jakby co w warszawie mozecie wszystko na moje nazwisko zostawiac 😉 ostatnio moj kierownik przyszedl i powiedzial,ze ma dla mnie przesylke i czy znam takiego i takiego chlopaka bo noz zostawil,zebym ja odebrala 😉 sam mi slowa nie powiedzial, ze mam cos odebrac 😉!!
Właśnie się załamałam patrząc na ceny biletów na sierpień do Pl. Jeżeli nie kupię teraz to jest jeszcze szansa, że będą tańsze, czy już tylko drożej będzie? (Ryanair i Wizzair)
bardzo podrozaly bilety w Ryanair, tak jak kiedys kupowalam bilety w 2 strony za max 60 e to teraz marzenie... szkoda 🙁 Tez bede kupowac na lipiec i jestem podlamana.
Czarownica, przecież to wszystko jest na stronie..
W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pasażerów linie lotnicze Ryanair nie przyjmują do przewozu sztuk bagażu o wadze powyżej 32 kg lub o wymiarach przekraczających łącznie 81 cm wysokości, 119 cm szerokości i 119 cm głębokości. To ograniczenie wagi nie dotyczy sprzętu ułatwiającego poruszanie się.
[quote author=In. link=topic=25292.msg2105549#msg2105549 date=1401299329] [quote author=ikarina link=topic=25292.msg2104927#msg2104927 date=1401269421] To ja chyba miałam pecha - mojego męża zatrzymali z młynkiem do kawy 🤣
In., serio? Dzięki, że mi powiedziałaś, właśnie mamie perfumy kupiłam na urodziny :/ Cóż, dostanie je, jak pojadę do Polski
Perfum i lakierow do paznokci na 100% nie mozna, chyba od czerwca 2013 :/ popros na poczcie, to Ci ulotke dadza z obecnymi restricted items. [/quote]
W ogóle nie można perfum do samolotu? Nawet, jak będę miała je w bagażu dodatkowym? Kurczę, jeszcze 2 lata temu brałam ze sobą perfumy do Polski [/quote]
Nie, nie, w dodatkowym mozna, mi o wysylanie chodzilo :kwiatek:
In. wydaje mi się, że tak. U mnie na bilecie widniała informacja, że dzieci DO 2 roku życia nie obowiązuje bagaż podręczny, więc te powyżej chyba już tak.
Wpuszczą mnie z tabliczką magnetyczną(taką do rysowania dla dzieci) w bagażu podręcznym? 🤔 Glównie rozchodzi mi się o ten pisaczek. Bo długopisy, pilniczki i tego typu rzeczy trzeba mieć w specjalnej reklamóweczce, tak?
wydaje mi sie ze zwyklego metalowego pilniczka nie mozna przewozic, dlugopis normalnie mozesz miec. Plyny jedynie teoretycznie sie wklada do woreczkow, ja nie wkladam i nic sie nie dzieje. A tabliczka magnetyczna.. nie wiem szczerze mowiac 🙂
Bo jak nie mogę, to ją zostawię i paczką mi wyślą. Tyle, że dzieciowi umknie jedna z rozrywek w drodze. Właśnie, płyny... lipa jest, bo dostałam od siostry buteleczkę płynu do soczewek 360ml. Normalnie wsadziłabym go do :zwykłego" bagażu i miała w nosie, ale teraz jadę tylko z podręcznym- muszę to przelewać? Czy mogę na lotnisku poprosić o/kupić pojemniczki po 100ml i rozlać?
Nie dokupisz raczej na lotnisku. woreczki foliowe tak ale nie buteleczki. Lepiej kupić w jakimś sklepie i mieć rozlane. Ale musisz wiedzieć (nie wiem z jakiego lotniska lecisz), że np. niektóre lotniska respektują tylko jeden woreczek foliowy i to wcale nie taki duży więc ciężko jest pomieścić.
CzarownicaSa - nie wiem jak akurat jest tam ale wiele zależy od lotniska/obsługi. Jeden puści cię z dwoma plastikowymi woreczkami, inny powie, że możesz mieć tylko jeden.
A ktoś wie, dlaczego Ryan przestał latać z Rzeszowa na Sycylię, do Paryża/Barcelony? Przejściowo, czy na stałe? Bo okres wakacyjny jest, a oni dalej nic.
Ja jak wracałam z Bolonii do Leeds/Brd to w bagażu podręcznym miałam nożyczki, lakiery do paznokci, perfumy, pilniczek, metalową statuetkę Mussoliniego i nawet kopystke do konia, wedzidlo itp (bo mama mi tam kupiła dużo końskich rzeczy w ramach prezentu) i przez bramkę wszystko przeszło bez problemu 😉
Natomiast w Świdniku (lubelskie) miałam taką przesiewe... i jeszcze pies granicznej mnie obwąchiwał.
Jeszcze w na kilku innych lotniskach praktycznie nie miałam sprawdzania ale zdarzały się też bardzo dokładne kontrole.
Dobra, znowu mam problem :P Dostalismy "w spadku" ta walizke dziecieca "trunki". I ona ma glebokosc o 1,5cm za duzo niz Ryanair pozwala. Przyczepia sie do tego?
Ale to bagaż podręczny dziecka ? Z tego co mi wiadomo to nie latają z centymetrem i nie mierzą tego no chyba, że w tym rentgenie mają coś co to mierzy.
No maja te kosze, do ktorych sie wklada. Od kad latam z Liamem to nawet jak mialam plecak mocno wypchany to nie sprawdzali (wczesniej za kazdym razem...), ale nie wiem... Za duzo razy widzialam jak ludzie musieli doplacac :/
Dobra, znowu mam problem :P Dostalismy "w spadku" ta walizke dziecieca "trunki". I ona ma glebokosc o 1,5cm za duzo niz Ryanair pozwala. Przyczepia sie do tego?
ja jak pracowałam na lotnisku to się przyczepiałam ALE teraz ryan ma inną politykę i z tego co wiem za duża walizka nie jest problemem, tylko idzie pod pokład za darmo. Ale warto poczytać aktualne warunki przewoźnika.