Wątek o tym co nas wkurza na revolcie ma się znakomicie. Ale nie siedzimy tu chyba (no... większość) tylko dlatego, że coś nas wkurza. Więc co takiego nam się tu podoba?
Mnie nieustająco zadziwia ludzka bezinteresowność. Nie na pokaz. Od tak, ludzie bardzo lubią sobie pomagać. Zaczynając od bardzo malutkich spraw, aż po na prawdę duże. Po cichu, bez rozgłosu, dzielą się doświadczeniem, przeżyciami, pomysłami. Uważam, że to jest wspaniałe. I tak się z innymi chciałam tym podzielić.
Żeby nie było, też spotkałam się z tą bezinteresowną pomocą - co w dziejszych czasach jest chyba na wymarciu. Staram się sama pomagać tutaj, zawsze kiedy ktoś ma do mnie jakaś prośbę. Pozatym że trochę re-volta stała się mniej agresywna niż kiedyś co uważam że było jej zaj.. plusem, to i tak trzyma się tu niezły poziom wiedzy i wypowiedzi. Wbrew pozorom jest to chyba naprawdę niezła skarbnica wiedzy jeździeckiej począwszy od budowy stajni, pastwiska, a skończywszy na uszyciu czapraka 😉
Ja co chwila spotykam starych znajomych, z którymi kontakt się urwał lata temu. Najpierw z nimi rozmawiam przez miesiąc, a potem ... `To ty?` i kompletnie inna rozmowa od razu....
Podoba mi się rozsądny wątek dzieciowy (dzięki dziewczyny)
No i... budzi się we mnie chęć do rywalizacji, która na trochę zniknęła, gdy wyprowadziłam się na własne podwórko z własnymi końmi. Myślałam, że potrzebuję takiego spokoju, ale jednak nie. Taka rywalizacja codzienna jest potrzebna dla dalszego rozwoju.
o to coś dla mnie 😀 za co voltę ubóstwiam i za co dziekuję? za bezinteresowną pomoc, nawet taką której ja doświadczyłam, za to ile mnie nauczyła, za życzliwych ludzi, za podniesienie na duchu nie raz i nie dwa 😉
Voltę uwielbiam za pomoc i naukę jaką nas obdarza. Za ludzi tych dobrych i złych 😀iabeł: 🙂 Za to, że tu nie da się nudzić 🙂 Za to, że dzięki volcie poznałam trochę ludzi 🙂 i za wątek dzieciowy :kwiatek:
Lubię re voltę za to, że mam co czytać, gdy nie chce mi się ruszyć tyłka do biblioteki 😂 Jest najbardziej profesjonalnym polskim internetowym forum jeździeckim, które gromadzi wiele ciekawych osób i stosunkowo mało quoniarek. Ma wieloletnią tradycję 😉 nie jest w pełni anonimowe, bo mimo że przybieramy różne nicki, to i tak spotykamy się czasem na zawodach, w różnych stajniach itp itd
mio sie podoba to jak potrafimy sie jednoczyc- akcja gniadoszki i baskara np. i lubie sie czuc czescia takiej wspolnoty. no i poznalam tez kilka fajnych osob live, dzieki temu forum 😉
OLBRZYMIĄ część wiedzy którą mam zawdzięczam właśnie temu forum, które czytałam po cichutku jeszcze duużo wcześniej, przed kupnem własnego konia. Cenię to forum za wiedzę !
r-v ubóstwiam za to, że żadne pytanie nie zostaje tu bez odpowiedzi;] I oczywiście za to, że skłania do myślenia nad sobą, swoimi relacjami z koniem i tym do czego się naprawdę dąży.
Lubię was za to, ze doprowadzacie czasem człowieka do głupawki 😁 Lubię was za to, ze jak ktoś ma problem to poradzicie. Lubię was za to, że potraficie racjonalnie patrzeć na pomoc wątkową. Lubię was za tą wiedzę, którą tu zdobywam, za to, że potraficie pomóc.
w realu poznałam ponad 30 osób. Bardzo miło było was poznać 🙂
Ja lubię re-voltowiczów za to, że są sobą. Jedni są źli, drudzy dobrzy i zawszę wypowiedzą się szczerze na każdy temat 😀 Lubię re-voltę za kącik żółtodziobów 🤣 Ciesze się, że poznałam tu tyle osób, które są życzliwe i chcą pomagać 🙂 Ciesze się, że chociaż tu ktoś rozumie, że jak mam 13 lat to nie znaczy, że wyglądam się jak gimnazjalistki z gazet, mediów itd. :kwiatek: Miło mi też, że mimo mojego wieku jestem często traktowana jak nie jeden dorosły :kwiatek: Lubię też naszą wielką liczbę zarejestrowanych bo prawie o każdej porze dnia można sobię pogadać 😜 No i oczywiście re-volta miło zastępuje mi czas, w którym witała by nuda a to najważniejsze 😅
- Chęć bezinteresownej pomocy; - Merytoryka (której ponoć coraz mniej, ale lubię po prostu czasem poczytać mądrzejszych od siebie, np. o dopasowaniu siodeł, o lonżowaniu etc, etc) - Nowinki i njusy ze światka i świata jeździeckiego ;-)
Podoba mi się, że mam opinię maniakalnego zakładacza wątków. A wyliczyłam,że założyłam raptem 3,34% całości. I w rankingu spadłam na trzecią pozycję. W rankingu aktywności w ogóle się nie liczę. I czasu na forum. A jednak wiele osób mnie zauważa - różnie - negatywnie i pozytywnie. Re-volta uprzyjemniła mi ostatnio dlugawe zwolnienie i pozwoliła nie zamartwiać się . :kwiatek:
Re-volta, tak jak wcześniej wspomniano, jest taką forumową"encyklopedią" jeździecką. Podoba mi się, że przebywa tu wiele doświadczonych osób, które zawsze mogą podzielić się swoją bogatą wiedzą, dać jakąś wskazówkę (choć przez net nie zawsze się da). Re-volta także motywuje mnie do pracy nad swoją jazdą i rozmaitymi działaniami w tym kierunku, dlatego więc zdecydowałam się na dzierżawę konia, a co z tego wyjdzie- czas pokaże 😉 No i panuje tu również porządek- tematy się raczej nie powtarzają, a jak już, to są usuwane- ogółem moderatorzy sprawnie ogarniają forum.
Kojarzycie taką scenę z dnia świra gdy do pociągu wchodzi baba z synkiem podtykającym jej co raz chipsy? A ona je te chipsy co raz mówiąc- oooosssstatni?🙂 mam tak samo z r-v; praca magisterska w powijakach, autobus ucieka, na studia się spóźniam ale i tak siedze na forum i gdy powtazam sobie, że doczytam tylko tą ostatnią stronę wątku to zaraz znów coś ciekawego rzuca się w oczy. I znów jest- "dobra, ossssstatni wątek i już idę". Za to lubię r-v- wciąga jak dobra książka.
w sumie to stara volte za najpiekniejsza rzecz na swiecie- mozliwosc dzierzawy Drapka, bo to na volcie poznalam jego wlasciciela a ta nowa- za dziesiatki ludzi, ktorych moge poznac w realu (jedni mnie smiesza w zderzeniu z rzeczywistoscia, bo... nie sa mistrzami GP jak sie okazuje, czy swiatowej slawy fotografami😀😀... a to poprawia mi humor jak nie wiem:P, inni staja sie moimi kolegami,kolezankami, przyjaciolmi) lubie re-volte za ludzi- nie wszystkich, bo sa tacy, ktorzy sa niczym... ( bo nie nikim), ale sa tacy dzieki ktorym np. mielismy super nagrody na zawodach, moge sobie wsiasc w auto i zadzwonic 1km od stajni i powiedziec, ze zaraz bede, a oni zapytaja co zjem na kolacje i czy juz otwierac brame za wspaniale konie, ktore moge popodziwiac chociaz na fotach , bo sa daleko ode mnie a sa dla mnie w jakis tam sposob wazne
Podoba mi się funkcja ignoruj. Przed chwilą sprawdzałam ile osób ignoruję. Doliczyłam się 73
😲 😲
to w ogóle masz jeszcze z kimkolwiek gadać???
co do forum. nie da się ukryć że dzięki forum jesem w posiadaniu obecnego rumaka - poznani przez forum Ed i kasia zaprosili mnie do swej bylej stajni skąd pochodzi moja kobyła.
Karla, pytasz jak to? Ależ normalnie 😉 Co to za problem wcisnąć 'ignoruj'? Nic mnie tak nie irytuje jak quoniareczki, 13-14 letnie wszystkowiedzące. Ignoruję je z troski o swoje ciśnienie 😀iabeł:
Hmm, właściwie konia nie mam, tylko od niecałych dwóch lat klepię tyłek w rekreacji... 😁 Ale nie da się ukryć, sporo rzeczy się dowiedziałam na tym forum. Gdybym kiedykolwiek miała kupować konia, conieco już wiem. 😀 Poncioch, szalejesz. 😁