Ratunku, moja mam zażyczyła sobie, żebym na wigilię przyniosła coś na słodko, a ja przecież nie mam miksera i jedyne co umiem robić na słodko, to tort biszkoptowy z truskawkami - ale bez miksera nie ma opcji.
Polećcie coś prostego i efektownego, bez nadmiaru maszyn potrzebnych, proszę :kwiatek:
Dzionka to moje ciasto, co podałam wyżej, bez masy alkoholowej ( dasz więcej powideł ) tylko ono musi stać jeden dzień , bo mięknieje 🙂 Robi się go w 30 minut 🙂
[s]Jak nie mikser to ugniatane, jeżeli chcesz to mogę przepisać Ci przepis na ciasto kakaowe z serkami waniliowymi, u nas już jest ono powoli tradycją 🙂[/s] edit: Zapomniałam, że tam sie serki miksuje
Dzionka, a zamierzasz je jakoś dekorowac? Robiłam muffinki już miliony razy i jeszcze nigdy sie nie rozwalily w drodze, raz nawet wiozlam dekorowane do stajni 🙂
Mery, może to i niegłupi pomysł 🙂 To ciasto bananowe jeszcze za mną chodzi, ale może zrobię w takim razie parę muffinek bananowo-czekoladowych 🙂 Pochwalę się jutro na czym stanęło :kwiatek:
Zu, no jakoś szczególnie to nie, ale zawsze łatwiej przewieźć ciasto-klocek niż takie drobiazgi 🙂 Skoro jednak mówicie, że problemu nie ma, to chyba na tym stanie 🙂!