Forum konie »

Styl western (dawniej kącik)

Tania super filmiki miło się ogląda, choć zawody najlepiej na żywo  😀
Tania super filmiki miło się ogląda, choć zawody najlepiej na żywo  😀

Hihihi! Zwłaszcza częśc drugą. Tę przy grillu.
dokładnie  😀

Ja chce już taką fajną ciepłą wiosnę, żeby grilla właśnie można byłoby zrobić i żeby się sezon zawodów zaczął  🤣
Witam, mam pewien dylemat, mam na oku klacz Skips Pride And Joy, klacz ma 22lata zastanawiam się nad jej kupnem,  głównie chodzi mi o jej źrebaki, czy taka starsza klacz, jest jeszcze w stanie dać źrebaki ??  Czy spotkaliście się z taką starszą AQH co miała źrebaka ?
justtid wydaje mi się już trochę za wiekowa na źrebaka, wiadomo zależy wiele od tego w jakiej kondycji jest klacz itp

Wiosna przyszła co to u Was słychać westowcy  😅
Nasi westowcy w Kreuth.  😅
W ten weekend w RR królować będą klasycy.  😂
No tak teraz trzeba czekać na zdjęcia i relację z Kreuth
No tak teraz trzeba czekać na zdjęcia i relację z Kreuth

Jest Livestream, ale tym razem za 10 euro. Buuu....
Nasz włoski zawodnik zagrał się już do finału open. I Adrian Motyka pojechał bardzo ładnie.
Dziś konkurs Roleski European Futurity Non Pro .
Zerkam sobie na :Livescore
to ja sobie też później zerknę.
O to super że tak idzie fajnie, trzymam cały czas kciuki
koń dostał siodło na grzbiet
nie okazał zdziwienia,inauguracja przebiegła jak na razie bezproblemowo
Dodofon, ale ten czas leci. Dopiero co źrebak był a teraz już z siodłem 🙂 super  🤣
Dodofon, ale ten czas leci. Dopiero co źrebak był a teraz już z siodłem 🙂 super  🤣

3 lata w maju będzie kończyć...
Wyrósł karzeł lekko, a sie bałam, ze będzie mikroskopijna, a jest jednym wielkim miesniakiem...
Bardzo umiesniona, i mocna w budowie, raczej stary typ aqh
Nie mierzylam, ale ma coś z 150 cm
Nowiny z RR:
-zawitał do nas nowy włoski trener - Chris Lucchina.
Nawrót zimy trochę naszego gościa speszył, ale ubrał się ciepło i ruszył na treningi.
Treser podreptał popatrzeć jak jeździ i zameldował:
-Dusiu, facet zna się na rzeczy. Jeździ, aż miło popatrzeć. Umie pokazać co w koniu najlepsze.
Dodofon super, jak ten czas leci, ale fajny taki mięśniak wolę aqh w starym typie.

Tania no proszę nowy trener więc będziemy oglądać na zawodach 🙂

A odnośnie zebrania walnego plwir ktoś był, jakieś wrażenia? ja niestety nie mogłabym być ponieważ miałam akurat wtedy zajęcia  🤔

Takie sobie wozenie - po zimowej przerwie 😉
Złota super, bardzo fajnie wyglądacie 🙂 a takie pytanie co masz za siodełko?
Dyra dzięki 😉 dopiero zaczynamy się uczyc tzn ja zaczynam

siodło mam firmy Brad Rens, nie wiem co to za model.
To może my też się pokażemy? bawimy się ostatnio w najróżniejsze rzeczy, jak widać  😁
Złota- piękna klaczusia. Pamiętam jak się urodziła.  😍
ovca- ostatnie mistrz! 😍 Będziecie na zawodach w maju?
Złota siodło wygląda na prawdę fajnie 🙂

ovca i fajnie się bawicie to dobrze  🙂
Mam nowinę :
"Westernowe Eldorado
Dla zwolenników jazdy w kowbojskim kapeluszu przygotowaliśmy nie lada gratkę - w zakładce Western reprodukujemy artykuły wprowadzające od podstaw w świat jazdy w stylu western, które przez lata i ... lata temu pisał dla nas prekursor westu w Polsce - Wojciech Adamczyk.

W miarę ukazywania się kolejnych reprodukcji artykułów archiwalnych, autor obiecał nam uzupełnić ich przesłanie o nowe wątki, które przez ostatnie lat wzbogaciły krajobraz polskiego westu."

Na stronie KP takie cuda będą. Przyznaję, dołożyłam rękę do tego.  😡
Teksty Pana Wojtka Adamczyka aż z roku 2001 czy 2002! Jak to się dziś znakomicie czyta. Bardzo mnie cieszy ta współpraca.
[quote author=Złota link=topic=27.msg1366467#msg1366467 date=1333997499]
Takie sobie wozenie - po zimowej przerwie 😉
[/quote]

ładny konik. Ale co, to już szkolenie dresażowe z Agnieszką  na arabkach zakończone?
Tania super mam nadzieję, że będzie ich dużo dużo więcej  🏇

A pochwalę się że w ostatnim Koniu Polskim też był wywiad z Klaudią Sójką przeze mnie przeprowadzony  😉
EluPe dziękuję. Agnieszka szkoliła Złotą Zorzę w 2010 i na poczatku 2011 roku- ale pewnie jak sie domyslasz priorytetem była hodowla a nie moje szczeble piramidy ujezdzeniowej. A Złota Zorza, jej potomstwo jak i wszystkie moje klacze czystej krwi cieszą oczy nowych włascicieli.
Teraz mam czas na rekreacyjne wozenie czterech liter i ewentualnie na inwestycje we własną naukę... niestety nie mozna miec wszystkiego🙂
Czyli w ogóle z hodowli zrezygnowaliście?
Tak. Trzeba bylo podjąc tą niełatwą decyzję. Ale nie ma tego złego- czasu mam wiecej na męczenie tych, co chodzą pod siodlem. Trafilo na quartery🙂
Ale nie byle jakie quartery tylko Złote:

Fotka z dzieciństwa.

I z młodości. Nasz najlepszy "akuszer" pokazuje w konkurencji halter. Byli najpiękniejszą parą konkursu.
[quote author=Złota link=topic=27.msg1367160#msg1367160 date=1334057069]
Tak. Trzeba bylo podjąc tą niełatwą decyzję. Ale nie ma tego złego- czasu mam wiecej na męczenie tych, co chodzą pod siodlem. Trafilo na quartery🙂
[/quote]

no i dobrze. Tochyba tylko jakiś totalny worek bez dna był jeśli chodzi o kasę z tą hodowlą i arabów i tych niby sportowych bo przecież na początku takie próby czyniliście.

Tania: no nie byle jakie. Ale jak modelowo zad przebudowany 😲
Ale jak modelowo zad przebudowany 
Ona wtedy chyba miała rok. Może mniej, nie pamiętam. To taki dziwny okres , kiedy konie tak rosną śmiesznie.
Zobacz na fotkę dorosłą. Już jej reszta ciała dogoniła do pupy.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się