In.- to niestety czynnik ludzki odpowiada. Widziałam sytuacje gdzie przepuszczali i gdzie trzeba było płacić. Ktoś mi mówił, ja nie sprawdzałam, że kółka to część walizki więc kółka też się liczą 🤔
[quote author=In. link=topic=25292.msg2128633#msg2128633 date=1403909265] A jak ja do koszyka wloze do gory nogami i tylko kolka beda wystawac, to tez?
u mnie byś płaciła. Ale tak jak mówiłam ryan ma nową politykę i za duże walizki idą pod pokład za free. [/quote]
Mi sie wydaje, ze nowa polityka Ryana odnosi sie do dwoch toreb ( jednej o ich standardowych wymiarach + torebka tez o konkretnych wymiarach) przez co tylko 90 pierwszych osob, wniesie swoje bagaze na poklad. Reszta idzie na dol za free. Jesli jednak ktoras z toreb jest za duza, lub za ciezka - doplacasz za wrzucenie ich pod poklad.
Jak lecialam w te strone to przy samolocie stal pravownik z wozkiem, ktory wylapywal co wieksze bagaze podreczne I razem z wozkami dzieciecymi odkladal do zabrania pod poklad.
Jutro pierwszy raz lecę ryanem i chciałabym sie spytać czy w bagażu podręcznym (lecę na trasie Gdańsk - Warszawa) mogę mieć zapalniczkę (taka zippo). Czy bedą mi ja kazali wyrzucić (podejrzewam, ze tak ale wole sie upewnić)?
Mam pytanie, na stronie wizzair jest napisane: "Pasażerowie, którzy opłacili duży bagaż podręczny, mogą wnieść na pokład samolotu instrument muzyczny w pokrowcu o długości nieprzekraczającej 80 cm". Czy to znaczy, że jesli mam instrument to muszę kupić duży bagać podręczny czy mogę wsadzić w mały jeśli się zmieści?
Graba jeśli mówisz o flecie to ja swój wożę po całym świecie w torebce. Wszystkie linie pozwalają i nie ma z tym najmniejszego problemu 😉 Na skrzypce, altówki,wiolonczele potrzebne są specjalne pozwolenia i w ryanairze dodatkowy bilet. Zresztą na wszystkie większe typu fagot, puzon itd też potrzebne pozwolenia i specjalny bilet.
Potrzebuje pomocy, chce w nastepny weekend leciec do Budapesztu, ale..no ale wlasnie popatrzylam na ceny biletow i w obie strony wychodzi 820zl, czy to jest malo czy duzo? Da sie taniej, czy cieszyc sie, ze nie wychodzi 800 w jedna strone? 😉
Z serii głupi pytanie: czy jak się chce bezpośrednio na lotnisku kupić bilet to należy się nastawić na płatność kartą czy gotówką? Można płacić jak się chce, zalezy od linii?
Nie mogłam znaleźć lepszego wątku. Dziewczyny latające- HELP. Jeśli bym chciała ze znajomą polecieć samolotem z Warszawy gdzieś w Polskę, tylko po to, żeby się przeleć, do np Krakowa ( jest Wawel) albo Gdańska, albo Szczecina ( jest morze), to jakie wybrać linie, bilety, żeby było najtaniej a bezpiecznie i normalnie i żeby samolot się nie rozpadał? I jak to zamówić np przez internet? Jestem totalnie zielona w tym temacie.