Forum konie »

Targi Hippica 10-12.09.2010 Warszawa

Ponieważ kilka dni temu dowiedziałam się, że zostały wznowione targi na warszawskim Służewcu- podaję link

http://www.targihippica.pl

Zwłaszcza sam program kongresu wzbudził moje zainteresowanie- wykłady mogą być bardzo interesujące- rozumiem, że na nie wstęp jest wliczony w cenę biletu? Przykładowo: Pokaz pierwszej pomocy u koni, Choroby oczu koni, Masaż koni. Podałam tylko nieliczne 🙂

http://www.targihippica.pl/pdf/kongres-hippica-2010-agenda.pdf

Na razie widzę, że nie da się ściągnąć programu ani planu targów.
Ktoś wie kto się będzie rozstawiał?
ja wiem tylko o Dodsonie 😉
będzie się rozstawiał i wykładał 😉
Widziałam Żywienie starszych koni itp, bez wyszczególnienia która firma paszowa prowadzi wykłady, rozumiem że Dodson? 🙂
Ciągnie na te wykłady, część może być bardzo ciekawa. Szmaty szmatami ale wiedza 🙂
tak, Dodson został zaproszony do przygotowania wykładu o żywieniu starszych koni i przyjął wyzwanie 😀

co do reszty wykładów - to ja już opracowałam plan lotów z sali do sali 😉
Może uda mi się akredytować, o ile prasę będą chcieli wpuszczać :> więc wykładu o żywieniu starszaków chętnie posłucham
O proszę. Coś czuję, że zawitam na te targi 😉
Averis, koniecznie 🙂 nareszcie nie Katowice, nie Poznań tylko Warszawa! 😀
Burza, mam nadzieję, że się spotkamy 😉 Kto jeszcze się wybiera?
rozumiem że wejście na kongres będzie po prostu "z marszu", na wejściówkach na targi? jest gdzieś jakieś info? bo nic nie znalazłam.... kurczę, oby się tylko dopchać na sale  😁
w poniedziałek 13 mam mega trudny egzamin poprawkowy więc szkoda by było narazić się na niezaliczenie wyjazdem do Wawy a potem nie wejść na wykład  😁
Averis, Może i ja się pojawię na tych wykladach bo brzmią bardzo zachęcająco. Może tez wyciągnę naszą forumową Patataj i Bischę 😉

Ps. oczywiście wszystko zależy od tego jak mi ułożą na uczelni egzaminy poprawkowe...
Moniqa, tak mi się wydaje, ale też nic konkretnego na stronie nie znalazłam, trzeba by pewnie podzwonić.
O wykład będą miały dziewczyny z Centauri 🙂 w sobotę 🙂
Notarialna - co tam poprawki  😁 ja już na pewno mam - w poniedziałek i wtorek, ale planuję przyjechać 😉
może spróbuję przedzwonić po weekendzie
serio szkoda by mi było przyjechać i cmoknąć klamkę....

w ogóle to świetnie, że takie inicjatywy powstają. naprawdę chętnie posłucham wykładów i się dokształcę. w końcu wyniosę z targów coś więcej niż tylko nowe szmaty  😉

edit: literówka
Ja planuję zawitać na Targi jak ktoś mnie przenocuje  😉
Mam być na 11.09 w Wawie na Kyrze, więc nie wykluczone,że i ja się pojawie.

Prawa Burzolku ? 😎
w planach kongresu sa duze bledy, niestety glowny organizator nie raczyl tego skorygowac- nie bedzie pokazu masazu tylko prezentacja zwiazana z chiropraktyka, moze termografia, w innych zagadnieniach tez sa duze niescislosci
jesli ktos ma jakies pytania odnosnie tematyki  weterynaryjnej kongresu chetnie odpowiem
Fantazja, me casa su casa 🙂

Ponia, no ja myślę, że jak już przyjedziesz to chyba na wszystko 🙂

Karla🙂, rozumiem, że korekty nie ma i nie będzie co do wykładów?
Burza, zobaaczymy co da się zrobić 😉 ale oczywiście postaram się ;D
Na dzień dzisiejszy z Bischą pojawimy się na 50% 🙂
burza niestety facet odpowiedzialny za calosc nie umieszcza korekt ktore mu podsylam od prelegentow... wiec ja umywam rece🙂
Burza, hehehe gdzieś pod boksem między kotem a psem  😁  😉
Targi są odwołane, tzn. przesunięte na wiosnę, narazie nie wiadomo kiedy.

Ktoś zna przyczynę nieoficjalną?
Do mnie póki co dotarła informacja, że tragi owszem odwołane, ale konferencja się być może odbędzie. Jeśli prelegenci się zgodzą na obniżenie kosztów. Gdyby poszli za przykładem mojego domowego prelegenta to jednak wykłady by były.
Ale przyczyny to nawet oficjalnej nie było dane nam poznać.
Oficjalną informację dostałam taką:

"Dlatego po sugestiach pochodzących od większości zadeklarowanych i potencjalnych wystawców i partnerów podjęliśmy decyzję o przesunięciu imprezy na termin wiosenny."

Kurcze a na stronie Targów chyba jeszcze nie ma takiej informacji. A ja wlasnie probowalam dociekac czy maja to byc targi typowo wystawiennicze, czy z normalna sprzedażą i dodatkowymi atrakcjami dla publiczności.
thaya, w mojej ocenie organizacja była słaba i organizatorzy chcieli może zrobić coś z rozmachem, ale nie wyszło.
bera na jakiej podstawie wnioskujesz, ze organizacja byla slaba? moze byc na pw
Targi się w końcu odbędą czy nie? Na oficjalnej stronie nadal jest napisane że wszystko będzie jak napisali
Targi się nie odbędą. Konferencja się odbędzie ale jest przeniesiona na 18-19 września.
o, właśnie miałam odświeżyć ten temat.

podobno są przeniesione na wiosnę. wiadomo coś więcej?
i skąd taka decyzja?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się