Tusia,Ja to się może chwalić nie będę:P Chociaż nie twierdzę, że było źle bo przejazdy miałam na 68-68,5 pkt więc chyba tragedii nie ma - mam nadzieję hihi
Może zacznę znowu jeździć, a nie wozić się.. to będę się lepiej czuć na zawodach.
Ale jeśli chodzi o resztę drużyny no to chyba pochwalę się za nich🙂
Bogdan Czarnik i Lothar Koening wystartowali w CRI. Obaj zawodnicy mają już kwalifikacje na WEG 2010! Jeśli wszystko dobrze pójdzie to do Kentucky pojedzie drużyna reiningowa w składzie: Bogdan Czarnik, Lothar Koening oraz Aleksander Jarmuła 🙂
W weekend były zawody reiningowe czeskiej federacji jeździeckiej. W sobotę w konkursie futurity Rafał Dolata na JM Little Reckless wywalczył 2 miejsce z wynikiem 138 punktów, dzień później wygrał ten sam konkurs z wynikiem 138,5.
Bogdan Czarnik na Brat With A Gun - 2 miejsce w open i.. 141 punktów!! 😀
Ania Elżbieciak na KS Whizaway wygrała juniorów - 138 punktów 🏇
Ja pierwszy raz miałam okazję startować w Czechach w zawodach czeskiej federacji jeżdzieckiej.. i powiem Wam.. inny świat. Czesi są te 10 lat do przodu w westernie i to widać. Sporo dobrych koni i zawodników (w niedzielnym konkursie open żeby stanąć na podium trzeba było mieć 71 punktów.. a u nas w Polsce na ligowych zawodach rzadko kiedy można pooglądać takie przejazdy).
Jak zobaczyłam listę startową sobotniego konkursu amatorów to byłam w szoku - 31 koni w konkursie!! Żeby się zmieścić w pierwszej 10 trzeba było pojechać średnio na 67,5-68 pkt. I tak właśnie być powinno😉
U nas jak jest na jednych zawodach 15 koni w konkursie reinignowym no to jest już sporo hihi 🤣
Ale cieszy fakt, że udało się przywieźć kilka pucharów i flots 🙂
Jeszcze kilka zdjęć:
Zwyzięzca sobotniego open - Tomas Martinek i Holi Jac Daniels

Drugie miejsce sobotniego open dla Bogdana i Kadie:

Trzecie miejsce w CRI dla Bogdana i Scorps Tuffy:

Ania wygrała konkurs młodzieżowy:

Dekoracja rodzinna hihi:

I na koniec ja i Tuffy:

edit: zdjęcia się pomieszały :P