Forum konie »

Końska rewia mody cz. 3

Dorotheah oczywiście moge cyknać fotkę 😉 postaram sie jutro
Szkoda,ze te niciaki zrobili tylko w takich cukierkowych kolorach, bo tak się napaliłam, że kupie tym roku jakiegos, a tu kiszka...
wątek zamknięty

ale dowalili

😀 😀 😀 

Zaiste, ohyda. Najbrzydsze kolekcje Ekadrona jakie widziałam, biją na głowę nawet negro/coriander.

fioletowy z burym na gniadym - no szał, szał   😲
wątek zamknięty
Niciaki i Beluga-flax dla mnie tragedia.
Jedynie może się skuszę na polopady z kolekcji lavender-stone i derkę z herbem stone.
wątek zamknięty
A mi się widzi, że na kasztany będą w takich kolorkach wyglądać bardzo cacy 😉
ale może ja dziwna jestem, nie mogłam się odnaleźć w tych letnich, soczystych kolorkach.

Na zdjęciu kolekcyjnym faktycznie kolory wyglądają buro i nijako, żeby nie napisać jak kupa...
...ale jak sobie wyobrażę kasztanka w tym żółtym albo  fiolecie....
albo w szarym albo w czarnym z żółciutką lamówką  😜 mniam!
wątek zamknięty
Ja może się zdecyduję na cottona tego "groszkowego" bo reszta na skarogniadego(gdzie żółty już mamy  :hihi🙂 to jakoś mi nie pasi  🤔wirek:
wątek zamknięty
Stone z tych zdjęć trochę mi przypomina fango
wątek zamknięty
Jak dla mnie to te kolekcje są już trochę za bardzo przesadzone. Po pierwsze za dużo rzeczy i za mało subtelne te wszystkie paski np. na derkach nici - okropne. Te dery z napisem Eskadron w ogóle są przesadzone. Ani to ładne ani użyteczne.
Pady z Nici pewnie bedą pioruńsko drogie skoro ze zwykłej kolekcji kosztowały około 350 zł. a pewnie też trzeba będzie dopłacić za znaczek "nici", a jak dla mnie nie są warte aż tak duzej ceny, mimo, ze brzydkie nie są.
Połączenie kolorów z kolekcji Nici i beluga-flax też jak dla mnie jest kiepskie - Nici zbyt cukierkowe, za słodkie a ta druga...jakoś nie lubię takich kontrastowych połączeń typu żółty-czarny-zielony.
Za to bardzo podobają mi się derki z kol. levender - dralon, kratka padokowa, dralon z herbem. Ładne są też polo pady, kantary nie wyglądają xle, ale chcialabym obejrzec je z bliska.
Może skusiłabym się na żółty komplet cotton+owijki, ale po obejrzeniu. Z Nici już zbieram na niebieski komplet bandaze+cotton, moze jeszcze biały na zawody, ale zdecyduje po ogladaniu w realu🙂
wątek zamknięty
Cóż, mam wrażenie, że się Eskadron trochę rozminął z trendami. Szarości i fiolety jeszcze rozumiem ale usmarkany żółty mogli sobie darować. Zastąpić na przykład morskim, notabene bardzo lansowanym przez Pantone jako kolor tej jesieni.

A tymczasem zulu, w ramach rozczarowania Eskadronem, zamówiła sobie komplet Anky dusk blue - zastępstwo ukochanego petrola.  😅
wątek zamknięty
zulu to ja czekam na fotki bo też czaję się na ten kolor  🤣
wątek zamknięty
a mnie się podoba 🙂
wątek zamknięty
Fantazja, będą, będą - tylko najpierw szanowny Okser musi zrealizować zamówienie.  😎
wątek zamknięty
podoba mi się brilliant (impuls?) miętowy z beluga-flax.
poza tym chyba nic 🙄
wątek zamknięty
Fioletowa kolekcja mi się bardzo podoba, ale... dla kobyłki i do czarnego sprzętu.... 🙁
wątek zamknięty
a ja sobie chyba kupię ten na zawody 😀😀

[IMG]http://i.ebayimg.com/23/!B,Kl2+wBWk~$(KGrHgoH-EIEjlLlzEZJBKqQ2rHhDQ~~_12.JPG[/img]
wątek zamknięty
skąd to zdjęcie? do rudego w brązie to chyba fiolet nie bardzo, co?
wątek zamknięty
No nawet nienajgorzej ten czaprak wygląda.
Aga, sa jeszcze zdjęcia innych?
wątek zamknięty
ehh a ja jednak trochę oczarowana jestem.. bo i bananek mi sie podoba i w sumie zieleni nie mamy, i fiolet by sie przydał i szary, a brąz z fioletem na cottonie musi fajnie wygladac..🙂 chyba zbankrutuje!:P
wątek zamknięty
Nie wiedziałam, gdzie wrzucic to pytanie, postanowiłam więc wrzucic je tutaj.
Chodzi o to, że jeżdżę na zawody bardzo często, zdarza się nawet, że i 3 razy w tygodniu. Przy takiej częstotliwości zwykły, biały czaprak "starczy" mi na góra miesiąc. Potem, wiadomo, żółknie, różne czarne plamy od siodła...
Czy polecilibyście mi jakiś czaprak, który byłby w stanie "przeżyc" dłużej?
Pad? Welur?
Z góry dzięki :kwiatek:
wątek zamknięty
ikarina, welurowe biale czapraki z ktorymi sie spotykalam zolkly wlasnie.
wątek zamknięty
ikarina, a propowalas uzyc wybielacza  lub koloru ecri? 😀
wątek zamknięty
cieciorka, moja szefowa dała mi kategoryczny zakaz używania chemikaliów do prania czapraków - kilka naszych koni miało bardzo brzydkie ślady a skórze po alergiach itp. A ecri odpada, bo z tego, co mi mówili Anglicy, biały kolor byc MUSI (nawet kolorowa lamówka jest zabroniona :zemdlal🙂
wątek zamknięty
Pad Anky.
wątek zamknięty
Ikarina ja bym po prostu kupiła jakiś biały czaprak dobrej firmy (Stubben, Kieffer, Eskadron, ale nie kolekcyjny tylko standard, Anky).
Ja nigdy nie miałam problemu z dopraniem. Jeśli czapraka używasz raz a potem po jeździe go wypierzesz jest nadal biały i nie żólknie.
wątek zamknięty
Dzięki dziewczyny. Ja to chyba miałam jakieś "lewe" te czapraki, kupiłam najtańsze możliwe w pakiecie 5 sztuk i teraz na zawody nie nadaje się żaden.
wątek zamknięty
Ja nie mam problemu mój biały zrobił się różowy od czerwonej lamówki  🙄

Ktoś ma fotke czapraku NICI hazel na gniadym koniu?  :kwiatek:
wątek zamknięty
Dramka, za szmatoholików 😉
wątek zamknięty
No nawet nienajgorzej ten czaprak wygląda.
Aga, sa jeszcze zdjęcia innych?

ebay.de 🙂 i są tam jeszcze takie :

[IMG]http://i.ebayimg.com/22/!B,KnU!QBGk~$(KGrHgoH-EYEjlLly8E)BKqQ88n65Q~~_12.JPG[/img]

[IMG]http://i.ebayimg.com/14/!B,KfSr!CGk~$(KGrHgoH-EUEjlLl0EpmBKqQ,ZhOl!~~_12.JPG[/img]

ES:

[IMG]http://i.ebayimg.com/22/!BZONCr!Bmk~$(KGrHgoOKkEEjlLmY7zeBKlpRV7PF!~~_12.JPG[/img]

[IMG]http://i.ebayimg.com/07/!BZOJG4g!mk~$(KGrHgoOKiYEjlLmfE,TBKlo+0YnD!~~_12.JPG[/img]
wątek zamknięty
Alice Dzięki. Właśnie przeglądam 36 stron szamatoholików go się gryzę z myślami..
wątek zamknięty
Dramko,
mysl intensywnie,ochraniacze pod kolor da się kupić  🏇 😉
wątek zamknięty
a to sa eskadrony? jak sie nazywa kolekcyjny kolor?  🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.