toltek nic się w Torpolach nie wymienia 😉 I tak jak dziewczyny pisały: model nie ma konkretnej nazwy. Ja przy składaniu zamówienia po prostu napisałam, że chce przedłużane podszyte wełną.
Edytka nie widzę profilowania od dołu - czy one się nie zsuwają?
generalnie większość ma tendencje do zjeżdżania...
o, ja nawet nie zauważyłam, że nie ma profilowania czy dodatkowego paska, który by okalał całą pęcinę. Nie, nie zsuwają się 😉
Przeglądam właśnie magnetyki dostępne w Polskich sklepach, poza Veredusami o kosmicznej cenie znalazłam jeszcze obok Back on Tracków i Torpoli takie ochraniacze - http://www.eq-eq.pl/pl/owijki-magnetx.html
Szkoda że nie jest napisane jaką mają moc... Dla porównania np. ochraniacze Dura-Tech mają moc 1000 Gs a wszystkie modele torpolowe 2200 Gs, więc ponad 2x większą. Ciekawe jak jest z tymi Equine... ? 😉
Torpol ma na stronie, a tych Dura-Tchów ze strony sklepu 😉 nie doszukałam się jednak informacji na temat mocy Veredusów, ale sądząc po cenie pewnie porównywalna z Torpolowymi ochraniaczami, jak nie większa
"Ochraniacze stajenne o leczniczym działaniu, używane w celu poprawienia ukrwienia nóg, uniknięcia obrzęków i stanów zapalnych, przyspieszenia gojenia. "
Tu dla odmiany działa promieniowanie podczerwone 😉
Jak kiedyś łaskawie odezwie się dystrybutor BoT to może podzielę się informacją na temat działania tych ochraniaczy, bo zamówiłam i dla konia i dla siebie, ale czekam już hmm.. 2 miesiące? 😤
BOT to trochę 🚫 w tej dyskusji ale skoro się pojawił to dodam że ich pad spisał się więcej niż rewelacyjnie u nas - ale więcej info jak ktoś chce już w adekwatnym wątku
Przeglądam właśnie magnetyki dostępne w Polskich sklepach, poza Veredusami o kosmicznej cenie znalazłam jeszcze obok Back on Tracków i Torpoli takie ochraniacze - http://www.eq-eq.pl/pl/owijki-magnetx.html
Posiada ktoś? 😉
Jeśli pytasz o magnetiki premier Equine, to ja je mam od ok. miesiąca. Jestem zadowolona - pierwsze efekty były po kilku dniach.
co do rozmasegnowywania (rany, jak to nazwać?) magnesów - dzisiaj odkurzyłam moją derkę magnetyczną kupioną w 2006roku. Wyjęłam magnesy żeby sprawdzić jak działają i jestem w szoku, bo przyciągnęły mnie do lodówki siłą 🙂 Miałam problemy z ich odklejeniem, działają jak nówki. Dodam że derka jest z Torpolu, model Grandprix.
mam pad back on track - z działania zadowolona jestem, bardzo ładnie rozgrzewa, koń sobie chwali. Natomiast sama budowa padu... jak można zrobić na konski grzbiet coś totalnie nie wyprofilowanego, żeby toto nie zsuwało się z grzbietu musze mocować na pas do derki + uwiąz przez szyję. cena nie jest niska, więc powinni coś w kształcie ulepszyć jednak. produkt dobry, może nawet bardzo, ale troszeczkę brakuje mi tego wyprofilowania do szczęścia 😉
dziś testowałam derkę torpolu od rtk, genialnie uszyta, mocna porządna. rozmiar L na kobyłe noszącą 145 ciasny, w klacie ciasno, kawałek zadku wystaje - one mają zaniżone rozmiary, czy kobył mi się tak rozrósł? jutro sprawdzam na folblucika 🙂
Chyba zaryzykuję pralkę, pranie ręczne na 30 stopni. Są strasznie brudne.
A z działania też jestem bardzo zadowolona. Po leczeniu urwania międzykostnego, nogi pakowane w magentyki. 16 letni wtedy koń szybko doszedł do siebie. Tylko Siwy zdążył już popsuć kołderkę, nadepnął drugą nogą i porwał.
Dyra, koleżanka ma ochraniacze, ja dostałam podkładki i podpięłam je pod ochraniacze z owijek stajennych HORZE. Polecam. Obu koniom pomogło. Druga znajoma zakłada te podkładki pod owijki do stajni.