Forum konie »

Styl western (dawniej kącik)

Forumowa Dyra startuje  🏇
Moja koleżanka też startuje! 😵 Więc trzymać kciuki.
Ja chyba muszę trzymać kciuki za połowę zawodników, bo ekipa dość znana  😁

edit: o, i niespodzianki widzę w listach! niektóre konie pozmieniały jeźdźców i kluby  🏇
Za moją koleżanką trzymaj proszę całą stopę. 😍 A tak to dla każdego po jednym paluszku.
wiedźma na szczęście tych palców mam trochę  😂
chętnie potrzymam, pytanie, za kogo 😉
Zawodniczka startująca na koniu Krewa, w pleasure i tralu amator. 💃
Kilka zdjęć z dzisiejszych zawodów 😉
http://re-volta.pl/galeria/album/632
Startowałam Trail amator ale oczywiście spierniczyłam side pass  źle pewnie napisałam nazwę) i zagalopowanie i cóż wyzerowano mnie, ale pierwsze śliwki robaczywki, na rozprężalni było super ale jednak wyjazd na arenę spowodował straszną tremę u mnie i stres.
Ale z kobyły jestem bardzo zadowolona 🙂
dyra,
super!!
niestety western jest jak ja to mówię "nieuczciwy"
nie ma punktów karnych, od razu dyskwalifikacja  🙄
Witam!
Dodofon ,  Dyra napisała że została wyzerowana a nie zdyskwalifikowana a to zasadnicza różnica.
W westernie też są punkty karne ale jak sie nie wykona jakiegoś elementu lub pomyli schemat to tak jak w skokach następuje dyskwalifikacja to w westernie wyzerowanie.
Witam!
Dodofon ,  Dyra napisała że została wyzerowana a nie zdyskwalifikowana a to zasadnicza różnica.
W westernie też są punkty karne ale jak sie nie wykona jakiegoś elementu lub pomyli schemat to tak jak w skokach następuje dyskwalifikacja to w westernie wyzerowanie.

no wiem Marku, wiem,
oczywiście wiem też, ze to zasady odgórne ;-) tak jest i już
ale zawsze smutno, że wyzerowanie  😉

ja to zawsze porównuję np do skoków - jak sie zrzuci drąg, czy przekroczy czas dostaje sie punky karne - być może jest to bardziej oczywiste ;-)
Witam!
Smutne ale można sobie popatrzeć na arkusz  sędziowski i dowiedzieć się jakie elementy należy poprawić?
Każdy start to super trening w ekstremalnych warunkach a to procentuje.
Cieszę się,że kącik west żyje i puchnie. I z re-voltowych zawodników też się cieszę.
No,to teraz chyba w kalendarzu Weikersdorf i już 4 spins w RR?
Czy ktoś z re-volty pojawi się na arenie?
Tuffy?
Nasze młode zawodniczki ostro trenują . Będzie na co popatrzeć. 😅
Tania, jeszcze w kalendarzu wcześniej zawody w Jaworzynie (pierwszy trail extreme-bedzie wesoło  🏇 ) i MP arabów- pojechałabym, ale trochę się martwię o frekwencję, głupio jechać przez pół polski żeby obejrzeć kilku zawodników... 👀
Ovca- a czy ten Neriel z Twoich zdjęć to taki mały chudy (może już nie chudy) gniady folblucik?
Wrocławski rodowity?
Tak, dawna własność Uniwersytetu Przyrodniczego 😉
Pamiętam, jak uwielbiał się tarzać z jeźdzcem na grzbiecie  😁
Masz jakieś zdjęcia w "okazałości" ?
Pierwsze w galerii 😉
Wróciłam z kursu z Wojtkiem!

Było baardzo fajnie, Wojtek bardzo nas pochwalił za tą robotę, a zobaczył nas po raz pierwszy po roku. Koń został znowu powyginany, posprawdzany z każdej strony i w każdym chodzie. Robimy przygotowania do lotnej, trzeba szlifowac, ale najważniejsze, że idziemy w dobrym kierunku, trener Kuba też się nasłuchał miłych rzeczy.

Tak to mniej więcej wyglądało:

Tania, na arenie nie.
Ale chyba Wichurkowa się pojawi🙂

Kilka zdjęć z weekendu na Partynicach:

więcej:
http://s751.photobucket.com/albums/xx157/scorpstuffy/Partynice-april/
Ovca - w ogóle Cię nie widziałam. Jak byłaś ubrana? I będziesz na zawodach u Marka Miśka? 🤬
Dyra- i tak gratulacje, że wystartowałaś.
Pinesska- dawno was tu nie było, ale piękniejecie. 😅

A ja, jako luzak naczelny konia Krewa, stojąc wczoraj razem z nią na rozprężalni, zobaczyłyśmy ogromny billboard... Kryśka krzyknęła ''Buty, przecena!!!'', więc czym prędzej pognałyśmy do najbliższego sklepu obuwniczego. 😜 Wróciłyśmy wymiętoszone (patrz ja), rozwalone (patrz ja), rozczochrane (patrz Kryśka i ja) oraz zmęczone (patrz obydwie). 😂
Jessy zdążyła nas uchwycić, a ja postanowiłam to zdjęcie zatytułować WYYYYYYYYYYPRZEEEEDAŻŻŻŻ 💃

ps. zazwyczaj wyglądam lepiej. 😎
uwielbiam jeździć w siodle west
boskie zdjęcia
[quote author=wiedźma link=topic=27.msg567534#msg567534 date=1272306479]
Ovca - w ogóle Cię nie widziałam. Jak byłaś ubrana? I będziesz na zawodach u Marka Miśka? 🤬
[/quote]

miałam fioletowe spodnie, czarną koszulkę i ciemne okulary 😉 u Marka będę, ale nie wiem jeszcze, czy w sobotę, czy w niedzielę (program był u nich na stronie, ale się zmył  🤬 )
To byłaś ty? Przechodziłaś kilka razy obok mnie, jak stałam z Kryśką przy przyczepie.😀 Ja siedzę dwa dni, podejdź, jak nas rozpoznasz.
Siedziałaś przy przyczepie jak szłam do samochodu po łańcuszek? Mam nadzieję, że nie widziałaś moich żałosnych prób włamania, dopóki nie zorientowałam się, że to nie to auto  😂

Teraz już wiem jak wyglądasz, będzie łatwiej 😉
kurcze,szkoda że nie dałam rady pojechać bo widzę ze zawody rewelacyjne🙂

Tania-tak jak wspominała Olga ja bede na R4S🙂
kurcze,szkoda że nie dałam rady pojechać bo widzę ze zawody rewelacyjne🙂

Tania-tak jak wspominała Olga ja bede na R4S🙂

Cieszę się. Jeszcze mi rozszyfrujcie nick Wichurkowa w realu to będę trzymać kciuki.
Dagmara M. 😉
Wiedźma dziękuję bardzo 🙂

U Marka Miśka już będę od piątku z kobyłą, startujemy a co, ja podchodzę do tego na zasadzie treningu i żeby kobyła obyła się ze wszytstkim co ją tam otacza 🙂 i mam nadzieję że w przyszłości będzie coraz lepiej 🙂

Kogo spotkam u Marka na zawodach ??  😎
Dagmara M. 😉

hahah😉 Dagmara M. na Hollywood Amberqueen🙂 Pewnie będę jedyną Dagmara na zawodach🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się