Forum konie »

Końska rewia mody cz. 3

Fin why "okropnego"?
wątek zamknięty
Fin a moze chcesz sie na cos wymienic?;D
wątek zamknięty
nie mam podkładki ale miałam czaprak. granatowa krateczka jest piękna 🙂
pokażesz na Promci jak kupisz, prawda?  🙂
wątek zamknięty
pokaże pokaże  🙂
jesli tylko beda jeszcze dostępne
napisałam mejla do sklepu
wątek zamknięty
To ja wrzucam terrakotę eurostarową:

Uwielabim ten czaprak.
wątek zamknięty
pokemon slicznosci! Juz widze taki komplecik na  BAndim! 😅
wątek zamknięty
Fantazja mój mój 😁 postaram się coś wrzucić w piątek bo jutro jestem w stajni wieczorową porą a na hali światełko marne.
wątek zamknięty
Fin a czy ty przestaniesz mnie katować tym padem, kilka razy Ci pisałam że jest obłędny, a na gniadym, na jesień i zimę- miód!! Więc albo przestań marudzić albo.. albo wiesz co 😎
wątek zamknięty
Jutro pstrykne fotki mojeog gniadego w sliwkowym kompleciku  , a pozniej wkoncu phrada lawendowa, ale ciagle czekam na owije.. 🙂

Ale sliweczka es cudo!!!
wątek zamknięty
a ja mam takie pytanie, jakie owijki kupujecie swoim hucułom / konikom polskim / kucykom ? Pony czy zwykłe?

Bo mi pasują owijasy waldhausena (odrazu przepraszam za ewentualny błąd w pisowni), ale jednak one są na normlane konie, tj długie. I się zastanawiam, czy będą faktycznie za duże (a właściwie ich będzie za dużo) na moją kurduplastą (tak przypomne, ok 143cm, nóżki raczej krótkie, mogę fotkę jeszcze wstawić jakby co) czy byłyby ok?

pomóżcie =)
wątek zamknięty
Manta ja mam te owijki, ale konia 175 cm w klebie i sa ok :P
ostatnio je mierzylam i rozciaglely sie do 3,20 m (bez rzepa)

wiec mysle ze dla twojej kruszyny lepsze by bylo 2metrowe
wątek zamknięty
poczekam jeszcze co sądzą Ci, co mają kurduple ;P

ale w razie czego, się zastanawiam, czy bardzo głupim pomysłem, byłoby je samodzielnie skrócić ewentualnie ;-) wkońcu polar łątwo przeciąć a potem zszyć ;-)

W ogóle, zadowolona z nich jesteś? Długo ich używasz? Jak się polar trzyma?
wątek zamknięty
manta- ja zawsze przycinam owije ;]
waldahauseny są bardzo fajne  😉 zwłaszcza za taką cene  😀
wątek zamknięty
ogolnie jestem z nich zadowolona. uzywam ich do jazdy, trasportu, boksu i sie trzymaja 😉
polar sredniej jakosci. juz po 1 praniu sie zmechacily lekko, ale jezeli chcesz takie to "ciurania" na codzien to sa idealne 😉
obecnie uzywam ich codziennie i daja rade.
dla mnie wielkim plusem jest to ze szerokosci maja chyba 12 cm. swietnie mie leza w reku i latwo je sie zwija. mam inne 10 cm i nie podpasowaly mi pod tym wzgledem.
a jezeli szukasz czaegos dardzo dobrego jakosciowo to polecam RTS. pierwsza klasa.
o te: http://www.okser.pl/sklep/3413-rts-owijki-polarowe-p-2019.html (ale cena juz zupelnie inna)
wątek zamknięty
ogolnie jestem z nich zadowolona. uzywam ich do jazdy, trasportu, boksu i sie trzymaja 😉
polar sredniej jakosci. juz po 1 praniu sie zmechacily lekko, ale jezeli chcesz takie to "ciurania" na codzien to sa idealne 😉
obecnie uzywam ich codziennie i daja rade.
dla mnie wielkim plusem jest to ze szerokosci maja chyba 12 cm. swietnie mie leza w reku i latwo je sie zwija. mam inne 10 cm i nie podpasowaly mi pod tym wzgledem.
a jezeli szukasz czaegos dardzo dobrego jakosciowo to polecam RTS. pierwsza klasa.
o te: http://www.okser.pl/sklep/3413-rts-owijki-polarowe-p-2019.html (ale cena juz zupelnie inna)

ja dokładnie te owije kupiłam w GNL za 55 zł a tu 80???? ojoj..

ps. te miętowe pasują do Anky Padu larix jakby ktoś szukał  💃
wątek zamknięty
OoOoOo 😲 🙄
jak to dobrze ze teraz mi powiedzialas bo wczesniej kumpela kupila, a ja wlasnie zamierzalam.

wątek zamknięty
niczego super dobrego jakościowo nie potrzebuje, tak właśnie do codziennej jazdy czegoś szukam =) w sumie jak ten polar ich pomiziałam, to całkiem sensowny mi się wydawał, bez szaleństw, ale fajny =)

LOVELY - a do jakiej długości przycinasz? bo ja się zastanawiam ile przyciąć dla kurdupla =)

takie krótkie nóżki mamy (dla przypomnienia)

Wybaczcie, za tyle pytań, ale ja się nie znam zupełnie =P

wątek zamknięty
Burzol specjalnie dla Ciebie + mój pies bawiący się krową w tle  😂

Do tej pory mam do siebie żal że nie wzięłam innego koloru  😵
wątek zamknięty
fin, śliczny jest ten anky!

Manta na takie nóżki to 3m jak dobrze zawiniesz powinny byc ok.
ja mam 4 komplety waldhausenów i są świetne, zwłaszcza 1 mają tak rewelacyjny polar!!!
wątek zamknięty
Fin why "okropnego"?
because mi sie nie podoba kolor  🙄 rozważałam nawet farbowanie  🤣 🤣
wątek zamknięty
fin dołączam się.
mam ten sam - od roku leży w szafie nieużywany.Kolor nie jest nawet taki zły - ale jak przyłożyłam do niego moje siodło to mi się nie spodobał - zresztą wydaję mi się, że byłby trochę za duży na mojego konia - więc nic innego jak ogłoszenia...
wątek zamknięty
Wiem, pamiętam jak wszyscy kupowali bady w ihaha bo była promocja i kupiłyśmy dwa ostatnie khaki 🙂 a teraz śpią cały rok w szafie  😂
wątek zamknięty
manta- ja przycinam przody z 3.5m na 3m <ale to akurat nie waldhauseny>
Wydaje mi sie ze nie musisz przycinac bo ona <?> ma dość szerkoie nózki ;]
wątek zamknięty
bo on na zdjęciu był ładny...
wątek zamknięty
doszedł mój oxblood  😅 jest boooski  🏇 💃
i doszła też pizamka na klate  👀
wątek zamknięty
co jak co ale nawa koloru - bycza krew' jest dla mnie śrenio trafiona...No ale jak juz nie ma sie jak czerwonego jakiegos odcieniu nazwac
wątek zamknięty
iiii tam - Egri Bikaver też bycza krew ale jak smakuje 😉

a samo określenie oxblood - funkcjonuje jako nazwa odcienia czerwieni, tak jak u nas "granat" odnośnie niebieskiego czy "koral" odnośnie czerwonego
wątek zamknięty
iiii tam - Egri Bikaver też bycza krew ale jak smakuje 😉

a samo określenie oxblood - funkcjonuje jako nazwa odcienia czerwieni, tak jak u nas "granat" odnośnie niebieskiego czy "koral" odnośnie czerwonego

Gdzie?  🤔
wątek zamknięty
polecam sprawdzić w jakimś słowniku 😉 http://www.dict.pl/dict?word=oxblood&words=&lang=PL

chociaż ten kolor to średnio w brąz wpada... hmmm
wątek zamknięty
on jest taki cimno bordowo ceglasty :P
wiecie jakie owijki <oczywiście oprócz anky> będą pasowały do tego padu?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.