Ewentualnie jak nie idzie to zostają 'Rozmowy w toku; gdzie można podzielić się problemem i posłuchać rad 😁 A w razie konfliktu do konika z marchewkami przyjść z ekipą filmową z tego programu co się osoby przepraszały... no jak mu tam...
Tak, btw. przecież jest już mnóstwo pomocowych wątków, gdzie można poczytać, zdobyć nową wiedzę i ewentualnie zapytać... 🙄
Ja uwazam ze lepiej chyba aby taki watek byl osobno? Czesto nie interesuja mnie naprzyklad kacik zoltodziobow, jest wiele elementow z siodla, ktore mi nie sa potrzebne. Mam mlodego konia i chciala bym poczytac oraz dowiedziec sie wlasnie o takiej więzi. Nie muszac szukac linijki po linijce w innych watkach. Ja wciaz sie ucze, im wiecej rad na okreslony temat tym lepiej. :kwiatek:
Oj, ludzie ludzie. 🙄 A już miałam nadzieję, że ten chrzest bojowy się za szybko nie skończy i sobie poczytam. 😁 Ale ten tego...Nie można się właśnie zapytać chociażby w żółtodziobach? Nie trzeba czytać linijki po linijce, zadajesz pytanie, czekasz dziesięć minut i zazwyczaj masz już z pięć odpowiedzi. 😉
Chyba jestescie od tego zeby pomoc tak? Albo poradzic, a nie od tego typu komentarzy.... 🙇
nikt tutaj nie jest od tego żeby coś musiał - musiał pomagać albo doradzać. kazdy MOŻE, jeśli chce napisać coś od siebie. ale NIKT tutaj nie jest od tego żeby czyjeś życzenia spełniać.
[quote author=Northern_Star link=topic=25327.msg608494#msg608494 date=1275603030] Ale ten tego...Nie można się właśnie zapytać chociażby w żółtodziobach? Nie trzeba czytać linijki po linijce, zadajesz pytanie, czekasz dziesięć minut i zazwyczaj masz już z pięć odpowiedzi. 😉 [/quote] tylko łatwiej nowy wątek założyć niż poczytać to co już jest na forum albo wpisać się w formułę formu - czyli zadac pytanie w istniejącym watku. ...a za takie zachowanie się płaci 😉
caroline gdzie ja napisalam ze ktos cos musi? Nigdzie nie uzylam takiego slowa. Poza tym mysle ze czasami jest wiele ciekawych pytan i odpowiedzi, ktore mi umykaja w tych wszechstronnych watkach. A ktore mnie interesuja, nie zawsze mam jasne pytanie, a poza tym czesto jest tak ze zadasz pytanie i ktos inny wpycha sie z innym pytaniem. W takim ukladzie moje pytanie staje się nie wazne.... Dla mnie taki watek jest wazny i uwazam ze dla kazdego, ktory ma nowego konia rowniez. To nie jest odpowiedni watek dla was bo wolicie naprzyklad: Skoki czy kacik rekreanta, ktory dla mnie jest bez sensu bo nie mam takich ambicji a chciala bym sie dobrze podszkolic. O tym czy watek zostanie zamkniety decyduje moderator. I to na tyle rozsadnie ze jesli watek nic nowego nie wnosi ani potrzenbnego zostanie usuniety. Wiec przestancie, w tym momencie to 🚫 ale juz tak sie przyjelo ze co nowy watek to to samo.
Ale ja tylko zasugerowałam, że to, co powinno być w tym wątku według jego założycielki można znaleźć na całym forum. W różnych wątkach. Ale jak chcecie, to ja nic nie mówię. 😁
Oczywiście, że nikt tu nie musi pisać ,ale wątek jest zatytułowany ,,Jak zaprzyjaźnić się z koniem ,, Jak dlamnie jest dobrze napisany ,wchodząc tu spodziewałam się ,że czegoś się dowiem nowego a tu lipa same głupoty . Wiele osób na tym forum jest dość dobrymi specjalistami w dziedzinie kontaktu koń a człowiek .Wiele osób na przykład jak Met musi pracować z trudnymi końmi ,które przeszły wiele w życiu . Każdy ma swoje sposoby na zaprzyjaźnienie się z koniem ,a wręcz o zbudowanie jakiegoś tam zaufania .Ja pracuje z wieloma trudnymi końmi i chociaż z niektórymi jestem prawie 10 lat to i tak w 100 % żadnemu nie wieże .Chociaż się przekonałam ,że moje konie mi ufają i jak coś od nich wymagam to to zrobią np.wejście do wody czy przejście przez jakieś dlanich dziwne miejsce . Przyjaźń raczej opiera się o zaufaniu 😎
nowy wątek zaczyna się atakiem ponieważ ludzie są równi i równiejsi... pozostaje zaakceptować lub przenieść się gdzie indziej....
nie. wystarczy więcej CZYTAĆ niż pisać. a kiedy juz cos koniecznie musisz napisać - nie pierdzielić głupot. tyle osób się tutaj rejestruje, ale tylko niektóre z nich zaczynają pisać z "hukiem". bardziej ogarnięta reszta po prostu "wchodzi w forum" - niepostrzeżenie, ale i bez zbędnych emocji.
P.S. masz świadomośc tego, że twoj podpis jest żałosny?
Siss, nie mam padów etc. Też bywam atakowana. Ale obiecuję solennie - dołożę wszelkich starań, żeby to forum nie zmieniło się w stek bzdur na zasadzie "ja taka biedna mala..." Są inne fora. Tam można się zaprzyjaźniać i integrować do oporu.
Nie pisze z hukiem, czytam, jak mam potrzebę komentuje. caroline co do mojego podpisu, jeśli ci się nie podoba, nie musisz go czytać. Uważam że w tych kilku zdaniach zawarta jest istota tego forum.
Uwazam ze to co napisala Siss wlacznie z jej podpisem jest autentyczna prawda na tym forum. Nie mowie tu o wszystkich, ale wiele razy nawet ja sie spotkalam z takim czyims kwitowaniem, hmm wiesz jak nie masz pieniedzy albo cos. 😁 Ja tego problemu juz nie mam acz kolwiek mialam, i osobie ktorej naprawde nie stac na takie pady jest prykro. Bo kazdy by chcial ale nie kazdy moze. A to napewno nie jest powod zeby sie wywyzszac zwlaszcza na forum... Czemu tak musi byc? Albo Hmm Twoj kon jest do d... rusza sie bardzo przecietnie. 🤔wirek: ludzie dla jednych rusza sie przecietnie a dla drugich najpiekniej i co? Faktycznie standardy tego forum sa bardzo zmienione powinny byc klasy na pierwsza i druga, ja wole rozmawiac z druga bo pierwsza nic nie wnosi. 🙇 I mozecie mnie zjesc to tylko to co ja sadze z reszta nie tylko jak widac, po tym co sie tu wyrabia. Niestety nie jestem osoba, ktora bedzie przytakiwac tam gdzie ktos silniejszy. 🤔wirek: I palca prosto trzymac tez nei bede. Zapomnialam dodac jeszcze jedno: Osoby, ktore z reguly wypowiadaja sie w taki sposob na forum, te tzw najsilniejsze sa w zyciu realnym zwyklymi popychadlami, nie maja sie gdzie wyzyc to robia to tutaj. 👍
adrianna32, mnie nie stać na pady, ale jakoś nie jest mi przykro - lubię oglądać ładne zdjęcia. Nieprawda też, że wszyscy by chcieli - jakoś żywej potrzeby nie czuję. Dyskryminacja na forum - a pewnie, jest, jak najbardziej. Zazwyczaj wymaga się tutaj odrobiny samodzielnego myślenia i nie lubi głupoty
Siss, tak kole. ale głupota i debilizmy. dlatego się "rzucam" - dawno tak debilnych wypowiedzi jak twoje nie widziałam. 😵 mam ci pogratulować osiągnięcia? 😂
Dyskryminacja na forum - a pewnie, jest, jak najbardziej. Zazwyczaj wymaga się tutaj odrobiny samodzielnego myślenia i nie lubi głupoty
ano właśnie. i to doskonale tłumaczy dlaczego "pewne panie" tak nieswojo się tutaj czują 🤣 i tak straszliwie ucisnione się czują 😎 i cenzurowane 😂
halo oczywiscie ze tak. Ja mam do Ciebie naprzyklad wielki szacunek, bez wgledu na to jak nie raz mi sie od Ciebie oberwalo, uwazam ze zawsze najjasneij potrafilas mi wszystko przekazac. A jak trzeba bylo to i pochwalic. Powiem tak nie kazdy jest tu dyskryminowany, choc to za mocne slowo. Z reguly osoby, ktore sa tu najdluzej albo jeszcze za czasow voltopirow, nie dostaje im sie po d.... Oczywiscie te, ktore sie udzielaja i sa w jakis sposob lubiane. Mi sie dostalo nie raz i czasem slusznie ale nie zawsze, a i owszem wiele mamy tu przypadkow wywyzszania sie kasa. Choc by w moim ukladzie. Szacunek jak najberdziej ale gdzie jest szacunek w druga strone? Dziewczyna zalozyla watek z pytaniem byc moze glupim, dla niektorych. Ale mozna by bylo wytlumaczyc w normalny sposob. A naprzyklad komentarz katji ustaw mu perkusje za zadkiem itp. osoba, ktora swieta nie byla byly z nia nie male perypetie teraz sie udziela i komentuje? Ja swieta nie jestem nie bylam i byc nie zamierzam, ale tak samo jak w zyciu prywatnym tak samo i tu mam ochote wyrazac swoje zdanie i bede bronic tego co moje. Jesli watek nie ten, ok powiem sorki. Wystarczy normalnie wytlumaczyc wszystko a nie naskakiwac, skoro rzada sie zrozumienia dla voltopirow, to co z przykladem ich wyrozumienia? To nie jest krolestwo gdzie trzeba dawac poklony? 🤔
jeszcze za czasow voltopirow, voltopir jest tak stary jak samo forum, bez forum nie ma voltopirów; nowe voltopiry powstają wciąż, era voltopirów wciąż trwa; twoje sformułowanie jest nieprawidłowe.
owszem wiele mamy tu przypadkow wywyzszania sie kasa. Choc by w moim ukladzie.
taaaak, już niejednokrotnie słuchaliśmy wywodów ile to masz kasy, dwa domy i że możesz mieć wszystko.
osoba, ktora swieta nie byla byly z nia nie male perypetie teraz sie udziela i komentuje? Ty też masz niemałą negatywną karierę na tym forum, jesteś w tej samej sytuacji. Zapomniał wół jak cielęciem był? Życzyłabyś sobie, żeby ktoś zabraniał Ci udzielania?
skoro rzada sie zrozumienia dla voltopirow Dla Voltopirów nie żąda się zrozumienia. Voltopiry rządzą 😎
To nie jest krolestwo gdzie trzeba dawac poklony? Nie, ale to jest forum, gdzie trzeba ruszyć czasem dupsko (począwszy od przeczytania regulaminu - niektórzy nawet tego nie robią!), wykazać własną inicjatywę, POPROSIĆ o pomoc, następnie PODZIĘKOWAĆ. Nie siedzimy tu za karę, nic nie musimy, nikt nie płaci nam za porady tutaj, więc należy się SZACUNEK dla osób lepszych, mądrzejszych, które tak naprawdę ROBIĄ ŁASKĘ, że pomagają. Bo nawet za książeczkę "Jazda konna w weekend" trzeba zapłacić. A co dopiero za rady rodem z zaawansowanych płatych kursów czy treningów. Tu masz za darmo i na tacy, więc obowiązuje Cię nie tylko kultura i ogromny szacunek, ale czasem nawet obowiązek położenia po sobie uszu. A jak nie - "wyloguj" i see ya.
jeszcze za czasow voltopirow, voltopir jest tak stary jak samo forum, bez forum nie ma voltopirów; nowe voltopiry powstają wciąż, era voltopirów wciąż trwa; twoje sformułowanie jest nieprawidłowe.
owszem wiele mamy tu przypadkow wywyzszania sie kasa. Choc by w moim ukladzie.
taaaak, już niejednokrotnie słuchaliśmy wywodów ile to masz kasy, dwa domy i że możesz mieć wszystko.
osoba, ktora swieta nie byla byly z nia nie male perypetie teraz sie udziela i komentuje? Ty też masz niemałą negatywną karierę na tym forum, jesteś w tej samej sytuacji. Zapomniał wół jak cielęciem był? Życzyłabyś sobie, żeby ktoś zabraniał Ci udzielania?
skoro rzada sie zrozumienia dla voltopirow Dla Voltopirów nie rząda się zrozumienia. Voltopiry rządzą 😎
Co do tego ile mam kasy nigdy nie napisalam ze moge miec wszystko, co do tego ze mam 2 domy zostalo to opisane w watku o pensjonatach. I to tylko poprzez sprowokowanie mnie ze jesli nie mam pieniedzy moge sprzedac konia. Czyli tzw wjezdzanie na ambicje i zagladanie mi w portwel. Poza tym nigdy w zyciu i choc bym miala miliony nie zachowywala bym sie tak jak polowa tego forum.
Co do katji? Jasne mialam niemale wejscie, ale cos ci sie myli jak mozesz powiedziec ze jestem w tej samej sytuacji? Od nikogo nie bralam konia, za forumowa kase. Wszyscy czuli sie oszukani. Watek na pomoc Talentowi, sama mam z nia niemale problemy. A teraz ona bedzie komentowac w taki sposob? Ze tez jak juz nic nie pisze, co zapomnial wol jak cieleciem byl? Ja nigdy nie zapomne a napewno nie najezdzam. Swoje tu przeszlam i bede pisala to co uwazam za stosowne. Darolga poczytaj troche, bo wtracasz sie i nie trafiasz tam gdzie trzeba. Co ma moj wjazd z moim zachowaniem wspolnego badz identycznego z kasa za Talenta i oszustwem forumowiczow? To jak by porownac kij do palca. 🤔wirek: I male sprostowanie nic nikomu nie zabraniam. 😀
adrianno, nie wtrącam się primo, a secondo to doskonale wiem. I zabronić udzielania się mi nie możesz, pardon. I uderzam nie do samego Talenta, ale negatywnego wystąpienia na forum. Ba, patrząc tymi kryteriami to ona jest w lepszej pozycji, bo nawet jeśli jest oszustką, to przynajmniej umie czytać ze zrozumieniem, nie jest leniwa, pyta grzecznie i dziękuje, nie domaga się odpowiedzi, jest kulturalna i takie tam. Ale abstrahując od tego, to Ty święta nie jesteś, wina jest po środku, wiec nie pisz, że masz z nią problemy, bo i Ty nagmatwałaś z kasą, nieważne czy to jest 15 czy 100000 zł. A co do Twojej kasy to sorry, ale podkreślasz to niemalże w każdym wątku, w którym się udzielasz.
darolga coz widze ze w dalszym ciagu wymiatasz jakimis nowymi aspektami, i co raz wyciagasz nowe brudy. Jesli nie potrafisz obronic dwoch wywalas nastepne 5. O co chodzi o to ze pisze ze stac mnie na to zeby wziasc kogos do skolenia konia, dlatego moze mi ktos spokojnie kogos dobrego polecic? Czy o to ze stac mnie na fryza ale nie moge sobie pozwolic poprzez brak wiedzy? Widzisz tu jakies podejscie typu a ja mam 50 padow anky? Troche niedorzeczne to co piszesz. Fajnie ze jest mila sympatyczna i przytakuje na wszystko, coz ja taka nie bede. Wole w oczy a w tym ukladzie w monitor. Znam pewna jakze cudowna definicje dla tego forum: Nie dres czyni Cie dresiarzem specyfika dresu specyfika interesu.... 😉 Koniec tych przepychanek i 🚫 Sprawdzimy czy sa szanse aby watek przetrwal, a na dalsza dyskusje zapraszam na pw 😎 jesli sa chetni
adrianna32, naprawdę nie wydaje Ci się, że cała calutka końska część forum jest poświęcona temu jak "zaprzyjaźnić się" z koniem? Obejmując wszystkie aspekty więzi kopytny-człowiek? Jeśli uważasz ten wątek za sensowny, to proszę, wyjaśnij co znaczy "zaprzyjaźnić się" - bo, delikatnie mówiąc, łatwo o nieporozumienia.
Najpierw to naucz się definicji niektórych słów, a potem ich używaj. Do rzeczy. Pokaż mi, dlaczego uważasz, że nie potrafię obronić dwóch? No na jakiej podstawie? Nie interesuje mnie na co Cię stać a na co nie. Czepiasz się, że niektórzy mają kasę, a sama podkreślasz co rusz ile jej masz. Piszę bardzo klarownie i rzeczowo. Niedorzeczne są wpisy kogo innego. Nigdzie nie napisałam, że Katja przytakuje na wszystko! Czytaj ze zrozumieniem albo nie dorabiaj sobie własnej wersji. Jest kulturalna, umie czytać, pisać, PROSI o radę, a nie uważa się za pępek świata, któremu się wszystko należy! Super, ze mówisz co myślisz - tak się składa, że ja też. Trafiła kosa na kamień.
na pw nie sądzę byś miała wielu chętnych, ciężko się czyta Twoje wpisy, a dwa - Ty nie czytasz ze zrozumieniem.
naprawdę nie wydaje Ci się, że cała calutka końska część forum jest poświęcona temu jak "zaprzyjaźnić się" z koniem? Obejmując wszystkie aspekty więzi kopytny-człowiek?
może i forum obejmuje wszystkie aspekty więzi kopytny-człowiek, czy również brak tej więzi... ale z jednego źle określonego wątku rozwinęła się nie miła i zupełnie niepotrzebna kłótnia niezwiązana z tematem... nie lepiej było już na początku nakierować autorkę wątku na "właściwą drogę" unikając tym samym głupich komentarzy i kłótni...?