Forum towarzyskie »

Co macie w swoich torebkach?

u mnie to zależy kiedy sprzątałam w torebce:P
Potrafię się ograniczyć do kluczy, portfela, wody i telefonu, ale bywają dni kiedy zabieram ze sobą pół domu:PP
dzięki
dziś do szkoły wzięłam torbę, w której rzadko sprzątam... Wysypałam i oto foto z zawartością:
-czerwcowy numer Top Guitar
-Szczotka
-Kostka do gitary
-Woda
-2 zeszyty
-Piórnik
-Guzik od płaszcza (jeszcze z zimy...)
-Legitymacja
-Kalendarz
-Złote kolczyki (  🤔 )
-Rękawiczki białe (to miało być na konie ale nie poszłam  😁 )
-Rivel
-Plaster
-Gumka
-Portfel
-jakiś rachunek
-Papierek po petitku lubisiu  😡
-Branzoletka
-Klucze
-2x5gr.
+Aparat (którym robiłam foto)
+Komórka, która była teraz w kieszeni i zapomniałam dołożyć ^^
Jakbym teraz zrobiła zdjęcie zawartości mojego plecaka to były by tam tylko tabletki anty i 1 tabletka przeciwbólowa. Rano było jeszcze picie i śniadanie ;D
Edytka piękna kocia zapalniczka!
Szepcik pierwsze co mi się rzuciło w oczy to fioletowe kwadratowe kartonowe pudełeczko na wypadek przygód  😁

Ja ostatnio kupiłam prawdziwie kobiecą torebeczkę, kosztowała całe 10zł na jedym z Krakowskich targów  😉 I mam tam porządek, ponieważ jest maleńka 😉 We wszystkim co duże są rozsypane zapałki, filtry do zwijania fajek, zużyte zapalniczki, patyczki po lodach, wkłady do długopisów, jakieś papierki po gumach do żucia, kosmetyki, które akurat wypadły z kosmetyczki, słuchawki od mp3 i kolorowe karteczki  🙂
A co do gazu pieprzowego, to rozbawiłyście mnie dziewczyny 🤣 Oczami wyobraźni widzę sytuację kiedy w ciemnej ulicy atakuje nas jakiś zbir, a my "chwilunia kolego!" i szperamy w tych megatorbach w poszukiwaniu buteleczki z gazem 😂

Hehe o tym samym pomyślałam 😁
Ja dzisiaj po sprzataniu, wzielam inna torebke i zeby za duzo nie dzwigac to minimalistycznie:

( plus komorka, ktora robilam zdjecie, plus klucze do domu - wyciagnelam tez kredke do oczu, ktora kupilam wracajac do domu, bluzke i krotkie spodnie )

-opaska na oczy do spania
-woda truskawkowa
-krem do rąk
-wazelina ( do ust! )
-parasol
-krem do brodawek sutkowych dla kobiet ciężarnych
-tabletki Lacidofil
-tabletki vita-miner
-tabletki musujace z witaminami
-chusteczki
-szczotka do włosów
-tusz do rzęs
-różowa pęste w kratkę
-tampony
-portfel

....czyli jak na mnie: malutko  😅
phi, będę go nosiła w zewnętrznej kieszonce  😎
poza tym, właśnie jestem na kupnie nowej torebki - obiecałam sobie, że będzie mniejsza  😎
najśmieszniejsze są komentarze kumpli: "Masz x? No nie gadaj, że nie masz, na pewno jest tam gdzieś w tej Twojej torebce"  😂

Szepcik pierwsze co mi się rzuciło w oczy to fioletowe kwadratowe kartonowe pudełeczko na wypadek przygód  😁

raczej już puste pudełeczko  😡 trzeba wymienić na pełne  😁
[quote author=wendetta link=topic=26271.msg622858#msg622858 date=1276689475]
A co do gazu pieprzowego, to rozbawiłyście mnie dziewczyny 🤣 Oczami wyobraźni widzę sytuację kiedy w ciemnej ulicy atakuje nas jakiś zbir, a my "chwilunia kolego!" i szperamy w tych megatorbach w poszukiwaniu buteleczki z gazem 😂

Hehe o tym samym pomyślałam 😁
[/quote]

A no fakt 😁
Z tym, że ja wyciągam swój i trzymam w dłoni, kiedy idę w miejscu, w którym nie czuję się bezpieczna, a nie mogę go ominąć. Za to znalezienie go, żeby się przygotować... 😉
Ktoś,  jestem pod wrazeniem TOREBKI 😉.
Edytka,  boskie zippo z kotem 😉.
szepcik,  no prosz... aja sobie wyobrazalam, ze Ty chadzasz z jakas mikro kopertoweczka 😉.
gwash,  boski opis bagaznika 😉. Zwlaszcza lancuch do pily mi sie podoba 😉. Ale smierdzi olejem, co?
Z kopertówką? Owszem, w pracy  😀
W sam raz na telefon, puder, chusteczki i ważne kartki i notesik  😎
YY, przeczytałam właśnie w spisie wątków tytuł tego oto tutaj tak:
"co macie w swoich tabletkach"
... Chyba czas kończyć pracę przed kompem 😉
Z zawartością mojej torebki bywa różnie ale elementy stałe to:

telefon, klucze do auta/domu, kalendarz, puder prasowany, pomadka ochronna, błyszczyki, portfel, długopis, tabletki przeciwbólowe

w zależności od tego gdzie się wybieram i jaką mam torebkę : szczotka do włosów, cień do powiek, aktualnie czytana książka, krem do rąk
A ja w torebce noszę cukier 😀 !

Szepcik wzruszyl mnie ten bilet 😉
Honey, Basznia- dzięki! kocia zapalniczka jest moją ulubioną 🙂

Mery ale taki pełnowymiarowy? tzn nosisz 1kg paczkę cukru?  👀

Felix-Huston powiedziałabym, że głodnemu chleb na myśli

co tak tu mało zdjęć?  🤬

A ja w torebce noszę cukier 😀 !

Szepcik wzruszyl mnie ten bilet 😉

w portfelu mam jeszcze nawet jeden niewykorzystany - bo całkiem możliwe, że jeszcze pojawię się w Warszawie  😎
oprócz tony piachu i rozsypanych zapałek, okolo 5 zapalniczek, puste opakowania po papierosach, jakies zgniłe jablka, komórka, dokumenty, bielizna, kartki, zeszyty, dlugopisy, prezerwatywy, chusteczki, mala woda mineralna, bluza,okulary, portfel,klucze.. Aż się boję tam zaglądać czasem.
Basznia śmierdzi właśnie  👿
Mój chłop czasami pożycza moje auto jak nie może wjechać swoim na budowę i wtedy wkłada mi takie niespodzianki 😉
Teraz nie chce go sobie zabrać i twierdzi że mam go tam w celach obronnych  😎
Padłam kochane po obejrzeniu zawartości torby Ktosiny i Edytki, ja jednak przeszłam przemianę bo mam nawet nie tak strasznie duzo rzeczy jak kiedys

P.S.macie moze zarchiwizowany stary wątek? dla porównania zdjęć?
gwash, jaaasne obronnych  🙂 jak się zamachniesz to...  😉

Sznurka, a miś Syfiliusz  ❓ jak on mi się spodobał wtedy
Skoro wszyscy to wszyscy 😉

Na obecną chwilę:
- Portfel
- Indeks
- Legitka studencka
- Bilety zużyte/ dobre i legitymacja MPK
- Snickers
- Sterta ksero
- Zeszyt brudnopis na wykłady
- Książka
- Długopisy
- Mp3
- Przelewy
- Jakieś ulotki

Czasem dochodzi:
- Woda 1 l
- z 5 ksiażek wypożyczonych
- Kolejna sterta ksero
- Sweter
- Okulary p.sloneczne
- Szczotka
- itp.
Mery ale taki pełnowymiarowy? tzn nosisz 1kg paczkę cukru?  👀

hehe, nie 😉 ale noszę saszetki z kawiarni, które nagminnie zbieram 😉
u mnie zdj nie, bo jestem na wakacjach i mam tylko torbę z aparatem a poza tym pisze z iPoda, wiec nie mam jak zdj zrobić 😉
dempsey, dobra idę zrobię zdjecie;]
Ej właśnie, zdjęcia, bez zdjęcia się nie liczy  😎
myliłam sie
myślałam że mam mało rzeczy ale po prostu torba ma duzo kieszonek i przegródek

teraz wyliczanka
notes w którym rysuje, Gawędy Simony Kossak, pendrive, list z gminy, miś Syfiliusz vel Przeklinak, trzy paczki chusteczek, długopis, portfel, Opinel, inhalator, ołówek, kalendarz, okulary, telefon, papiery, lizaki, Clemastinum, Hydrocortison, błyszczyk, spinka, P-mate i cienkopisy;]
A torebka taka niepozorna hihi
sznurka ale fajny ten notes!
ja zamiast p-mate'a mam rozowe sheewee, ale nosze w kurtce.

stary watek dalej zyje- mozna porownac http://www.voltahorse.pl/forum/viewtopic.php?f=2&t=3299

u mnie dużo sie nie zmienilo w ciagu ostatnich 3 lat  🤣
[quote="Edytka"]no to teraz czas na moją torebkę  hihi
[/quote]
Edytka, Ty jeszcze za witch ganiasz? 😁
Na codzień powiem tak: nie nosze torebki. Nie cierpię ich nosić, jednak zdaję sobie sprawy że w niektórych sytuacjach po prostu głupio wygląda się z plecakiem.
Torebki kompletuję ( zawartość) w zależności od jakiegoś wyjazdu. Jeśli takowy się trafi.. cyknę fotkę i pochwalę się na forum.
A póki co obserwuję wasze zawartości. 👀
Edytka, jak się sprawdza shewee? jak cenowo u was?
Edytka, Ty jeszcze za witch ganiasz? 😁

nigdy nie byłam fanką witch, ale lubie kolorowe kalendarze. obojętne mi co mają na okładce.

Edytka jak się sprawdza shewee? jak cenowo u was?

za wersję extreme (z dodatkową przedłużką i rózowym pudelkiem) zapłaciłam ok 50zł. sprawdza sie bardzo dobrze, ale nie obeszło się bez testów pod prysznicem  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się