Forum konie »

Styl western (dawniej kącik)

Ale jak modelowo zad przebudowany 
Ona wtedy chyba miała rok. Może mniej, nie pamiętam. To taki dziwny okres , kiedy konie tak rosną śmiesznie.
Zobacz na fotkę dorosłą. Już jej reszta ciała dogoniła do pupy.

nie no ja wiem. Ale u tych młodych QH to wybitnie to jest przebudowany ten zad
Elu dokladnie worek bez dna...

Taniu- widzialam te zdjecia w necie, słodka pozostała  do dzis .  Teraz ja mam  Mission, Jarek ma Bonanze i moze nareszcie zaczniemy jezdzic !

roczniaki tak mają, wyrosła z tego- ale wiecie co- wiem ze arabki sprawdza sie u nowych wlascicieli, super trafily a ja zrobilam takie wielkie ufffff. Do hodowli potrzeba kilku rzeczy- po pierwsze pieniedzy, po drugie zimnej krwi ( ja sie za bardzo przywiazuje do koni) a u mnie ani tego ani tego🙂
[quote author=Złota link=topic=27.msg1367206#msg1367206 date=1334058763]
Elu dokladnie worek bez dna...

Taniu- widzialam te zdjecia w necie, słodka pozostała  do dzis .  Teraz ja mam  Mission, Jarek ma Bonanze i moze nareszcie zaczniemy jezdzic !

roczniaki tak mają, wyrosła z tego- ale wiecie co- wiem ze arabki sprawdza sie u nowych wlascicieli, super trafily a ja zrobilam takie wielkie ufffff. Do hodowli potrzeba kilku rzeczy- po pierwsze pieniedzy, po drugie zimnej krwi ( ja sie za bardzo przywiazuje do koni) a u mnie ani tego ani tego🙂
[/quote]

i wreszcie czujesz że siedzisz na koniu a nie na, za przeproszeniem śledziku.  😉
fakt, siedzi sie inaczej, najgorsze ze i jezdzi sie inaczej ale moze kiedys to opanuję.. 😉
witam, mam pytanie, czy siodło nie leży za bardzo z przodu?  🙄
dzial ogloszen znajduje sie na gorze strony.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ogloszenie w niewlasciwym miejscu
betty wydaje mi się że troszkę leży za bardzo z przodu, ale do końca pewna nie jest bo ciężko tak mi po zdjęciu stwierdzić , sama jak zakładam siodło to parę razy sprawdzam czy ok leży, a tu mi się wydaje że za bardzo na łopatce.

Wichurkowa z tym to raczej do ogłoszeń.
dziękuję za odp Dyra, też kilka razy sprawdzam, poprawiam a mam wrażenie, że jest na łopatce  🙄 jak cofnę to łatwiej jest mi utrzymać równowagę stojąc w siodle ale wizualnie jakby było już za daleko  🤔 czy siodła west powinny być dalej?
http://wwr.com.pl/forum/1/703/page/1.html - tutaj jest trochę o dopasowaniu siodła.

Mi się wydaje że siodło westowe tak jak i inne nie może na pewno leżeć na łopatce ale za daleko też nie może być w tył wysunięte, więc trzeba patrzeć czy siodło jest dobrze do konia dopasowane.
ja mam zbawienny wpływ na ludzi ;-)
co stoję w stajni jakiejś - to kogoś przekabacę na western ;-)
koleżankę z Krakowa,
teraz koleżankę z Pń - właśnie kupiłą drugiego konia - AQH
cieszę się, bo przybędzie on do naszej stajni
Dodofon to rzeczywiście masz wpływ na ludzi oby tak dalej  😉
Czy ktoś z westowców zna tego konia? Ja wiem tylko ,że ma 3 lata, jest wałachem ( aqh-paint) Będę wdzięczny za wszelkie informacje!!!
Na wypadek gdyby ktoś chciał nas odwiedzić.
Programu godzinowego nie znam jeszcze.
http://4spins.pl/home/
Tu opisy klas (są nowe!)

PROGRAM ROLESKI 4 SPINS I, II & DERBY

Piątek, 27 kwietnia
-----------------
Novice Horse Open L2 I
Intermediate Open I
Limited Non Pro I
SBH Open I
Novice Horse Non Pro L2 I
Limited Open I
Intermediate Non Pro I
Youth 13&under + 14-18 I
Rookie L2 I
Non Pro I
Open I

Sobota, 28 kwietnia
--------------------
SBH Open II
Green Reiner Entry Level I
Intermediate Open II
Novice Horse Non Pro L2 II
Youth 13& under II
Limited Non Pro II
Open II
Non Pro Derby (class in class)

Niedziela, 29 kwietnia
-------------------
Novice Horse Open L2 II
Green Reiner Entry Level II
Intermediate Non Pro II
Youth 14-18 II
Rookie L2 II
Limited Open II
Non Pro II
Open Derby (class in class)
Jeszcze dodam coś z ostatniej chwili:
Zapowiadają się zawody na najwyższym poziomie. Czołówka zapowiedziała przyjazd!
Claudio Risso, Rudi Kronsteiner, Gennaro Lendi, Bernard Fonck, Volker Schmitt  to tylko kilka przykładów.
Nie wiem czy w innych dyscyplinach jeździeckich bywają u nas zawody z taką obsadą.
Wielki finał w niedzielę, ale ja najbardziej lubię piątkowe i sobotnie konkursy bo na trybunach głównie koniarze.  😉
Jak się pojawi link do transmisji online to podam.
Gdyby ktoś się poczuł "zaginiony w akcji" lub czegoś potrzebował -zwykle siedzę naprzeciwko kamery obok pana z siwą brodą.
Chętnie pomogę.

Ponieważ ktoś mnie spytał o klasy :
http://4spins.pl/o-zawodach/
Tu są opisy tych tradycyjnych.
a beda gwiazdy polskiego westu?
a beda gwiazdy polskiego westu?

Nie mam pojęcia. Może kto inny odpowie?
Mogę tylko napisać o udziale Adriana Motyki, Zosi i Gabrysi Pacyna i pewnie jeszcze dwu innych "naszych" juniorkach.
To ekipa RR . A raczej jej polska część. Bo RR ma skład włosko-polski.
I na polskim nieboskłonie nie jaśnieje.
Gwiazdy Polskiego Westu świecą tylko na krajowych zawodach 😉
a bedzie ktos na szkoleniu 4-6 maja w Janiowym Wzgorzu?
ovca, dlaczego?
katija jest coraz lepiej, ale ciągle nie mamy na tylu dobrych zawodników i koni, żeby poważnie zabłysnąć na arenie międzynarodowej, szczególnie w reiningu na europejskim poziomie, jaki reprezentują zawodnicy, którzy przyjadą do RR.

Ogromne sukcesy, jakimi jest np wynik Tomka na MP 2011 czy nasze wyniki na Mistrzostwach Europu Centralnej pokazują, że idziemy w bardzo dobrym kierunku, ale zanim Polacy staną w szranki z takimi sławami jak Kronsteiner minie jeszcze dużo czasu. W Polsce west fukcjonuje dopiero od ok 10 lat, a tak na poważnie rozwija się od 3-4, to za mało czasu, żeby konkurować z zawodnikami z krajów, w których robi się to kilka razy dłużej 🙂

jeżeli pokazuję niemieckim zawodnikom film z MP w kategorii open w western pleasure, a ci kilka razy upewniają się, czy 'open' to na pewno najlepsi i ze stawki 12 najlepszych w PL pokazują dwa konie, które u nich w ogóle zdecydowaliby się rzeźbić dalej- to coś musi być na rzeczy 😉
Pytałam. Będą zawodnicy z Polski. Niewielu, ale będą.
Pytałam. Będą zawodnicy z Polski. Niewielu, ale będą.

Kto będzie z Polaków?

Zawody w ramach NRHA są o wiele droższe dla zawodników niż nasze krajowe. To też ma z pewnością znaczenie jeśli chodzi o frekwencję.
Dokładnie tak jak damarina napisała, a  w szczególności że w RR są tylko zawody z reiningu.
Tak to zawody NRHA.
[url=https://www.facebook.com/#!/permalink.php?story_fbid=299269716814901&id=174793865929154]https://www.facebook.com/#!/permalink.php?story_fbid=299269716814901&id=174793865929154[/url]
Mistrzowi strzeliła 50!!
Jak ten czas leeciii!
:kwiatek: :kwiatek:
widze , że to dobre miejsce bo inne westowe wydarzenia tez tu są 😉

fundacja BRZÓZKI W EUROPIE ZAPRASZA:
3-6 maja 2012 w brzózkach (www.farmazdrowia.info)
odbędzie się projekt polsko-niemiecki, dofinansowany ze środków interreg 4a.
temat- spotkanie west. czyli treningi konkurencji westernowych.
prowadzić będzie licencjonowana trenerka, zawodniczką z niemiec. (west, natural...)
zapowiada się bardzo ciekawie,
zapraszamy wszystkich chętnych,
można przyjechać na całość z noclegiem lub tylko dojeżdżać np. w weekend
czw.-piatem będizemy budowac tor, omawiac, a w weekend będą treningi
mozna przyjechać z własnym koniem.

będize to swoiste przygotowanie do zawodów (amatorskich) które będa organizowane w tym samym osrodku

22-24. CZERWCA 2012 "transgraniczny piknik cantry"
(piknik rodzinny, west + klasyka, giełda sprzetu itp)

organizator (na oba projekty) zapewnia wyzywienie, noclegi, konie dla nieposiadających koni, trenerów itd....

zapraszamy wszystkich  - i tych którzy west uprawiają, ale i tych którzy chca ten styl dopiero poznać ... poprostu się pobawić 🙂
koszt, jesli będzie to minimalny - więc warto 🙂😉)
Kurcze pojechałabym na  taki kurs, tylko to strasznie daleko od Wrocławia  🙁

A kto wybiera się na Mistrzostwa Dolnego Śląska na Partynicach, bo już nie długo  😉
4spins : meldunek. Trwa rozgrzewka (paid warmup) i już mnie zamurowało. Jutro spadnę z ławki.
A kto wybiera się na Mistrzostwa Dolnego Śląska na Partynicach, bo już nie długo  😉

ja ciągle walczę o to, żeby pojechać z koniem- ale pieszo będę na pewno 😉
4spins : meldunek. Trwa rozgrzewka (paid warmup) i już mnie zamurowało. Jutro spadnę z ławki.

A jakieś relacje, wrażenia, zdjęcia z dziś?  😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się