Forum konie »

Styl western (dawniej kącik)

Tu jeszcze są z tyłu drugie ,mniejsze. To już w ogóle można w nim spać. Chyba,że koń też zaśnie i się przewróci.
Uszy-to ja nazywam.To takie półokrągłe, grube wypustki z przodu a tu też małe z tyłu.
Siedzi się jak wmurowanym-inaczej niz na płaskiej kulbace west.
Dziękuję  :kwiatek:
A ja być może niedługo po raz drugi spróbuję jazdy w siodle westowym. Wrzucę jak coś zdjęcia  😉
dziewczyny mam pytanie - jako że już na 100% przejmuję Lorrie i jako że zajeżdżanie jej zbliża się wielkimi krokami, muszę skompletować sobie sprzęt west. na razie jestem na etapie wyprzedawania połowy angielskiej paki i planowania zakupow;P no i właśnie!
potrzebuję butów - jak najprostszych, jak najwygodniejszych, najlepiej jasnobrązowych i takich do 1000 - można gdzieś coś fajnego w Polsce kupić? przeglądałam King Horse (bo w Krakowie, więc mogłabym pomierzyć🙂 ) i chyba najzwyklejsze i takie które mi się najbardziej podobają to te: http://www.kinghorse.pl/index.php?body=towary&id_kat=1.47.51&id_tow=1453 ale nie wiem czy warto, czy to nie jakiś badziew... na co patrzeć? no zielona w tym jestem kompletnie! help🙁
Breva - jasnobrązowe, to nie najlepszy pomysł - chyba że bedziesz jeździć w nich tylko na zawody
po prostu i tak ściemnieją, pobrudzą się, zniszczą

ja kupiłam w KingHorse 6 lat temu coś tekiego = ale chyba nie ta marka (wygląd b. podobny) http://www.kinghorse.pl/index.php?body=towary&id_kat=1.47.51&id_tow=1497

oprócz ogólnego "zniszczenia" - ale ja nie dbam kompletnie o sprzęt - to nic z nimi sie nie stało, są super

tu są jeszcze inne kowbojki - motocyklowe - ale spokojnie bedą końskimi
http://www.kowbojki.com.pl/index.php?produkt=43&id_kat=5&promocja=&nowosci=&przedzial=1&koszyk=&wysw=2
ooo dzięki! te co wstawiłaś z KH też bardzo fajne🙂 (jakoś nie zwróciłam na nie wcześniej uwagi!) proste, nie przecudaczone, no i faktycznie - nie powinny się zniszczyć tak bardzo.. i te motocyklowe też fajnie wyglądają (ze ściętymi czubami i w jednym kolorze), ale niestety mają od 38, a w nich bym się utopiła😉
no ale dobrze, że można kupić buciory w king horsie i że to nie jest jakiś szajs🙂 podjadę po prostu i wymierzę🙂 dzięki za opinię!
breva wejdź na www.sztyblety.pl tam są różne fajne modele, w tym te co w kh 😉
Ja kupowałam Tu:
http://www.drysdales.com/
Ogromny wybór i dobra jakość.
Polecam firmę Nocona.
Dziękuję  :kwiatek:
A ja być może niedługo po raz drugi spróbuję jazdy w siodle westowym. Wrzucę jak coś zdjęcia  😉

Zapraszam do mnie :-)

Co do kowbojek - lepiej mierzyc bo ja np mam tak wysoki przegub ze w polowe kowbojek nie wchodze
Tania, mój Boże... i po cóż Ty mi taką stronę pokazałaś?? oszalałam 🙂 kupowałaś w stanach, najpierw na adres amerykański czy prosto do Polski?
Tania, mój Boże... i po cóż Ty mi taką stronę pokazałaś?? oszalałam 🙂 kupowałaś w stanach, najpierw na adres amerykański czy prosto do Polski?

Kupowałam wprost ze stanów.Normalnie.Płaciłam kartą.Przysłali mi za 10 dni. Nakupiłam też dżinsów - bo ceny w porównaniu z naszymi -śmieszne.Teraz trochę dolary podrożały ,ale i tak się opłaca -nawet jeśli paczka zostanie oclona.
A ile kosztowała przesyłka?  Jeden ze znajomych chciał zamówić trochę towaru z jednego ze sklepów za ok 250$. Przysłali informację, że paczka do Polski będzie kosztowała drugie tyle! SZOK! nie licząc cła, czy akcyzy, czy czegoś tam jeszcze.
Tania, dzięki wielkie! no wlaśnie też jak zobaczyłam ceny jeansów to zwariowałam🙂 buty zresztą też w fajnej cenie🙂 hmm a w sumie mamy swój adres w stanach i mamy znajomych w pobliżu - mogliby nawet wysłać jako paczkę do Polski żeby za przesyłkę było mniej... no właśnie - a ile Ci wyszła przesyłka?
Horn może też przeszkadzać w jeździe w terenie - na krzaczastych i wąskich leśnych ścieżkach przeszkadza w pochylaniu się/kładzeniu celem uniknięcia spotkania z gałązkami 😉
Już nie pamiętam,ale przesyłka była albo za darmo,albo za grosze. Jak się już nakupi to dochodzi się do opcji wyboru przesyłki .I są różne.Ja też się cen przesyłek bałam,bo ludzie gadali to i owo. A wyszło z 20$ albo i nie różnie.
Teraz mi przysłali bonus /kod/ na zniżki 20% i przesyłka darmo.
No,ale ja już jestem stary klient.
Nie okradli mnie,nie skasowali kasy z karty a przesyłka była tania.
Dodofon skąd jesteś? Kiedyś o spędzie bydła chyba gadałyśmy?
Horn może też przeszkadzać w jeździe w terenie - na krzaczastych i wąskich leśnych ścieżkach przeszkadza w pochylaniu się/kładzeniu celem uniknięcia spotkania z gałązkami 😉

eee, tam
od 6 lat jeżdzę w siodle west z hornem, spędy bydła, skoki, bezdroża, krzony, rzeki, krzaczyska w górach...
nic nie przeszkadza...
bardziej przeszkadza brak czapsów i płaszcza olejaka (krzaczory z kolcami)
Tania, dzięki za informacje!🙂 to się chyba biorę za szukanie, wybieranie i będę próbowała ściągać🙂 zdecydowanie się bardziej opłaca niż kupować w Polsce😀 jeszcze raz wielkie dzięki za tego linka!!🙂
Breva- miłych zakupów.
A ja dziś widziałam u sąsiadów tajemniczego wojownika na tajemniczym koniku polskim.
Podejrzewam,że to trening przed jutrzejszym free style w Janiowym Wzgórzu.
Oj zapowiada się tam świetna zabawa. Jedziecie?
http://www.janiowewzgorze.pl/zawody2010/
Tylko że dziś są najlepsze  konkursy (z mojego punktu widzenia bo reiningu już trochę widziałam, a reszty westu wcale) i to do 16.00 łeee

Chyba będziemy w niedzielę na tym "pikniku rodzinnym", chociaż nie wiem czy nie wolę do konia pojechać 😉
Dziewczyny kolejne pytanie - musze (w końcu..) przepisać quarterkę na siebie. Mam Certificate of Registration - oryginał i dwe kopie (tak mi dano😉 ). Pytanie - mam uzupełnić i wysłać oryginał, nie? Jest gdzieś w sieci dostępne tłumaczenie? Generalnie rozumiem, ale wolę się upewnić.. (na PLQHA znalazłam ale tylko dla członków, a tym nie jestem). I ostatnie pytanie - piszą wysłać wraz z opłatą - czyli mam jakoś wpłacić na konto i wysłać potwierdzenie czy na bezczelnego włożyć do koperty?:>

obiecuję, że jak już się trochę ogarnę z westowym światem to przestanę zamęczać😉 ale póki co to dla mnie czarna magia!!
Breva,
Razem z koniem powinnaś dostać wydrukowany wzór umowy z AQHA tzn. TRANSFER REPORT http://www.aqha.com/bin/a/n/transferreport6.pdf w którym powinny być dane konia, poprzedniego właściciela oraz Twoje dane.
Wysyłasz wypełniony TRANSFER REPORT razem z CERTIFICATE OF REGISTRATION(oryginał na którym NIC A NIC nie piszesz!!!!) .
Jeśli chodzi o płatność to na samym dole TRANSFER REPORT masz miejsce na podanie numeru karty kredytowej itp.

Tania, czy o tego wojownika Ci chodzi? Konik to AQH.

Ja właśnie wróciłam z zawodów i z kliniki na Janiowym Wzgórzu.. było jak zawsze CUDOWNIE. Uwielbiam tam jeździć na zawody, świetny ośrodek, wspaniała atmosfera🙂
Zarówno zawody(freestyle reining!!) jak i kurs z Tomasem Martinkiem zaliczam do udanych - nie chciało się wracać do domu..
Mam nadzieję, że w przyszłym roku również będzie okazja, żeby odwiedzić rzeszowski ośrodek.
Właścicielom stajni i organizatorom zawodów oraz kursu należą się ogromne podziękowania, włożyli dużo pracy w to żebyśmy się mogli świetnie bawić i szkolić🙂

O tego! Widziałam tylko fragment z drogi a wcześniej Alex lonżował konika i myślałam,że konik inny.

(z facebook wrtc Furioso-fajne zdjęcia-polecam)
Daj ,daj fotki - może Tomasa M. masz ?
Myśmy się wybierali ,ale los poplątał nam dróżki.
O! Tuffy się nic nie chwali a tu konik jej został znów zwycięzcą:
Reprezentant małopolskiego BB Ranch-Bogdan Czarnik, dosiadając wałacha własności Olgi Leszczanieckiej Scorps Tuffy, wygrał klasę Senior z wynikiem 141,5 punktu. O dwa oczka mniej i tytuł Wicemistrza Polski otrzymał Lothar Konig na Arcletic Louis, wyprzedzając Aleksandra Jarmułę i ogiera Major N Smart (136,5 punktu).
(z wwr)
Rzecz dotyczy MP PZJ w reiningu.
no i Tuffy tez się nie chwali:
W programie Mistrzostw znalazła się także kategoria Młodych Jeźdźców i tutaj tryumfy święciła Olga Leszczaniecka ze Scorps Tuffy, uzyskując 138 punktów. Wicemistrzem została Zuzanna Zwierzchowska z White Miles Pepper, z wynikiem o pięć punktów niższym od zwyciężczyni. ( z www.reinig.com.pl)
😅 😅 😅 Gratulujemy!!!
Tania - ten Twój to... Czy to nie Pancho Kuby C.?
Tania - ten Twój to... Czy to nie Pancho Kuby C.?

No ja właśnie nie wiem- widziałam tylko z dwukółki przez płot.
Olga-BRAVO  😅 😅
Dodam,że dzielny konik Olgi/Tuffy jest jej rówieśnikiem.
a Americana za pasem ;-)
Owa AMERICANA
-jakby ktoś nie wiedział.
Byłam na Janiowym w niedzielę ale widziałam tylko juniorów, bo potem nie dałam rady się wepchnąć na halę :/
A szkoda 🙁
Dodam,że dzielny konik Olgi/Tuffy jest jej rówieśnikiem.

...i chodzącym dowodem na to, że "aqh są zajeżdżane za wcześnie i zbyt mocno eksploatowane za młodu, co powoduje wczesny koniec kariery sportowej"  😁

Tuffy ma 16lat a Olga ma 20lat🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się