Sporo przeglądam forum i widze ze Opolanka i Aurelia działają, czasem budzą watpliwosci ale są i je widac a Dworicki ani widu ani słychu i w sumie moze bym nie drązyła ale ostatnio dostałam wiadomośc z ktorej wynikało ze upomina mnie w sprawie Lostak 😲 bo nawet nie zapoznała się z tematem i osobami w ktorym postanowiła zabrac głos.
Czy tylko ja widzę ze to tylko figura? niby jest a jej nie ma, nie widze ze działa pewnie wielu uwaza ze jej moderacja jest najlepsza ale jak czegos nie ma jak moze być złe?
Dworcika np zajmuje sie wszystkimi upierdliwymi sprawami typu nieprzepisowe podpisy, przemycane ogloszenia, awatary itp ja tam regularnie zglaszam jej rozniaste problemy i sa rozwiazywane
sznurka, faktycznie - pomyliłam nicki, nie chodziło o Lostak, ale Lagunę. Fakt - moja gafa, ale nie zamierzam tłumaczyć skąd się wzięła. Tup sobie bogami jak Cię, to boli, ale sorki - tłumaczyć się już nie zamierzam. Doskonale wiesz o co chodziło. Nie zamierzam też po całym forum smarować na niebiesko - zdecydowanie wolę korzystać z PW. Odnosi to ten sam, o ile nie lepszy skutek.
Dworcika dzielnie zalatwia wszystko na pw i gg! to, ze Jej nie widac, nie znaczy, ze Jej nie ma- nie raz nie dwa reagowala na to co Jej zglaszalam :kwiatek:
Ja przepraszam bardzo, ale.. Sznurka Ty masz chyba wyraźnie jakiś konkretny problem ze sobą. Ciągle, ciągle coś! Zawsze kłótnie, zrzucanie winy na innych, nie zauważanie swoich błędów, ale doskonałe dostrzeganie i wytykanie nie swoich, skargi, żale... Idź zupę przygotuj, albo w boksie posprzątaj to się może wyładujesz skoro w tobie tyle bezpodstawnej złośliwośći 🙄 . Jestem w stanie dużo zrozumieć, mnie samej również wiele rzeczy tu nie pasuje, ale nie trąbie o tym w co drugim wątki robiąc światowej klęski.
Proponuję zrobić ankietę, pt. "Czy Dworcika powinna zrezygnować z funkcji moda?" w której każdy wyrazi swe zdanie, wskutek czego wywiąże sie jakaś bardzo żarliwa dyskusja, na temat mało ciekawy, następnie mod upomni 'krzykaczy', którzy zarzucą mu stronniczość, gdyż nie zasługują na takie traktowanie przez moda, którego nie ma, a potem... Mam pisać dalej? 😎 🤔wirek:
a ja jestem ciekawa czy jej wspołpracownicy są zadowoleni ich zadowolenie najlepszą miarą efektywnosci Dworicki bo ja mam wrazenie ze Dworicka moderuje tak jak moderowala razem ze mną nie zagladajac na volte;]
Rewir daruj sobie wycieczki osobiste, czy teraz jakikolwiek moj głos w dyskusji musi być opatrzony kretyńskim komentarzem?
moderowalas tak krotko, ze nie jest to wymiernym wyznacznikiem niczego kiedy Dworcika jest widac a jezeli dziewczyny mialyby jakies "ale" to poradza sobie bez samozwanczego adwokata
Zabawne - w chwili obecnej wszystkie jesteśmy w stanie się dogadać. Każda robi swoje i zatargów nie ma. Napewno nie wszystko wszystkim pasuje, ale nie są to powody do kłótni. Najwięcej widzisz Ty.
Jako moderator powinnas darowac sobie jestes funkcyjną na tym forum, mamy prawo wypowiadac w sposób kulturalny swoje zdanie na temat pełnionej przez ciebie funkcji
Umówiłyśmy się z Aurelia, że w tej sprawie nie zabierzemy głosu. Że jeśli są jakieś "ale", to załatwimy je między sobą a Dworciką.
Ale jeśli ma tu być ostra jazda na Sznurce, to chyba lepiej się odezwać.
Ja też mam wrażenie często - gęsto, że Dworcice zdarza się, że nie ma pojęcia, co sie dzieje na forum. My też nie wiemy, co ona robi, bo nawet jeśli upomina kogoś na PW, my o tym zadko wiemy.
Uważam, że powinnaś być Dworciko bardziej widoczna, upominać jednak na forum, bo potem są nieścisłości choćby w dawaniu ostrzeżeń - my nie wiedząc, że kogoś upomniałaś, same go upominamy, a powinno być np. ostrzeżenie.
Nic złego w tym, że "smarujesz na niebiesko". Powiem szczerze, że ja nie miałam pojęcia , jak dużo robisz dla innych użytkowników.
Poza tym w watkach strategicznych - przy tworzeniu opcji regulaminu, wątkach gorących 9jak chociaż ostatnio dwa wątki) po prostu Cię nie ma. A powinnaś zabierać głos.
już kiedyś zwróciłyśmy Ci na coś uwagę (nie będę pisać na forum, o co chodziło, ale mam nadzieję, że pamiętasz) i trochę jest lepiej.
Podsumowując z Dworcika dobrze mi się współpracuje, proszę jedynie, aby była bardziej widoczna w swoich działaniach, które jak widać, spełnia dobrze (zadowoleni Voltowicze), a o których my w większości nic nie wiemy.
Cały czas wypowiadam się jako użytkownik forum, co do którego są pewne wątpliwości. Nie mam prawa głosu we własnej sprawie?
Opo - najwięcej robię w momentach, kiedy ktoś do mnie pisze - tego akurat mam pełno. Jeżeli ktoś prosi mnie o pomoc w czymś, to uważam, że załatwiam tę sprawę z zainteresowanym i nie ma powodów, żebym pisała o tym w naszym dziale 😉 Faktycznie - jak upominam na PW, to będę pisać u nas.
Dworcika sama widzisz, że my też mamy pełne podstawy do tego, aby sądzić, że "nic nie robisz".
Nie chcemy, abys bnam ujawniała prywatne PW, ale jeśli ktoś pisze do Ciebie, jako moderatora, to powinnas jakąś stosowna notke zostawić - np. "Upomniałam X".
Marzena - pisałam, że nie chciałyśmy z Aurelią się tu wypowiadać, ale Sznurka ma po prostu trochę racji.
Czy to ja ten wątek założyłam??
[quote="Marzena"]Moderatorzy wobec zwykłych użytkowników powinni być wobec siebie lojalni.[/quote]
możesz wyjaśnić? Bo nie rozumiem zdania 😉 Choc domyslam się co masz na mysli i jesli dobrze myslę, to się z tym zgadzam.
I mamy bachoffice, tam sobie brudy pierzemy, wierz mi 😉 Chciałam tylko, abyscie nie zjadły Sznurki, bo ma nieco racji. A widać, że Dworcika się nie obraziła, ze zabrała m głos, a przeciez nie napisałm nic złego o niej...
O to, ze moderatorzy powinni trzymać sztamę wobec zwykłych uzytkowników, a nie publicznie zwracać sobie nawzajem uwagę.
Piszesz, ze nie chciałas sie wypowiedziec ale sie wypowiedziałaś. Publicznie podważyłas kompetencje Dworciki jako moderatora.
Ja się z linką absolutnie nie zgadzam, uważam że miesza i czepia się Dworciki, do której pracy nie mam najmniejszych zastrzeżeń. I dziwie się, ze się Dworcika wdaje w dyskusje, takie prowokacje nalezy olać. Zresztą nie jestem w tych odczuciach odosobniona, jak widać inni użytkownicy mają podobne zdanie.
Jak widać sprawa moderatorstwa na revolcie niektórym się wiecznie odbija.