Forum konie »

Styl western (dawniej kącik)

Tusia,
Ja to się może chwalić nie będę:P Chociaż nie twierdzę, że było źle bo przejazdy miałam na 68-68,5 pkt więc chyba tragedii nie ma - mam nadzieję hihi
Może zacznę znowu jeździć, a nie wozić się.. to będę się lepiej czuć na zawodach.
Ale jeśli chodzi o resztę drużyny no to chyba pochwalę się za nich🙂
Bogdan Czarnik i Lothar Koening wystartowali w CRI. Obaj zawodnicy mają już kwalifikacje na WEG 2010! Jeśli wszystko dobrze pójdzie to do Kentucky pojedzie drużyna reiningowa w składzie: Bogdan Czarnik, Lothar Koening oraz Aleksander Jarmuła 🙂
W weekend były zawody reiningowe czeskiej federacji jeździeckiej. W sobotę w konkursie futurity Rafał Dolata na JM Little Reckless wywalczył 2 miejsce z wynikiem 138 punktów, dzień później wygrał ten sam konkurs z wynikiem 138,5.
Bogdan Czarnik na Brat With A Gun - 2 miejsce w open i.. 141 punktów!!  😀
Ania Elżbieciak na KS Whizaway wygrała juniorów - 138 punktów  🏇
Ja pierwszy raz miałam okazję startować w Czechach w zawodach czeskiej federacji jeżdzieckiej.. i powiem Wam.. inny świat. Czesi są te 10 lat do przodu w westernie i to widać. Sporo dobrych koni i zawodników (w niedzielnym konkursie open żeby stanąć na podium trzeba było mieć 71 punktów.. a u nas w Polsce na ligowych zawodach rzadko kiedy można pooglądać takie przejazdy).
Jak zobaczyłam listę startową sobotniego konkursu amatorów to byłam w szoku - 31 koni w konkursie!! Żeby się zmieścić w pierwszej 10 trzeba było pojechać średnio na 67,5-68 pkt. I tak właśnie być powinno😉
U nas jak jest na jednych zawodach 15 koni w konkursie reinignowym no to jest już sporo hihi  🤣
Ale cieszy fakt, że udało się przywieźć kilka pucharów i flots 🙂

Jeszcze kilka zdjęć:
Zwyzięzca sobotniego open - Tomas Martinek i Holi Jac Daniels

Drugie miejsce sobotniego open dla Bogdana i Kadie:

Trzecie miejsce w CRI dla Bogdana i Scorps Tuffy:

Ania wygrała konkurs młodzieżowy:

Dekoracja rodzinna hihi:

I na koniec ja i Tuffy:

edit: zdjęcia się pomieszały :P
ovca a do kogo trzeba się zgłosić żeby się zapisać na słuchacza?
Dyra do nikogo, po prostu przychodzisz i płacisz 🙂 szkolenie startuje od 8.00.
Dzięki ovca :kwiatek: i to jest na Partynicach? czy coś mi się pomieszało?
West Cyfrowo:
Red Dead Redemption

No to całkiem ciekawe, sporo realizmu, a Ja nie mam czasu na gry... ale lipa.
i to jest na Partynicach? czy coś mi się pomieszało?

tak, na Partynicach. A już za dwa tygodnie międzynarodowe zawody  🏇
No już niedługo zawody, jak dobrze pójdzie to coś wystartujemy w amatorach  🏇
No, to będzie spora voltowa ekipa, Wichurkowa, Dyra, Neriel, może nawet Tuffy  🏇
Ovca,
Zrobię wszystko, żeby przyjechać z koniem. Ale zobaczymy jak to będzie.. Chciałabym wystartować bo z tego co widziałam to sporo reiningu będzie!! Więc ja się piszę na reining i horsemanship🙂
Przyjechać.. przyjadę!! Zobaczymy czy z koniem czy z samym aparatem hihi  😉

A póki co sesja.. więc wracam do historii gospodarczej świata :P
Ja będę razem z Adą, jeszcze Jessy dojdzie. Robimy voltove spotkanie? 😀
Ja jestem jak najbardziej za żeby zrobić voltowe spotkanie  😅
Jak dobrze pójdzie to tez pojadę bo mam problem z dowiezieniem tam koni... Nie no,na te zawody to nawet sama sobie je tam zaciągnę😀
Wichurkowa rajdem jedź  😁
Hahah z Tuffy sobie zrobimy rajd do Wrocka😀
Dziewczyny, to tylko jakieś 250 km...spokojnie w tydzień dacie radę, jakbyście się mocno sprężyły, to nawet w 5 dni  😂

Ja jestem jak najbardziej za żeby zrobić voltowe spotkanie  😅

jasne!  😅

a na szkoleniu w lipcu kto będzie?
Tylko 250km...pfff żaden problem😀

A na szkoleniu jak się znajdzie dla mnie miejsce to będę..
właśnie co do szkolenia, Miejsc juz nie ma??? ❓
No ekipa będzie duuuza 😁 dobrze bedzie co oglądać 😅
Miejsc juz dawno nie było,przed zorganizowaniem tego szkolenia juz był komplet...
Wichurkowa,
Może lepiej konie do jakiejś bryczki i pojechać bryczką?
Mnie z koniem nie będzie we Wrocławiu.
Przyjadę z canonem haha🙂
Tuffy do pługa je zaprzągne,haha
Ale dobrze że chociaz Ty będziesz :kwiatek:
Już napisałam w wątku wrocławskim.;-) Ja będe przez 3 dni. Ubrac się w jakąś charakterystyczna koszulkę?
koszulkę z wiedzmą,hehe🙂
Trzeba ustalić jakiś znak rozpoznawczy  😉

A na szkoleniu będę ale jako wolny słuchacz, bo tak jak Wichurkowa pisała, miejsc już nie ma żeby z koniem sobie przyjechać.
Oj widzę że i na ławeczkach będzie ciasno podczas szkolenia,
a jak pierwsze wiadomości dostałam od organizatora nie sądziłam że się tak lud na wiedzę połasi ale to krzepi 😀😀
wiec mi tam proszę kawałek grzędy zarezerwować  😅

No ale bo by było to i na prowincjach też się szkolimy w zeszłym tygodniu zakończyliśmy kurs na przodownika GTJ PTTK w stylu West
udało mi się w końcu zdjęcia przygotować.
nie było lekko deszcz, (jak to zawsze w Jaworzynie, pot i łzy ale wszyscy dali radę)

Ovca jak tam wyszły zdjęcia które ty robiłaś??
🤣
http://picasaweb.google.pl/metaranch/KursNaPrzodownikaGorskiejTurystykiKonnejPTTK?feat=directlink
Świetne fotki.
Kasik oto i one  😁
http://re-volta.pl/galeria/album/799
Drodzy westowcy, wie ktoś może, czy  na lipcowe zawody w Roleski Ranch można przyjechać jako widz? I ewentualnie żeby robić zdjęcia takim pólprofesjonalnym aparatem, czy trzeba jakąś akredytację?
Można przyjechać- a nawet należy  😁
Akredytacji nie musisz mieć.
A czy jest szansa na dobre miejce przy barierce? 😀 znaczy, nigdy tam nie byłam i nie wiem, czy miejsca jakoś numerowane, czy wolna amerykanka 😉
http://picasaweb.google.pl/AleksandraAlicja/UgniewoZawody?authkey=Gv1sRgCLn7hfyxysGQew#
Zdjęcia z Ugniewa- na razie trail i pleasure, za chwilę dodam reining amator i szybkościówki. Cielaki dopiero jutro  😡
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się