Taniu jak to Plaza pływa? a co z galeria Kazimierz ona jest nad samą wisłą
Tak jak Tusia pisze.Bo słuchamy tego samego Radia. Galeria Kazimierz jest wysoko. Jak ona popłynie (TFU!TFU!) to ja o tym nie napiszę bo popłynę następna.
U nas (WZ) Od wczoraj rana nie pada, dziś było trochę słońca ale niestety jest parno i zbierają się chmury :/ A zdążyłam się ucieszyć, że jutrzejszy trening mogę mieć na dworze 😵
Ninevet, jeden z moich znajomych na Naszej Klasie ma zdjęcie w piance płetwonurka i takiej dmuchanej oponie 😀 jak pływa koło zalanego ksera 🙂 Na szczęście woda opada, jest coraz lepiej - chociaż teraz nadciąga całe sprzątanie...
wlasnie sie dowiedziałam ze moja ciocia zostala ewakuowana z mieszkania w sandomierzu 😲 mieszka po prawej, zalanej połowie wisły i chyba szybko tam nie wroci 🤔
Jeśli ktokolwiek będzie zmuszony przenosić swoje konie z powodu powodzi - jestem w stanie na kilka dni przyjąć kilka koni. Jestem z województwa Śląskiego
Mojego kuzyna z rodzicami z Krakowa równiez wyewakuowano z osiedla...Całe szczęście, że mają rodzinę w Wieliczce, gdzie mogą przewaletować, mam nadzieję, że fala ustapi i będą mogli wrócić spowrotem do domu...
Ktoś wie jak sytuacja stoi z Wrocławiem? Odra za korytem, my dzisiaj zabraliśmy konie ze stajni, dwa baraki podniesione na terenie stajni, wszystkie rzeczy zabrane. Nad Odrą mnóstwo ludzi, śmialiśmy się że jakbyśmy postawili szlaban i brali za wjazd 1zł to wyszła by niezła dniówka 😎
Też się strasznie boje o tą sytuację we Wrocławiu. Konkretniej okolice maślic, niby odra lekko wylewa, ale u nas konie idealnie pod samym wałem stoją 🤔
Cierp1enie, dzięki :kwiatek: Mnóstwo znajomych ewakuowało konie. Boję się, bo zalało miejscowości położone niedaleko mojego domu. No ale mama mówi, że na razie jest w miarę spokojnie u nas.