Forum konie »

Jakie pasze dajecie swoim koniom?

Właśnie widziałam....to naprawdę przesada,za chwilę nikt nie będzie ich kupował-to chyba stają się najdroższą paszą w UE..
W UE nie - tylko w PL.
Ceny w sklepie w Anglii:
http://www.foranimalsshop.co.uk/feeds/horse-feed/dodson-horrell/cat_1098.html
Chyba niemożliwym jest aby transport był tak kosmicznie drogi???
zielona_stajnia, O kurde! jakie ceny!!!!! a u nas? masakra!
Wiecie,jakby tak się skrzyknąć na duże zamówienie,to pewnie i za darmo by wysłali do PL...
Też na to wpadłam - potrzebuję paszy dla starszych koni, w takiej cenie jak na stronie mogłabym kupić, a dużo osób ją poleca. Pewnie spedzę nockę na pisaniu maili do sklepów czy ktoś zechciałby wysłać do Polski.
Gdyby ktoś zdecydował się zorganizować takie zamówienie to bardzo chętnie podłącze się ze Staypowerem i być może jakąś sieczką.  :kwiatek:
nie liczcie na to- mają umowę z przedstawicielem i moim zdaniem bankowo nie wyślą ...
Wątpię, żeby ktoś tylu kg paczki wysłał w rozsądnych pieniądzach za granicę.
Perlica ale taki niezależny sklep może wysyłać dokąd kolwiek chce. Dobrze piszę czy się mylę?
w takim razie życzymy wszystkiego najlepszego dystrybutorowi D&H - my już przy poprzednich podwyżkach przenieśliśmy się na inną pasze seniorową - mam tu na myśli Marstalla- i o dziwo nie widzę różnicy w energii/kondycji mojego starszaka - wychodzę więc z założenia, że wolę mieć dwa worki Marstalla niż jeden DH 16+
czy ktoś z was rozsądnie zastąpił Build Up'a na coś tańszego, ale równie dobrego?
Ja tam na umowach z przedstawicielami sie nie znam - paczki do 3o kg z/do Anglii zaczynają się od 20 pln. Za napisanie maila nikt mi w zęby nie da - najwyżej dostanę odpowiedź, że nie wysyłają - swoją drogą na ebay.com są wystawione i jest wysyłka do PL - wychodzi nieco drożej niż w sklepie.
czy ktoś z was rozsądnie zastąpił Build Up'a na coś tańszego, ale równie dobrego?

Moze Spillers jeszcze? Dobre byly opinie o jego jakosci chyba. 

Cintra, and reszta dziewcząt 🙂
Pamiętam że ktoś już taki pomysł miał w tamtym roku, chyba nawet na revolcie i z tego co wiem to sklep nie może wysłać, właśnie z powodu tego że ma umowę z dystrybutorem ( byłby nie w porządku jakby wysłał).
Nie pamiętam kto to pisał konkretnie, więc może się akurat uda po prostu.
Zamiast Buildapa polecam Competition Mix Spillersa lub Conditioning Mix.
Ja za to chyba rozważę Eponę,z żalem,ale jednak 139 zł za worek comp.mix nie jestem zdolna płacić...
Spillers robi podwyżki metodą podjazdową. Nic głośno, nic oficjalnie. Tu złotóweczka, tu dwa złote i nagle worek byle której paszy kosztuje ponad 90zł. Też na głowę upadli moim zdaniem  🤔wirek:
O podwyżkach w Spillersie nic niewiem są pasze ktore kosztują ponad 90 zl ale ą też tańsze.
jak ktos wymyslilby cos z wysylka (legalnie, tanio itp) to ja moge powysylac DH  😉
Jak narazie znalazłam kilka sklepów, które mają w ofercie Dodsona i mają w opisie wysyłkę zagraniczną, bez jakichkolwiek obostrzeń. Wsłałam kilka maili - czekam na info, zobaczymy co odpiszą. Na jednym sklepie mi zależy, bo suplement innej firmy mają 2x tańszy niż u nas.
Jest tyle firm mających tańsze pasze, a przy tym również dobrej jakości, że nie wiem po co kombinować. A już zupełnie nie wiem po co przy tych cenach kupować dalej D&H.
Spillersa polecam. Przestawiłam konie już jakiś czas temu. Rudy na Conditioning Mix wygląda bardzo dobrze  😉
My juz też pasujemy z Dodsonem i przestawiamy się włąśnie na Pavo.
120 zł za worek musli Competition ?? I 130 sieczka ?? To juz jest przesada.
Sporo sklepów z UK wysyła pasze do Polski (pytałam m.in. o dodsona, dengie). W większości przypadków po doliczeniu kosztów wysyłki różnica jest rzadna lub niewielka - rzędu ok 10 pln. Nie warte zachodu, szczególnie, że sprzedawcy twierdzą, że nie są to pasze z górnej półki, wzbudziło to u nich rozbawienie 😉.
Za to przy okazji grzebania w necie dogrzebałam się do suplementu jaki potrzebuję - przynajmniej taki z tego pożytek 🙂
W zaistniałej sytuacji chyba tez pozegnam sie z doddsonem. A jak wyglada dowozka spillersa?
dla ludzi z Warszawy darmowa.
Ja mam optifeeda u siebie, więc dowożą mi Spillersa i Dengie do stajni. Z tego co słyszałam to parę osób zamawia przez optifeed.pl i dowóz jest dość atrakcyjny cenowo  😉
Dzięki dziewczyny  :kwiatek:
Swoją drogą ciekawe co im się tak nagle odmieniło... Niedawno podwyżka była, oferta z tego co wiem jaka była taka jest.  🤔wirek:
Może uznali że należy podnieść ceny,bo brytyjczycy zdobyli złoto mając konie żrące ich paszę,i nie wypada im być tak "tanim"?
Może uznali że należy podnieść ceny,bo brytyjczycy zdobyli złoto mając konie żrące ich paszę,i nie wypada im być tak "tanim"?

ale konie u Carla czy skoczków i innych chyba nie jedza DH  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się