Forum konie »

Końska rewia mody cz. 3

Ja właśnie takie mam dwa. Wprawdzie mąż przywiózł je z Niemiec dla mojej znajomej, ale chyba go wyślę jeszcze po jeden dla mnie 😁
wątek zamknięty
Ja w czerwonym lubię, ale tylko ciemno-gniade 😉
wątek zamknięty
Sorry Zen, ale tak długo pisałam tego posta, że nie zauważyłam jeszcze Twojej wypowiedzi.
Skoro mówicie, ze są takie złe to chyba narazie wstrzymam się z kupnem, ew. po oglądaniu na żywo podejmę decyzję.
A Nici też są takie słabe?
wątek zamknięty
Kucuniu mam obecnie na własny uzytek nowego cottona coriander i na sprzedaż wine, więc za jakiś czas zdam relację jak się spisuje i czy jest gorzej czy lepiej w stosunku do poprzednich kolekcji
wątek zamknięty
kucuniu, nie gniewam sie 😉 chyba najlepiej jednak je pojsc i obmacac, bo byc moze ja mam po prostu jakies wygorowane wymagania co do jakosci- albo moze trafil mi sie akurat z gorszej partii.

laguna, jak oceniasz ich jakosc dotykowa? ja az przytargalam do domu innego cottona i naprawde czuc roznie pod palcami 🤔
wątek zamknięty
Jest trochę inny niż z poprzednich kolekcji.
Taki mniej bawełniany, a bardziej "śliski". ALe wcale to nie znaczy, że jest gorszy. Poprzednie cottony w miejscu pod łydką często się nieznacznie "mechaciły". Może teraz jak materiał jest bardziej śliski już tak się dziać nie będzie.

Nie zawsze zmiana oznaczy pogorszenie 😉
wątek zamknięty
Ja co do cottonów powiem szczerze że choc kolory !! mi sie strasznie podobaja  , to jednak ich nie kupuje.Z jednej strony  teraz tego nugata macal i mi materiał tak syntetykiem troszke za bardzo podlatywał , a druga sprawa prawie wszystkim moim znajomym cottonów pikowanie zaczeło sie pruc ;/
wątek zamknięty
szkoda, ze tez od spodu dali taka domieszke..akurat to mnie najbardziej irytuje, bo uwazam, ze w miejscu styku konskiej skory z czaprakiem nie ma miejsca na nic innego niz przewiewna bawelne czy specjalny system odprowadzajacy pot (jak w anky padach). a w cottonie niestety pojawilo sie to dziwne cos..
wątek zamknięty
No właśnie mi się strasznie kolor "wine" podoba i te 2 Nici.
Mam dużo czapraków Eskadrona i prawde mówiąc to z żadnym nic się nie dzieje.
ale nie używam ich też często. Najlepiej będzie tak jak mówisz, pojechać i obejrzeć:-))
Dzięki:-))
wątek zamknięty
W moim niciaku szlag trafił lamówkę po jednym praniu  😤 Inne eskadrony cottony prały się ok, a niciak - masakra. Ale może miałam pecha po prostu.
wątek zamknięty
Lena przy takich cenach to cos takiego jak pech nie powinno w ogóle figurowac...
wątek zamknięty
No niby nie. W ogóle to było dziwne, bo oprócz uszkodzenia lamówki w pralce naderwała mi się jedna taśma do przystuł. Czaprak prał się sam, więc nic nie mogło go uszkodzić, w tej samej pralce piorę setki innych szmat i nic się samo nie rozwala. Ten niciak był kupowany w Niemczech, więc nie powinien być gorszy niż inne... Chyba wyleczyłam się z niciaków, chociaż są słodziutkie.
wątek zamknięty
A czy ktoś z was użytkował polopady Eskadrona?

Jak z ich jakością/wytrzymałością?
wątek zamknięty
wiele nie napisze, bo mialam raptem kilka tygodni- niestety niespecjalnie ladnie sie ukladal pod ujezdzeniowka moja. a duzym plusem jest fajny material i estetyczne wykonanie. przetrwal ze mna tylko jedno pranie, wiec naprawde tylko garstke info moge przekazac.
wątek zamknięty
Dla mnie wszystkie te konie w czerwonym/czerwonym to jakieś nieporozumienie 😉 o gustach się nie dyskutuje 😉

Maleństwo nie mów, że Ci jedno siodło i na rudą i na łosia pasuje, szok! 😲
wątek zamknięty
Dla mnie wszystkie te konie w czerwonym/czerwonym to jakieś nieporozumienie 😉 o gustach się nie dyskutuje 😉

Ja generalnie czerwonego na koniach nie trawię... kojarzy mi się z czasami, gdzie kolory końskich "ubranek" zamykały się w czarnym, białym, czerwonym, zielonym i granatowym...

Co do cottonów, to z moich jestem bardzo zadowolona... nic się złego (tfu tfu) z nimi nie dzieje🙂
wątek zamknięty
mi w czerwieni tylko kasztan nie pasuje
crazy naprawde uwazasz ze kasztana ciezko "ubrac"?
wątek zamknięty
kasztana to wlasnie najlatwiej jest ubrac 🙂 kasztana i karego 🙂

a czerwony to ostatecznie bym wlozyla na siwego... chociaz to juz chyba i tak jakbym wykorzystala juz wszystkie inne mozliwe (ladniejsze 😉 )kolory.
wątek zamknięty
A mi się podobają ciemno czerwone czapraki.
Chciałabym kupić taki mojemu siwemu.
wątek zamknięty
mi chodzi o taka czerwien jak na Chinskiej fladze - ble 😉 przelamana czerwien jest jeszcze do zniesienia, a bordo - i to jeszcze taki potnik a'la welur to moim zdaniem jeden z fajniejszych klasycznych kolorow dla konia
wątek zamknięty
a widzial ktos moze czarny czaprak z czerwona lamowka?  👀
wątek zamknięty
uwazam ze siwe slicznie wygladaja w kolorze habrowym 🙂
czerwony ogolnie pasuje do wszystkich koni tylko nie do gniado srokatego z ktorym mam zawsze problem jaki koler czego kolwiek mu kupic 🙁 pomozecie z pomyslem koloru ??  :kwiatek:
wątek zamknięty
mialam gniado-srokatego... wlasnie bordowy mi pasowal, czarny, sprawdz granat... mysle ze na kolorowych koniach najlepiej stawiac na klasyke bo same maja wystarczajaco szalone umaszczenie, zeby jeszcze im dorzucac szalony kolorek typu roz czy zolc.
wątek zamknięty
kujka, granat mam od kad go kupilam czyli 5 lat dlatego zastanawiam sie nad innym kolorem. sporoboje jeszcze z czarnym 🙂
a fiotet tez by pasowal czy nie bardzo?
wątek zamknięty
spojrzalam na Twojego Epizoda wlasnie i.. nie wiem. mysle ze mogloby to byc ryzykowne, ale moze sprobuj jakis fotomontaz zrobic, latwiej bedzie.
wątek zamknięty
oki to bede kombinowac albo sie od kogos pozycze na przymiarke czapraka bo chyba ktos w stajni ma fiolet 🙂
wątek zamknięty
Ja mam chabrowy pad dla mojego siwego:-)
(tu trochę widać, ale mało):

Do gniado-srokatego ładnie pasuje beż
wątek zamknięty
Burza, ano tak.
A właściwie to z tym siodłem to jest tak, że ono na Łosia jest dobre tylko razem z podkładką, która podnosi tył a z przodu wypełnia te doły, które on ma po obu stronach kłębu. On ma fatalny grzbiet i kupując siodło poszliśmy na taki kompromis 🙄
A na Sarkę jest dobre bez niczego, w sumie też nas to zdziwiło. Ale jak byłą w treningu i się jej nabudowało mięśni na plecach, to leżało gorzej, opadał tylny łęk. Teraz jest wciąż rekonwalescentką, mięśnie opadły i siodło leży. Ale podejrzewam, że jak już wyjdziemy z dołka zdrowotnego i Ruda pójdzie w terning, to finalnie nie unikniemy zmiany siodła, choć pan sponsor nie bardzo zadowolony 😉
wątek zamknięty
[quote author=maleństwo link=topic=29.msg124998#msg124998 date=1229773601]
ono na Łosia jest dobre tylko razem z podkładką, która podnosi tył a z przodu wypełnia te doły, które on ma po obu stronach kłębu.
[/quote] jesli ma doły to nalezy popracowac nad tym by je odbudowac, bo doły brzmi "light" a uszkodzenie mięsni juz chyba nie tak...
wątek zamknięty
sznurko, uwierz mi, że przez lata treningu na tym koniu dużo uwagi poświęcaliśmy mięśniom grzbietu, ale nie wszystko się u niego udało wypracować. Raz, że on z racji budowy i mechaniki ruchu nie pracuje dostatecznie grzbietem, nawet jeżdżony w dole i w miarę na okrągło. Dwa - ma bardzo wysoki kłąb, nieproporcjonalny wręcz, taką "płetwę rekina", jak to się śmieję i jak by nie pracował tymi plerami, to się tam niewiele dzieje.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.