no to spoko, bo ja chyba wszystko zużyłam, chyba, bo głowy nie dam. ale i tak powinni dać te 10 każdemu. nie każdy grał rok temu. ja nawet nie pamiętam, że był taki event.
U mnie pierwszy etap końcówka. Flakoniki lecą już do dugiego etapu. Jaka ja głupia jestem. Stara farmerka ze mnie, a takich ważnych rzeczy nie wiedziałam jak chutney (że daje +2 w sensie z każdego pola nie wiedziałam), przedłużanie chutney'a dyniowym dżemem. I że z małych pól dużo flakoników/kartek czy co tam akurat leci z pól wylatuje.
Działają. Znaczy dynia przedłuża działanie chutney'a i dalej lecą plus dwa produkty. Jak dasz razem chutney i dynię, nie zrobi się z tego plus 3 produkty. Ja kiedyś zaniechałam dzielicę przemysłową i mam za swoje.
To są produkty z rzemiosła po których dodaje ci plus 2 lub 1 do zbiorów a jeśli dodatkowo zje się jeszcze ciasteczko ananasowe to na baharamie wtedy +2 z ciasteczka i +1/2 chutney lub dżemik, można to wszystko na targu kupić jeśli wstawisz małe pole to raz że więcej wody wyleci dwa masz normalnie plonu 2 sztuki a tak masz 4
gratki 🙂 podoba wam się nowe okienko z roślinami? mnie średnio, ciężko mi odnaleźć konkretne rośliny, ale za to fajne są te "ulubione" 🙂 wrzucam tam po jednym rodzaju i już się nie mylę przy zasiewie ;p
I kolejny ewent - nie dadzą wytchnienia. A ja się zastanawiam czy grać czy odpuścić bo florenów brak kupować nie chcę a ilości do zebrania ogromne bo ponad 50 tys sztuk gerbera a nagrody takie se. Robicie ten ewencik?????
Oczywiście jak każdy, ile sie da to się zrobi bez FL (poleci chyba nieco na GT wtorkowy).
Może ktoś coś ma z tego co potrzebuję, może komuś się coś przyda:
Poszukuję:
Zagrody sów (za świetliki lub motyle tylko) Mleczodrzewu (proponuję zestaw motyle+świetliki+renifery xl/owczarnia jubileuszowa) Drzewko jajeczne (oddam za nie dwa pachnące, lub owczarnię jubileuszową+pachnące) Drzewka XXL Oborę pomarańczową lub wyżej Fabryki kolorowe
Mam do oddania:
motylarnia x 2 świetliki x 2 owczarnia jubileuszowa x 2 pachnące x 2 kurnik pomarńczowy x 3 królikarnia pomarańczowa fabryki drzewka złotolistne x 3 mirabelki x 2 Zwykłe zagrody, zagrody xxl. brzoskwinia x 6
Różne itemy (zainteresowanym wysyłam zdjęcie ogrodu z itemami do oddania).
Bischa zainspirowałaś mnie do przejrzenia całej wymiany i chcą np 20 kartek np 3 scenariusza za 1 kartkę 1 Dobre sobie i daruję sobie te całe wymiany 🙂
poszło zapro, nick jak tutaj 🙂 już dawno miałam pisać - nie odsyłam prezentów ani nie wysyłam z własnej inicjatywy. jak ktoś stąd coś mi wyśle, to niech się odezwie, wtedy odeślę 🙂