Forum towarzyskie »

Tanie linie lotnicze - Ryanair, Wizzair i inne

Mi zawsze przepuszczano. Tak samo jak i cążki, i małe nożyczki do paznokci. Miałam farta  😉

Wyjątkowego farta. My się raz rozstaliśmy z nożyczkami, niestety.
Znajomy musiał zostawić ulubiony śrubokręt... :P.
jakby co w warszawie mozecie wszystko na moje nazwisko zostawiac 😉 ostatnio moj kierownik przyszedl i powiedzial,ze ma dla mnie przesylke i czy znam takiego i takiego  chlopaka bo noz zostawil,zebym ja odebrala 😉 sam mi slowa nie powiedzial, ze mam cos odebrac 😉!!
Pilnik do pazokci też mi zabiorą? :P

Dzięki dziewczyny za pomoc, poprzelewam wszystko i po problemie
jak taki z ostrym zakonczeniem to zabiora!
To ja chyba miałam pecha - mojego męża zatrzymali z młynkiem do kawy 🤣

In., serio? Dzięki, że mi powiedziałaś, właśnie mamie perfumy kupiłam na urodziny :/ Cóż, dostanie je, jak pojadę do Polski

Perfum i lakierow do paznokci na 100% nie mozna, chyba od czerwca 2013 :/ popros na poczcie, to Ci ulotke dadza z obecnymi restricted items.
Właśnie się załamałam patrząc na ceny biletów na sierpień do Pl. Jeżeli nie kupię teraz to jest jeszcze szansa, że będą tańsze, czy już tylko drożej będzie? (Ryanair i Wizzair)
bardzo podrozaly bilety w Ryanair, tak jak kiedys kupowalam bilety w 2 strony za max 60 e to teraz marzenie... szkoda 🙁
Tez bede kupowac na lipiec i jestem podlamana.
[quote author=ikarina link=topic=25292.msg2104927#msg2104927 date=1401269421]

In., serio? Dzięki, że mi powiedziałaś, właśnie mamie perfumy kupiłam na urodziny :/ Cóż, dostanie je, jak pojadę do Polski

Perfum i lakierow do paznokci na 100% nie mozna, chyba od czerwca 2013 :/ popros na poczcie, to Ci ulotke dadza z obecnymi restricted items.
[/quote]

W ogóle nie można perfum do samolotu? Nawet, jak będę miała je w bagażu dodatkowym? Kurczę, jeszcze 2 lata temu brałam ze sobą perfumy do Polski
Można tylko w bagażu głównym (bo do 100ml) i w podręcznym, jesli kupisz je już po przejściu kontroli bezpieczeństwa 😉
Czy ktoś kojarzy, jakie wymiary powinna mieć walizka na bagaż "normalny", nie podręczny?  :kwiatek: Chodzi o lot Ryanairem.
Czarownica, przecież to wszystko jest na stronie..

W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pasażerów linie lotnicze Ryanair nie przyjmują do przewozu sztuk bagażu o wadze powyżej 32 kg lub o wymiarach przekraczających łącznie 81 cm wysokości, 119 cm szerokości i 119 cm głębokości. To ograniczenie wagi nie dotyczy sprzętu ułatwiającego poruszanie się.

😉
szepcik, to to ja wiem, zawsze obkupuję siebie i znajomych w strefie bezcłowej 😉 Chodzi mi np. o takie zużyte, które zabrałam ze sobą z domu

Dzięki 😉
[quote author=In. link=topic=25292.msg2105549#msg2105549 date=1401299329]
[quote author=ikarina link=topic=25292.msg2104927#msg2104927 date=1401269421]

[/quote]

W ogóle nie można perfum do samolotu? Nawet, jak będę miała je w bagażu dodatkowym? Kurczę, jeszcze 2 lata temu brałam ze sobą perfumy do Polski
[/quote]

Nie, nie, w dodatkowym mozna, mi o wysylanie chodzilo :kwiatek:
W Ryanairze i Wizzairze dzieci, ktore skonczyly dwa lata moga miec swoj bagaz podreczny, prawda?
In. wydaje mi się, że tak. U mnie na bilecie widniała informacja, że dzieci DO 2 roku życia nie obowiązuje bagaż podręczny, więc te powyżej chyba już tak.

Wpuszczą mnie z tabliczką magnetyczną(taką do rysowania dla dzieci) w bagażu podręcznym? 🤔 Glównie rozchodzi mi się o ten pisaczek. Bo długopisy, pilniczki i tego typu rzeczy trzeba mieć w specjalnej reklamóweczce, tak?
wydaje mi sie ze zwyklego metalowego pilniczka nie mozna przewozic, dlugopis normalnie mozesz miec. Plyny jedynie teoretycznie sie wklada do woreczkow, ja nie wkladam i nic sie nie dzieje. A tabliczka magnetyczna.. nie wiem szczerze mowiac 🙂
Bo jak nie mogę, to ją zostawię i paczką mi wyślą. Tyle, że dzieciowi umknie jedna z rozrywek w drodze.
Właśnie, płyny... lipa jest, bo dostałam od siostry buteleczkę płynu do soczewek 360ml. Normalnie wsadziłabym go do :zwykłego" bagażu i miała w nosie, ale teraz jadę tylko z podręcznym- muszę to przelewać? Czy mogę na lotnisku poprosić o/kupić pojemniczki po 100ml i rozlać?
Nie dokupisz raczej na lotnisku. woreczki foliowe tak ale nie buteleczki. Lepiej kupić w jakimś sklepie i mieć rozlane. Ale musisz wiedzieć (nie wiem z jakiego lotniska lecisz), że np. niektóre lotniska respektują tylko jeden woreczek foliowy i to wcale nie taki duży więc ciężko jest pomieścić.
Lecę z Dublina.
No trudno, to płynu trochę przeleję do jednej mniejszej buteleczki i resztę zostawię do wysłania.
Dzięki :kwiatek:
w Penney'u kupisz za ok 1,5e 3 buteleczki po 100 ml 🙂
CzarownicaSa - nie wiem jak akurat jest tam ale  wiele zależy od lotniska/obsługi. Jeden puści cię z dwoma plastikowymi woreczkami, inny powie, że możesz mieć tylko jeden.
A ktoś wie, dlaczego Ryan przestał latać z Rzeszowa na Sycylię, do Paryża/Barcelony? Przejściowo, czy na stałe? Bo okres wakacyjny jest, a oni dalej nic.
Ja jak wracałam z Bolonii do Leeds/Brd to w bagażu podręcznym miałam nożyczki,  lakiery do paznokci, perfumy, pilniczek, metalową statuetkę Mussoliniego i nawet kopystke do konia, wedzidlo itp (bo mama mi tam kupiła dużo końskich rzeczy w ramach prezentu) i przez bramkę wszystko przeszło bez problemu 😉

Natomiast w Świdniku (lubelskie) miałam taką przesiewe... i jeszcze pies granicznej mnie obwąchiwał.

Jeszcze w na kilku innych lotniskach praktycznie nie miałam sprawdzania ale zdarzały się też bardzo dokładne kontrole.
Dobra, znowu mam problem :P
Dostalismy "w spadku" ta walizke dziecieca "trunki". I ona ma glebokosc o 1,5cm za duzo niz Ryanair pozwala. Przyczepia sie do tego?
Ale to bagaż podręczny dziecka ? Z tego co mi wiadomo to nie latają z centymetrem i nie mierzą tego no chyba,  że w tym rentgenie mają coś co to mierzy.
No maja te kosze, do ktorych sie wklada. Od kad latam z Liamem to nawet jak mialam plecak mocno wypchany to nie sprawdzali (wczesniej za kazdym razem...), ale nie wiem... Za duzo razy widzialam jak ludzie musieli doplacac :/
Dobra, znowu mam problem :P
Dostalismy "w spadku" ta walizke dziecieca "trunki". I ona ma glebokosc o 1,5cm za duzo niz Ryanair pozwala. Przyczepia sie do tego?

ja jak pracowałam na lotnisku to się przyczepiałam ALE teraz ryan ma inną politykę i z tego co wiem za duża walizka nie jest problemem, tylko idzie pod pokład za darmo. Ale warto poczytać aktualne warunki przewoźnika.
In- nigdy nie widziałam by czepiali się tych walizeczek ale czort wie
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się