Forum konie »

Końska rewia mody cz. 3

Nie wiedzialam gdzie napisac.... No nic, pisze tu.
Jakie paski do ostrog sie nie rozpadaja?? Nie lubie tych tasmowych tudziez parcianych (nie wiem co to jest). Mialam jakies pierwsze z brzegu skorzane, ale to byla porazka. Zyly moze miesiac.
wątek zamknięty
Klami skórzane. Jedne moje się rozpadły po dwóch jazdach, a drugie po roku wyglądają jak nówki nie śmigane, zależy jak trafisz.
wątek zamknięty
Burza, tylko jakie skorzane?? Jakas firma konkretna??
Jakies skorzane mialam, ale zyly krociutko a nie zakladam ostrog codziennie.
Fakt, ze paski to nie jest jakas duza kasa, ale do sklepu po kolejne biegac trzeba.
wątek zamknięty
A te moje to żadne jakieś speszyl, normalne w Karinie wzięłam. Te koszmarkowe były z Go Sportu- i co śmieszne kosztowały po przecenie tyle co bez przeceny w Karinie inne. No i były dwurazowe.. zdarza się.
wątek zamknięty
Burza, dzieki. Tak sie zastanawiam czy jakas z tych "powaznych" firm nie produkuje, Stubben na przyklad. To chyba by zagwarantowalo jakosc. Paski to znowu nie jakas duza kasa. A bieganie do sklepu po same paski czy zamawianie takowych w necie mnie nie bawi.
wątek zamknięty
Wiesz co, pamiętam że te fajne już przy kupnie były elastyczne i miękkie, i takie zostały, inne macałam raczej sztywniejsze.
Możesz kombinować z droższymi, a najlepiej wszystkie obmacać i obejrzeć.
wątek zamknięty
najlepiej wszystkie obmacać i obejrzeć.
No wlasnie. Tak byloby najlepiej. Problem w tym, ze nie chce mi sie biegac do sklepu po same paski. Dlatego z nadzieja szukam jakichs sprawdzonych co bym mogla w necie kliknac.
wątek zamknięty
moje skórzane żyły bardzo krótko (też z Kariny😉). Pasek musiał się urwać, bo pewnego dnia wróciłam do domu bez ostrogi. Po prostu gdzieś się zostawiła 'po drodze'... tylko, że ja w zaostrogowanych oficerkach też chodzę, nie chce mi się ich ściągać co chwilę 😉
A plecione nigdy mnie nie zawiodły 😉
wątek zamknięty
Olcia_93 jeśli Lamicell to polecam granatowego Basica.Sama mam, używałam kilka miesięcy, prałam i jest jak nowy.
wątek zamknięty
Blondyna a masz moze jakies zdjęcie jak prezentuje się ten czaprak na koniu ? 😉
wątek zamknięty
ja wklejałam jakoś ostatnio mojego konia w beżowym Basicu 😉
wątek zamknięty
Tak mam 🙂

I oddzielnie też

wraz z ochraniaczami Elegance.
wątek zamknięty
świetnie wyglada ten komplet razem 🙂 ochraniacze lc granatowe planowałam juz wczesniej kupic i dotego jakis granat czaprak, chyba jednak zdecyduje się albo na basica albo mirage 😉
wątek zamknięty
Antibarbie, zapewne nikt nie potrafi na ta chwile odpowiedziec. Pomoglabym gdybym miala okazje widziec kiedykolwiek wine na zywo. Masz cottona czy brillanta, bo ich odcienie sa rozne??

W takim razie sory. Mam cottona.
Foty: (niestety ciężko jest uchwycić właściwy odcień bo z lampą jest zbyt jasny, a bez zbyt ciemny... :|
2 pierwsze zdjęcia to te same tylko jedno z lampą , a drugie bez. (widać różnicę)
Kolor najlepiej oddaje ostatni zdjęcie, mimo jakości.

wątek zamknięty
Klami, ja mam skorzane i zyja juz z 1,5 roku, z chyba oksera przy okzji czegos tam zamawilam za grosze

edit http://www.okser.pl/sklep/4320002-hh-paski-do-ostrog-p-422.html?osCsid=c6005be9ac546c71f7c2f29436f1004b  takie chyba ale reki nie dam uciac
wątek zamknięty
Antibarbie a co to za kolanowki ?  💘 dobrze widze?
wątek zamknięty
Jak się sprawują Wasze czapraki IW ? Mój ujeżdżeniowy, kupiony jakiś rok temu jako używka w idealnym stanie właśnie się przetarł po obu stronach od łydek :/ Trochę kiepsko, jak na czaprak za tyle kasy, wytrzymać nieco ponad rok...
wątek zamknięty
Sigma, dokladnie te mialam. Dosc latwo rozerwalam zapinajac. 😉

Antibarbie, jak bede miala chwile to postaram sie Ci pomoc.

Olcia, Basic jest tanszy, ale duzo lepszy od eleganca.
wątek zamknięty
powaznie? 🤔 moje maja sie swietnie juz dlugi czas i nei wygladaja jakby wybieraly sie do smietnika w najblizszym czasie. ale nie zapinam ich tak zeby mialy mozliwosc sie jakkolwiek urwac
wątek zamknięty
Antibarbie a co to za kolanowki ?  💘 dobrze widze?

Dobrze widzisz 🙂 Niestety nie były kupione w końskim sklepie 😡 Dostałam je od mamy do czapraka. Z tego co widzę na metce to z carry'ego  (nie wiem jak to napisać )
wątek zamknięty
a może pasowałyby owijki bordowe z hkm ?
wątek zamknięty
Zastanawiam się czy nie kupić tycz bordowych ochraniachy hkm pro. Wyglądają podobnie  😡
http://sklep.bergo.pl/ochraniacze-skokowe-p-566.html
wątek zamknięty
a nie wydają się one za bardzo że tak powiem wiśniowe?? pewnie trudno będzie coś dobrać idealnie, ale może najlepiej podjechac do jakiegoś sklepu i sobie zobaczyć??
wątek zamknięty
Antibarbie :kwiatek:
wątek zamknięty
a nie wydają się one za bardzo że tak powiem wiśniowe?? pewnie trudno będzie coś dobrać idealnie, ale może najlepiej podjechac do jakiegoś sklepu i sobie zobaczyć??

Czy ja wiem... Ten zacprak chyba właśnie jest w takim odcieniu.. 😉
wątek zamknięty
No widzisz.. dlatego zdjecia są mylące. Myśle ze jedyne wyjście to wziąć czaprak i porównać gdześ w sklepie. No albo kupić na czuja 🙂 Moze akurat idealnie trafisz??

Właśnie mnie to wkurza... Wyprodukują czaprak i ani owijek ani ochraniaczy do tego... WRRWRRR
wątek zamknięty
Aga- ależ są owijki. Negro moim zdaniem sa lepiej dopasowane do tego kompletu. Pasują super do lamówki, a nie jest tak "mdło"=na jedno kopyto. Mnie się bardziej podoba poprzez kontrast
wątek zamknięty
Hmm no dla mnie też. Ale niektórzy może by chcieli własnie mdło.. A trudno coś dobrać. Zwłaszcza przez internet :/
wątek zamknięty
Ja mam jedne skórzane z Kariny :-) a drugie Kieffera (mówię o paskach do ostróg) i obie pary trzymają się bardzo dobrze.
Laguna, czekam na fotki na koniu:-)
wątek zamknięty
Narazie mam tylko cotton wine. Owijki kupię dopiero po wypłacie..... styczniowej 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.