Forum konie »

Końska rewia mody cz. 3

m0niSka myślałam że ten czaprak jest bardziej czekoladowy  🙄 ale jaka lamówka 😜 ten róż dodaje uroku
crazy brudny rudy ślicznie wygląda w tym Italy
wątek zamknięty
Czy to na prawdę owijki corriander? Bo kupiłam je właśnie jako corriandery, a ani trochę nie pasują do czapraka. Jak dla mnie to szary z nowej kolekcji...

Zastanawiam się co zrobić. Paragonu nie mam, więc zamienić nie mogę...  🙄

Czasem myślę, że byłoby mi łatwiej gdybym tu nie zaglądała, bo miałabym gdzieś czy to ten sam odcień czy tylko podobny  😁

edit: mam zdjęcie porównawcze:

w rzeczywistości ta różnica jest niestety większa... ma ktoś zdjęcie czapraka i owijek corriander na koniu?
wątek zamknięty
mattesowe zabawy kolorami 😉

a teraz taki malutki quiz: czy coś wam to przypomina?
[img]https://images.loesdau.de//$WS/loesdau/websale7_shop-loesdau/produkte/medien/bilder/normal/56968.jpg[/img]
https://images.loesdau.de/xlimage2.php?i=56968-l2.jpg

😉
wątek zamknięty
Kto z was ma oady Alca? Jestem ciekawa jak się sprawują. Dostałam właśnie emaila z nową kolekcią owych padów i jestem zainteresowana zakupem.
wątek zamknięty
ja mój kocham miłością nieopisaną  😍
sprawuje się super, mam go rok
niestety nigdzie nie mogę znaleźć owijek (sun flower)
wątek zamknięty
slojma, ale jaka cene maja...
wątek zamknięty
slojma, na poprzedniej str Crazy wstawila jeden ze swoich alca padow, morski
ma ich yyy... no kilka i sprawuja sie b. dobrze 🙂
wątek zamknięty
sznurka że niby Anky tańsze?  😁 myślę że cena nie jest aż tak tragiczna. w granicach 100 zł to norma za czaprak.. 🙂
wątek zamknięty
Zu, ale 175 zł to kosmos dla mnie, juz bym wolala dołozyc i miec anke
wątek zamknięty
Dziękuję za odpowiedzi w takiej sytuacji pozostaje mi zdecydować się na koor 😉
Sznurka- inter api ma po 175 zł
wątek zamknięty
175 ?!  😲 to przepraszam, znalazłam inną cenę. wybacz Sznurka  :kwiatek:
wątek zamknięty
slojma poprzednia kolekcja alca padow kosztowala 125 zl, ale od spodu miala polar. teraz ma chyba cos innego, o ile dobrze wyczytalam.
dla porownania alca padu i anky.
Anky zdecydowanie latwiej sie dopiera. po praniu wyglada na nowy.  alca niestety ale sie nie dopral, w miejscu popregu juz zapewne sie nigdy nie dopierze.
Anky jest sztywniejszy, mi osobiscie latwiej jest go wlozyc na konia i odpowienio ulozyc. alca pad z podszyciem polarowym niestety nie odprowadza tak fajnie potu, robi mi sie pod nim piana w wakacje.
Ale kocham obydwa pady i zadnego sie nie pozbede 😉
wątek zamknięty
Losia- to polecałabyś anky? Ale Alca ma takie fajne kolory 😜
wątek zamknięty
slojma dla mnie minimalnie wygrywa Anky, ale tylko przez to, ze lepiej odprowadza pot.
ale teraz warstwa przy koniu jest chyba z innego materialu? prawda?
wątek zamknięty
Chyba tak nie jestem pewna bo dostałam info o nowej kolekcji gdzie były tylko kolory bez szczegółowego opisu.
wątek zamknięty
Ja miałam kiedyś czarny Alca pad, ale go sprzedałam. Moje zastrzeżenia to:
-zbyt miękki
-ma dziwne wymiary i źle się układał pod moimi siodłami
-trudno się pierze, sierść się wbija
Zdecydowanie wolę Anky. A jak teraz kosztują 175 zł. to wolę zdecydowanie dołożyć i kupić Anky. Albo Eskadrona.
Takie moje zdanie:-D
wątek zamknięty
Moje Alca piorą się rewelacyjnie.Wg mnie lepiej niż Anky,Eskadron dopiero wyląduje w praniu,więc nie wiem.
wątek zamknięty
wątek zamknięty
caroline, Jakie miksy kolorowe... wow odważne !
czy coś wam to przypomina?

Euro-star...

slojma, Ja osobiście wolałabym dopłacić i kupić Euro-star'a (no w moim przypadku co prawda Anky odpada ale chyba tak jak piszą dziewczyny jest lepsza jakoścoiwo)
wątek zamknięty
to już powiem szczerze Lamicellowe podróby Esuro-Stara duzo lepsze są jak to cos  😁
wątek zamknięty
Ej, a ja tam uważam, że Alca pad jest bardzo fajny. Jak dla mnie ma lepszy krój niż Anky, bo ma dziubek nad kłębem. Pierze mi się super, nie purchli się, a używany mocno przez 2 lata.
No, tylko jak kupowałam to był po 125...
Ale żółty mnie kusi 😉
wątek zamknięty
Maleństwo- ja tam widze was w różu 😁 😂

Joke 😉
wątek zamknięty
Ada- Właśnie zastanawiałam się nad Euro-Starem Na Torwarze oglądałam pady po 225 zł czyli raptem 50zł wiecej, ale w dotyku rewelacyjne. Tylko, że ten jasnożółty i limonka z Alcy mnie kusi 😜
wątek zamknięty
Nie jest mi potrzebny kolejny komplecik.... nie jest mi potrzebny.....  :emot4: :emot4:
Nie jest potrzebny, prawda??
wątek zamknięty
Klami- nie nie jest ci potrzebny za to mi jest 😁
wątek zamknięty
Klami potrzebny może i nie ale byłoby fajnie  😀 😉
wątek zamknięty
Laguna 🤬
Nie no, już moje pragnienie żółtego mnie przeraża, ale różu nie tykam. Nawet dla kobyły!
wątek zamknięty
malenstwo - tez masz faze na zolty ?  😁
wątek zamknięty
😲 Maleństwo! Wychodzisz na ludzi! 👍
wątek zamknięty
Klami, zależy jaki komplecik;> hm?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.