Forum konie »

Końska rewia mody cz. 3

Forta, mmmm, jak ja nie lubie brązu na koniach, ale twój wygląda obłędnie- szok!!! 😀
wątek zamknięty
dzięki dziewczyny  :kwiatek:
wątek zamknięty
Forta,

Moze wstaw fotkę swoich bryczesów?  :kwiatek:
wątek zamknięty
jako ciekawostka - czaprak MATTES rok temu i aktualnie 😎

siodło jest to samo 😉

czaprak prany w 30 stopniach - z fulla w pony 😵
wątek zamknięty
No to się troszke uprzedziłam do Mattes'owych czapraków 🤔
wątek zamknięty
tym bardziej, że tanie to one nie są  🤔
wątek zamknięty
No ja też się zdziwiłam, dobrze, że nie zamierzałam kupować mattesów od kiedy mam eskadrony.

Swoją drogą Caro, siodlisko nie leci Ci za bardzo do tyłu? Bo na pierwszym zdjęciu widzę podkładkę, a na drugim (też dużym we wpływie treningów) bez niej jakoś tak na tyle wsio...
wątek zamknięty
Napisałam już w KR ale powtórzę moją prośbę tutaj.
potrzebuje udowodnić że czapraki Fouganza nei zawsze układają się dobrze pod siodłem, niestety nie uwierzono mi na słowo więc potrzebuję dowodów w formie zdjęć.
czy mogłybyście wstawić zdjęcia właśnie takich sytuacji.
oczywiście wycięłabym z nich tylko kłodę konia tak żeby było widać o co chodzi z czaprakiem.
będę bardzo wdzięczna!
wątek zamknięty
No ja też się zdziwiłam, dobrze, że nie zamierzałam kupować mattesów od kiedy mam eskadrony.

Swoją drogą Caro, siodlisko nie leci Ci za bardzo do tyłu? Bo na pierwszym zdjęciu widzę podkładkę, a na drugim (też dużym we wpływie treningów) bez niej jakoś tak na tyle wsio...

ja tez się zdziwiłam jak zestawiłam te dwa zdjęcia 😁
na pocieszenie powiem wam, ze futerko jest nadal w dobrym stanie 😉

na żadnym z tych zdjęć nie ma podkladki pod siodłem. to jest czaprak podszyty futrem, przez co za duzo go z przodu jak na aktualny stan tego konia (pierwsze zdjęcie akurat z czasów kiedy futro pod przodem było potrzebne) ergo - siodlo nie lezy w dobrej równowadze, o czym wiem 😉 (btw czaprak juz daaawno nie jest mój - wlasnie ze względu na to, że zmieniły się potrzeby dot. podnoszenia przodu/tylu siodla 😉 a pozyczony na dwa spacerki - dla odmiany kolorystycznej 😉)
wątek zamknięty
Pożyczony? Tfu! Łamiesz pierwszą zasadę zakupoholizmu i voltowego lansu!

KUPUJ!!! 😁

Kaszy super w stonowanych ciemnych kolorach 🙂
wątek zamknięty
a to cie zbulwersuje jeszcze bardziej...

pożyczony czaprak i pożyczone owijki 🤣
(tylko kalosze nasze :hihi🙂

...wiesz, ciemne kolory wyszczuplają 😉

edit
a tak swoją drogą, niezły terror tu panuje 😁 strach się bać fotke tu wkleić 😁
opócz regulaminu - wielkość zdjęć, to jeszcze cały zestaw zasad nie mniej konsekwentnie egzekwowanych: żadnych zdjęć obsranych boksów czy z metrową warstwą gnoju, żadnych zdjęć wykonanych z naruszeniem bezpieczeństwa konia (np. przypiętego za kółko wędzidłowe do uwiązu czy puszczonego na padok w kantarze sznurkowym), kon ma być czysty, sprzęt ma byc czysty, jeździec ma być ubrany schludnie, jeśli fotka ze skoków - kask i ochraniacze muszą być założone, i tak dalej... 😉 do tego trzeba uważać ze zdjęciami, na których kon ma założone jakieś patenty 😉
a nawet jak się te zasady ogarnie, to wstawiając zdjęcie uzytkownik naraża się dodatkowo na kontrolę (i potencjanie krytykę): stanu kopyt, poprawności postawy konia, poprawności dopasowania ogłowia i wedzidła, dopasowania siodła i osiodłania, a nawet poprawności założenia owijek 😁 (czy o czymś jeszcze zapomniałam? 😉)
normalnie to powinno być dodane do FAQ forum 🤣
wątek zamknięty
U nas pare osób ma czapraki Fouganza chociaż nie zauważyłam żeby się żle układały ale mogę zrobić fotki.
wątek zamknięty
Moja wszystkie czapraki się zbiegły po praniu..pewnie dlatego że są bawełniane  👀
wątek zamknięty
Forta,

Moze wstaw fotkę swoich bryczesów?  :kwiatek:

postaram się dziś zdjęcie zrobić  😉
wątek zamknięty
Haaa przed chwilą przyszedł mój różowy Eskadron😀😀 Po week na rudej modelce😀😀
wątek zamknięty
Napisałam już w KR ale powtórzę moją prośbę tutaj.
potrzebuje udowodnić że czapraki Fouganza nei zawsze układają się dobrze pod siodłem, niestety nie uwierzono mi na słowo więc potrzebuję dowodów w formie zdjęć.
czy mogłybyście wstawić zdjęcia właśnie takich sytuacji.
oczywiście wycięłabym z nich tylko kłodę konia tak żeby było widać o co chodzi z czaprakiem.
będę bardzo wdzięczna!

Ten czaprak dawno leży u mnie gdzieś na dnie paki, ale postaram się wygrzebać i zrobić fotki pod siodłem jak tylko dorwę aparat🙂
wątek zamknięty
Znalazłyście może owijki pasujące do marzipana eskadrona?  Niestety nie wyprodukowali.
wątek zamknięty
Mara ja myślę, że HKM mogłyby pasować.
Ja mam takie 2 owijki, dostałam przypadkiem, w sumie ich nie używam, ale kolor identyczny jak marcepan.
Niestety nie wiem jaki to jest dokładnie kolor (nazwa), ale powinny pasować dobrze:-)

P.S.Mam fotki Euro-Stara stripa in dla Caroline, właśnie sie zgrywają wiec pewnie niedługo wstawie:-)

edit:
Już mam:-)

wątek zamknięty
Pięknie!
a jaki Flotek słodziutki 😀
dziękuję  :kwiatek:
wątek zamknięty
Quanta prosiła o zdjecia więc , mówisz  masz  😉

nici hazel

eskadron pink

eskadron marcepan + owijki nugat  ( chyba)
wątek zamknięty
Ależ profesjonalne zdjęcia 🙂 A różowy obłędny!  💘
wątek zamknięty
czaprak Equi-theme- oczarował mnie. Wyprofilowany na grzbiecie, nic się nie przesuwa, leży idealnie. Chyba znalazłam moją ulubioną markę. Zobaczymy jeszcze jak z trwałością

wątek zamknięty
Ciska cudnie w niciaku!
wątek zamknięty
Ciska- foty jak z katalogu  😁
w niciaku i rózu świetnie  😀
wątek zamknięty
_kate jeśli to EquiPrestige to możesz być spokojna. Daję mu co najmniej 3 lata 🙂
wątek zamknięty
dzięki 😉

ile  moja kolezanka musiała sie nameczyc zeby konie ustawic  😁

tak patrze na te zdjęcia i marcepan+te owijki  wygląda nie za bardzo niestety
wątek zamknięty
ciska, tak jak już pisałam w innym wątku - kusisz tym różem!🙂😉
wątek zamknięty
no to my w fiolecie Anky pod siodłem Prestige Venezia (nie patrzcie proszę na mattesa, bo przesunął się okrutnie, w ogóle jest za mały pod to siodło)

wątek zamknięty
ciska jakie masz owijki do Niciaka?
m0niSka jak tylko nam zdejmą szwy to też będziemy kusić różem na Siwej 😁
wątek zamknięty
owijki horze
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.