Forum konie »

Końska rewia mody cz. 3

Ktos kupil czy sie zagapilas??
wątek zamknięty
wracając do kantara Dramki.
hm pozwole sobie uzyc zdjecia Brevy z ogloszen
czy to nie ten sam? lidlowski kantar?
udoskonalony o koniki i naszywke?
wątek zamknięty
o ja cie... niezły przekręt z tym kantarem 🙄
wątek zamknięty
a to tylko ja mam wrazenie ze Dramka poprostu sobie zazartowala?
wątek zamknięty
Zauważyłam małą różnice 😉 w lidlowskich pasek potyliczny jest na takie zapiecie jak pasek do spodni, a w tamtym 'eskadrona' na zacisk :P
to lidlowski raczej  nie jest, może inny, ale czy chcialoby sie dziewczynie doszywać cokolwiek ?  🤣
wątek zamknięty
To z kantarem mozna latwo sprawdzic tak "na pewno". Eskadron ma bardzo chrakterystyczne te metalowe zapiecia przy "nachrapniku" (powiedzmy, ze tak to nazwiemy). NA zdjeciu Dramki nie bardzo je widac.
O prosze przyklad:
wątek zamknięty
ale bardzo podobny.... 🤔wirek:
ten lidlowski oczywiscie
wątek zamknięty
klami
nie każdy
[img]http://photos03.allegroimg.pl/photos/400x300/579/83/76/579837684_1[/img]
zdjecia z aukcji eltana
wątek zamknięty
Ten kantar to taki zwykły kantar z konikami (ale nie lidlowski), w Horsepolu kiedyś takie były za 25zł chyba 😉
wątek zamknięty
A ja wam powiem że kantar Dramki jest orginalnym kantarem Eskadrona 🙂 Mam stary katalog Eskadrona z kolekcją 2004/2005 i tam są dokładnie takie kantary 🙂
wątek zamknięty
Sigma niestety nie żartowałam  😤

Właśnie do mnie dotarło że doszyć taką metkę to żaden problem.

No i rzeczywiście te sprzączki takie tandetne.

Ale jutro sprawdzę jeszcze sprzączki czy gdzieś nie ma wybitego logo, bo powinien być.

Może to jakaś mega stara ekonomiczna wersja? Bo trudno mi uwierzyć że ktoś by mi sprzedał podróbę..
wątek zamknięty
Swoją drogą niezły biznes 😀 Jakbym tak poodpruwała metki od eskadronów i podoszywała do zwykłych kantarów to parę groszy da się zarobić 😉
wątek zamknięty
ktoś wyczuł interes  😀iabeł:
wątek zamknięty
wg mnie to kantar ze starej kolekcji i tyle, robicie zadymę bez sensu 😉

starsze kantary miały białe naszywki właśnie chyba - zanim zaczęli robić te 'plastikowe'.
okucia boczne wyglądają na eskadronowskie, ta regulacj na potylicy też.

to, że nikt nie widział takiego eskadrona nie znaczy, że to nie eskadron...
i - eskadron nie zawsze miał rzeczy wyniuniane i wszystko pod kolor kolekcji 😉
wątek zamknięty
wg mnie to kantar ze starej kolekcji i tyle, robicie zadymę bez sensu 😉

starsze kantary miały białe naszywki właśnie chyba - zanim zaczęli robić te 'plastikowe'.
okucia boczne wyglądają na eskadronowskie, ta regulacj na potylicy też.

to, że nikt nie widział takiego eskadrona nie znaczy, że to nie eskadron...
i - eskadron nie zawsze miał rzeczy wyniuniane i wszystko pod kolor kolekcji 😉

Wszystko ok, tylko takich kantarów (bez metki) jest obecnie pełno w cenie ok. 25zł, dlatego są podejrzenia, że ktoś doszył metkę i sprzedał jako eskadron...
wątek zamknięty
Marianna, Dzięki kamień mi z serca spadł. Kantar i tak dostałam za wymianę. Ale jak możesz wstaw fotkę z katalogu starego lub daj link  :kwiatek:

Swoją drogą nie dziwie się wszystkim bo serio to tak wygląda jakby ktoś doszył metkę  😁
wątek zamknięty
Tak, to Eskadron ze starej kolekcji.
wątek zamknięty
Dramka mówisz i masz. Zdjęcia kantarka z katalogu:

wątek zamknięty
Wow. Dzięki  :kwiatek:

Zastanawiam czy mój Decathlon nie jest lepszy  😁 Bo podnieciłam się tylko w sumie tą metką  🤔wirek:
wątek zamknięty
dobrych kilka lat temu kupiłam taki sam kantar Eskadron (tylko granatowy) w warszawskim sklepie Stajnia za grube pieniądze.  😎 Gwarantuję, że to stary, ale oryginał 😉
wątek zamknięty
No i wszystko jasne ;-)
wątek zamknięty
Ktos kupil czy sie zagapilas??

W Niemczech u nich na magazynie się okazała niezgodnośc stanu komputerowego z realnym, ponieważ okazało się że już terry w ogóle nie ma. No ale zobaczymy co to dalje będzie, zamiennie zaproponowano mi burnt orange i ciekawa jestem jak to się dalej sytuacja rozwinie.

A teraz fotki dzisiejszych moich zakupów. Czapraczki dla forumowej m0niSka, a kantarek mój z starek kolekcji Eskadron Nici dla łogra 🙂.

Jak ktoś jest zainteresowany jeszcze niciakami to w Końskim  Świecie zostały po 1 sztuce Nici Limonka DR i oliwka, VS sky nici, VS nici ten rudawy? z ostatniej kolekcji i jakis pony nici czapraczek sky. A Nici ROSE DR z starej kolekcji ciska sprzątneła :P. Mają jeszcze na promocji z cottonów: Impulsy, Brillianty z ostatniej kolekcji, cottony VS i DR black( seria black-silver-copper), marzipan, nougat i wine.

Sklep:  www.konskiswiat.pl
wątek zamknięty
asds, mnie się zawsze podobały takie czapraczki z jakimiś animówkami 😉 Śliczne! 🙂
wątek zamknięty
asds, aaa.... to tak. Rozumiem. Szkoda, terra jest piekna.
Swoja droga, jaki jest adres strony tego sklepu, bo nie moge go znalezc??
Jakie sa te ceny promocyjne? Rzeczywiscie oplacalne?
wątek zamknięty
wątek zamknięty
fantazja, dziekuje bardzo. Google cos mi nie chcialo pokazac.
wątek zamknięty
Klami proszę bardzo  🙂
mnie kusi ten deepblue ale chyba poczekam na szmaragda ES
wątek zamknięty
Przed mężem musiałam zrobić szybką fotkę.. 🤬

Dzisiejszy nabytek  😍
wątek zamknięty
Obawiam się że kupię impulsa nugat...
Szkoda że ni ma VS...

Dramka...  😍
wątek zamknięty
Czapraczek jest poprostu mniam mniam..do schrupania  😜

Ten deep blue wydaje się taki ciemny..nie podoba mi się. Chociaż uwielbiam granatowe czapraki ale ta lamówka odpada.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.