lhp, tyle ze to wyjdzie jakies 9-10 workow tak? a hoevelera nie chcesz? tam wysyłaja za free nawet 1 worek
Poważnie? o.O
Dobrze, że we Wrocku na Paprotnej mam bezpośredniego importera Hartoga i innych, a dosłownie wiochę dalej p.Mirek Obiegły Equi Firsta ma ;] żyć nie umierać 🙂 btw - mesz Equi Firsta, do podawania na mokro i na sucho - faaaajny jest! A pachnie tak przepięknie...mmmm...
karmię swoje kobyły paszami EqiuFirst od jakiś dwóch lat. szczerze polecam 🙂 zamawiam od Obiegłego gdzie pow. 500,- jest darmowy transport. na dwa konie spokojnie taką ilość mogę przechować i zamawiać transport co kilka mcy 🙂 szczególnie polecam: - musli fiber z lucerną, pre i probiotykami, kwasami omega, ziołami i linamixem - wysokoenergetyczne musli Omega3 - mesz - linamix (preparowane siemie) - no i bezkonkurencyjne musli MIX: suchutkie i bezpyłowe, niskoenergetyczne, niskobiałkowe, niskocukrowe i bez owsa 🙂
mam tylko dwie uwagi odnośnie dystrybutora: - upewnijcie się przy zamawianiu jaka jest data przydatności do spożycia poszczególnych pasz, bo zdarza się że jest bardzo krótka jak mają akurat końcówkę partii. - transport realizuje firma kurierska RABEN która posiada same b.duże samochody. w sytuacji kiedy nie może dojechać do samej stajni - wyładowują paletę na drodze tam gdzie dojedzie - w moim przypadku dobre 100m od stajni..
Kawusia przeczytaj dokładnie cennik transportu Stajni: pasze mają darmowy transport dopiero pow. 500,- a do 50 kg jest 20,- ta pozycja którą cytujesz nie dotyczy pasz..
Co możecie polecić dla folblutki rekonwalescentki z głową pełną pomysłów oraz arabki użytkowanej rekreacyjnie? Do tej pory jadły HÖVELER Original EF PferdeMüsli, z którego byłam bardzo zadowolona, ale cena wzrosła prawie o 10 zł na 25 kg worku. Teraz mają cool mix Eggersmanna, ale to nie jest do końca to o co nam chodzi. Szukam musli bes owsa, najchętniej 25 kg, po przystępnej cenie i żeby dowieźli mi do stajni pod Warszawą 😉. Poszukuję również fajnego meszu. Najbardziej odpowiadał mi Eggersmanna, ale nigdzie go nie mogę znaleźć. Tylko nie probonujcie mi Marstalla bo dziewczyny nie chcą na to nawet patrzeć, a do wybrednych nie należą.
EF muesli podrożało z 78 zł na 83, to jest 5 zł, a nie 10. Wszystkie pasze teraz drożeją o parę zotych (jak wszystko zresztą). Moim zdaniem ta pasza dalej wypada dość korzystnie cenowo w porównaniu z innymi, a jakościowo jest naprawdę super. Ja karmię Vollkorn D-mix i jestem nim zachwycona. Kuc zresztą też 😉
Koniczka ja kupowałam wcześniej za 73,50 zł teraz jest po 83 zł czyli zdrożała o 9,50 zł!. sznurka masz stary cennik, nowy jest chyba od marca, bo w lutym jeszcze kupowałam po starej cenie.
Kawusia przeczytaj dokładnie cennik transportu Stajni: pasze mają darmowy transport dopiero pow. 500,- a do 50 kg jest 20,- ta pozycja którą cytujesz nie dotyczy pasz..
To przedziwne bo własnie zamówiłam 4 worki pasz Equi First i właśnie wyszło mi 260 zł za zamówienie i transport (bo pow. 230 zł) za 5,99 zł. Dosłownie wczoraj się kontaktowałam ze sklepem i dowiozą pasze w piątek 🙂.
ewuś nie widzę cen 👀. Czy to jest to musli, które dawałaś gniademu, to z ziołami? Kawusia a z jakiego sklepu zamawiasz? Coraz bardziej chodzą mi po głowie pasze Equi First. Przyznam, że cena jest rewelacyjna. A gdzie przeczytam dokładny skład i zobaczę zdjecia musli (ziarenek, a nie opakowania)? Nie chciałabym, zeby okazało się to coś a'la Sukces 🤔
Siwa Folblutka, spróbuj tutaj: www.muehldorfer.pl Musli Protein- Light jest całkiem ok, a pan pod koniec tego tygodnia miał być w Wawie, jakby co, dam Ci namiar.
Ja dawałam Havensa Beta Plus. Bardzo fajne wrażenia. Pasza ładna, bez pyłu. Koń wyjadał nawet spore jej ilości, choć przy takiej samej ilości owsa dziękował i zostawiał. Zaczął fajnie tyć, a poziom energii udało się zachować na odpowiednim poziomie 😀 Teraz mam Baileysa Meadow Sweet i zdecydowanie mniej mi się podoba.
Jeszcze pytanie- niestety pojawiło się nam trochę białej wydzieliny z nosa podczas jazdy. Wcześniej dodawałam HÖVELER Original KräuterMüsli, ale teraz cena skoczyła do ponad 100. Znacie może jakąś fajną alternatywę, która nie udeżałaby aż tak bardzo po kieszeni?
czy SPILLERS Conditioning Mix jest, dla wyjątkowo wybrednego konia, na tyle zachęcające, że będzie chciał je jeść? tzn. czy pachnie lub ma jakieś zachęcające składniki? Zwierz jadł tylko eggersmana frucht, teraz z konieczności meadow sweet (bo eggersmana nie ma 😤 ),ale poszukuję czegoś innego. I jak z dodatkową energią po jej podaniu?
Forta mój conditioninga wcinał,a np. z Hafer Erganzer Eggersmanna potrafił zostawić granulat. Na pewno nie pachnie tak ładnie jak frucht i nie wygląda tak apetycznie. I jeżeli chodzi o Perfekta to odpalał po tej paszy podobnie jak np.po Naturze Eggersmanna. Jeżeli zależy Ci na czymś mało energetycznym to spróbuj Medow Herba ze Spillersa -super pachnie i jest bardzo chętnie zjadane.
Forta ja bym spróbowała podac mu tak jak pisze noraka Meadow Herb, pięknie pachnie i Złoty wcina go aż mu sie uszy trzęsą, generalnie nie ma od Spillersa paszy której by nie zjadł a on raczej do tych wybrednych należy. http://www.spillers-feeds.com/pl/Poland/header-bottom/Produkty-i-dystrybutorzy/Seria-pasz-podawanych-w-okresie-odpoczynku-konia/meadow-herb/ Conditioning nie jjest paszą dającą "kopa" energetycznego. Opis ze str. E-konie.pl "Szeroko stosowany dla koni startujących w WKKW. Idealny dla koni, które karmione innymi paszami stają się nadpobudliwe. - Znakomita pasza budująca masę mięśniową, - Dostarcza wysokiej jakości białka z soi. - Zawiera pełną dawkę witamin i minerałów.
Składniki odżywcze Conditioning Mix Przetworzona energia (MJ/kg) 12.2 Olej (%) 5.5 Białko (%) 15 Błonnik (%) 10 Skrobia (%) 20 Witamina A (IU/kg) 10,000 Witamina D3 (IU/kg) 1,500 Witamina E (IU/kg) 200 Miedź (mg/kg) 30 Selen (mg/kg) 0.3" Respon Jeśli byś chciała mu coś energetycznego podać to polecam Response Instant Energy, a przy ciężkim wysiłku daje swoim HDF Power Mix.
Ja postanowiłam wypróbować Hovelera Original Relax. Jak przyjdzie to zdam relacje czy konina to je, a za jakis miesiąc zobaczymy, czy ją chociaż trochę zrelaksuje 😉