Też na to wpadłam - potrzebuję paszy dla starszych koni, w takiej cenie jak na stronie mogłabym kupić, a dużo osób ją poleca. Pewnie spedzę nockę na pisaniu maili do sklepów czy ktoś zechciałby wysłać do Polski.
w takim razie życzymy wszystkiego najlepszego dystrybutorowi D&H - my już przy poprzednich podwyżkach przenieśliśmy się na inną pasze seniorową - mam tu na myśli Marstalla- i o dziwo nie widzę różnicy w energii/kondycji mojego starszaka - wychodzę więc z założenia, że wolę mieć dwa worki Marstalla niż jeden DH 16+
Ja tam na umowach z przedstawicielami sie nie znam - paczki do 3o kg z/do Anglii zaczynają się od 20 pln. Za napisanie maila nikt mi w zęby nie da - najwyżej dostanę odpowiedź, że nie wysyłają - swoją drogą na ebay.com są wystawione i jest wysyłka do PL - wychodzi nieco drożej niż w sklepie.
Cintra, and reszta dziewcząt 🙂 Pamiętam że ktoś już taki pomysł miał w tamtym roku, chyba nawet na revolcie i z tego co wiem to sklep nie może wysłać, właśnie z powodu tego że ma umowę z dystrybutorem ( byłby nie w porządku jakby wysłał). Nie pamiętam kto to pisał konkretnie, więc może się akurat uda po prostu.
Spillers robi podwyżki metodą podjazdową. Nic głośno, nic oficjalnie. Tu złotóweczka, tu dwa złote i nagle worek byle której paszy kosztuje ponad 90zł. Też na głowę upadli moim zdaniem 🤔wirek:
Jak narazie znalazłam kilka sklepów, które mają w ofercie Dodsona i mają w opisie wysyłkę zagraniczną, bez jakichkolwiek obostrzeń. Wsłałam kilka maili - czekam na info, zobaczymy co odpiszą. Na jednym sklepie mi zależy, bo suplement innej firmy mają 2x tańszy niż u nas.
Jest tyle firm mających tańsze pasze, a przy tym również dobrej jakości, że nie wiem po co kombinować. A już zupełnie nie wiem po co przy tych cenach kupować dalej D&H.
Sporo sklepów z UK wysyła pasze do Polski (pytałam m.in. o dodsona, dengie). W większości przypadków po doliczeniu kosztów wysyłki różnica jest rzadna lub niewielka - rzędu ok 10 pln. Nie warte zachodu, szczególnie, że sprzedawcy twierdzą, że nie są to pasze z górnej półki, wzbudziło to u nich rozbawienie 😉. Za to przy okazji grzebania w necie dogrzebałam się do suplementu jaki potrzebuję - przynajmniej taki z tego pożytek 🙂
Ja mam optifeeda u siebie, więc dowożą mi Spillersa i Dengie do stajni. Z tego co słyszałam to parę osób zamawia przez optifeed.pl i dowóz jest dość atrakcyjny cenowo 😉
Dzięki dziewczyny :kwiatek: Swoją drogą ciekawe co im się tak nagle odmieniło... Niedawno podwyżka była, oferta z tego co wiem jaka była taka jest. 🤔wirek: