A ja jestem po drugim zabiegu laserowym na twarz i jestem zadowolona. Skóra robi się coraz gładsza i ładniejsza, przebarwienia znikają, jeśli chodzi o pryszcze to powstają tylko takie mini - mini, znikające po posmarowaniu maścią, i może jeden dziennie. Jak na razie - pełny sukces 😜
Epikea, ja uwielbiałam Syndi- świetnie się na niej czułam, zupełnie jakbym nic nie łykała... i cerę miałam na niej świetną!
Mnie od tygodnia sypie ogromnymi gulami, których nie da się w żaden sposób pozbyć. Na brodzie, wokół ust... najlepsza jest na środku czoła- wyglądam, jakby mi rósł róg jednorożca 😉 O dziwo pory są tak małe, że po pomalowaniu się samym fluidem- znikają! A wcześniej musiałam nawciskać w nie sporo pudru sypkiego, żeby się choć trochę ukryły.
a ja się chyba dorobiłam trądziku posterydowego... Pryszczy-pryszczy nie mam, ale krosty wygladajace jak popekane naczynka, zaczerwienienia, rumieńce. Miał ktoś z tym doświadczenie? Do dermatologa na pewno pójdę w ciągu miesiąca(już kolejny raz 🙁), ale jestem ciekawa czy ktoś to wyleczył... Przestrzegam od razu przed głupotą, jaką jest smarowanie twarzy maścią ELOCOM.
O kurde, a ja się elocomem smarowałam długo... Odstawiłam, i nic nie wyszło. Po jakim czasie cię tak wysypało? Ja kilka razy w tygodniu używam lorinden A, bo takie też było w domu. To też steryd?
Mam w domu elocom i lorinden a. Do czego one są stosowane? Mi przypisała lekarka na zmiany (wyglądające na łuszyczycowe) na głowie. Nie wiedziałam, że można tego używać na twarz 👀
Ja dostalam elocom na wysypkę- reakcje alergiczną w miejscu tatuażu z henny. Super podziałał, więc użyłam go zamiast protopicu na AZS pod nosem(wysypka), podziałał, więc kilka razy jeszcze go użyłam. No i mam. W ogóle to na ulotce jest napisane, żeby nie stosować po upływie 2 tygodni od otwarcia.
W loridenie jest substancja działająca przeciwzapalnie razem z glikokortykosteroidem działającym na reakcje alergiczne. W alocom jest tylko glikokortykosteroid. Czyli ogólnie jest to na wszelkie reakcje alergiczne a loriden bedzie tez działął przeciwzapalnie 😉 Nie powinno się ich stosować zbyt długo i na własną rękę.
Ja dostalam elocom na wysypkę- reakcje alergiczną w miejscu tatuażu z henny. Super podziałał, więc użyłam go zamiast protopicu na AZS pod nosem(wysypka), podziałał, więc kilka razy jeszcze go użyłam. No i mam. W ogóle to na ulotce jest napisane, żeby nie stosować po upływie 2 tygodni od otwarcia.
Bo maści sterydowych na twarz się nie używa. Sama mam AZS i dermatolog przed tym przestrzegał, na twarz tylko Protopic (w moim wypadku, bo mi zwykle AZS twarz omija. Nie wiem jak przy większych zmianach, ale nie sterydy!). Używałam Elocomu i miesiące od otwarcia i pomagał jak miał pomagać, ale nie na twarz 😉
ma brzydką skórę pod oczami. chodzi mi o te takie kropeczko-kropelki. co to jest, czy to jest normalne i czy można z tym walczyć? (zdjęcie takie bo testowałam kolor 😉 )
Też posiadam, i większość mojego otoczenia również. 😉 Większe, mniejsze. W zimie większe, w lecie ledwie widoczne. Trzeba się z tym pogodzić, że tak mamy 🙄
zapomniałam. zakupiłam dziś w inglocie bibułki matujace, podkład matujacy i taki sam puder. póki co-wstepnie jestem zadowolona. z bibułek bardzo nawet.
i chyba chcę znów spróbować gąbek do makijazu. mam potrzebę. jest jakaś tańsza alternatywa dla "jajka"?
szukam jakiegoś kremu na noc. cera mieszana, z problemami, dużo blizn, przebarwień i strupków, a jednocześnie potrafię się w niektórych partiach przesuszyć na wiórek i od razu wychodzą suche skórki. paradoksalnie mam tłustą strefę T a ten tłusty nochal potrafi się świecić jak żarówka, a po zmatowieniu... wychodzą suche skórki 🙂
kiedyś celowałam w kremy górnopółkowe, ale swego czasu spróbowałam kremu z niskiej półki (mniej niż 20 zł) i nie widziałam żadnej różnicy pomiedzy nim a Hydrationistem EL, więc już nie chcę przepłacać.