Siejesz, zbierasz, hodujesz, robisz po drodze różne evenciki i zadania, możesz się pobawić w przetwórnie, piekarnie spa i coś tam jeszcze, ogólnie masz co robić ale musisz jakiś poziom przyzwoity osiągnąć 🙂
Masz dwa rodzaje kasy - sianogrosze i floreny. Sianogroszę to gotówka za którą możesz kupić większość zagród (poza specjalnymi), operujesz nimi na targu wiec kupujesz i sprzedajesz. Zarabiasz w ten sposób, możesz robić zlecenia w domku ale tu uwaga bo czasami można dużo stracić niż np gdybyś sprzedała na targu. Floreny to ta wyższa szkoła jazdy - kupisz za nie wiele rzeczy, super pasze, nawóz, wszelkiego typu składniki do przemysłu itd. Zdobyć? Wysłać smsa lub przelew, ewentualnie mozolnie zbierać robiąc zadania w spółdzielni i ewenty. I dostajesz jednego za przejście każdego poziomu.
aj. zasadziłam masę winogron, ale czerwonych, chyba nic z nimi nie zrobię, prawda? do czego mi kury potrzebne? bo już kilka się zrodziło. chyba tylko sprzedaż na targu można zaoferować, tak?
Isabelle, kury się mogą przydać do zleceń w domku (trochę sianogroszy i XP) albo w spółdzielni (sianogrosze, gwiazdki do drzewka, XP, czasem jeszcze coś innego) 😉
Za winogrona masz wiecej pkt doswiadczenia za zbior i Tobie sie oplaca teraz siac jak masz niewiele pkt do nastepnego levela i po skonczeniy eventu wymieniaja go na tez pkt, roslina nie zostaje w grze. Kurczaki cały czas sie przydaja a jak masz malo sianogroszy to mozesz sprzedac
Dawno nie byłam na farmie i się pozmieniało trochę, wchodzę w domek a tam również zmiany i jednego nie ogarniam- do czego mi punkty klienta? Ach, i z rok temu jak był kalendarz adwentowy to był przepis na ciasteczka (?) i on był do dzielnicy rzemieślniczej, tak? Jak wtedy nie miałam tej dzielnicy to ten przepis czeka aż ją zdobędę czy już przepadł?
To średnio mi sie podoba że zadowolenie klienta będzie spadac jak nie będę codziennie wykonywać zleceń :/ Barnabik, dzięki za info :kwiatek: A do dzielnicy rzemieślniczej jest dostęp od razu od wejścia na poziom czy musze gwiazdki zebrać? Jeszcze do bahamy nie dozbierałam, brakuje mi ponad 60 😵
Do niektórych był dostęp bez gwiazdek, na pewno dżemy, piekarnia i kwiaciarnia. Tez trzeba by w poradniku poszukać bo ja głównie coś robię w piekarni i przetwórni, mam kwiatki ale nie robię. Tego wszystkiego jest masa i gdyby chciał ciągnąć wszystko to nie da rady, ja robię tylko to co jest mi potrzebne na farmie czyli głównie do większego zbioru w ewentach. U mnie nadrabiam teraz trochę zwierzaki i robię w spółdzielni misje z magicznej wędrówki a tam dużo zwierząt i owoców potrzeba.
Czyli da się przynajmniej do części bez gwiazdek, super, bo już sie bałam że będę brnąć do 40 poziomu z nadzieją na "cos nowego" a tu pupa- gwiazdki do zebrania. Ja w magicznej wędrówce nie biorę udziału bo nie mam ani motyli ani cytryn :/ W sumie zrobiłam większość tego co mogłam, teraz zostały mi juz chyba same zadania ze zwierzakami z oazy miłości (a mam mało super paszy) albo z rzeczami które musiałabym kupić na targu (a kasy brak)
Isabelle. tp tzw kolorowe zwierzaki. Na farmie kilka zwierzaków już można hodować, można uzyskać różne fajne (przy odrobinie szczęścia) "rasy", krzyżować je, potrzeba do tego SP (superpasza) i ewentualnie perfumy (skracają czas hodowli, można je uzyskać z drzewek pachnących, lyb wygrać na kole), trzeba wystawić oazę (jak klikniesz na pola w pasku, to masz tam oprócz różnych pól, także serduszka i w nie trzeba kliknąć). Potrzeba większej ilości zwierzaków, bo do jednej oazy na raz potrzeba 4 zwierzaków. Można hodować: kury, króliki, kozy, krowy, świnie i konie (są jeszcze nietoperki, ale to to wyższa szkoła jazdy trochę). Najlepiej jest zaczekać na Baby Boom, bo wtedy z oaz wyskakują bliźniaki.
co dostajecie od Franka Kędzierzawego? ja praktycznie codziennie 2400PD i darmową próbę :/ a miały być jakieś stopnie atrakcyjności tych nagród. na początku wygrałam nawet kombajn, siewnik i stajennego. loguję się codziennie, więc nie wiem, o co chodzi.