Forum konie »

Styl western (dawniej kącik)

Dyra, czy te zdjęcia można gdzieś obejrzeć w sieci??🙂
Tuffy chyba nie bo je dostałam na prywatna skrzynkę
Dyra no wreszcie! pięknie się prezentujecie 🙂

Karolass, drugi kasztan w tym kłusie jaki zwinięty w rogala, aż miło patrzec na takie konie  😍
Pinesska dziękuję bardzo , cieszę się że się podobamy  😡
Dyra zdjecie super 😅 jeszce go nie wiedizłam 😀
A czy ktos juz wie o której jutro sie wszystko zaczyna w RR ranch?? 😀 Bo ja nigdzie programu nie moge znalesc.... 🤔
Sobota/Saturday, 8. maja/May 8th (show I):
- Otwarty trening na głównej arenie od godziny 6.00-7.30, free warm-up in the main arena from 6 a.m. to 7.30 a.m.
- 8.00 – 8.40 - NRHA Intermediate Open
- 8.45 – 9.00 – przerwa/break
- 9.05 – 10.10 - NRHA Rook...ie
- 10.15 – 10.30 - przerwa/break
- 10.35 – 11.10 - NRHA Snaffle Bit Hackamore Open
- 11.15 – 11.30 – przerwa/break
- 11.35 – 12.35 - NRHA Limited Open
- 12.35 – 13.30 PRZERWA/BREAK
- 13.30 – 15.00 - NRHA Youth 14-18, NRHA Youth 13 & under
- 15.05 – 15.25 - przerwa/break
- 15.30 – 16.20 - NRHA Novice Horse Open
- 16.25 – 16.40 - przerwa/break
- 16.45 – 17.20 - NRHA Non Pro
- 17.25 – 17.45 - przerwa/break
- 17.50 – 18.30 - NRHA Open (10.000 USD added)
Niedziela/Sunday, 9. maja/May 9th (show II):
- Otwarty trening na głównej arenie od godziny 6.00-7.30, free warm-up in the main arena from 6 a.m. to 7.30 a.m.
- 8.00 – 8.40 - NRHA Intermediate Open
- 8.45 – 9.00 - przerwa/break
- 9.05 – 10.20 - NRHA Ro...okie
- 10.25 – 10.40 - przerwa/break
- 11.45 – 12.15 - NRHA Snaffle Bit Hackamore Open
- 12.20 – 12.35 – przerwa/break
- 12.40 – 13.30 – NRHA Limited Open
- 13.30 – 14.30 PRZERWA/BREAK
- 14.30 – 15.35 - NRHA Youth 14-18, NRHA Youth 13 & under
- 15.40 – 15.55 - przerwa/break
- 16.00 – 16.40 NRHA Novice Horse Open
- 16.45 – 17.00 - przerwa/break
- 17.05 – 17.40 - NRHA Non Pro
- 17.45 – 18.00 - przerwa/break
- 18.00 – 18.40 - NRHA Open (2.000 USD added + 5.000 USD for the winner)

wujek Google zawsze pomocny  🏇

[quote author=wiedźma link=topic=27.msg577623#msg577623 date=1273132169]
Dziewczyny, znalazłyście kiedyś ładne koszule w second-handach? Bo nie wiem, czy opłaca mi się iść szukać. 😵
[/quote]

Na allegro można znaleźć mnóstwo fajnych golfów do pleasure za grosze, a jeśli chodzi o koszule- kupujesz zwykłą koszulę, biegniesz do pasmanterii, kupujesz cekiny, naszywki etc i szalejesz  😁
ovca wielkie dzieki!!! 😅
ovco, boję się jednak, ze jak wpiszę golf, wyskoczy mi 400386930 różnych opcji, w tym golfy do takiego ''zwyłego chodzenia''.😉 Nie wiem, jakim zwrotem mam się posłużyć, żeby znaleźć cos ładnego. 👀
Trzeba mieć trochę cierpliwości, i wpisywać różne "golf koronka, półgolf cekiny, golfik cyrkonie..."  😁
ja mam 3 szafie chyba z 4 golfy z allegro, za każdy zapłaciłam jakieś,,,15? 20 zł?  😂

i musisz się liczyć z tym, że 85 % tego, co zobaczysz, to będzie straszna tandeta  😵
[quote author=Pinesska link=topic=27.msg579124#msg579124 date=1273239076

Karolass, drugi kasztan w tym kłusie jaki zwinięty w rogala, aż miło patrzec na takie konie  😍
[/quote]

Dziekuje, milo to slyszec 🙂 Swoja droga to pewna anegdota. Robilismy akurat zdjecia do artykulu, ktory ukazal sie w majowym Swiece Koni. Rozprezalam trenerowi kasztana, po czym podszel i stwierdzil, ze nie da rady bardziej rozluznic konia i to on porobi mi zdjecia, a nie, jak pierwotnie mialo byc, ja jemu  😂 Kasztan jest super, swoja droga jego ojciec to Leo, ktorego zdjecia tez wstawilam. Cuttingowe koniska.
Na razie nie mam więcej zdjęc z moich przejazdów ale jak cos dostane to wrzuce🙂
Ja na Hollywood Amberqueen
Widziałam Was ,widziałam!  😅
I jak sie przejazd podobał?hehe🙂
I jak sie przejazd podobał?hehe🙂

Podobał  mi się koń. A przejazd mniej.
/nie gniewaj się  :kwiatek:/
Popracujecie jeszcze i będzie OK.
Potencjał macie na pewno.
Była silna obsada w Twoich konkursach.
Z kim trenujesz?
Nie gniewam się🙂 Wiem że jeszcze dużo musimy popracować,tzn.bardziej ja niż koń🙂 Jeżdżę reining tak już regularnie od roku,trenowałam z Sasza. Generalnie teraz przez około 6mies jeździłam sama bo Sasza miał ten wypadek,i przez ten czas miałam kilka treningów z nim.
To Saszka Cię wyuczy na pewno.
Miło było go spotkać nawet kulejącego.
Trenujcie mocno-będzie fajnie.
A ja nie widziałam. Jaki to był konkurs, ten dla juniorów?  Tam mi się strasznie podobał ten chłopak na takim malutkim izabelowatym koniu, świetny był ten koń 🙂
Byłam w niedzielę od 14.30, fajnie było 🙂

Taniu gdzieś ty się podziewała, spotkałam tylko Tresera 😉

(P.s. mój koń rozpoczął z sukcesem przygodę z karuzelą 😉 )
Minęłyśmy się .Ja w niedzielę wyjechałam około 14😲0 i oglądałam już finały w necie.
Na konia w karuzeli kuknę Ci dyskretnie przez dziurę w płocie w weekend.
hej 😉
kto z Was wybiera się w ten weekend do Koryt (Golden Horse) na zawody?
zawodnicy westowi praktycznie się już zjechali, czekamy na klasyków 🙁
Borys- ilu się zjechało? w sumie tych arabów westowych mamy jak na lekarstwo (naliczyłam...6? 7?)
trochę więcej niż 6 🙂
W western pleasure było 7, w szybkościówkach po 5, w trailu 5, ale najwięcej było w ujeżdżeniu 🙂😉 samych westowych było w sumie chyba 11 lub 12

Dorota Kuska zajęła dwa razy pierwsze miejsce w horsemanship i western pleasure, Marek Suliga w reiningu, Ewa Skwarczyńska Wierzchosławska była pierwsza w beczkach, tyczkach, trailu

A jak poszło Ani na Hrabinie?  🏇
Ania druga w tyczkach, duga w beczkach, 4 lub 5 ta w pleasure, dziś jedzie reininig freestyle open
Pogoda chyba im nie dopisała...🙁

Mam pytanie jak dokładnie się rejestruje konia w NRHA?
No pogoda chyba kiepska... ktoś może wie jakie punkty były w reiningu??

Daga, zerknij na to😉
http://www.nrha.com/forms/2010/complicense.pdf

Ktoś się wybiera do Klary Salkovej w czerwcu??
Jest kurs z Mattem Millsem!!!! później CRI i zawody CFJ🙂
W lipcu na Partynicach będzie 4dniowe szkolenie z Ricardo Bordignon, dwa dni pleasure i traila, dwa dni reiningu  🏇

a co do pogody w Korytach- to jest tam hala, więc chyba nie było tak źle 😉
owszem jest hala🙂 ale na zewnątrz zawsze fajniej.. tam jest spora arena 40x90 z tego co pamietam  😀
Ovca wiesz dokładnie, którego jest to szkolenie?? Ty będziesz coś startować w tym sezonie??🙂
1-4 lipca, ale to nieoficjalne źródła  😁

narazie startów nie planuję, ale ostatnio dużo się u mnie zmienia- więc może i to? 😉
Aaaaaaa będzie Ricardo!!!! 😅 Ja już się zapisuje😀 Dzieki Olga,ja nie mogłam tego znaleźć,hah
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się