Forum towarzyskie »

Co macie w swoich torebkach?

wlasnie oproznilam swoja torbe i stwierdzam, ze jestem przenudna w porownaniu do Was 😉

pomijajac papierki po czekoladzie, zuzyte chusteczki 😡 i troche luznych kartek znajduja sie tam:
-portfel
-komorka
-klucze
-pomadka ochronna
-znizki do subwaya
-pioro
-dlugopis
-piornik
-notatki
-ksiazka do czytania
-ksiazka na uczelnie
-indeks
-tabletki na alergie
-tabletki na zoladek
-tabletki przeciwbolowe
-podpaski
-chusteczki odswiezajace
-krem do rak
-cukierki dla konia
-chusteczki chigieniczne
-ciasteczka dla psa
-zuzyte bilety komunikacji miejskiej

czasem dochodzi do tego woda mineralna, kaganiec dla psa, cos do jedzenia, jeszcze wiecej chusteczek chigienicznych i jeszcze wiecej ksiazek/notatek/zeszytow na uczelnie 😉

[quote author=Notarialna link=topic=26271.msg624156#msg624156 date=1276779207]
Edytka, Ty jeszcze za witch ganiasz? 😁

nigdy nie byłam fanką witch, ale lubie kolorowe kalendarze. obojętne mi co mają na okładce.

Edytka jak się sprawdza shewee? jak cenowo u was?

za wersję extreme (z dodatkową przedłużką i rózowym pudelkiem) zapłaciłam ok 50zł. sprawdza sie bardzo dobrze, ale nie obeszło się bez testów pod prysznicem  🤣

[/quote]
może mam już dziecko i jestem w związku z tym "używana",ale jeszcze nie tak stara...o czym wy rozmawiacie?
Ktoś, o tym urzadzonku do sikania na stojaco 🙂
http://www.shewee.com/newstore/
o tym jak będąc kobietą wysikać się w ekstremalnej sytuacji na stojąco;]

kiedys o tym było w innym wątku
jestem zacofana  😡
Na moim zdjęciu masz P-mate takie różowawe tekturki jednorazowe do tego samego;]
Ktoś nie jesteś sama, ja tez  nie wiedziałam co to jest. Jestem w głębokim szoku, że cos takiego istnieje. Jak tego sie używa możecie jakos to opisać? Można to kupić w Polsce? Ja też chce sikać na stojąco! 😁

edit znalazłam, nazywa się urinelle. Mozna kupić na allegro, zamawiam 😀
http://www.p-mate.pl/ tu masz jednorazówki
sprawdza się w drodze kiedy nie ma jak się wysikać, na ogniskach
i
a propos rozmowy o sikaniu na stojąco- tak wygląda moje shewee (wersja extreme- z pudełkiem i dodatkową przedłużką):
Ale fajny wynalezek.  😉

Moja torebka na dzień dzisiejszy:
Kilka zeszytów
Książki od fizyki
Zapałki
Kosmetyczka pełna błyszczyków, podpasek i tamponów oraz mascara, kredka do oczu i cień do oczu, lusterko
papierek po princepolo
kolczyki
słuchawki
parasolka
klucze
portfel
telefon
paczka po gumach do rzucia
kawałek papieru toaletowego
wyrzuta guma zawinięta w chusteczkę
Krem do rąk
Perfumy
Musicie miec wielkie torby,a nie torebki 😁 Ja w swojej torebeczce mam dowód,legitymacje,telefon,słuchawki,szczotkę do włosów,kase,długopis-czasem pomadkę albo gumę do żucia 😉
Najczęściej noszę trobiszcza, nie torebki. Najdziwniejszą rezczą była chyba 2-kilogramowa wątroba wołowa, którą musiałam jakoś upchnąć, idąc na kolację ze znajomym. I ten stres, zeby mi przypadkiem nie wypadła.
izydorex, możesz coś więcej napisać na ten temat? 😎
znalazłam na bukecie jaies zdjęcie starej...ale to nie jest ta wersja ze stringami
Ktosina miałaś w torebce naraz 4 paczki fajek?  😲 🤣

Izydorex o mamo, jak powiedziałam sobie na głos, że musiałaś uważać, żeby Ci wątroba z torby nie wypadła, to popłakałam się ze śmiechu  👍
ano 🙂
zobacz jakie stare komórki i opakowania fajek 😉
Wiecie co? ja to jestem okropna bałaganiara, w torebce mam multum rzeczy absolutnie niepotrzebnych lub wymagających schowania do szafy tj.
z tych do szafy:
dwie umowy zlecenie podpisane w styczniu tego roku,
dwie legitymacje: instruktorska i stara nieaktualna kuratorska ( fajne mam tam zdjęcie 😉)
dokumenty od karty bankomatowej (rzadko używanej i zamiast zapamietać dane noszę wszystko przy sobie- wiem,wiem głupota jakich mało- dzisiaj to schowam,
dwie legitymacje ubezpieczeniowe

z tych używanych:
płyta ze wzorami dokumentacji bhp
kalendarzyk
portfel- już wymagajacy wymiany bo nafaszerowany dowodami wpłat, rachunkami zwyczajnie zaczął pekać,
prawo jazdy- a w nim dokumenty mojego meża,który ma tendencje do zostawiania ich w przeróżnych miejscach,
zapałki,
fajeczki,
tik-taki,
błyszczyk- do wywalenia,
pomadka ochronna- używana zima,
klucze od domu,
klucze od firmy,
jedna skarpetka dziecięca,
jakieś stare zaproszenie na seminarium,
pendriwe,
chusteczka do okularów,
chusteczki higieniczne,
pełno fiszek z zapiskami- luźno latających,
tamponik
kredka do ust,
espumisan- ale nie wiem skąd?
telefon.

dzisiaj porządki  🏇

Do niedawna nosiłam stary test ciażowy z różowymi kreseczkami  😡
Bogdan, nieźle,jesteś przygotowana na prawie każdą sytuację 🙂

uwaga,uwaga,wersja jeszcze bez stringów  😎 link bo duże:

i słynna wersja:
Różoffe stringi najśliczniejsze  😎
A co to za buteleczka oparta o coś to jest pod papierosami?  🙂
[quote author=Ktoś link=topic=26271.msg630016#msg630016 date=1277227327]
ano 🙂
[/quote]
zauważyłam. vogue mentolowe już dawno zmieniły opakowanie 🙂
a sławna wersja ze stringami wydaje sie taka minimalistyczna  👀

Bogdan przecież to absolutnie normalny skład torebki 🙂 no może ta jedna skarpetka jest trochę niecodzinna
to nie przypadkiem perfumy Chanel? Mialam takie sam. Stringi sa epickie.
[quote author=Ktoś link=topic=26271.msg630016#msg630016 date=1277227327]
ano 🙂

zauważyłam. vogue mentolowe już dawno zmieniły opakowanie 🙂
a sławna wersja ze stringami wydaje sie taka minimalistyczna  👀

Bogdan przecież to absolutnie normalny skład torebki 🙂 no może ta jedna skarpetka jest trochę niecodzinna

[/quote]
Edytka serio? ale porównaj Ktosiny torebkę z moją. Od razu widać z kogo przykład brać. A stringi różowe cóz- przezorny zawsze ubezpieczony. Mi wstyd byłoby pozwolić komuś samodzielnie znaleźć w mojej torebce np. długopisu.

W ramach przerwy od nauki zrobiłam wam zdjęcie dzisiejszej zawartość. Normalnie jest jeszcze tam telefon, klucze do domu i do auta.

Na zdjęciu widzimy:
lapka
okulary
portfel
gumkę do włosów
szczotkę
kredkę
tusz
zestaw cieni
zapalniczki 2
paczki fajek 2
dezodorant
nivea
długopisy i zakreślacze
ściagi
ketanol
nospa
podpaska

i chyba tyle 🙂
izydorex, możesz coś więcej napisać na ten temat? 😎

Wątroba była na kolację dla mojego psa. Chciałam mniej, ale pani akurat miała taką 2-kilową i chciała sprzedać ją taniej, więc wzięłam. Zawieźć do domu nie zdążyłam, a przecież nie będę paradować na randce z reklamówką. Najgorsze były śliskie schody i moje szpilki. Bo jak sobie pomyslałam, że wywinę kozła i mi ta wątroba z torebki wyjedzie...
izydorex, zwizualizowałam sobie Twoją wywrotkę 😵 😂

co do buteleczki - zgadza się,chanel o bardzo fajnym zapachu,już zapomniałam,że go lubię  😜

a torbę mam nadal  🤣 i bardzo ją lubię nadal  😉 tylko portfele mi się zmieniają...

a jutro,jeżeli uda mi się strzelić fotkę w pracy lub po pracy będę miała coś,co stanie się kołem,żeby nie powiedzieć voltą historii wątku o zawartości torebek 😎
Witam, chciala bym się z wszystkimi przywitać. Od wielu miesięcy czytam forum a ten wątek należy do moich ulubionych. Pomyślalam, że bylo by super gdyby znowu się tu rozkręcilo;] Wczoraj czytalam i poplakalam się ze śmiechu, nie jestem odmieńcem jak kopię w torebce na przyklad na parkingu przy aucie bo szukam kluczy a mój facet tylko patrzy i po jakimś czasie po cichu komentuję że powinnam tam coś jeszcze sobie spakować. A przecież w mojej torbie również są same najpotrzebniejsze rzeczy.
To jest;
-kalendarz
-piórnik pelen dlugopisów
-kosmetyczka plus 30 blyszczyków
-zapalniczki
-chusteczki higieniczne i nawilżane
-telefon
-aparat
-latarka czolówka
-tampony
-skarpetki
- portfel
-klucze od auta, domu, stajni
-pieczątka firmy
-antyperspirant
-jodyna
-plaster
-krem do rąk
-fenistil
-takie etui z różnymi lekami typu przeciwbólowe, uspokajające;], na nadciśnienie.
-smycz dla psa
-marchewka alb jakiś łakoć.
No więc czekam na to czy wam drogie Panie również milo przeglądać ten wątek i  czy go reanimujemy 🤣

edit; dodalam zdjęcie

To ja chyba jestem odmieńcem bo najczęściej mam klucze, portfel ( czasem nawet bez dokumentów od auta - jeżdżę tak aż za często ) torbę materiałową na zakupy, jakąś starą pomiętą i nieużywaną paczkę chusteczek i właściwie nic mi więcej nie trzeba, najczęściej właśnie tak wychodzę z domu, oczywiście pomijając np wyjście do pracy gdzie zabieram jedzenie. 
Ja mam w torbie zawsze pełno rzeczy i nie koniecznie potrzebnych 😡
Wszystkie moje torby mają rozmiar XXL
Co to jest to niebieskie w folii? 😀
hahah 😡
krzywik do wymierzenia konia przed zamówieniem siodła  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się