się pojedyncze wypryski. Koniecznie dobrze nawilżający, na dzień dobry pod makijaż, a na noc regenerujący... Mam 20 lat. Polecicie coś w jakiejś ludzkiej cenie?
sznurka, jak nie lubisz mieć dużo na twarzy to korektor będzie dobrym rozwiązaniem. Najlepiej zainwestować w taki w płynie, lepiej się rozprowadza i stapia ze skórą.
Mnie po kuracji Aknenorminem wróciły syfki (równo po 2 latach od skonczenia kuracji), poszłam do dermatologa i wypisał mi jakieś "super" kremy, po których miała być poprawa, a było gorzej... Los chciał, że wpadła mi w ręce próbka kremu Inside Prebiotine do cery trądzikowej i generalnie jestem zachwycona! 🙂 Działa jeszcze lepiej niż Normaderm, a jest dużo tańszy 🙂
tulip, ja używałam mydła siarkowego, ale to już dawno temu, jeszcze przed leczeniem "akno". No i nie podziałało ani na plecy, ani na twarz. A śmierdziało jak.... 😉
Jaki polecicie mi krem i żel do twarzy? Jesli chodzi o krem to musi byc to cos lekkiego (cera tłusta i tradzikowa, młoda) i dobre pod makijaż. Zalezy mi na tym, żeby nie zapychał i dobrze nawilżał. A żel jakis delikatny, ale dobrzy oczyszczający. Żeby nie podrazniał skóry. Nie chce nic z serii dla nastolatków. Cena gra rolę, im taniej tym lepiej 😉 Może coś z AA, Ziaji? Dla ułatwienia dodam, że przypadł mi do gustu krem do mycia twarzy z Avonu z serii Planet Spa z marońską różą. Jest z glinka, głęboko oczyszczajacy. Oczywiście wypryski nie znikaja od niego, ale nie podraznia mi skóry tak jak poprzednie żele, nie narusza wyprysków, skóra po nim jest miękka. Niestety nie ma go w tym katalogu, a zreszta podejrzewam, że jego regularna cena jest lda mnie za wysoka. No i potrzebuję mieć coś na wyciągnięcei reki co moge powszechnie kupować w drogerii :P
Ja z takich tańszych polecam - krem do twarzy nawilżający, z białej herbaty ZIAJA. A żel do mycia twarzy używam z kwasami,do cery tłustej i mieszanej, firmy AA. Z obu rzeczy jestem zadowolona, bo nie wysuszają, nie podrażniają, i ogólnie na plus 😉
Wracajac do mineralow, ja ostatnio kupilam sypki puder mineralny diora i go uwielbiam🙂 Jest idealny, i wydaje mi sie, ze jest dosc wydajny, bo wystarczy lekko musnac pare razy pedzlem i juz jest ok🙂 Jest troche mniej trwalny niz np. clinic, ale jest duzo 'lzejszy' no i lepszy dla cery, wiec chyba warto...
trafila mi sie probka tuszu do rzes Helena Rubinstein Spectacular Extension i powiem Wam, ze jestem zachwycona ! Na codzien uzywam Masterpiece Maxfactora i jestem raczej zadowolna, ale szczoteczka w tym HR jest fantastyczna-w koncu cos, co rewelacyjnie rozczesuje rzesy i dokladnie je pokrywa tuszem 😀