Forum towarzyskie »

Zdjęcia Re-Voltowiczów & Voltopirów! ;)

cieciorka RZĄDZISZ!!!!!!!
kujka, wrzucaj jakieś swoje, ja specjalnie wyłuskałam te, na których jestem sama, żeby się nie narazić w razie czego 😁

salto piccolo, mam więcej, ale to za jakiś czas 😎
a twoje to gdzie?
cieciorka, ale ja mam niewiele takich, na ktorych jestem sama (i nie wstawilam ich do kacika podrozy) :P no bo o:
Ma3lula

rozmawiam z Kaśkusią

Halab (twierdza)
ja i Majkel-Afganczyk

przyjechaly dziewczynki z Europy prosze ciebie i sie teraz kremuja! (mam nadzieje ze Cieciorka sie nie obrazi za to zdjecie 😉 )

witam pana (stary hammam)

cycki!

a tu dzwonie do mojego nauczyciela i placze do telefonu "panie Georges, tu nie ma nic do jedzenia!"

i z naszego domu - pozegnalna impreza pt "goodbye polish"
podczas beerpong championships"nie trafiles!!"

i dosc tego, pewnie i tak za duzo wstawilam
ale fajowe zdjęcia

to wy żeście tam obie były???
ElaPe, mam tysiace zdjec z Syrii ale nie otwieram tego albumu za czesto, zwlaszcza w zime bo najchetniej spakowalabym sie i poleciala spowrotem.

ja bylam 47 dni, Cieciorka doleciala troche pozniej - byla ciut ponad miesiac. o naszej podrozy troche wiecej jest tu: http://gdziejestwally.blog.pl/ (ciagle sie zbieram do zrobienia galerii...)
szaleństwa na śniegu ;]
Dziewczyny, wszystkie jesteście piękne! 😉
To może ja też nieśmiało wstawię jakieś swoje zdjęcia.

Z niedzieli w Sopocie.

I z letniej sesji na polu.
kujka, eee, gdzie twoja pamięć?
na drugim, to Beka jest, nie Kaśkusia 😎
nie obrażam, możesz ze mną wrzucać, chyba że wyszłam wyjątkowo źle, to wtedy się powstrzymaj ;]
o, będziesz robiła galerię? to może połączymy siły? ja walczę ze zdjęciami na raty, ale przed końcem roku powinny być gotowe 🙂

kujka, dwie i men kujki 🙂
a jeśli mozna spytać ile wam taka podróż pochłonęła funduszy? i to była wyprawa czysto krajoznawcza czy może jakaś wymiana/praca?  👀
aaa, to już rozumiem - po lekturze bloga wydedukowałam ze obie studiujecie arabistyke czy cos i tam byłyście na kursie na tamtejszym uniwerku (?).
To ja tak nieśmiało wrzucę jedno.

ElaPe, stosunki między kulturowe na orientalistyce, z tym, że kujka już skończyła.
mnie na uniwerek nie starczyło kasy, wiec nie poszłam, i nie żałuję.

new.day, takie informacje na pw
Cieciorka, Kujka jak ja lubię wasze zdjęcia! zawsze takie pozytywne, bije z nich dobra energia i ciepło  😜
incognito  świetnie wyglądasz  😉 

chaff świetne zdjęcie ,takie pozytywne

Cieciorka   kujka  ale super mieliście  😜 

Nadia śliczna z ciebie dziewczyna  😀 

żabeczka17 psina jest już taka ogromna  😲 
monia ona jest mniejsza od owczarka niemieckiego 🙂 wiec nie taka znowuż ogromna ;]
Cieciorka, Kujka jak ja lubię wasze zdjęcia! zawsze takie pozytywne, bije z nich dobra energia i ciepło  😜

dokładnie. Ciepło wewnętrzne i zewnętrzne.
Edytka, ElaPe, wow! wiecie, to chyba jedne z najmilszych komplementow jakie w zyciu slyszalam (czytalam 😉 )!  😡 dzieki! :kwiatek:
mnie również bardzo miło 🙂
new.day, to generalnie pomysl mojego wykladowcy (Syryjczyka, rzeczonego Georgesa z podpisu zdjecia) byl, cieciorki oryginalnie nie bylo w planach :P wszystko wyszlo bardzo spontanicznie.
ja i moj chlop bylismy na kursie na uniwersytecie w Damaszku, pojechalam sie osluchac z jezykiem, obyc z kultura, przezyc przygode zycia. poznalismy swietnych ludzi, widzielismy wspaniale miejsca i w ogole caly wyjazd przerosl moje wszelkie oczekiwania. gdyby nie Gilson w Polsce, to bym chyba nie wrocila 🙂 a jakby wyszla taka opcja, ze moglabym tam zamieszkac i go ze soba zabrac, to skorzystalabym jeszcze dzis.
jesli zyje sie po studencku-czyli nie za bogato i nie popelni sie paru bledow, jakie my popelnilismy na poczatku, ogarnie sie tani transport - taki 1,5 mies wyjazd kosztuje tyle, co 2 tygodnie w Paryzu.
edit: ale my naprawde mieszkalismy w BARDZO obskurnych warunkach. naprawde bardzo. na pewno nie bylyby to wakacje marzen kazdego voltowicza.
kujka, obskurny, to był nasz gospodarz 😎
dla mnie nie było źle, ale może dlatego, że mieszkałam w gorszych miejscach więc nie mam dużych wymagań 😁
co kto lubi- mnie tam rybka, ja nie byłam niemiło zaskoczona, ale rzeczywiście, pewnie wielu voltowiczów by było niezadowolonych.
niestety transport w przypadku dalekich wyjazdów jest najczęściej najdroższy....
nie porównam ile można żyć w paryżu, bo nie byłam, ale powiem tak: wynajęcie mieszkania, podobnie jak w polsce, za to obiad w barze można zjeść na 3zł, a w wypaśnej restauracji za 20. podróż pociągiem, jak z warszawy nad może też jakieś 3zł nam wyszła.
jasne, że można drożej, znajoma amerykanka polecała tani hotel w aleppo za tysiaka, podczas gdy nas interesował taki w przedziale 100-200lira ;]
wejście do klubu jakies 40zł, ale w tym dwa drinki. nie pamiętam, co jeszcze można by przyrównać.
ja naprawdę mieszkałam w różnych miejscach, więc grzyb, brud i robaki mnie nie odstraszały. nie jestem fleją, nie mogłabym tak mieszkać, ale jeśli się chce jeździć to trzeba obniżać koszta i tak się to zwykle kończyło, wiec dla mnie to normalka, och mam trochę historii typu wyjazdowe kwiatki 😁
aha, należy wziąć pod uwagę, że jestem osobą która bierze udział w takich zabawach jak napierdalanie się zgniłymi warzywami, więc może to rzuca pewien obraz :P
http://bikevideo.bzzz.net/node/74 kurcze, szkoda że żadnych zdjęć nie mam na serwerze :P
kujka a wiesz, ze LOT lata do Damaszku teraz i to dość tanio 😎 ?
mery, wiem, juz z Georgesem w zeszlym tygodniu to sprawdzalismy 🙂 ogarnialismy caly plan, ceny i w ogole  😜 niestety zaczal latac dopiero od jesieni a my wrocilismy z Damaszku 2 wrzesnia...
a ja tym razem zimowo w mojej kurtce za 50zł 😉
A ja wstawiam swoje aktualne zdjęcie. Kto pamieta jak wyglądałam wcześniej może ocenić czy się zmieniłam czy nie. NA tyle kompleksów co mam uważam że już wyglądać zaczynam przy waszej ostrej stawce dość przyzwoicie 🙂

Choć nadal twierdze ze fotogeniczna nie jestem
asds, schudłaś? Chyba porządnie schudłaś 🙂 Super wyglądasz!

kujka, cieciorka  super fotki, po raz setny wam zazdroszczę! Ciecior, jakie ty masz CYCE 😀!!!
No Dzionka powolim lecim w dół....Jeszcze troche i odważe zrobić sobie profi sesje foto z grubym 🙂
asds   jesteś  przystojną kobietą i w dodatku masz bardzo sympatyczną twarz  😀
asds   jesteś  przystojną kobietą i w dodatku masz bardzo sympatyczną twarz  😀

😁 a to kobieta może byc przystojna?

asds, naprawde świetnie wyglądasz 😉 i wcale nie dostrzegam tam jak to nazwałaś ''nie fotogenicznosci''  😀
a to kobieta może byc przystojna?
tak samo jak mężczyzna może być ładny/piękny/uroczy
emade, oczywiście, że może. To już archaizm, ale pokolenie międzywojenne dalej tak mówi.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się