Forum konie »

Styl western (dawniej kącik)

witam, witam🙂 melduję się tutaj po raz pierwszy ale mam nadzieję nie ostatni😀 gdyż, ponieważ w niedzielę jedziemy oglądać 3 klaczki quater horse i jedna z nich prawdopodobnie pod koniec lutego albo nawet od razu w niedzielę trafi do naszej stajenki😀 mój tata marzy o quarterze, a ja nie oponuję - wreszcie będzie koń do jazdy west (bo mojego Bandziora nie miałam serca przekładać na west - za fajnie podskakuje🙂 ) także spodziewajcie się mnie tutaj częściej😀
Dyra, zakup z US and A  😎

Breva no pięknie! trzymam kciuki za zakup konia!

Figaro.Winner fajny konik, co to? do jakich konkurencji się przygotowujesz?

Wiedźma, spóźnione dziękuję 🙂 Było super, jednak do żadnej stajni nie dotarłam, musiałam się obyc poklepaniem koni na krupówkach 🙂
http://wwr.com.pl/wiadomosci/ze_swiata/Anky_Van_Grunsven_wystartuje_w_CRI_na_Western_Horse_Show.html

No i się doczekaliśmy Anky na arenie już serio.
Bardzo jestem ciekawa .
Bardzo jestem ciekawa .
żaden rynek nie może się marnować...ciekawe jakie kolory padów zaproponuje pod kulbaki...i jakie pole do popisu jeżeli chodzi o odzież, juz widzę oczami wyobraźni te profesjonalne do jazdy west dżinsy z napisem "anky"
...jak widać każdy chce kawałek smakowitego tortu, nawet kosztem upokorzenia..."kompromis z rzeczywistością" jak mówią hipokryci 🙄
Na pewno pojawi się cała kolekcja westowych ubrań i ludzkich i końskich.
Ale ciekawe będzie podejście sędziów,widzów i zawodników do nowej gwiazdy.
Przedziwny zwrot w karierze .
Reining na dobre wkracza na salony FEI i być może sen o dołączeniu go do dyscyplin olimpijskich się spełni.
Anky to poważny ambasador.
Widać klasyka potrzebuje dolewki nowej krwi i wietrzenia .
Idzie nowe.
Jeźdzcy west muszą troszkę popracować nad podstawami klasycznymi a klasycy wrzucić na słynny westowy "luz".
Magda Pawłowicz u nas wyprzedziła Anky i znalazła tę drogę wcześniej.  😁
ja też nie lubię Anky i mówiąc szczerze wcale mnie nie dziwi,że sprzedaje sie do końca i wszędzie...ale mimo wszystko bym jej nie obrażał porównaniem z dziewczyną, co za "klasycznych" czasów jeździła jakieś marne regionalne konkursy...
a to że west zacznie być traktowane jak sport jeździecki przeraża mnie najbardziej...ta afiliacja Anky jest najniebezpieczniejsza, bo tak, to niech sobie zarabia kobita 😁
Anky pewnie się nie obrazi. Porównanie z Magdą było takie raczej żartobliwe .
Powinnam napisać w zasadzie,że to Pan Trener Wojciech.M był pierwszy?
Ale być może w Kentucky na jednej arenie staną Anky i nasi reprezentanci .
To przenikanie się dwu światów będzie ciekawe.
Dla osób o takim konserwatywnym podejściu jak ty -też.
Myślisz,że to jakaś tylko chwilowa moda czy tendencja jaka się utrzyma?
A! Właśnie! Może ty,wrotki będziesz wiedział:
Pani ze sklepu ze sprzętem west mówiła mi,że klasycy skaczący kupują westowe "czanki" .
Nie bywam na zawodach klasycznych ,więc nie wiem.
Pojawiają się takie kiełzna na parkurach? Czy tylko do treningu są używane?
Breva skąd kupujecie konie? 😉
Tylko czekać jaka jakiś wielokrotny mistrz świata w reiningu na ujeżdżenie się przerzuci z dnia na dzien i powalczy o kwalifikacje na MŚ  🥂
ovca, klaczucha będzie pierwszym AQH i póki co ośrodek w Jankowej nie ruszy to ostatnim (bo nasza obecnia stajnia jest na 4 konie i z nią będzie full😉 ). A w niedziele jedziemy do Furioso (do p. Aleksa J.) żeby w pierwszej kolejności zobaczyć co on ma u siebie. Jeśli będzie ok to bierzemy od razu🙂
breva- gratulacje.😉

kowboje i kowbojki-potrzebuje natychmiastowej pomocy. Szukam zdjęć z zawodów westernowych, min. takich zawodników jak Tomasz Turkowski, Jacek i Maja Grobelni, Roberta Nejdory, Michała Żarnawskiego. Mile widziane zdjęcia z Karpacza i z Mistrzostw Polski październikowych, Roleski 4 Spins. Serdecznie proszę o pomoc, i mam nadzieję, że macie dużo linków do pokazania.^^
http://www.westernsport.pl/
tu popatrz w archiwa może?
Breva -a do nas zajrzysz towarzysko? To się jakoś uczeszę czy ogarnę na tę okazję.
Westuszki? A tego Pana znacie? Ciekawa biografia 🙂
http://www.cowboydressage.com/home.html
Wiedźma- tutaj jest dużo albumów, również z ostatnich i przedostanich mp 😉
http://s281.photobucket.com/albums/kk226/johnny_western/
Tania, hihi a pewnie zajrzę😀 chłopaka chce wziąć żeby mu Żukowice pokazać, więc pewnie go wyciągnę też "na górę"🙂 niech zobaczy jak jakie cuda tam macie i zaliczy opad szczęki, a co😀
Breva-jak bys nic nie znalazła to ja mam 3 aqh for sale😀
Breva to super, czekam na zdjęcia jeśli dokonacie zakupu  🏇

Pineska poszło PW 😉
Westuszki? A tego Pana znacie? Ciekawa biografia 🙂
http://www.cowboydressage.com/home.html

sporo o tym panu mówił Miller na swojej konferencji.

ja podjęłam dziś ostateczną decyzję o tym, że (jeśli nie stanie się cud-a to całkiem częste u mnie ostatnio  😂 ) w tym sezonie będę na zawodach tylko kibicować i luzakować.
w sumie się cieszę  💃
ovca a czemu?
Oficjalna wersja jest taka, że ze względu na maturę mam mniej czasu, i nie zdążę przygotować konia do startów (kobyłka miała rok przerwy), a na mniej oficjalną nałożyło się dużo różnych "małych" spraw i nowych kierunków 😉
Breva, witamy po radosnej stronie zycia!  👍

a my bylismy teraz na kursie z Fappanim, bardzo milo spedzony czas i mozna bylo podpatrzyc wiele nowych rzeczy.

Pare fotek Blue, ma na nich cale cztery dni. Dzisiaj widzialam ja po tygodniowej przerwie i rosnie jak na drozdzach, kantar musialam poszerzyc o dwie dziurki  😁

Od poniedzialku rusza moja nowa strona internetowa...  😎

Karolass, Ona jest przepiękna

Bardzo jestem ciekawa .

W reiningu? A nie w bronc riding ?? 😜
Karolass dziewczynka jest sweet  😍
Karolass- mała lewy profil ma prawie-jak-Gunner   😍
ma już imię?
ovca- właśnie tam szukałam i nie znalazłam jeszcze zdjęć mnie interesujących. Posiadasz może jakieś własne?
Tomek T- www.tomaszturkowski.pl

Robert N- www.ranch.pl (poszukaj w zakładce nasze konie, tam z zawodów coś powinno być )

i podrzuć maila, coś się znajdzie na pewno w czeluściach mojego dysku 😉
mam pytanie natury laickiej- co to jest jog?
Jog jest to skrócony kłus o zredukowanej fazie lotu. Koń powinien jednak na tyle odbijać się od ziemi, aby przy niewielkim zgięciu nadgarstków nie ciągnąć kopytem po ziemi
Mam pytania co do siodla typu west.
Otoz:

Czy nie jest ono za duze dla tego konia? Czy siedzisko nie jest zbyt wysuniete do tylu i czy moze sie to dla konia zle skonczyc? Czy popreg jest dobrze podpiety? Jak sprawdzic, czy siodlo dobrze lezy, czy nie obciera, czy koniowi jest wygodnie?
Pomijam kwestie czapraka 🙂 wiem, ze jest za maly i ze powinien byc pad.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się