Forum towarzyskie »

Lato 2010 - meldunki.

Tczew chłodno, super powietrze, wypaaas 🙂
Tczew(...) super powietrze, wypaaas 🙂
no bo już mnie nie ma  😁

Przywidz - chłodno,grzmi,ale nadal nie pada...znaczy na nowo nie pada  🤣
W Borze pogoda znowu się poprawia  😅
Po kilku ponurych, sztormowych dniach czekam na powrót tych upiornych upałów 😡
Przyzwyczaiłam się, że wszystko można traktować szlauchem, bo schnie w mig, a tu siodło i ochraniacze wciąż mokre, nawet zabłoconego konia wykąpać przed jazdą nie można....

Siedzi mi przy oknie taki piękny Pan i skrzeczy,że deszcz jeszcze popada.
Wiadomo, wilga lubi wilgoć  😀
A u mnie sucho, czapraki schną, psy się wietrzą. Tylko zupełnie nieba nie ma, chmury srogie... Może to susza przed burzą  🤔
Leje w Krakowie kolejną godzinę. Oby nic złego z tego nie wynikło.
Poziom wód gruntowych w małopolsce wysoki, nic nie wsiąka, osuwiska stale groźne.
Ech.... niedobrze, niedobrze. 🙁
Pomorskie/Zachodniopomorskie nadal na sucho. Trzymamy kciuki za południe kraju.
Kraków. Leje już kilknaście godzin bez przerwy. Wylała rzeka Serafa /nie miałam pojęcia,że istnieje/ .
Wilga drze się cały czas.
Meldujcie,proszę, jak u Was z wodą.
Biała Podlaska - Nie ma deszczu. Kropiło rano, teraz już nie. Na dworze zimno.
W świętokrzyskim ściana deszcz od wczoraj 🙁

A dopiero co wyschły bagna na łąkach 😵

Szalona pogoda- najpierw 2 tygodnie upalne i suche, a od niedzieli temperatura nie przekracza 15 st  i leje 🤔
15 stopni ce? Rety, już jesień!
Pom/Zach-pom już też mokre, pada od rana do nocy. Mimo to, rzeczka Lipczynka pod moim domem nie wylewa, a na piachach woda nie stoi. Tutaj piaszczyste bory mają przewagę nad gliną w górach.
a w Krakowie zapowiadali deszcz a od rany mamy piękne słonko wreszcie !
ale upałów nie ma
okolice Rzeszowa - Przestał padać deszcz, i nawet niebieskie niebo widać, i słoneczko czasem świeci  😅
Katowice - słońce wyszło, słoneczko  ❗ 😅
dzis jest bosko- chlodny wiaterek, slonce, po prostu idealnie 😀
U mnie dokładnie tak samo, słoneczko, niebieskie niebo, lekki wiaterek i chłodno. Genialnie!  💃
Rano padało troszkę.
Olecko: rano było bezchmurne niebo, teraz wszystko szare, od czasu do czasu pokropi, a wiatr urywa głowe
Dąbrowa Niemodlińska - o 5 rano lało jak z cebra, zimno jak w psiarni.
Wrocław - koło 8 rano słoneczko i przyjemny chłodek
Łódź - koło 13 słoneczko i fajne powietrze.

Co region to inna pogoda 🤔wirek:
W wawie nawet słonko wyszło, ludzie się z przeciwdeszczówek porozbierali, ale każdy z parasolem przy boku, bo a nuż znowu zacznie lać.
Jeden dzień w polskich koń-ośrodkach jak cztery pory roku:
rano, Rzeczna - cieplutko i pogodnie, jaskółki wysoko; południe, Olszyn/Kortowo - upał i duszno, spoceni ludzie; popołudnie, Rakowiec - deszcz, wiatr, zimno; wieczór, Biały Bór - duszno, choć już po deszczu... Ale i to dobre, bo kalendarzowo powinna być tu zima  🙂
O żesz.... Kraków- żar się leje z nieba.
A zapowiadali deszcze.  😤
Tania chętnie oddam te deszcze... W Jarocinie pada, pada i pada i końca nie widać  😵
Czyli na Zachodzie bez zmian, leje 🤔
Tania chętnie oddam te deszcze... W Jarocinie pada, pada i pada i końca nie widać  😵

Biorę od ręki.Pakuj i wysyłaj.
W Łodzi gruchnęło zacnie dwa razy, zrobiło się kilkuminutowe oberwanie chmury i znowu jest gorąco 🤔wirek:
już wysłane DHL-em 🙂
Przyjme upały... duuuuuuuużo upałów i to szybko  🏇
już wysłane DHL-em 🙂
Przyjme upały... duuuuuuuużo upałów i to szybko  🏇

To ja krakowskie upały Ci faksuję.
baffinka oddam te upały w dobre ręce jak chcesz 🙂 Ja tam nie mogę się doczekać powrotu niższych temperatur  😅
Tania, no i doszły w ekspresowym tempie :P burza złapała mnie jak byłam na mieście. 🙂
Tania, no i doszły w ekspresowym tempie :P burza złapała mnie jak byłam na mieście. 🙂

Doszły. Już dziękuję. :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się