Forum towarzyskie »

Mundial, liga mistrzów czyli kącik piłkarski.

Ale się ich uczepiłeś grzesiek.1993... 😎 W kompleksy Cię wpędzają, że tak na nich naskakujesz? 😁 Przecież nie grali źle, a tak o nich piszesz, jakby im się zwycięstwo nie należało, jakby Niemcy przegrali z kalekami albo starymi dziadkami. 😉 Przełknij swoje niezadowolenie i trzymaj kciuki za mecz o trzecie miejsce, chociaż mam nadzieję, że Forlan skopie im tyłki. 😂

W kompleksy Cię wpędzają, że tak na nich naskakujesz? 😁

Nom 🙁 Chciałbym mieć taką bródkę jak Villa  😁

Poza tym napisałem, że Hiszpania grała lepiej 😉

Liczę na Holandię 🙂 Oby wreszcie coś pokazali 😉

Ciekawe co ta ośmiornica pokaże  🤔wirek: Stawiam na Urugwaj w tym meczu!
Ehhh, nad tą bródką to i ja ubolewam. 😁 To jakieś nieporozumienie jest. 😉

Ale wydźwięk Twoich postów jakiś taki negatywny i prześmiewczy. Tak to odebrałam. 😉

Liczę na to, że Urugwaj zagra bez kompleksów i napsuje krwi Niemcom. 😀
Co by nie było srebro już mają, chociaż podobno lepiej wygrywać brąz i nie czuć smaku porażki. Pewnie, że lepiej - srebro jest po przegranym meczu, a brąz po wygranej.  😉

Zresztą, czy można mówić o porażce pozostawiając w tyle takie drużyny jak Niemcy, Włochy, Francja? Raczej Portugalię, Paragwaj i Niemcy. 😉 W sumie nie ma co porównywać Hiszpanów do Włochów i Francuzów, którzy w tragicznym stylu nie wyszli poza fazę grupową.

Przełknij swoje niezadowolenie i trzymaj kciuki za mecz o trzecie miejsce, chociaż mam nadzieję, że Forlan skopie im tyłki. wysmiewa Forlan + Suarez --->wyraźnie brak było Urugwajowi Suareza podczas meczu z Holandią. 🙁 Po dzisiejszym meczu z Hiszpanią, to wcale nie stawiałbym Urugwajczyków na straconej pozycji... 🙂 Z drugiej strony, Niemcy też będą grali w pełnym składzie, a Mueller był w bardzo dobrej formie.
Kto wie, mecz może być bardzo interesujący, bo Urugwaj to nie Hiszpania i nie ma tak dobrej obrony.
Ale wydźwięk Twoich postów jakiś taki negatywny i prześmiewczy. Tak to odebrałam. 😉

Po prostu lekko ironizowałem.

Też uważam, że bardzo brakowało Suareza. Jednak to jest "silnik" Urugwaju, w spółce z Forlanem ładne akcje tworzą.

No i nie wspomnieliśmy chyba o pięknym golu van Bronckhorsta. Szlagier 🙂
Zwycięstwo Hiszpanii zasłużone

Grzegorz, nie wierzę, że to powiedziałeś!  🤔 a jednak Hiszpanie potrafią coś więcej niż modelowania i gwiazdorzenie  😂

ale nie wiem jak wy, ale jestem mega szczęśliwa!  😅
Ja się cieszę, że bramę strzelił Puyol, czyli patron mojego psa, po którym dostał imię 😀

PS Mam nadzieję, że nikt z was nie oglądał wczoraj meczu w Streecie w Arkadii, bo się najadłam takiej siary za mojego chłopa, że aż strach 😀 Miał momentami równie dużą widownię co Holendrzy i Hiszpanie, ale cóż poradzić - z niego kibic hiszpański z krwi i kości  😵
Dzionka właśnie chciałam pogratulować Twojemu "imiennikowi" 🙂
Haha, dzięki 😀 Na pewno jest teraz bardzo z siebie dumny 🙂
Brawo dla Hiszpanii  😉
Miałam nadzieję, że Niemcy ograją Hiszpanię i zagrają w wielki stylu a tu... no cóż, wygrali lepsi!  :kwiatek:

Mam teraz dylemat komu kibicować w finale ponieważ oba zespoły darzę taką samą sympatią.
Coś czuję, ze jeżeli Re-voltowiczki miałyby decydować to Hiszpania już dawno byłaby mistrzem świata  😁

Ciekawe jak potoczą się losy tej ośmiornicy po przepowiedzeniu Niemcom porażki i ''trafieniu'' wyniku 😉
Skończy jako frutti di mare albo raczej la fruta del mar  😉
Grzegorz, nie wierzę, że to powiedziałeś!  ke a jednak Hiszpanie potrafią coś więcej niż modelowania i gwiazdorz A dlaczegóż to?  😉 Przecież wyraźnie pisałem, że kibicuję grającym lepiej, bo gwarantują mi oni dobre widowisko. 🙂 Hiszpania grała lepiej od Niemców, którzy nie pokazali formy z meczów z Anglią czy Argentyną.
Co najwyżej irytuje mnie mieszanie czyjejś physis do sportowej rywalizacji... Jakieś to takie niesprawiedliwe i kojarzące się nastolatkami mdlącymi na Bieberze, czy Backstreet Boys.  😉
Blee... Faceci jakoś nie mieszają odczuć estetycznych do wyników siatkówki kobiet.
Grzegorz, przez tę obrazę (która no niestety ma w sobie troszkę prawdy) o gwiazdorzeniu, odebrałam Cię jako anty-fana Hiszpanii  🙂
😂
Nie tylko my patrzymy na wygląd piłkarzy.
Wayne Rooney se stal v anketě nejošklivějším fotbalistou šampionátu.

Czyli najpaskudniejszym.
Za to:
[img]http://media.novinky.cz/296/222969-top_foto2-r1s7l
.jpg[/img]
Italský fotbalista Fabio Cannavaro je nejkrásnějším fotbalistou.
Tłumaczyć nie muszę.
Co do siatkówki kobiet, wszyscy znani mi faceci patrzą na zawodniczki łakomym wzrokiem, a już w tej plażowej to..... 😜
Do wiadomości, wiem co oznacza słowo "zmiażdżyć"...  🤔 Użyłam go celowo mając na uwadze wiele argumentów, ale ok, nie będę się teraz z Toabą Grzegorzu kłóciła, bo co nie powiem to będziesz musiał mieć rację.  😀
Ależ "zmiażdż" mnie potęgą swej argumentacji... Możemy rozpocząć dyskusję chociażby od wyniku meczu - miażdzycielskiego 1😲. 🙂 Skoro Hiszpania osiągając taki wynik "miażdży" przeciwnika, to co uczynili Niemcy Argentyńczykom (4😲 dla przypomnienia), albo Portugalczycy Korei Połnocnej (7😲)?

Grzegorz, przez tę obrazę (która no niestety ma w sobie troszkę prawdy) o gwiazdorzeniu, odebrałam Cię jako anty-fana Hiszpanii  uśmiech Jeżeli już musiałbym wskazać jakiś zespół facetów ganiających za piłką do którego czuję antypatię, to ani chybi byliby to Włosi. Szczerze mówiąc, to nie znam żadnego faceta lubiącego Azzurri'ch. 😉 Powody wiadome - chamskie, niesportowe zagrywki.
Nie będę ukrywał, że ich przegrana ze Słowacją (a wcześniej remisy z Nową Zelandia i Paragwajem) i ostatnie miejsce w grupie sprawiła mi wiele radości.  🙂

Heh, jak już wspominałem, chętnie pooglądałbym Włoskich piłkarzy na boisku rugby z tymi panami:

😀
TeleExpres jest świetny. Dzięki niemu już wiem kto wygra Mundial i nie muszę się stresować.  😁
ośmiornica coś przepowiedziała?
zwycięstwo Hiszpanów.niestety.
Ja tam w to nie wierzę ;p Chociaż...Hiszpanie ostatnio mają formę zmierzającą wzwyż 😉
Ośmiornica wybrała Hiszpanów, tak więc w niedziele piwko, orzeszki i pełen luzik  😎 ole!
A ja planuje ogladanie finału z Hiszpanami 🙂!
Grzegorz, jeśli chodzi o niesportowe zagrywki to z Hiszpanów jestem dumna. (Z tego co pamiętam) tylko jedna żółta kartka dla Xabiego Alonso chyba. Bardzo fajnie się zachowują  😀
Ja też wspominałem o braku jakiejkolwiek kartki w meczu Hiszpania:Niemcy, co było naprawdę miłą odmianą. 🙂 Cieszy mnie brak Włochów i tym samym brak konieczności oglądania "futbolu panienek" - symulowania urazów, prowokowania rywali gdy sędzia zwiedza inne części boiska, wymuszania karnych i pierdyliarda innych brudnych zachowań.
Wiadomo, że zawsze się jakaś czarna owca w jednej czy drugiej drużynie zdarzy (leżenie i siłowanie się murawą to niestety standard), ale jeszcze nikt się do poziomu Włochów w tym rzemiośle nie zbliżył (albo zniżył). Cholernie zabawne były gorące protesty Azzurich na udającego kontuzję Słowaka w ostatnich minutach meczu. 🤣
Dobry mecz, chociaż zwycięstwo Niemców to rezultat dwukrotnego partactwa urugwajskiego bramkarza.  🤔
Zdążyłam na ostatnie kilka minut  🙁 Szkoda tego ostatniego wolnego - gdyby nie poprzeczka by wyrównali . Kto gole strzelił ?
Szkoda, szkoda, szkoda. 🙁

Ale i tak Diego Forlan jest moim bohaterem dnia! 🙇
Niemcy:
Muller (bramkarz po strzale S. wybił piłkę wprost pod jego nogi)
Jansen (bramkarz wybiegł z bramki podczas dośrodkowania i minął się z piłką)
Khedira (główką podczas zamieszania na polu karnym)

Urugwaj:
Cavani (ładne podanie na wolną pozycje, bramkarz bez większych szans)
Forlan (śliczna bramka z dośrodkowania)

Zdecydowanie antybohaterem meczu powinien być urugwajski bramkarz i Suarez.
Dziękuję  😉 Ponoć czadu dali Urugwajczycy ?
Narobili trochę stracha Niemcom. Szkoda że nie wygrali  🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się