Forum konie »

Końska rewia mody cz. 3

A czy ktoś z was użytkował polopady Eskadrona?

Jak z ich jakością/wytrzymałością?

mam taki i powiem z czystym sumieniem że to jest jeden z moich ulubionych czapraków(hih ma takie lansiarskie logo :hihi🙂-kupiłam go z założeniem użytkowania na "codzienny" trening, więc go często używałam i nie bardzo oszczędzałam,a po praniu wygląda jak nowy. Rewelacyjnie się układa pod siodłem(ma "dziubek"😉. Materiał wierzchni to taki delikatny zamszyk, którego nie umiem porównać do żadnego czapraka...Jak dla mnie ten pad to był strzał w 10😀
wątek zamknięty
maleństwo a doły to nie przypadkiem efekt zbyt długiego uzywania niedopasowanego siodła?
Piszę bez złośliwosci, mojemu koniowi poł roku przerwy od jazd pozwoliło odbudowac "doły" wywołane za wąskim siodłem
wątek zamknięty
Kucunio - może aparat przekłamał ale to nie wygląda na chaber
dla mnie chaber to taki kolor:

zdjecie stare i słabej jakości ale akurat kolor widać
wątek zamknięty
Ten kolor u Anky nazywa się "Lake" na Ihaha był opisany jako chabrowy:
wątek zamknięty
KuCuNiO z której to kolekcji?/
wątek zamknięty
z wiosna/lato 2007 chyba
wątek zamknięty
Mi też chodzi o 'chińską' czerwień, bordo i spółka- mniam 😉
wątek zamknięty
nie wiem gdzie to napisac, ale wydaje mi sie, ze odwiedzajacy ten watek najbardziej docenia tego niusa 😉

otoz mam najnowsze szmaciarskie wiesci: pady anky zaklada sie tą wykrojoną częścią do tylu, a stroną "kwadratową" - z przodu. oczywiscie - majac luzaka i bedac "full profi"  🤣
i tak dwa konie pod rząd  😁

stylu owijania nie komentuje, bo to juz byloby przykre.
Ale pady mnie zabiły  🤣
wątek zamknięty
a skąd takie wieści  😉 ??
wątek zamknięty
a skąd takie wieści  😉 ??

ekhm... z widzenia  😎
wątek zamknięty
Caroline, ja już kilka takich przypadków widzialam:-)
wątek zamknięty
caroline może miało to konkretny cel - pad się nie wysuwał  🤔wirek:
wątek zamknięty
nie, po prostu tak myślącego luzaka ktoś ma  🤔wirek: (...jaki trener taki luzak ? 😉)
swoją drogą - ja bym na konia tak osiodłanego nie wsiadła, bałabym się, ze jeśli ktoś padu nie umie założyć, to siodła tym bardziej  🙄

a poza tym to pogratulować - nie ma to jak mieć pad za XXX złotych i nawet nie wiedzieć jak to na konia założyć  😂
wątek zamknięty
Rudy and marian- więcej fotek padu proszę :kwiatek: Z jakiej kolekcji jest ten Twój?

Mi się marzy polopad z kolekcji fango-walnut-sky, ale to chyba marzenia ściętej głowy 😕
wątek zamknięty
carolinew sumie masz rację - na każdej stronie pad Anky jest pokazany z właściwej strony - to w sumie dziwne, że ktoś się tak pomylił
wątek zamknięty
A propos cottonów. Ja mam dwa z zeszłych kolekcji czarnego który leży w szafie i limonkowego który po dwóch jazdach wglądał jakbym ciorała go conajmniej miesiąc

bardzo sie rozczarwałam jakoscią przynajmniej tego jasnego. Po nim kupiłam sobie limonkowego fair play i jestem mega zadowolona.
wątek zamknięty
Argento- a nie miałaś Ty po prostu jakoś oficerek świeżo po pastowaniu?

Bo to tak wygląda. Ja nie wiem. Miałam cottony: fango, sky, brown, wine, sezam, coriander, silver, marine, toffe i łososiowy i żadnego mi tak oficerki nie brudziły.
wątek zamknięty
Laguna- zdj od tej "lansiarskiej" strony 🤣 i to jest właśnie pad z kolekcji fango-walnut-sky, kolor fango. Może dostaniesz go jeszcze na ebayu-jak dobrze Ci pójdzie 😉

caroline-widziałam na jakiejś stronce z padami Anky w ten sposób osiodłanego konia(to był czerwony pad) i tez byłam mega zdziwiona....no cóż....generalny no comment:P
wątek zamknięty
Na ebay-u raz był, ale niestety sprzedawała go osoba, która do Polski nie zgadzała się wysyłać 😕

Potem już go więcej nie widziałam 😕
wątek zamknięty
Przeszukałam całą KR , ale nie znalazłam (widocznie przeoczyłam, bo był na pewno) adresy do tej strony z padami Anky - poratuje ktoś??
wątek zamknięty
Blondyna proszę  😀 
http://members.lycos.nl/ankypads/home.htm
wątek zamknięty
caroline-widziałam na jakiejś stronce z padami Anky w ten sposób osiodłanego konia(to był czerwony pad) i tez byłam mega zdziwiona....no cóż....generalny no comment:P

dawniej ankypady cale były kwadratowe (nie miały tego profilowania z przodu) - może to widziałaś?
bo takie pady widać na kilku zdjęciach (czasem tylko kwadratowe, a czasem kwadratowe i nowsze - zaokrąglone): white, jeans, sand, turquoise, walnut, army green, babyblue, black, brique, chocolate, no i na fotkach kolekcji użytkowników to widać 😉
wątek zamknięty
Blondyna proszę  😀 

istne szaleństwo 😜
niektórzy mają baaaaardzo pokaźne kolekcje
wątek zamknięty
caroline ale przecież te pady Anky mają z lewej strony napis ANKY, więc jak można pomylić i założyć pad inaczej (mimo tego że te ze starszych kolekcji są "kanciaste"😉
wątek zamknięty
Zielony:

I w derce granatowej:
wątek zamknięty
Edycja - jak miło ze jestes 🙂
wątek zamknięty
KuCuNiO do pyska Flotarowi w tym kolorze  🙂
Zresztą siwkom pasuje większość kolorów  😉

PS. Nauczysz mnie tak ładnie zawijać owijki  😡  👍
wątek zamknięty
a ja przed chwila tez czapraczek kupilam i wrzucam zdjątko co by sie pochwali, bo sie ciesze niezmiernie i juz nie moge doczekac kiedy bede go miala w rekach, a tym bardziej pod siodlem 💃 💃

a przy okazji przegladajac ruszne ciuszki konskie zakochalam sie w derkach Colorado (Equi Theme)
http://www.allegro.pl/item491101066_et_derka_zimowa_colorado_7_0_165_bordo_bez.html
szczegolnie bordo i niebieski mi podpasowaly i mimo ze ogolnie nie przepadam za kratą to te dereczki sa po prostu cudowne!
wątek zamknięty
[quote author=Fantazja link=topic=29.msg125580#msg125580 date=1229848368]
Blondyna proszę  😀 

istne szaleństwo 😜
niektórzy mają baaaaardzo pokaźne kolekcje
[/quote]

ano szaleństwo...

ja po oglądnięciu tej stronki zaczynam mieć corasz lepszy pogląd na kolorystykę do kasztana, a właściwie zaczynam dopuszczać do myśli zakupy... a to barrrdzo, barrdzo źle, bo zaraz dopadnie mnie mania kupowania dla niemojego konia ... aaa... POMOCY, ratujcie ;P
wątek zamknięty
taggi tez ten czapraczek ogladałąm , ale cena  95 czy 96 zł mnie lekko odstraszyła 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.