Forum towarzyskie »

Wszystko do twarzy-czyli pudry,kremy etc.

dzisiaj darmowa wysyłka w ladymakeup.pl/sklep 😉
kupiłam w ciemno, mam go od kilku dni, także o przechowywaniu się nie wypowiem 😉 wydaje się wydajny - ma też fajne opakowanie z pompką, także łatwo nabrać odpowiednią ilość.
Strzyga, szczerze mówiąc nie wiem, bo nigdy w necie tego nie szukałam. Nigdy nie wyciskałaś pryszcza? 😉 Generalnie zasada jest taka, żeby robić to w rękawiczkach jednorazowych/przez chusteczkę higieniczną, a to, co wylezie- wycierać wacikiem (może byc nasączony np. spirytusem salicylowym), wacik zmieniać po każdym przetarciu. Kosmetyczką nie jestem, mogę się mylić 😉

calore, musiałaś?! Właśnie dostałam wypłatę...  😀iabeł:
Można już zacząć aplikować kwasy? Czy lepiej jeszcze poczekać?
Heval, myślę, że spokojnie. Ja kwasy skończyłam chyba w maju, a wtedy było o wiele słoneczniej niż teraz. Żadnych plam czy niespodzianek nie było.

Czy można używać "zwykłego" (nie-mineralnego) pudru jako primera pod podkład mineralny? Czy od tego się umiera?
Scottie, i co kupiłaś?  😀iabeł: ja już planuję wydanie kasy, która jeszcze do mnie idzie  😁
Scottie, myślałam, że są jakieś magiczne sposoby =P
Elbus, dzięki, w takim razie mogę zakupić tonik  :kwiatek:
calore, nic, wróciłam z pracy i... poszłam spać 😉 tłumaczę sobie, że niczego nie potrzebuję- ale odkładam kasę na Aqua Brow 😉

A tak poza tym: spotkam kogoś na targach kosmetycznych w sobotę/niedzielę w Warszawie na ul. Marsa?
Raz kozie śmierć 😉 zamówiłam lekki krem nagietkowy, w poniedziałek pewnie już dostanę go w swoje łapki 🙂 jak mi podpasuje to domówię jeszcze brzozowo - nagietkowy z betuliną na noc 🙂 nie znoszę jesieni i zimy, od tego zimnego wiatru mam mega przesuszoną i podrażnioną skórę :/
któraś z Was używała kremu atoperal? zastanawiam się czy mogę go użyć do twarzy bo do ciałay super ale boje sie zapychania...
znacie glossybox?fajny pomysl,wlasnie zamówiłam,skusiło mnie,ze co miesiąc dostanę prezent niespodziankę,a ja uwielbiam niespodzianki  😍 w comiesięcznej paczce jest 5 próbek lub miniaturek kosmetyków,całkiem przyzwoite pojemności,np masło do ciała Bodyshop 50ml.
dzis jest promocja,20% taniej za pierwsza paczkę,w ramach szaleństwa zakupów z Elle,moge podać kod znizkowy🙂
Diakon'ka, o ja, ale fajna sprawa 😀 Wybrałaś comiesięcznę przesyłkę czy 'one-off'a'?
mnie glossybox kusi bardzo, ale sama nie wiem, staram się jakoś obliczyć czy się opłaca, nigdy nie wiadomo co się trafi. Ale słyszę takiego małego diabełka, który siedzi na ramieniu i szepcze, żeby kupić  😁
A teraz jest jeszcze ShinyBox
Zamówiłam pakiet 6mcy,w tym jedno pudełko gratis. Shinybox mi sie mniej podobał,co prawda obejrzalam tylko 1 zestaw,ale miał on m.in róż Paesse, a te kosmetyki sa słabej jakości,wiec od razu sie zniechęcilam.
Nie mogę się zgodzić, mam bazę pod cienie z Pease i jestem bardzo zadowolona.
ma 26 lat i zaczynają mi się robić zmarszczki  😵 są to raczej zmarszczki mimiczne. Do twarzy stosuję krem Eva Nauta Herbal Garden z melisą a pod oczy jakiś tam Ziaja no i jakiejś większej tragedii nie ma ale zmarchy wokół ust zaczynają mnie przerażać 🙁 znacie coś dobrego na moją przypadłość?
Kobito, mimiczne to ja mam już od 20-stki, albo i dłużej 😉
tylko, ze moje zaczęły się robić bardziej wyraźne i jednak chciałabym z nimi powalczyć 😉
napewno dobre nawilżenie nie zawadzi-olej arganowy, z pestek winogron itd. Możesz zamówić z biochemmii uroduu, mazideł, zrób sobie krem, albo  spróbować poszukać w marketach jakiś olei z tych jadalnych
Dziewczyny, mam dylemat. Max Factor Masterpiece Max vs Max Factor False Lash Effect? 🤔 kończy mi się ulubiony Collosal, chciałam wypróbować coś nowego więc sięgnęłam po tańszą alternatywę z Wibo, mający bardzo dobre opinie na wizażu Extreme Volume Lashes ale strasznie mi po nim wypadają rzęsy.. nigdy nie miałam z tym problemu, aż sprawdziłam czy to na pewno od tego tuszu i na parę dni go odstawiłam na rzecz resztek Collosala i nie wypadały, znów używam Wibo i znowu znajduję rzęsy na płatku podczas demakijażu 😤
Zależy mi głównie na pogrubieniu i rozdzieleniu rzęs, bo praktycznie każdy tusz mi je wydłuża ale brakuje objętości. Który z MF, bardziej polecacie? :kwiatek:
Max Factora polecam, żaden ich produkt do tej pory mnie nie zawiódł, wręcz przeciwnie... W sumie od niektórych rzeczy się uzależniłam, np ich puder...
Ale Z jeszcze niższej półki cenowej polecam BELL, też raczej wszystko. Tusze fajne, nie sklejają; lakiery do paznokci rewelacyjne, zwłaszcza te oddychające.
fruity_jelly, i jak ten sylveco nagietkowy? właśnie przymierzam się do kupna 😉
Póki co jestem bardzo zadowolona, używam na dzień i na noc, dobrze leży pod tapetą 😉
nie zapycha? jak nie, to zaraz kupuję 😁
Tu Ci nie pomogę, bo moja skóra nie ma skłonności do zapychania, ale w składzie raczej nie ma potencjalnych zapychaczy 🙂
Od kilku dni testuje kryjący podkład mineralny Annabelle Minerals i jestem szczerze zachwycona! Świetny, polski produkt, fantastyczna obsługa sklepu, miły gratis - jestem pod takim wrażeniem, że będę polecać wszędzie gdzie się da 🙂

Zastanawiam się nad zakupem takiego cudeńka do demakijażu: http://www.glov.co
Ktoś używa, jakieś refleksje? Martwi mnie konieczność tarcia twarzy...

Edit: Wow, jaki fajny skład mają te kremy Sylveco!
fruity_jelly, ja wolę Masterpiece Max, ale to tylko dlatego, że ma bardziej smukłą szczoteczkę i nie brudzę sobie powieki malując się nią, co miało miejsce przy FLE. I jednak MM jest wydłużający raczej niż pogrubiający.
Duża szczoteczka mi nie przeszkadza, bo nauczyłam się operować Collosalem bez uciapania wszystkiego dookoła 😉 dzięki, wezmę False Lash 🙂
ekhem długo się bawiłaś w dobieranie koloru? Bo chętnie bym zamówiła podkład mineralny, ale przeraża mnie właśnie ta zabawa w dobieranie odcienia 🙂 od czego zacząć ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się